>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

kha1: typy z lig europejskich

kha1 40

kha1

Użytkownik
Wpadło mi ostatnio parę kuponików z paysafecard, więc myślę, że warto będzie je spożytkować stawiając zakłady, do których i tak się ostatnio zabierałem. Jak zresztą możecie zauważyć w tematach o Ligue 1 (głównie, chociaż będę starał się dorzucać również w pozostałych) zacząłem pisać sporo analiz i śledzić część spotkań.
Tak też od dnia dzisiejszego postaram się typować jakieś zakłady i jednocześnie sprawdzać ich skuteczność, ten dział wydaje się do tego odpowiedni.
Zaznaczam od razu, że mam zamiar grać na niskich stawkach, stawiając zakłady często dziwne i niekoniecznie ostrożne.
Zacznę od dzisiejszych starć Ligue 1:

⚽
Marsylia vs Montpellier
- Drużyna gospodarzy wygra dwiema bramkami, lub więcej (kurs na Betsson 2.65)
- Stawka: 10€
- Do wygrania: 26,5€

Stawiam na Marsylię, ponieważ są tu murowanym faworytem. Wydaje mi się, że taki klub (nawet mimo nieobecności Gignaca) będzie chciał pokazać swoją wyższość nad rywalem i ustrzeli więcej niż jedną bramkę. Grzechem by było zmarnować tu punkty i nie jest istotne, że Montpellier jest w tabeli tak straszliwie wysoka, nie strzela prawie bramek i często puszcza. Ich jedyną nadzieją jest Giroud.
KOMENTARZ: Łatwa wygrana, 4:0.
⚽ Monaco vs Nice
- Monaco wygra (kurs na Betsson 2.15)
- Stawka: 5€
- Do wygrania: 10,75€

Monaco nie zagrało dobrze od dwóch spotkań, dlatego spodziewam się, że tym razem się podniosą. Stawka skromna bo ten klub jest nieprzewidywalny, tak samo jak ich trener w którego mocno wierzę. Jego nazwisko to przecież we Francji firma, nie będzie dawał się ciągle &quot;bić&quot;
KOMENTARZ: Monaco pokazało na kogo w tym sezonie NIE stawiać. Grali w przewadze liczebnej, wygrywali i nie potrafili utrzymać prowadzenia. Tragedia.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ SM Caen vs FC Sochaux
- Mecz wygra Sochaux (kurs na Betsson aż 3.40)
- Do wygrania 17€

Moim faworytem w tym meczu jest ekipa gości, która ostatnie mecze może zaliczyć do udanych, nie ulega wątpliwości jednak sam fakt, że istnieje tu spore ryzyko wywołane grą El Arabiego, który jest wręcz fenomenalny w tym sezonie.Ma już dziesięć bramek i strzelał je w pięciu ostatnich spotkaniach, ostatecznie jednak ani razu nie pomogło to jego klubowi w odniesieniu zwycięstwa.
KOMENTARZ: Sochaux zagrało dokładnie tak jak zakładałem. 3:0 i pewne 3pkt.
⚽ Tottenham vs Liverpool
-
W tym spotkaniu Liverpool zdobędzie co najmniej dwie bramki (kurs na Betsson 2.90)
- Do wygrania: 14.50€

Obstawiam tak, ponieważ obrona Tottenhamu ma problemy, a LFC w końcu zbiera się w garść co pokazał ostatni mecz z WHU. Dodatkowo smaczku dodaje tu powolny powrót do formy Torresa, który w dobrej formie jest niemal gwarancją strzelonej bramki. Liczę dziś na podobne szczęście do dnia wczorajszego, znowu grając na niskich stawkach.
KOMENTARZ: Trochę żałuje, że zamiast na pewniaka Ajax, postawiłem na ten mecz, ale cóż! Liverpool zagrał drugą połowę jak banda dzieciaków.
⚽ Polonia Warszawa vs Wisła Kraków
-
Wisła Kraków wygra (kurs na Betsson 2.75)
- Stawka: 18€
- Do wygrania 49.5€

Na mecz stawiam późno, dopiero po przejrzeniu wyjściowych składów obu drużyn. Wydaje mi się, że skład Polonii zostawia wiele do życzenia, z kolei Wisła ponownie gra tym samym ustawieniem co w trzech ostatnich spotkaniach. Obstawiam dobre widowisko, za więcej pieniędzy, chociaż tu też nie ukrywam iż istnieje spore ryzyko, Polonia po pierwsze gra u siebie, po drugie Janasowi pali się &quot;siedzenie&quot; i jest to ekipa, która strzela sporo goli. Zobaczymy.
KOMENTARZ: Udało się, w meczu padła tylko jedna bramka, ale zagwarantowała ten całkiem przyjemny sukces. Polska liga wydaje się stosunkowo łatwa do obstawiania, zobaczymy w przyszłym tygodniu jak to wyjdzie.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ 1 FC. Koeln vs Vfl Wolfsburg
-
Wilki wygrają(x2) (kurs live na Betsson po pierwszej połowie 2.90 [teraz już ponad 3!])
- Do wygrania 14.50€

Po udanym meczu Wisły zainwestowałem w Wolfsburg, ponieważ wierzę w fenomenalny duet Dżeko i Grafite. Przypuszczam, że strzelą teraz bramkę.
KOMENTARZ: Jak daje sie strzelić takiego gola to nic dziwnego, że potem jest remis. Cóż :)

kha1 40

kha1

Użytkownik
Dzisiaj mocno ryzykownie.Wprzypadku kuponu numer jeden raczej nie polecam aby ktoś szedł w moje ślady, zresztą... kilka słów jeszcze poniżej.
⚽ Young Boys vs VfB Stuttgart &amp; Odense BK vs Getafe
- Mecz w ramach Ligi Europy
- Wygrają Sttutgart oraz Getafe (kurs łączony na Betsson 10.40!!!)
- Do wygrania 52€

Oba starcia wyjazdowe. Obstawiam jednak te mecze, ponieważ kluby pokroju VfB i Getafe bardzo często nadludzko wręcz mobilizują się na mecze pucharowe, być może dlatego aby pokazać się Światu. Liga Europy (byłe UEFA) często pokazuje (Zenit, Atletico), że wygrać może każdy, kto ma przyzwoite zasoby, i do takich klubów na pewno należą oba obstawione. Sporo do zgarnięcia więc trzymam kciuki.
KOMENTARZ: Getafe puściło gola w 92. minucie. 52€ przepadło! EDIT: VfB jednak też zawaliło, puścili 3 bramki w pięć minut. Mimo wszystko - zakład był bliski sukcesu...
⚽ Zenit St. Petersburg vs Anderlecht
- Zenit wygra to spotkanie (kurs na Betsson 1.95)
- Do wygrania 9,75€

Zenit prowadzi w Lidze Rosyjskiej i w tym meczu jest moim murowanym faworytem. Żałuje trochę, że nie obstawiłem większej stawki. Być może to jednak i lepiej, bo należy pamiętać, że Anderlecht w swojej tabeli również przewodzi. Może być ciekawe spotkanie.
KOMENTARZ: Pewniak, mówiłem.
⚽ Sampdoria vs PSV
- PSV wygra (kurs na Betsson aż 3.00 na PSV)
- Do wygrania 15€

Sampdoria gra ostatnio słabo i nawet remis z fantastycznym w tym sezonie Milanem absolutnie nie stawia ich tu na pozycji faworyta. PSV nie licząc ostatnich dwóch wpadek zalicza bardzo udany rok i w moich oczach to właśnie oni odniosą zwycięstwo. Na ich korzyść przemawia bardzo wyrównana sytuacja w napadzie, aż 6 graczy tego zespołu strzeliło nie mniej niż 4 bramki w Eredivise, u ich rywali wygląda to znacznie gorzej.
KOMENTARZ: PSV zdobył bramkę w 90. minucie. Tak dla równowagi do meczu Getafe. Szkoda tylko, że nie było na odwrót!

Czekamy do 1 grudnia.

kha1 40

kha1

Użytkownik
Pozwolę sobie w mega skrócie skomentować ten miesiąc.A właściwie to zaledwie kilka dni, ale myślę, że bardzo owocnych. Grałem tylko niskie stawki, zakłady raczej bez szczególnych kombinacji i to się ewidentnie opłaciło. Taką taktykę utrzymam na cały grudzień, wypłacając w fazach po 30€ aby nie przegiąć i nie wkręcić się w zbyt duże stawki.
Odnośnie wyników...
Bukmacher: Betsson
Postawionych zakładów: 9
Wygranych zakładów: 5
Skuteczność: 55%
Zysk: 74,75€
I pomyśleć, że wpłaciłem sobie jeden kuponik paysafecard na kwotę +/-50zł.
Na jutro zakłady: Porto, BATE, Utrecht

kha1 40

kha1

Użytkownik
Tak jak obiecałem w poście powyżej, dzisiaj stawiam trzy różne zakłady w LE. Chociaż - jak to zawsze - jest tu spore ryzyko, to uważam, że co najmniej dwa z trzech pokazanych tu kuponów powinny wejść. Stawki trochę wyższe, bo dwóch znajomych zaufało dziś mojemu &quot;osądowi&quot;. Zaczynamy:

⚽ FC Utrecht vs Napoli
- Napoli wygra to spotkanie (kurs na Betsson 2.15)
- Stawka: 15€
- Do wygrania 32.25€

Napoli gra ostatnio w kratkę, ale Utrecht poza fenomenalnym
Rickym van Wolfswinkelem prezentuje się marnie. Klub z Włoch zajmuje 4. lokatę w lidze, ich rywal jest dopiero 9., do tego bardzo słabo spisuje się w defensywie. Obstawiam Napoli.
KOMENTARZ: Zlekceważyłem R.v. Wolfswinkela. Widać na jego przykładzie dokładnie, że jeden człowiek może odmienić losy meczu. Skończyło się 3:3, a szkoda, bo było bardzo blisko. Brawo dla Cavaniego za trzy gole. Nauczka - koniec z meczami na włoskie kluby.
⚽ Rapid Wiedeń vs FC Porto
- Spotkanie wygra Porto (kurs na Betsson 1.95)
- Do wygrania 29.25€

Portojest w wyśmienitej formie. Wygrywają wszystkie swoje mecze i pewnie przewodzą w Lidze Portugalskiej. Wiedeń, mimo optymalnej formy jest dopiero 5. w Austrii i nie mam wątpliwości, że liderem jest tutaj ekipa Smoków.
KOMENTARZ: Wyśmienita końcówka Porto. Ciesze się, że nie wystraszyłem się ich rywali. To był dobry mecz, 3:1 na koniec. Mała osłoda za mecz z Napoli.
⚽ BATE Borysow vs Dynamo Kijów
- Spotkanie wygra BATE (kurs na Betsson 2.95)
- Do wygrania 44,25€

Stawiam na Bate bo jest w zdecydowanie lepszej dyspozycji od ekipy z Kijowa. Prowadzą w tabeli, do tego kurs jest niezwykle wysoki.
KOMENTARZ: Mowa prezesa Dynama podziałała. BATE poddalo się bez jakiejkolwiek walki. Smutne. 0:4 w 70. minucie, dalej nie patrze...

kha1 40

kha1

Użytkownik
Podsumowanie dzisiejszego dnia: Zakład Napoli jest mi na przestrogę. Utrecht to ligowy przeciętniak, ale jest tam gracz, który robi różnicę i który na 100% w ciągu 6 miesięcy opuści tą drużynę. Dał dwie bramki holendrom i pozbawił mnie 15€. Po tym meczu jednak stwierdzam, że więcej na włochów stawiać nie będę, oni po prostu zawodzą. Po ich ostatnim międzynarodowym sukcesie w piłke staczają się w dół i wygląda na to, że na tą chwilę lepiej nie będzie.
Porto przez długi czas nie mogło zdobyć gola na 2:1, na szczęście się to udało i w tym przypadku zakład wszedł. Nie ma się co więcej rozpisywać.
BATE był moim najpewniejszym kuponem. Ich ostatnia forma w Lidze była wyśmienita, do tego wiele się mówiło o tym, że gracze tej ekipy naśmiewają się z Dynama i mają świetne morale, tymczasem najpewniej właśnie to ich zgubiło. Rywale ostatnie spotkanie zakończyli 9:0 co jest wynikiem sensacyjnym, teraz dołożyli mojemu &quot;białoruskiemu potentatowi&quot;.
Ładna nauczka, z której wyciągnę wnioski, i chociaż wiadomo, że to hazard i nie można zawsze wygrywać, to uważam, że weekendowe kupony będą znacznie lepsze!

kha1 40

kha1

Użytkownik
Mała libacja alkoholowa przeszkodziła mi w zrobieniu odpowiednich rozpisek, za co tym razem przepraszam i obiecuje solidny rewanż, tak aby każdemu się te mini analizy (łącznie z typami) podobały. Na tą chwilę po prostu zaznaczę jedynie, co poszło zgodnie z planem, co nie bardzo.
Arsenal vs Everton (1)
Levante vs Atletico (2) oraz Real vs Valencia (1)
Montpellier vs Lyon (2)
Lille vs Lorient (1)
Obecna wygrana: 44,98€ (przy 26€ założonych)
Jak widzicie u góry, dwa kupony weszły, jeden niestety nie. Znowu przez moją głupotę i nieobiektywne spojrzenie na sytuacje. Postawiłem na Atletico bardziej z sympatii, niż z rozsądku. Na chwile przed rozpoczęciem meczu byłem niemal pewien, że przegrają. I niestety tak też się stało.
Natomiast wracając do meczów w Lidze Francuskiej, za tydzień obstawie ich więcej, bo jak wspominałem już we wcześniejszych postach, wydaje mi się, że w końcu wyczułem te ekipy, co zresztą widać.
Mecz Lille vs Lorient został przełożony na termin jeszcze nam nieznany. EDIT: Lille wygrało 6:3! Co za starcie, sugeruję popatrzeć na powtórki!

kha1 40

kha1

Użytkownik
Mocny atak na Ligue 1 w Betsson.com!
⚽ OGC Nice vs Olympique Marsylia
- Spotkanie wygra Marsylia (kurs na Betsson 1.95)
- Do wygrania 29.25€

Obstawiam ten mecz z kilku powodów. Przede wszystkim dlatego, że Deschamps wciąż zakłada, że jego ekipa może grać lepiej, a ta radzi sobie całkiem przyzwoicie. Dzisiejsza wygrana pozwoli im wskoczyć na fotel lidera. Nie ponieśli porażki w ostatnich pięciu meczach, remisując pare dni temu z Rennes 0:0, co jak zakładam zmobilizuje ich w tym starciu do odrobienia strat. Nice jest dopiero 16. w lidze, a ich najlepszy strzelec ma aż... dwie bramki. Kurs bardzo, ale to bardzo wysoki. Gratulacje Betsson!
Informacje dodatkowe: Nice na wyjazdach zdobyło póki co 6 pkt, to sprawia, że średnia na mecz wynosi zaledwie 0,75. Strzelili tylko 4 bramki, tracąc ich łącznie 11!
KOMENTARZ: No i zaczynam się denerwować. Miałem przyjemność oglądania tego meczu. To była totalna miazga. Nice zostało rozjechane, a wynik... 0:1. To takie coś jak mecz Barcy z Interem. Totalna żenada, że nie potrafi się postawić tej kropki nad i. Nie mówiąc o tym, ze w 88. był ewidentny karny na graczu OM. W 92. kompromitacja ekipy Deschampsa. Szkoda.
⚽ Zulte-Waregem vs Anderlecht
- Spotkanie wygra Anderlecht (kurs na Betsson 1.85)
- Stawka: 9€
- Do wygrania 16.65€

Zulte gra wbrew pozorom bardzo dobrą piłkę, ich problem polega na tym, że większość spotkań po prostu remisują. Za każdym razem jednak, kiedy trafiają na silniejszych rywali (Gent, Genk, Clube Brugge) - przegrywają. Anderlecht do takich przeciwników na pewno należy, szczególnie jeśli brać pod uwagę, że przewodzą w tabeli i w ostatnich pięciu meczach zdobyli 13 pkt.
Anderlecht to zdecydowany faworyt i głęboko wierzę, że ten kupon również wejdzie.
KOMENTARZ: Wasilewski gol na 1:0 dla Anderlechtu. Czyżby nie było już śladu po kontuzji? EDIT2: Wygrana 2:1, znowu w samej końcówce meczu się udało.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Olympique Marsyli vs Chelsea
- Spotkanie wygra Chelsea (kurs na Betsson 2.95)
- Do wygrania 14,75€
Stawiam ten mecz na przekór własnej woli. Jestem kibicem Francuskiej piłki i wydaje się, że mimo ostatniej wpadki to właśnie Marsylia jest faworytem. Ze sportem żabojadów jest jednak tak, że w najważniejszych momentach kluby zawodzą, zawsze i bez wyjątków. To też właśnie dlatego obstawiam na Chelsea, tym bardziej, że mnie się po prostu nie chce wierzyć, że ich kryzys będzie trwał dłużej, ten skład jest zbyt potężny tak długo utrzymywać złą passę. Będzie 1:2.

kha1 40

kha1

Użytkownik
*UPDATE*
(Nie traktujcie tego posta jako spam, zawsze będę informował w nim, że zaszły zmiany w temacie. Dzięki.)

kha1 40

kha1

Użytkownik
Znowu do przodu. Valencja ograła Malagę 4:3, ale gdyby nie to, że przeciwnicy grali chamsko i zgarnęli aż dwie czerwone kartki ???? to spotkanie skończyłoby się z pewnością inaczej. Niesamowitego farta mam przy tych wszystkich zakładach.
Tak czy inaczej: http://img522.imageshack.us/img522/6280/valenciavd.png
To już 172€ na czysto w tym miesiącu. 100€ zlecam wypłatę, &quot;reszta walczy dalej&quot;. Dzisiaj dla przykładu kolejny ryzykant: Olympiakos i Panathinaikos. Rzecz jasna znowu na Betsson. Tym razem 10€, do zgarnięcia przelicznik w wysokości 2,6 więc przyzwoicie.
Po tym tydzień przerwy, niestety od jutra &quot;wycieczka&quot; do szpitala i będę poza komputerem :-(

kha1 40

kha1

Użytkownik
(W grę tym razem wchodzi zakład kombinacyjny z nowej usługi na Betsson - Super Kursy.)
⚽ Wygrana klubów (TAK): Olympique Lyon, Lille OSC oraz Paris-Saint Germain
- Spotkanie wygrają wszystkie wymienione drużyny (kurs na Betsson 7.00!)
- Stawka: 25€
- Do wygrania 175€

Stawiam większą kwotę, ponieważ Super Kursy po prostu mnie ostatnio urzekły. Wierzę, że będzie to sukces, ponieważ każdy z wymienionych klubów ma na ten sezon niesamowicie wysokie aspiracje, a ich rywale (kolejno: Brest, Cean, Valenciennes) zaczęli sezon średnio. Tylko Cean ruszyło do przodu zaskakując niemalże wszystkich, wygrywając dwa pierwsze mecze i tracąc tylko jednego gola. Strata El-Arabiego nie zabolała ich tak mocno, jak przypuszczano.
Obstawiam jednak z innych racji:
Powód 1: Lyon zaczął sezon dobrze. Widziałem ich mecz przeciwko Rubinowi i wierzę, że drużyna pokroju Brest nie jest żadnym dla nich rywalem. Istnieje ryzyko, ponieważ OL zwykle gra gorzej z mniej wymagającymi teamami. Wierzę jednak, że jeśli liczą na utrzymanie pozycji w pierwszej trójce, nie mogą zaliczać wpadek.
Powód 2: Lille zaczęło równie słabo co Brest i Valenciennes, wydaje się jednak nierealne, że przy tak dobrym składzie (przecież doszedł Payet i Pedretti) wciąż będą gubić punkty, i to z ligowymi przeciętniakami. Obstawiam mecz na przebudzenie i wyższe zwycięstwo.
Powód 3: PSG również miało mały falstart, ale mecz z Rennes pokazał, że mają potencjał, który jeśli tylko rozbudzić, zacznie robić furorę. Oni nie powinni być poza TOP4, dlatego zwycięstwo w weekend to po prostu konieczność.
Oczywiście w niedzielę skomentuje wyniki.

kha1 40

kha1

Użytkownik
*UPDATE*

(Nie traktujcie tego posta jako spam, zawsze będę informował w nim, że zaszły zmiany w temacie. Dzięki.)

kha1 40

kha1

Użytkownik
Dla odmiany od piłki:
:hokej: New York Rangers - New Jersey Devils (1)
Kurs: 2,00
Buk: Betsson
:hokej: Winnipeg Jets - Edmonton Oilers (1)
Kurs: 2,00

kha1 40

kha1

Użytkownik
Weekendowe mecze T-Mobile Ekstraklasa
⚽ GKS Bełchatów vs Polonia Warszawa
Kurs: 2,50 (2)
⚽ Lechia Gdańsk vs Wisła Kraków
Kurs: 2,35 (2)
Dwa pojedyncze typy, każdy po 5€. Kursy T-ME są takie szalone, że warto próbować.
KOMENTARZ POMECZOWY: Wierzyłem, że Polonia wygra bez problemu i ta presja JW w końcu na nich zadziała, niestety, myliłem się. Na szczęście jednak mecz Wisły zakończył się powodzeniem, więc skromne bo skromne, ale jednak 1,75€ do przodu.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ FC Lorient vs Rennes
Kurs:
2,60 (2)
Buk:
Betsson
Data: 4-03-12, 21:00
Stawka: 5€
Komentarz: Obstawiam na Rennes ze względu na kurs i aktualną formę Lorient. Nie wygrali żadnego z ostatnich pięciu meczów, tylko raz remisując.
Po meczu: Rennes wygrało 2:0, tym samym ciągle nie tracą dystansu do czołówki, a gospodarze kolejny już mecz bez zwycięstwa.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Arsenal Londyn vs AC Milan
Kurs:
2,11 (1)
Buk:
Betsson
Data: 6-03-12, 20:45

Komentarz: Co prawda gra Arsenalu ostatnio mocno mnie odrzuca, ale to dla mnie totalnie niewyobrażalne, aby dali się tak bardzo upokorzyć, aby przegrać również na Emirates. Standardowo, niska stawka.
Komentarz po meczu: Arsenal nie tylko mógł wygrać, ale i awansować dalej. Niestety, brakło skuteczności RvP w kluczowym momencie. Ale kupon wszedł, ładne 3:0.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Wisła Kraków vs Lech Poznań
Kurs: 2,00 (1)
Buk:
Betsson
Data: 9-03-12, 20:30

Komentarz: Jeśli Wisła jeszcze w ogóle marzy o wygraniu ligi, ten mecz po prostu musi wygrać. Wierzę, że zmiana na Probierze będzie miała znacznie lepszy wpływ, niż odpowiednika w Lechu.
Komentarz pomeczowy: Co prawda łącznie przepadło tylko 10€, ale boli. Oba mecze strasznie schematyczne, źle się na to patrzy, albo po prostu: odechciewa się...
⚽ Ajaccio vs Olympique Marsylia
Kurs: 1,85 (2)
Buk:
Betsson
Data: 9-03-12, 20:00

Komentarz: OM jest bez formy całkowicie, stąd kurs na nich jest bardzo duży. Grają z zespołem, który najpewniej spadnie. Porażka w tym starciu (i nawet remis) będzie dowodził słabości kadry z Valbueną i Remym, a mnie się w to nie chce wierzyć...
Komentarz pomeczowy: OM przegrało 0:1. Trochę żałuje kuponu, bo postawiłem trochę wbrew przekonaniom, ale cóż. Słaba forma, to słaba forma.

Do góry Bottom