>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kilka pytań od żółtodzioba do ekspertów

G 0

gimlord23

Użytkownik
Witajcie, dopiero zaczynam przygodę z bukmacherką, na razie nie stawiam dużo pieniędzy, bo wiem, że nie znam się na tym zbyt dobrze. Nie będę kłamał, napiszę wszystko zgodnie z prawdą i choć wiem, że będę w waszych oczach bukmacherskim idiotą, byłbym wdzięczny, gdybyście odpowiedzieli mi na kilka pytań.

Mam konto na sts.pl, tak jak teraz patrzę zrobiłem tam 14 zakładów, wygrałem 4, reszta w plecy. Tak jak mówiłem, na razie stawiam mało, więc jestem na minusie 75zł. Zanim ponownie coś postawię, chciałbym się paru rzeczy dowiedzieć.

1. Czy mądrym będzie obstawianie dokładnie tak jak ludzie piszą na forum w zakładce &quot;VIP Typy&quot;?
2.Posłużę się tematem w tamtej zakładce użytkownika &quot;Coryoshi&quot;. Pisze on na przykład tak:
&quot;#560
20:35 Ferrer D. - Russell M. @ 1
22:15 Bryan B./Bryan M. - Cilic M./Gonzalez S. @ 1
00:45 Raonic M. - Sock J. @ 1
1.61 @ Expekt, 0.5j&quot;

a) o co chodzi z tymi &quot;@&quot;?
b) o co chodzi z tym &quot;j&quot;? Jak rozumiem, to powinna być stawka, którą chcę postawić, ale nie rozumiem, dlaczego &quot;j&quot;?
3.Kogo polecacie z &quot;grupy vip&quot; jako osobę, której typy mógłbym obstawiać?

Jak przypomną mi się jeszcze jakieś pytania to tu napiszę, tymczasem bardzo prosiłbym o odpowiedź, pozdrawiam ;)

jolly_roger 8,3K

jolly_roger

Użytkownik
@ - typ
j - jednostka 5j - 5 jednostek (jednostka czyli złotówka, dycha, itp, umownie przez Ciebie przyjęta zależnie od budżetu i sposobu gry)

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Znak &quot;@&quot; daje się przed kursem. Np. &quot;Gram Przysiężnego @ 2,50&quot;. Pierwszy raz widzę żeby ktoś używał go w sposób który zacytowałeś

3.Kogo polecacie z &quot;grupy vip&quot; jako osobę, której typy mógłbym obstawiać?
Stawiaj samemu, trochę przegrasz ale się nauczysz wyszukiwać typy warte grania i to zaprocentuje w przyszłości. Nawet jeśli chciałbyś pobierać czyjeś typy to w STS masz z reguły niższe kursy+podatek co może sprawić że nawet jeśli będziesz pobierał typy od kogoś kto będzie miał zysk, ty możesz mieć stratę.

Otrzymane punkty reputacji: +18
G 0

gimlord23

Użytkownik
Dzięki za odpowiedzi.
A teraz tak mnie naszło - co sądzicie o takich typach, które promują strony bukmacherskie, np. dzisiaj STS pisze dużo o golu Teodorczyka + awansie Lecha, kurs 3,5. Niby dość prawdopodobne, ale dziwne, że tak duży kurs i jeszcze to tak mocno promują.

macio106 206,8K

macio106

Znawca - MMA
P 267

pan-darek

Użytkownik
Dzięki za odpowiedzi.
A teraz tak mnie naszło - co sądzicie o takich typach, które promują strony bukmacherskie, np. dzisiaj STS pisze dużo o golu Teodorczyka + awansie Lecha, kurs 3,5. Niby dość prawdopodobne, ale dziwne, że tak duży kurs i jeszcze to tak mocno promują.
Zasada jest prosta. Masz swoj rozum i swoje pieniadze. Sam jestes odpowiedzialny za to, co postawisz. Na przestrzeni lat stwierdzilem, ze sa trzy mozliwosci grania i wygrywania. Pierwsza to taka, ze jestes znakomitym typerem, znasz sie na sporcie, znasz sie na danej dyscyplinie sportu i po prostu wiedza kosisz kase. Druga to sa wszelakie systemy grania, gdzie bierzesz kilka/kilkanascie meczow i zgodnie z zalozeniami systemu obstawiasz i przy odrobinie szczescia jestes na plus. Trzecia to granie LIVE oraz szukanie okazji. Nawet na tym forum pojawia sie mostwo fiksow i insiderow, ktore pozwalaja lapac wysokie kursy.
Jezeli moge miec rade dla Ciebie to nie patrz na razie na typy innych, pomysl o tym co Ty wiesz o sporcie, na czym sie znasz. Jezeli w ciemno wezmiesz ktoregos typera z dzialu VIP to gwarantuje, ze szybko zaczniesz sie irytowac. Powodzenia ????

M 53

marekz

Użytkownik
Dorzucę coś i ja. Z obostawianiem mam spore doświadczenie, to może coś pomogę.
Ogólnie jesteś na etapie &quot;poszukiwacz&quot;, czyli szukasz swojego sposobu. Każdy przez to przechodził. Grał różne systemy itp., ale słabo szło, więc przerzucał się na ciągle inne sposoby. Aż w końcu znalazł optymalny styl.

Ja polece Tobie starą szkołę, czyli granie systematyczne.
Polega to na graniu cały czas tak samo/podobnie.

Ustalamy ile chcemy wygrać w ciągu miesiąca.
Od tego zależy za ile będziemy grali i jak często.

Ile byś chciał?.
Proponuje 500 zł*.
To optymalne myślę.

Teraz trzeba założyć za ile będziemy grali czyli nasza stawka.
Ile proponujesz?.

Ja - 100 zł za jednostkę.

Mamy już prawie wszystko.

W czym jesteś dobry?.
Niech będzie, ze piłka nożna.
Szukasz np. za pomocą livescore.in męczy, gdzie ,jeden z kursów jes w przedziale 1,50-2,00. Ważne by przy takim kursie była strzałka w dół, co oznacza, ze kurs spada.
Analizujesz taki mecz np. przez soccerway.com. I obstawiasz za 100 zł. Graj tylko single.
Teraz odbieramy systematyczność, czyli co ile dni gramy mecz.
Średni kurs, to 1,70 czyli by wygrać 500 zł musimy zagrać 7 meczy [490zl] .
Możemy grać co 4 dni.
Wybierasz kilka meczy z tych 4 dni, analizujesz i grasz jeden. W ten sposób nauczysz się dobierać mecze i w dalszym czasie będziesz grał coraz lepiej.

Jeśli masz gdzieś naukę, to:
Po dwóch miesiącach podnosisz stawkę 10 razy [1000zl], a wygraną o 2 razy [1000zl], wtedy wystarczą dwa mecze na miesiąc ;)

*Nie rzucamy się na duże stawki,bo to później. Takie wygrane jak pół miliona, jak niektórzy piszą, zostaw na później ???? A i graj tylko do założonej wygranej. Nigdy więcej, bo to się źle kończy ;)

P.S: jeśli chce, to dam na pw link do jednej z najlepszej polskiej drużyny graczy,która daje typy free i VIP. Skuteczność mają ~80%, a obserwuje ich od roku.Choć lepiej grać samemu, bo się uczymy.

Do góry Bottom