>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kilku zwycięzców

K 0

kooky91

Użytkownik
Witam. Jestem początkujący, w zasadzie zacznę od jutra jakieś skromne typowania. Moje pytanie: czy mogę wytypować kilku potencjalnych zwycięzców ligi czy też turnieju? Może inaczej... Czy da się (przykładowo na bwin) założyć 3(lub więcej) osobne kupony na zwycięzce sezonu ekstraklasy 09/10?

Pierwszy kupon na Legię
Drugi na Wisłę
Trzeci na Lecha

Coś w tym stylu.
Pozdrawiam

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
jak osobne to czemu nie ?
da sie tylko jak trzy takie kupony beda to na kazdego kurs by musial byc powyzej 3.0 zebys cokolwiek zarobil, o ile zarobisz - bo jak ktos inny wygra to peszek..

G 46

ghs

Użytkownik
Oczywiście, że się da.
Jemjogurta nie słuchaj, nie wszystkie kursy muszą być powyżej 3.0, żeby zarobić.

T 115

tomi5454

Użytkownik
No może nie każdy ale ten co wygra musi mieć kurs powyżej 3.0 bo w innym przypadku będzie na minusie. Mówimy tu o kursie 3,0 ponieważ ty chcesz wytypować 3 potencjalnych zwycięzców. Jeśli chcesz typować 2 twoim zdaniem potencjalnych zwycięzców ligii to kurs musi wynieść 2,0 albo więcej na zwycięzcea to łatwo policzyć w ten sposób:
Mamy drożynę A i B i C. NA każdą stawiamy po 1zł. Kurs to 3,00
A= 3*1 = 3zł w przypadku jeśli ta drużyna wygra.
B= to samo co wyżej
C= to samo co wyżej
I ty sposobem wyszliśmy na 0. Teraz inny sposób:
Drużyna A - kurs 8,00
Drużyna B - kurs 3,00
Drużyna C - kurs 1,70
Powiedzmy że na każdą postawimy 1zł czyli razem 3zł.
W przypadku wygranej drużyny A jesteśmy 7zł na plusie.
W przypadku wygranej drużyny B jesteśmy na 0.
Lecz w przypadku wygranej drużyny C jesteśmy 1,30zł na minusie.
MYŚLĘ ŻE JASNO CI TO WYTŁUMACZYŁEM. JA NIE MUSIAŁEM PATRZEĆ NA ŻADNE FORUM JA ZACZYNAŁEM. TU WYSTARCZY TROSZECZKĘ POMYŚLEĆ!!

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ale ty mu wytłumaczyłeś w przypadku grania taką samą stawką na wszystkie 3 typy, a przecież można mieć kursy tak jak podałeś 8,00 3,00 i 1,70 i tak rozłożyć kase, którą chcemy zainwestować aby w przypadku któreś z opcji zmaksymalizować zysk. Tylko raczej takie kursy zysku nie dadzą. Kursy powinnny być takie, żeby możliwe było rozłożenie kapitału w ten sposób aby każdy wytypowany rezultat dawała zysk, czyli można w takim przypadku skorzystać z kalkulatora surebet. A kursy z twojego przykładu takie zysku nie dają.

G 46

ghs

Użytkownik
Tomi5454, chłopcze, to może ja Ci to jasno wytłumaczę:
Wyobraź sobie takie okrągłe kursy, żeby było łatwiej:
Kurs A: 2.00 — stawiamy za 500 zł,
Kurs B: 5.00 — stawiamy za 200 zł,
Kurs C: 10.00 — stawiamy za 100 zł.
Którykolwiek kupon trafimy, wygrywamy 1000 zł, a zainwestowaliśmy 800 zł. Jak więc widać nie jest prawdą, że na każdy musi być kurs powyżej 3.0.
MYŚLĘ ŻE JASNO CI TO WYTŁUMACZYŁEM. JA NIE MUSIAŁEM PATRZEĆ NA ŻADNE FORUM JA ZACZYNAŁEM. TU WYSTARCZY TROSZECZKĘ POMYŚLEĆ!!
Może warto jednak pouczyć się i pomyśleć więcej, zanim zaczniesz krzyczeć.
Pozdrawiam.

Do góry Bottom