Kupon #4
Brazylia - Węgry; 2 DNB @ 2,45 33:31
Czeskie Budziejowice - Budvanska Rivijera; Budva -2,5 @ 1,95 1:3
AKO: 4,78
Stawka: 50 zł
EW: 239 zł
Kupon dość ryzykowny... ale wierzę, że Budva będzie chciała zapewnić sobie awans do dalszych faz Ligi Mistrzów bez oczekiwania na mecz Resovia - Paris. Czesi są przeciętni, powiedziałbym nawet - słabi i jeśli obędzie się bez żadnych komplikacji to Budva powinna ich łyknąć.
Brazylia - Węgry to typ trochę na value. Przemawia do mnie fakt, iż Węgierki zdecydowanie lepiej rozporządzają siłami, w porównaniu do Brazylijek. W ekipie Kanarków najważniejsze zawodniczki mają już wiele rozegranych minut, pomiędzy 4h30 min a 5h30 min, także zmęczenie może wdawać się we znaki. W ekipie Madziarek Tomori nie ma rozegranych nawet 4h. Zmęczenie z pewnością nie odbije się w początkowej fazie spotkania, ilość minut w nogach Brazylijki poczują dopiero w drugiej połowie, tak sądzę. Węgierkom zdarzyły się już dwie wpadki, jednak po zwycięstwie nad Hiszpanią czuję, że się nieco odblokowały i wiedzą, że półfinał jest realny. Wracając do Canarinhos - każda drużyna podczas dużej imprezy, niezależnie od tego, czy jest to
piłka ręczna, czy
piłka nożna,
siatkówka,
koszykówka, ma słabszy dzień, słabszy mecz. Na ten moment wygląda to tak, iż takowy nie przydarzył się jeszcze Brazylijkom, liczę, że będzie to dziś.
Mam nadzieję na zwycięstwo, wtedy pogra się coś ciekawego jeszcze z ręcznej, siatki i - przede wszystkim - piłki, gdzie poluję na mecz Realu z Xativą
.
Klątwa forum?
Dobrze, że odbiłem się trochę na live.