>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Kilka pytań, dylemat

matiaspl 3

matiaspl

Użytkownik
Hej, ostatnio założyłem temat w którym chciałem się dowiedzieć o najbogatszej ofercie Live wśród bukmacherów. Dostałem jednoznaczną odpowiedź bet365. W między czasie wypisałem sposób na tzw. kontry którym chciałbym grać. Dowiedziałem się, że podobne a nawet wyższe zarobki można uzyskać na Betfair - giełdzie zakładów. Trochę poczytałem i teraz mam dylemat. Dzisiaj wypłata, chciałbym przeznaczyć 100-200 zł na zabawę ???? Którego buk&#39;a wybrać? Kilka pytań :
Który buk jest lepszy pod względem :
bonusów,wypłat,wpłat.
Czy jeśli w Betfair postawię na BACK to wygrana = stawka*kurs (strata to stawka którą postawimy), natomiast na LAY wygrana to zysk ale trzeba się zoobowiązać?
Po krótce sposób a wy ocencie na którym buku przyniosło by to większe zyski ????
Mecz Live, dwie drużyny wyrównane. Po pierwszej połowie wyrównanego meczu prowadzi drużyna A 1-0. Kurs na zwycięstwo drużyny B to około 15-20, na remis 6-8. Obliczam procent kapitału przeznaczonego na to wydarzenie i stawiam na podane wyżej typy, ale tak by być np. 100 zł na czysto w razie gdy typ &quot;siądzie&quot;. Następnie czekam na gol wyrównujący, jeżeli nastąpi stawiam (kapitał-stawka&quot;A&quot;+stawka&quot;B&quot;-zakładany zysk z zakładu) na drużynę która prowadziła po pierwszej połowie (wtedy kurs na nią był mały, po wyrównaniu kurs ulega zmianie na 2~3. Po takim zabiegu nie ważny wynik meczu jestem na ✅
I teraz pytanie czy lepiej to stosować na BACK na Betfair, czy na zwykłym Live w bet365.
^Uprzedzając wasze odpowiedzi, wiem, że może zdarzyć się że drużyna przeciwna nie strzeli bramki i jestem stratny, lecz są to grosze w porónaniu do zysku który chcę osiągnąć ;)
Reasumując chciałbym uzyskać odpowiedź na pytania : Czy opcja &quot;BACK&quot; w Betfair działa tak samo jak obstawianie typu w buku bet365, że ryzykujemy tylko stawkę którą stawiamy na dany typ? oraz w którym z tych buków warto zainwestować ????
Co raz bardziej się skłaniam ku Betfair ???? Przy odpowiednim zestawieniu kursów i stawki, można wyjść na plus nie zależnie od wyniku, jeszcze przed rozpoczęciem meczu ;d

B 1

bigbuckbunny

Użytkownik
Tak back to tak jak u zwykłego buka a lay to można powiedzieć że sami wybieramy ile chcemy wygrać.
Na mecz wyrównany jak kiedyś Ci napisałem najlepiej wybrać opcje lay remis kurs na to przed meczem to około 3,30-4, a sam napisałeś że po golu kurs wzrasta do 6-8.
Pokaże to na przykładzie meczu Metalist vs Leverkusen kursy 3,75/3,5/2,2 1x2
Stawiamy za 20e na lay remis
Po golu Leverkusen kurs powinien podskoczyć do coś koło 6 i kontrę dajmy na back i mamy zysk 8e, na kontrę możemy mieć puste konto.
Po postawionym zakładzie możemy też puścić kontrę jak mecz nie idzie po naszej myśli i minimalizujemy straty.

A co do gry przed meczem jest to mniejszy zysk ale i mniejsze ryzyko.
Np. na moim przykładzie, dziś przed meczem kazan dałem back na 0:0 po kursie 9,6 a w 2 minucie meczu sprzedałem z zyskiem 1,40e przy stawce 10e daje to zysk ponad 10% ja preferuje ten sposób gry bo do gry live nie mam trochę nerwów, gram aktualnie na wyniki i ustalam kurs na jaki chce sprzedać zazwyczaj to jest minimalne w dół i po 2-3 minutach meczu kurs ten spada.

Jak masz więcej pytań wal śmiało, a dziś masz sporo meczy wyrównanych i usiądź wieczorkiem o 19 przed kompem wybierz ze 2-3 mecze spisz kursy wybranych rynków i obserwuj jakie zmiany nastąpią po golach. I sam dojdziesz do jakiś wniosków.

matiaspl 3

matiaspl

Użytkownik
Bardziej bym się nastawiał na Live ;) Można powiedzieć że mnie to kręci, lubię taką adrenalinę ;p Biorąc pod uwagę powyższy argument, na zakłady Live lepiej wybrać bet365 czy Betfair?
Trochę czytałem i jest troche pierdzielenia z dowodem skanu w Betfair, w bet365 jest wszystko &quot;prościej&quot; w dodatku nie muszę niczego szukać. Co do marży a wyższych kursów pomiędzy bukami to nie wiem co się bardziej opłaca. Dajmy na to kurs 3 w bet365 a 3,2 w betfair. Stawka 100 zł, w bet365 wygrywam 300 zł, w betfair 320 zł ale od tego trzeba odjąć 5% co daje nam wygraną 304 zł. Niby zysk jest ale minimalny.
Co do tego dzisiejszego analizowania to niestety nie mogłem - praca ;) Kolejnym plusem który wg mnie przemawia za bet365 jest polska waluta. Mam w exelu taki fajny przelicznik a w Betfair chooy wie jak przeliczają na E.
Reasumując, który buk lepszy na Live z bogatszą ofertą i dostępnością, mile widziane plusy i minusy obydwu pod względem ofert Live ????
EDIT.
Mam takie pytanko bo trochę się gubię w tym BACK i LAY a widzę że ogarniasz ;)
Wyczytałem na forum, że aby zarobić na giełdzie należy kupić (czytaj postawić) na kurs BACK i sprzedać (czytaj postawić) na LAY gdy LAY jest niższy niż gdy stawialiśmy na BACK. Przykład :
Przed meczem BACK na remis jest 3,95, natomiast na LAY 4. Aby na tym zdarzeniu zarobić, muszę postawić np. 10 E na BACK remis po kursie 3,95 i czekać na Live&#39;ie aż kurs LAY na remis spadnie poniżej 3,95 tak? Wtedy stawiam 10 E na LAY poniżej 3,95 i jestem na &quot;+&quot;. Dobrze kminie?
Druga opcja to przed meczem stawianie LAY na remis. Stawiam 10 E na LAY kurs 4 remis i czekam aż któraś z drużyny strzeli gola. Kurs powinien wzrosnąć, wtedy stawiamy 10 E na BACK remis i powinniśmy być na plusie.
Reasumując moje rozważania, aby być na plusie należy albo kupić BACK i sprzedać gdy LAY jest niższe, albo kupić LAY, czekać aż wzrośnie i kupić BACK. Sorki że zawile ale dopiero staram się zacząć rozumieć ten cały &quot;system&quot; rynku i giełdy i coraz bardziej rozważam właśnie granie na Betfair. Potrzebuję tylko potwierdzenia moich przypuszczeń ????

matiaspl 3

matiaspl

Użytkownik
Bardziej bym się nastawiał na Live ;) Można powiedzieć że mnie to kręci, lubię taką adrenalinę ;p Biorąc pod uwagę powyższy argument, na zakłady Live lepiej wybrać bet365 czy Betfair?

Trochę czytałem i jest troche pierdzielenia z dowodem skanu w Betfair, w bet365 jest wszystko &quot;prościej&quot; w dodatku nie muszę niczego szukać. Co do marży a wyższych kursów pomiędzy bukami to nie wiem co się bardziej opłaca. Dajmy na to kurs 3 w bet365 a 3,2 w betfair. Stawka 100 zł, w bet365 wygrywam 300 zł, w betfair 320 zł ale od tego trzeba odjąć 5% co daje nam wygraną 304 zł. Niby zysk jest ale minimalny.

Co do tego dzisiejszego analizowania to niestety nie mogłem - praca ;) Kolejnym plusem który wg mnie przemawia za bet365 jest polska waluta. Mam w exelu taki fajny przelicznik a w Betfair chooy wie jak przeliczają na E.
Reasumując, który buk lepszy na Live z bogatszą ofertą i dostępnością, mile widziane plusy i minusy obydwu pod względem ofert Live ????

EDIT.
Mam takie pytanko bo trochę się gubię w tym BACK i LAY a widzę że ogarniasz ;)
Wyczytałem na forum, że aby zarobić na giełdzie należy kupić (czytaj postawić) na kurs BACK i sprzedać (czytaj postawić) na LAY gdy LAY jest niższy niż gdy stawialiśmy na BACK. Przykład :

Przed meczem BACK na remis jest 3,95, natomiast na LAY 4. Aby na tym zdarzeniu zarobić, muszę postawić np. 10 E na BACK remis po kursie 3,95 i czekać na Live&#39;ie aż kurs LAY na remis spadnie poniżej 3,95 tak? Wtedy stawiam 10 E na LAY poniżej 3,95 i jestem na &quot;+&quot;. Dobrze kminie?

Druga opcja to przed meczem stawianie LAY na remis. Stawiam 10 E na LAY kurs 4 remis i czekam aż któraś z drużyny strzeli gola. Kurs powinien wzrosnąć, wtedy stawiamy 10 E na BACK remis i powinniśmy być na plusie.

Reasumując moje rozważania, aby być na plusie należy albo kupić BACK i sprzedać gdy LAY jest niższe, albo kupić LAY, czekać aż wzrośnie i kupić BACK. Sorki że zawile ale dopiero staram się zacząć rozumieć ten cały &quot;system&quot; rynku i giełdy i coraz bardziej rozważam właśnie granie na Betfair. Potrzebuję tylko potwierdzenia moich przypuszczeń ????
Okej, godziny czytania, analizowania, myślenia oraz suchych testów i mogę przyznać bez bicia - zakochałem się w tradingu. Początek to była masakra, LAYE,BACK&#39;i - normalnie kosmos dla początkującego. Z biegiem czasu i informacji które wchłonąłem postanowiłem iść tą drogą. Na pytania zadane w cytacie (sorki ze double,ale za długi post by edytować) już znalazłem odpowiedzi. Jak zwykle człowiek zdaję sobie sprawę jakie odpowiedzi były banalne po uzyskaniu ich.

Po głębszych analizach, będę się starał wyszukiwać wahań kursów na rynku piłki nożnej i sprzedawał przed meczem jeśli będą satysfakcjonujące. Oczywiście faworytów gospodarzy ;) Jeśli kurs będzie się utrzymywał, albo sprzedam i wyjdę na &quot;0&quot;, albo zagram in-play jak przed chwilą na sucho. Wyszedłbym 8 E na &quot;+&quot;.

Mile widziane komentarze i rady odnośnie Betfair ;)

matiaspl 3

matiaspl

Użytkownik
Wszystko zależy od wypłaty ;P Myślę że jeśli bym chciał to nawet 100 E bym mógł wpłacić, ale na sam początek chciałbym zainwestować ~ 25 E. Nie chcę od razu wszystkich pieniążków wysyłać, nabiorę trochę doświadczenia, a może uda mi się coś uciułać i wypłacić zysk ????
Warto czekać na bonus? tzn jest taki kruczek że nie przysługuje bonus jeśli się wpłaci przez MB. To czekać 2-5 dni roboczy na przelew banku, czy wpłacić przez MB i olać ten bonus ?
EDIT. Właśnie przyszła wypłata, spokojnie 150 E mógłbym wpłacić, ale na razie chyba wpłacę &quot;tylko&quot; 25 E.
Mam pytanie bo nie wiem czy sposób na zarobek który przed chwilą wpadł mi do głowy będzie się sprawdzał. Przykład.
Chelsea - Everton 1,63 4,5 7 - na dzień dzisiejszy takie kursy.
Przypuszczam, że kursy wraz ze zbliżającym się meczem będą wyższe. Czy zatem mogę zakupić teraz LAY &quot;1&quot; za 1,64, poczekać do meczu i przed rozpoczęciem sprzedać? Oczywiście zakładając że kursy skoczę do góry.
Aby z obrazować :
18 luty Chelsea Everton - LAY 1 1,64.
19 luty 12.30 (godzina meczu) - BACK 1 i tutaj kurs wyższy, np. 1,80 (przykładowo)
Czy takie coś zda egzamin ? W teorii jest czysty zysk bez ryzyka (zakładając, że kursy się zwiększą a nie zmniejszą) a jak się to ma do praktyki?
Pytam dlatego, ponieważ miałem taką sytuację.Wczoraj sprawdzałem kursy na Bochum 2 liga niemiecka. BACK na &quot;1&quot; wynosiło 1,8 i zaczęło powoli rosnąć. Jeśli wtedy ustawiłbym LAY na Bochum 1,8, a kupił BACK dzisiaj po kursie 2,12, to bym wygrał ?!. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie ????

B 1

bigbuckbunny

Użytkownik
Bierz bonus obrotu praktycznie nie ma a wpłata szybko idzie.
A co do gry przed meczem to różnie jest czasem za spadnie czasem pójdzie w górę, obserwuj kursy u innych buków i sprawdzaj na stronie betfair czy ich kurs też ma tendencje spadkową czy wzrostową.

K 66

kanarek

Użytkownik
Matias, jeśli chcesz grać siurki między giełdą a bet365 to pamiętaj o 5% podatku na giełdzie. Znajdz sobie taki kalkulator, który licząc stawki będzie ci to uwzględniał.
Po drugie, graj też w przerwach te siurki, wtedy wyeliminujesz ryzyko strzelenia/straty gola.

Do góry Bottom