WITAM!
Wprawdzie nie jestem adminem ani modem
ale myśle że jestem w stanie pomóc. Założenie forum niejest wcale takie trudne jak się wydaje. Postaram się to opisać w paru krokach.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Po pierwszy będzie nam do tego potrzebny jakiś serwer najważniejszy aby obsługiwał on PHP i bazy MySQL !!!, jest wiele darmowych serwerów oto niektóre z nich:
*Polski Hosting (nie polecam)
www.ovh.org -Bardzo dobre konto dla wymagających i nie tylko szybki serwer z dobrymi parametrami. Obsługuje PHP oraz bazy MySQL dostęp przez FTP. Zaletą jest brak reklam.Z własnego doświadczenia jakoś niemogłem sie z tym hostingiem uporać...
www.za.pl -Dobry, szybki hosting lecz niestety z dużą ilością reklam :/ i dużymi ograniczeniami. PHP, FTP
*Zagraniczny Hosting
www.100webspace.com -Bardzo szybki serwer, niezawodny (bez awaryjny w 99,9%) Jeden z najlepszych na świecie.PHP,FTP,MySQL, reklama banner
www.lycos.co.uk -dobry na sam początek, obsługa PHP,baz MySQL dostęp przez FTP, reklamy (ale można je w łatwy sposób obejść
)
www.host.sk -Bardzo dobry i szybki hosting, oczywiście darmowy ,obsługa PHP,baz MySQL oraz pełny dostęp przez bardzo szybkie FTP - doskonały na forum POLECAM
www.dhost.info -według mnie najlepszy darmowy hosting! Aby go posiąść należy napisać przy rejestracji krótki opis min. na 200 słów po angielsku o czym będzie nasza strona, forum. Bardzo szybki obsługuje PHP i wszystkie bazy!
2. Gdy już wybierzemy serwer należy założyć na nim konto
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.Następnie musimy zdecydować jaki skrypt zainstalować na naszym serwerze.Ja polecam PHPBB2 by przemo
4.Wszystkie informacje i instrukcje co do tego forum znajdują się na jego oficjalnej stronie napewno sobie dalej poradzisz
http://www.przemo.org/phpBB2/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam nadzieje że troche pomogłem PZDRO