>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Jak to możliwe?

macio106 186,6K

macio106

Znawca - MMA
Witam. Zauważyłem dziś na stronie STS w najnowszych wgranych taki oto kupon:

Proszę o wyjaśnienie mi, dlaczego gracz trafiając tylko 1 kombinacje z 10, stawiając 5zł, wygrał ponad 500zł oraz jak taki kupon stworzyć, mając do dyspozycji blankiet z STS o wymiarach 5cm x 12cm.​

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Proszę o wyjaśnienie mi, dlaczego gracz trafiając tylko 1 kombinacje z 10, stawiając 5zł, wygrał ponad 500zł
Przecież Ci pisze jaka jest maksymalna wygrana za wszystkie kombinacje.
On trafił jednen mecz więc jego wygrana wyniosła 6zł50gr.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Przecież Ci pisze jaka jest maksymalna wygrana za wszystkie kombinacje.
On trafił jednen mecz więc jego wygrana wyniosła 6zł50gr.
Ależ skądże!
Zostały tu zawarte zakłady MAXIKOMBI na 10 grup po 3 typy, czyli treble w każdej z nich, a były to zakłady 1z10 , czyli warunkiem wygranej było wejście przynajmniej 1 grupy.

Tak więc ten gracz trafił grane w oddzielnych zakładach 1z10 treble, a nie żaden &quot;jeden mecz&quot; i trafił to treble z najwyższym akurat AKO 1323.80 i było one grane ze stawką 0.5zł wynikającą z podziału ogólnej kwoty 5zł jaką na grę na te 10 trebli przeznaczył - a 5zł/10=0.5zł

Wygrana to więc 1323.8*0.5*0.88=582.47 zł

Zaprezentowany kupon przedstawia sytuację już po rozstrzygnięciu zakładów, a zatem nie jest to informacja o ew. najniższej i najwyższej wygranej, jaka zostaje podana w momencie zawarcia zakładu - a informacja już o faktycznej wysokości wygranej.

...........

@macio106, już lata świetlne nie byłem w STS, ale firmowy blankiet to było zawsze pojęcie umowne, bo gracz mógł przynieść swoje typy zapisane w domu na zwykłej kartce o dowolnym formacie, niektórzy też przynosili typy zapisane w telefonach i dyktowali obsłudze a jeszcze inni dysponowali blankietami od konkurencji, czyli Totolotka - i każda z tych ścieżek była akceptowana.

Co do tego jak zawrzeć taki zakład, to sprawa jest prosta, bo do zagrania systemem 1z10 na 10 oddzielnych grup kilkuzdarzeniowych czyli bloków, wystarczy te 10 grup od A do J utworzyć, zaznaczyć system 1z10 oraz stawkę łączną i nadać.

A tamten gracz dlatego tylko nie zagrał 10 oddzielnych kuponów z 3 typami na każdym z nich, gdyż minimalna stawka zakładu prostego wynosi 2zł - zatem chcąc ograniczyć koszt, zastosował grę systemową na te same 10 typowań, lecz już w systemie 1z10, co umożliwiło mu grę stawkami w groszach.

Co prawda zrobił sobie tym samym &quot;na pióro&quot;, gdyż choć grając po 2zł wpadłby w zakres wygranych skutkujący koniecznością pobrania od niego 10% podatku od wygranych ponad 2280zł - ale pomimo tego, za włożone w grę 20zł odebrałby 1323.80*2*0.88=2329.88-10%=2096.89zł

.

Otrzymane punkty reputacji: +2
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Ależ skądże!
Zostały tu zawarte zakłady MAXIKOMBI na 10 grup po 3 typy, czyli treble w każdej z nich, a były to zakłady 1z10 , czyli warunkiem wygranej było wejście przynajmniej 1 grupy.
Na moje to piszesz głupoty, bo gość obstawiał wyścigi konne i wg. mnie to jest prawidłowa kolejność trójki pierwszych koni, więc tej jednej gonitwie wytypował 10 różnych kombinacji i zagrał to systemem 1z10 czyli tak jakby puścił 10 oddzielnych kuponów. Ale oczywiście mogę się mylić i dostanę burę tak jak ostatnio, po tym jak odpisałeś na mój post po ponad roku od jego napisania przeze mnie ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Na moje to piszesz głupoty, bo gość obstawiał wyścigi konne i wg. mnie to jest prawidłowa kolejność trójki pierwszych koni, więc tej jednej gonitwie wytypował 10 różnych kombinacji i zagrał to systemem 1z10 czyli tak jakby puścił 10 oddzielnych kuponów. Ale oczywiście mogę się mylić i dostanę burę tak jak ostatnio, po tym jak odpisałeś na mój post po ponad roku od jego napisania przeze mnie ????
Zastanów się chwilę, nim ponownie coś takiego zupełnie bez sensu napiszesz - bo jakim to cudem 3 konie (czy też liczby) można ustawić na 10 sposobów???

Można to (z powtórkami) zrobić tylko i wyłącznie na 6:

1-2-3
1-3-2

2-1-3
2-3-1

3-1-2
3-2-1

więc jakim to cudem możesz odczytać z mojego wpisu, że 10 grup z treble ( po 3 typy w każdej ) ma być dodatkowo w obrębie każdej z 10 grup kombinowane po 10 , gdy z 3 typów można utworzyć jedynie 6 kombinacji z powtórzeniami - jeżeli to tak odczytałeś, iż te 3 typy mają być jeszcze zmiksowane?

...............

Więc zupełnie nie rozumiem Twojego wpisu, w którym zarzucasz mi napisanie głupoty, gdyż teraz Ty sam jedynie w 100% powtarzasz to co ja już wcześniej napisałem:

&quot;Zostały tu zawarte zakłady MAXIKOMBI na 10 grup po 3 typy, czyli treble w każdej z nich, a były to zakłady 1z10 , czyli warunkiem wygranej było wejście przynajmniej 1 grupy.&quot;

Tak więc było tak, jak to ja przedstawiłem: system 1z10 na treble A-J, a w każdym z nich konie z już wskazaną , inną kolejnością na mecie, ze stawkami po 0.5zł a więc za łączną kwotę 5zł.

Treble to właśnie zakład na 3 liczby, zdarzenia czy konie - a ja nigdzie nie napisałem iż mają być one jakoś dodatkowo kombinowane w obrębie każdorazowo innej wskazanej kolejności ich numerów a zatem prawidłowym jest zapis 10 grup po 3 typy - gdyż w każdej grupie od A do J zostały podane 3 ( inne co do kolejności, wybrane typy ) .
Utworzyły one 10 grup i były grane w systemie 1z10.

Zatem zachodzi tu - wyłącznie z Twojej strony - jakaś komedia pomyłek...

P.s: a co tej bury, którą jak piszesz dostałeś ode mnie po roku od zamieszczenia wpisu - to sprawa jest oczywista: przecież nie czytam wszystkich wpisów na forum, a gdy się na jakiś oczywisty przejaw czyjegoś bukmacherskeigo lamerstwa czy też niewiedzy natknę, to dla tego wyprostowania czas jaki minął od zamieszczenia takiego &quot;pasztetu&quot; nie odgrywa żadnego znaczenia, bo chodzi przecież o to aby kiedykolwiek później to czytający nowicjusze, nie bazowali na takich nieświadomych ich autorowi, fałszywych i mylnych jego wypowiedziach.

Tak było wtedy i jest teraz - gdy zabierasz głos nie mając racji=wiedzy w przedmiocie, o którym się wypowiadzasz.

.

Otrzymane punkty reputacji: +2
josef39 1,3K

josef39

Użytkownik
Zastanów się chwilę, nim ponownie coś takiego zupełnie bez sensu napiszesz - bo jakim to cudem 3 konie (czy też liczby) można ustawić na 10 sposobów???
edi koni startuje z tego co widać 14 i z tych 14 wybierasz pierwsze trzy a więc możliwości trochę jest.Tak nawiasem mówiąc to nigdy się tym nie interesowałem a kurs na trafienie takiej trójki z tego co patrzyłem na Bet365 jest około 1000

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Jozef39, @zksstal nieprawidłowo odczytał to co ja podałem w swojej odpowiedzi:

&quot;&quot;Zostały tu zawarte zakłady MAXIKOMBI na 10 grup po 3 typy, czyli treble w każdej z nich, a były to zakłady 1z10 , czyli warunkiem wygranej było wejście przynajmniej 1 grupy.&quot;

gdy jasno chyba napisałem tam o tym, że autor kuponu stworzył ze wszystkich koni (a było ich 14 o czym zaświadczają przecież ich numery w kuponie ) swoich 10 grup jako treble A-J, czyli 10 grup po 3 typy.
Nigdzie nie napisałem o tym, że te 3 typy w każdej z 10 grup mają być jeszcze kombinowane co do kolejności.

Zatem tylko i wyłącznie dlatego napisałem mu, że jak mógł odczytać iż ja pisałem o kombinacjach po 10 w obrębie grup - gdy w grupie mającej 3 liczby można zrobić jedynie 6 kombinacji z powtórzeniami.

Nie może przecież budzić cienia wątpliwości to, co wtedy tam napisałem:

&quot;Tak więc ten gracz trafił grane w oddzielnych zakładach 1z10 treble i trafił to treble z najwyższym akurat AKO 1323.80 i było one grane ze stawką 0.5zł wynikającą z podziału ogólnej kwoty 5zł jaką na grę na te 10 trebli przeznaczył - a 5zł/10=0.5zł

Wygrana to więc 1323.8*0.5*0.88=582.47 zł &quot;

Nie wiem zatem, jakiej to głupoty w moim wpisie doszukał się bijący pianę @zksstal.

.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Więc zupełnie nie rozumiem Twojego wpisu, w którym zarzucasz mi napisanie głupoty, gdyż teraz Ty sam jedynie w 100% powtarzasz to co ja już wcześniej napisałem:
chodziło mi o to że ty się doszukujesz tam jakichś trebli w grupie a to wg. mnie jest dokładna trójka gonitwy. Pytanie: skąd wnioskujesz że w każdej grupie są jakieś 3 typy? Oznaczenie: 1-3-9 Tricast to nie jest jakiś system w grupie, tylko ustawienie koni.
Tak było wtedy i jest teraz - gdy zabierasz głos nie mając racji=wiedzy w przedmiocie, o którym się wypowiadzasz.
Ty za to widzę że masz wiedzę w każdym z tematów o czym zaświadczają opinie kilku osób odnośnie Twojej osoby
e: z mojej strony kończę temat, bo edi wszystko dogłębnie przeanalizował

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@zksstal, jesteś w bukmacherce totalnym przedszkolakiem, bijąc po próżnicy pianę tylko z tego powodu, iż nie wiesz co oznacza termin treble - i niczym we śnie pijanego wariata przypisujesz mu jakieś inne znaczenie niż posiada.

Twoja niewiedza jest wprost porażająca:

chodziło mi o to że ty się doszukujesz tam jakichś trebli w grupie a to wg. mnie jest dokładna trójka gonitwy.
Pytanie: skąd wnioskujesz że w każdej grupie są jakieś 3 typy? Oznaczenie: 1-3-9 Tricast to nie jest jakiś system w grupie, tylko ustawienie koni.
Przecież to są Himalaje głupoty by @zksstal!
Gdzie i kiedy napisałem, że typy z grup są jakimś systemem?
Przecież to 10 grup po 3 typy w każdej ( więc jako treble) tworzą ten system 1z10, na grupy od A-J a nie typy treble w tych 10 grupach np. w grupie B (1-2-9) tworzą ten system.

A treble to ako z 3 typów np. a/1 ; b/ x ; c/ 2 , czyli akurat są tym samym co dokładna trójka ???? ???? ????

Bo Tricast (Trójka) - jest pojedynczym zakładem, wymagajqcym miejsc w prawidłowej kolejności, tak samo jak typowanie 3 meczów ( treble) na 3 różne wyniki:
a/ 1
b/ x
c/ 2

więc tak samo jak tamta grupa B ( 1-2-9)
a/ 1
b/ 2
c/ 9

.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Nie obrażałem Ciebie to Ty nie obrażaj mnie.
Napisałem że wg mnie piszesz głupoty i mogę się mylić i dalej nie wiem, bo tłumaczysz to tak, że nawet absolwent gimnazjum (a ja dopiero w podstawówce) nie jest w stanie tego zrozumieć.
A treble - panie mądry inaczej @zksstal - to ako z 3 typów np. a/1 ; b/ x ; c/ 2 , czyli akurat są tym samym co dokładna trójka
ok, to dziwnie interpretujesz nazwy zakładów, czyli idąc Twoim tokiem rozumowania AKO można nazwać systemem 5z5, a nie znam obób które by tak to oznaczały

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Specjalnie dla ucznia ( bukmacherskiej ) podstawówki, kolegi @zksstal:

NIEKTÓRE RODZAJE ZAKŁADÓW:

singiel - czyli 1z1, zakład z 1 typowanym zdarzeniem
dubel - czyli 2z2, combo/ako z 2 zdarzeń, zwany także: akumulator dwuelementowy
treble - czyli 3z3, combo/ako z 3 zdarzeń, zwany także: akumulator trójelementowy
four-fold , czyli 4z4, combo/ako z 4 zdarzeń, zwany także: akumulator czteroelementowy
five-fold , czyli 5z5, combo/ako z 5 zdarzeń, zwany także: akumulator pięcioelementowy

itd. https://sport.netbet.com/support/betTypes/

ok, to dziwnie interpretujesz nazwy zakładów, czyli idąc Twoim tokiem rozumowania AKO można nazwać systemem 5z5, a nie znam obób które by tak to oznaczały
To bardzo dziwne że nie znasz, gdyż taki opis zakładów ako jako systemy np. 5z5, stosują firmy bukmacherskie ????
Naprawdę!
I mogę Ci to udowodnić - w ramach dalszego edukowania od podstaw...

Pozdrawiam
.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Proszę zachować odrobinę szacunku dla swojego rozmówcy, dotyczy to każdego. Nie obrażajmy się nawzajem bo to niczego nie prowadzi ;)

macio106 186,6K

macio106

Znawca - MMA
Szczerze? To tak namieszaliście że ja nic nie rozumiem. Mógł by ktoś to tak naprawdę łopatologicznie jak dla debila wytłumaczyć? Id ruga sprawa to nikt nie odpowiedział na pytanie: Jak taki kupon stworzyć i puścić go w okienku STS.

josef39 1,3K

josef39

Użytkownik
Ktoś wybrał sobie gonitwę i 10 możliwych (według niego oczywiście) &quot;trojek&quot; czyli kolejność trzech pierwszych koni w tej gonitwie i żeby bylo taniej to wysłał to systemem 1 z 10.
A wysłać?Spisać na kartce numery zdarzeń i powiedzieć że chcesz 1 z 10

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
To tak namieszaliście że ja nic nie rozumiem. Mógł by ktoś to tak naprawdę łopatologicznie jak dla debila wytłumaczyć? Id ruga sprawa to nikt nie odpowiedział na pytanie: Jak taki kupon stworzyć i puścić go w okienku STS.
@macio106, przecież kilka dni temu udzieliłem Ci w pełni poprawnej odpowiedzi na zadane pytania o to, dlaczego na tamtym kuponie jest taka a nie inna wygrana oraz jak zawrzeć taki zakład.

Przypominam co wtedy napisałem, bo chyba nie czytałeś...

Tak więc ten gracz trafił grane w oddzielnych zakładach 1z10 treble i trafił to treble z najwyższym akurat AKO 1323.80 i było one grane ze stawką 0.5zł wynikającą z podziału ogólnej kwoty 5zł jaką na grę na te 10 trebli przeznaczył - a 5zł/10=0.5zł

Wygrana to więc 1323.8*0.5*0.88=582.47 zł
...........

Co do tego jak zawrzeć taki zakład, to sprawa jest prosta, bo do zagrania systemem 1z10 na 10 oddzielnych grup kilkuzdarzeniowych czyli bloków, wystarczy te 10 grup od A do J utworzyć, zaznaczyć system 1z10 oraz stawkę łączną i nadać.
To co w bukmacherskich zakładach wzajemnych jest nazywane treble, czyli zakład prosty na 3 zdarzenia - w segmencie bukmacherki zajmującym się wyścigami psów czy koni nazywa się TRICAST i też odnosi się do 3, czyli kolejności na mecie pierwszego, drugiego i trzeciego uczestnika zakładu w podanej w typowanym zakładzie dokładnej ich kolejności, wg przypisanych im numerów np. 1-9-2

Pozdrawiam

.

Do góry Bottom