W holenderskiej Jupiler League zostało kilka kolejek, w których to rozstrzygną się losy faworytów do awansu. Pewniakiem jest oczywiście De Graafschap, które już wcześniej zapewniło sobie bezpośredni awans. Do obsadzenia pozostają jednak otwarte dwa miejsca gwarantujące grę w barażach o Eredivisie. Jak już napisałem miejsca są tylko dwa, a faworytów co najmniej czterech więc szykuje się ostra walka o awans.
Spotkanie: RBC Roosendaal-FC Eindhoven
Typ: 1
Kurs: 1,30
Bukmacher: Betgun
Analiza:
Myślę, że w mimo wszystko na początku należy zaznaczyć, vicelidera Jupiler League, który właściwie na własne życzenie przegrał walkę o bezpośredni awans. Po znakomitej grze w rundzie jesiennej piłkarze RBC zaczęli strasznie cieniować, przez co spadli na drugą pozycję. Seria niefortunnych porażek oraz remisów trwająca niemal dwa miesiące na pewno nie wpłynęła pozytywnie na morale zespołu. Pomimo to wciąż należy uważać ich za faworytów do gry w barażach. Ten mecz powinni wygrać, tym bardziej, że ich przeciwnik FC Eindhoven znajduje się na ostatniej pozycji i już na pewno żadne zwycięstwo nie pomoże im w utrzymaniu się w lidze. Gospodarze powinni mieć jeden cel - zwycięstwo- dzięki któremu drużyna nie pogrążyła się jeszcze bardziej. Jako że przed Roosendalem jeszcze jeden trudny mecz z Dordrechtem, który na pewno łatwo skóry nie odda to ich piątkowe zwycięstwo powinno być jedynym wynikiem jakiego powinniśmy przewidywać.
Spotkanie: VV Venlo - Maastricht
Typ: 1
Kurs: 1,54
Bukmacher: Betgun
Analiza:
Venlo podobnie jak Roosendaal posiada 64 punkty i jednocześnie ma największe na grę w barażach. Faktem różniącym oba zespołu jest to, że Venlo pozostały o wiele łatwiejsze mecze do rozegrania. Powiem więcej... są oni w na tyle komfortowej sytuacji, że mogą z pozycji kibica obserwować jak grają ze sobą drużyny, które walczą o awans. Oznacza to że w momencie remisu, w którymś z tych jakże ważnych meczy, sytuacja Venlo będzie jednocześnie jeszcze lepsza. Ostatnie spotkanie to zwycięstwo z outsiderem FC Eindhoven aż 5:0. Tym razem na mecz przyjeżdżają piłkarze z Maastricht, którzy zapewnili już sobie utrzymanie w lidze. Należy się spodziewać , że ich zaangażowanie nie będzie zbyt duże. Jedynym argumentem za tym aby ten mecz sobie odpuścić jest fakt że Venlo strasznie się meczy w meczach z Maastricht, na co wskazują ostatnie bezpośrednie rezultaty. Myślę jednak że gospodarze wiedzą, że na ewentualne straty punktowe nie mogą sobie pozwolić i wygrają najbliższe spotkanie.
To tych dwóch meczy dokładam jeszcze zwycięstwo Den Bosch

i moim zdaniem kupon z AKO około 2,00 pięknie siada. Pozdrawiam. :spokodfhgfh:
Postanowiłem przerwać zakończyć typowanie w tym sezonie gdyż ostatnio częściej na

niż na

. Pozdrawiam. :roll: