zonu
Użytkownik

KickoffBoss (KOB) to darmowa gra stworzona przez nicmo, autora gry My Profit Land która funkcjonuje już pare ładnych lat i jest ciągle wypłacalna.
Gra tak naprawdę ciągle się rozwija, na dziś w polskich ligach zarejestrowane jest zaledwie 67 menedżerów, z czego pewnie nie wszyscy są aktywni.
Prowadzisz własny klub
Zarządzasz składem, ustalasz taktykę przed każdym meczem, rozwijasz zawodników i kontrolujesz finanse.
Mecze są rozgrywane codziennie, a sezon trwa ok. miesiąca (30 kolejek).
System ligowy działa jak w prawdziwym futbolu – są awanse, spadki i rozgrywki międzynarodowe (Liga Mistrzów / Puchar Kontynentalny).
Wymaga myślenia jak prawdziwy trener: przewidywania ruchów rywala, rotacji zawodników, pracy z kondycją.
Możesz rozbudowywać stadion, szkolić juniorów i walczyć w krajowych pucharach.
Polska Federacja składa się z
- Pierwszej dywizji
- Drugiej dywizji podzielonej na 2 grupy
- Trzeciej dywizji podzielonej na 4 grupy
- Czwartek dywizji podzielonej na 8 grup
Tak jak wcześniej wspomniałem, w tych ligach gra zaledwie mniej niż 70 osób.
Taktyka ma realne znaczenie
Masz pełną kontrolę nad ustawieniem, tempem gry, mentalnością, pressingiem i stylem budowania akcji.
Każda opcja taktyczna wpływa na wynik meczu, a kondycja i morale zawodników potrafią zadecydować o wszystkim.
Zmieniasz podejście pod przeciwnika – nie ma jednego „złotego” ustawienia.
Kluczowe decyzje to dobór taktyki pod przeciwnika – np. czy grać ofensywnie, czy rozgrywać cierpliwie środkiem pola.
Każda akcja w meczu to pojedynki 1 na 1 – szybkość, siła, morale, zmęczenie, a nawet jakość kapitana mają znaczenie.
Zawodnicy i rozwój
Każdy gracz ma swoje statystyki i wiek – młodzi zarabiają mniej, ale szybciej się rozwijają.
Z czasem szkolisz ich, inwestujesz w sztab trenerski i sprzedajesz na rynku transferowym.
Możesz prowadzić klub z nastawieniem sportowym lub ekonomicznym (czyli zyski z handlu zawodnikami i walutą).
Prawdziwa ekonomia
W grze są trzy waluty: platyna, złoto i lokalna waluta (np. PLN).
Kursy działają dynamicznie jak na rynku – można wymieniać, inwestować lub wypłacać środki (realnie, od 20 €).
Co tydzień opłacasz koszty klubu: pensje, trenerów, skautów i infrastrukturę. Brak płynności = słabsza forma piłkarzy.
Za wygranie meczu w moim przypadku w 4 dywizji (najniższa liga w Polsce) zdobywasz 22.67 PLN. Za remis jest połowa z tego.
Pensje zawodników wynoszą mnie aktualnie 29.55 PLN Tygodniowo, czyli tak na prawdę grosze.
Kursy orientacyjnie wyglądają tak:
- 1 Platyna ≈ 38 Złota
- 1 Złoto ≈ 78 PLN
Dziennie na luzie można zdobyć 1 platynę za wypełnienie ankiet czy granie w gierki na telefonie i to wcale nie trzeba spędzać całego dnia.
Fundusz Partnerski
To coś unikalnego – w grze istnieje Fundusz Partnerski z 1 000 000 akcji.
Część wszystkich transakcji trafia właśnie tam, a 1. i 15. dnia miesiąca fundusz wypłaca dywidendę graczom-akcjonariuszom.
Zyski można przeznaczyć na rozwój klubu lub wypłacić z gry.
Będę wdzięczny za rejestrację z mojego linka. Wyślę na pw, bo tu nie mogę wklejać
Czysty link

Ostatnia edycja: