Mam pytanie do Was – uzywacie kart kredytowych? Jeśli tak, to ogólne pytanko – czy jest to opłacalne?, bo wiadomo, że wygodne to na pewno. No i kolejne oczywiście takie – kto ma najlepsze oferty, tudzież promocje, na karty?
Na karcie kredytowej masz ustalony indywidualnie przez bank limit kredytu. Jak płacisz kartą to rośnie twoje zobowiązanie wobec banku. W każdym banku istnieje pewien termin rozliczeniowy, jeśli zmieścisz się w tym terminie ze spłatą zobowiązań to nie naliczają ci odsetek lub są one dość małe, jeśli się nie zmieścisz to dowalają ci taki procent, że następnym razem odechciewa ci się korzystania z karty.
Tak właśnie przeglądam oferty różnych banków i trafiłem na coś takiego jak samochodowa karta kredytowa, którą się płaci za paliwo. Słyszeliście o czymś takim? Myslicie, że to dobry pomysł żeby wykupić taką oddzielną kartę na tankowanie?
Tak właśnie przeglądam oferty różnych banków i trafiłem na coś takiego jak samochodowa karta kredytowa, którą się płaci za paliwo. Słyszeliście o czymś takim? Myslicie, że to dobry pomysł żeby wykupić taką oddzielną kartę na tankowanie?
co za różnica. czy paliwo jest wtedy tańsze? jeśli tak, to jedyny zysk na tym. chyba, ze jest karta tak oprocentowana, ze sie wyrównuje. tak czy inaczej - to dalej karta kredytowa. i tak ją trzeba spłacić i tak.
moim zdaniem - warto posiadac CC jeśli masz stały dochód który jest w stanie pokryć zaciągnięty kredyt. jeśli nie, to lepiej ograniczyc sie do posiadanej karty debetowej (czyt. bankomatowej).
co za różnica. czy paliwo jest wtedy tańsze? jeśli tak, to jedyny zysk na tym. chyba, ze jest karta tak oprocentowana, ze sie wyrównuje. tak czy inaczej - to dalej karta kredytowa. i tak ją trzeba spłacić i tak.
moim zdaniem - warto posiadac CC jeśli masz stały dochód który jest w stanie pokryć zaciągnięty kredyt. jeśli nie, to lepiej ograniczyc sie do posiadanej karty debetowej (czyt. bankomatowej).
Zgadzam się z Tobą. Faktycznie żeby mieć karte kredytową to wypadaloby mieć staly dochod, co prawda żeby mieć samochod tez trzeba mieć staly dochod,bo skad niby zaplacisz za benzyne przeglady badania itp..... stad pewnie oferta tej karty kredytowej.