>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak typować?

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Wraz z rozpoczęciem sezonu zacząłem dokładnie śledzić poczynania pań i panów.
Jak się tak człowiek dokładniej zagłębi to można znaleźć wiele value betów lub też zwycięstw niefaworytów.

Właśnie tutaj chciałbym zadać pytanie.

Jeżeli już mam podejrzenia trafienia typu na niefaworyta to opłaca się grać czystego niefaworyta, handicap czy może u/o na gemy ?

Dużo spotkań udaje mi się trafiać typując niefaworyta i często pluję sobie w twarz, że stawiałem jako handicapy.
Często też typowałem wyniki 2-0, gdzie niestety wchodziły 2-1.

Na razie gram płaską stawką za 4% budżetu.

Co proponujecie? Jaka gra jest bezpieczna? Jak stawkować? Grać single czy AKO ?

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Jak grać, co typować... który to już temat na forum...
Jeżeli zagłębiasz się w jedną dyscyplinę i oglądasz dużo meczy, czytasz na portalach to sam powinieneś wiedzieć co warto grać a co nie. Bo skoro wiesz, że na przykład spotyka się dwóch serwismanów na hardzie a kursy 1.20-4.00 to warto grać handi na drugiego bo ciężko stwierdzić kto wygra, będzie zależało to od dyspozycji dnia prawdopodobnie i drobych niuansów. A że nie wykluczone w takim meczu tie-breaki to warto grać overy i tym na tie-break w meczu. Ale ogólnie wszystko zależy od linii i kursów na dane spotkanie. Jak mówisz na początku - zacząłem dokładnie śledzić... Wtedy już przed danym meczem powinienieś podejrzewać jakie kursy są wystawione. Jeżeli będą według Ciebie błędnie oszacowane grasz value i tyle. Tu nie da się uniwersalnie powiedzieć co jest warte grania a co nie, po prostu się nie da. Ogólnie typy na dokładny wynik czy też under/over często to jest trochę niewiadoma. Najlepiej grać według mnie oczywiście czyste wygrane i handicapy
A jeżeli myślisz, że dany underdog wygra dajesz na niego handi jeżeli linia jest wysoka i lekko na zwycięztwo a jeżeli linia niska to się handi grać nie opłaca (chyba, że setowe) i dajesz czysty win.
Tak ogólnie to każdy Ci to powie - NIE MA UNIWERSALNEJ METODY
Pozdrawiam i wysokich wygranych życzę ;-)

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Ja tylko dodam, że czym wyższy kurs tym łatwiej o valuebeta. Jak wiemy tylko grając value mamy szanse zarobić na zakładach bukmacherskich.
Przy niskich kursach nawet jak jest value to bardzo niewielkie.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Czym się sugerować podczas typowania?
ATP Montpellier
Gasquet R. - Monfils G.
1,60 - 2,10
Bet-at-home
Jutro mamy bardzo wyrównane i ciekawe spotkanie we Francji, dwóch dobrze znających się Francuzów. Dużo jest w tym meczu podtekstów za jednym jak i za drugim zawodnikiem. Jak myślicie kto wygra mecz i czym warto się sugerować? Mecz zaplanowany na godzinę 19:00.
Forma: Gasquet R.
Richard w tym roku wygrał już turniej w Doha, na Australian Open doszedł do 4 rundy gdzie poległ ze swoim kolegą Tsongą po 4 setowym pojedynku. Na Davis Cupie wygrał dwa mecze. Większość jego wygranych meczy w tym sezonie wygrał dość pewnie. Monfils na AO pokazał się z bardzo słabej strony. W lepszej formie wydaje się być Gasquet.
Okoliczności: Monfils G.
Monfils jest takim zawodnikiem który potrafi zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie. Do tego z roku na rok bierze udział w tym turnieju dochodząc daleko w drabince.
2012 - Finał z Berdychem (3 sety)
Końcówka 2010 - Zwycięstwo
Na pewno będzie zmobilizowany by nie odpaść już w drugim meczu.
H2H: 3:4
Niby teraz powinna być kolej na zwycięstwo Gasqueta i tym też można się sugerować, ale z drugiej strony Monfils wygrał więcej razy i na 4 ostatnie mecze to on wygrał 3 krotnie, tylko raz Richard ostatnio w Szangahju (2010) gdzie dochodzi często do dziwnych wyników. Na 3 ostatnie mecze nie wygrywał faworyt.
Wniosek: 6:3 2:6 6:3
Najbardziej istotne jest to co jest teraz, a nie to co było rok temu czy kilka lat. Forma to jeden z kluczowych wyznaczników przy typowaniu meczy. Reszta argumentów jest mniej istotna. Oczywiście każdy mecz rządzi się swoimi prawami, ale tutaj mieliśmy konkretny przykład faworyzowania formy.​

Do góry Bottom