>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

jaka karta grafiki 200-250 zł

dydel12 0

dydel12

Użytkownik
witam.
zamierzam kupić w nie długim czasie kartę graficzną. Mogę na nią przeznaczyć do 250 zł. Aktualnie mam zintegrowaną i nie które gry nie wyciągają. Którą polecacie?
mój aktualny sprzęt:
pł. główna: Foxconn A6VMX
ramy DDRII 1GB
procek AMD LE-1620 2.4GHz
ps:karta ma mi służyć do grania
EDIt: wejście musi być na PCI

deivid 286

deivid

Użytkownik
myśle ze kupowanie 8600Gt to głupota poniewaz za 50zł wiecej jest 2 razy lepsza karta 8800GS, polecam Gainward, ewentualnie Palit
http://kdo.pl/product_info.php/products_id/24198 , cena tej karty jest bardzo rozległa od 254 do 500, wiec płacic za 8600GT ok 200 zł to zdecydowanie wole kupic o niebo lepsza karte 8800GS doplacajac 50 zł. Obecnie 8800GS to najlepszy wybór, karta jest bardzo wydajna a cena za która mozna ja dostac to wielki plus.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
myśle ze kupowanie 8600Gt to głupota poniewaz za 50zł wiecej jest 2 razy lepsza karta 8800GS, polecam Gainward, ewentualnie Palit

http://kdo.pl/product_info.php/products_id/24198 , cena tej karty jest bardzo rozległa od 254 do 500, wiec płacic za 8600GT ok 200 zł to zdecydowanie wole kupic o niebo lepsza karte 8800GS doplacajac 50 zł. Obecnie 8800GS to najlepszy wybór, karta jest bardzo wydajna a cena za która mozna ja dostac to wielki plus.
Może i karta lepsza, tylko po co mu taka skoro przy takim procesorze i reszcie nie wyciągnie z niej maxa?

8600 w zupełności by mu wystarczyła.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
procesor mogę w każdej chwili zmienić na lepszy(bo mam taką możliwość) albo kręcić
Nawet jeśli swój podkręcisz, dalej karta będzie za mocna.

Jeśli masz możliwość w niedalekiej przyszłości zmienić procesor, owszem wybór 8800GS będzie dobry wyborem.

Możesz również dołożyć parę złotych i kupić 9600...

Ale tak jak mówieł, 8800 będzie najlepszym rozwiązaniem przy lepszym procesorze.

Teraz 8600 w zupełności Ci wystarczy.

deivid 286

deivid

Użytkownik
Nawet jeśli swój podkręcisz, dalej karta będzie za mocna.

Jeśli masz możliwość w niedalekiej przyszłości zmienić procesor, owszem wybór 8800GS będzie dobry wyborem.

Możesz również dołożyć parę złotych i kupić 9600...

Ale tak jak mówieł, 8800 będzie najlepszym rozwiązaniem przy lepszym procesorze.

Teraz 8600 w zupełności Ci wystarczy.
Ale jezeli pisze ze moze zmieniac to lepiej kupic 8800gs, co z tego ze teraz nie nie bedzie ona w 100% wykorzystywana jak zmieni procesor, lepiej dolozyc te 50 zl niz przy kupnie procesora za jakis czas kupowac nowa grafike bo juz bedzie za slaba na niektóre gry. A dodajac to tego fakt ze pomiedzy 8600gt a 8800gs jest ogromna róznica.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Ale jezeli pisze ze moze zmieniac to lepiej kupic 8800gs, co z tego ze teraz nie nie bedzie ona w 100% wykorzystywana jak zmieni procesor, lepiej dolozyc te 50 zl niz przy kupnie procesora za jakis czas kupowac nowa grafike bo juz bedzie za slaba na niektóre gry
Przecież napisałem, że jeśli będzie zmieniał procesor, dobrym wyborem będzie 8800GS ... Zależy też na jaki procesor będzie zmieniał i za jaki czas.

Jak już wspomniałem, jeśli będzie to dobry i mocny procek, możesz zainwestować w 9600.

deivid 286

deivid

Użytkownik
Przecież napisałem, że jeśli będzie zmieniał procesor, dobrym wyborem będzie 8800GS ... Zależy też na jaki procesor będzie zmieniał i za jaki czas.

Jak już wspomniałem, jeśli będzie to dobry i mocny procek, możesz zainwestować w 9600.
mysle ze na 9600gso nie ma sensu zmieniac bo miedzy tymi kartami nie ma jakies znacznej róznicy, mozna pomyslec na 9600gt ale to wiaze sie z dodatkowymi kosztami. A z procków to poklecam E7200 lub E8400 w zaleznosci od funduszy.

dydel12 0

dydel12

Użytkownik
a jaki zasilacz polecacie do zestawu?
ps: mam problem. z dysku dobiegają jakieś dźwięki, przedtem ich nie było. To chyba odgłos czytnika ściągającego dane z dysku(nie znam się). dźwięki nasilają się jak coś włączam np. grę, muze. Powtarzam WCZEśNIEJ ICH NIE BYLO, dysk mam 160gb WD&#39;ka kupowany rok temu

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Zasilacz: Chieftec 450 spokojnie da radę. Cena ok. 130 zł.

Jeśli masz więcej pieniędzy, to polecam Corsair 450W. Cena ok. 200 zł. Naprawdę godny ceny i co najważniejsze, cichy.

Co tu dużo mówić, nie warto oszczędzać na zasilaczu. Lepiej dołożyć parę złotych i mieć gwarancję bezpieczeństwa.

Do góry Bottom