>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak stawkować ?

T 0

toad

Użytkownik
Gram na zwycięstwa gospodarzy progresją.
Niestety nie mam pomysłu jak stawkować jeśli interesuje mnie stały zysk, a mecze mają kursy np 1,25 i 2,27.
Chodzi o to, żeby być na plusie jak tylko jeden z tych meczy mi wejdzie.
Pomoże ktoś ?:)

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Użytkownik @cubsonart z Belgii zamieścił kiedyś ten kalkulator:
https://forum.bukmacherskie.com/f207/kalkulator-progresji-na-staly-zysk-staly-zysk-rosnacy-102243.html
Ale przypomnę Ci też wzór na stały zysk w progresji - tu przy zmiennych kursach:

stawka1 = (oczekiwany zysk) / kurs A -1

stawka2 = (oczekiwany zysk+poprzedni koszt gry) / kurs B -1

gdzie w tym przykładzie np. dla kursów A @1.516 oraz B @1.345 i przy oczekiwanym zysku 8.95 mamy:

01. stawka1= ( 8.95) / 1.516-1=0.516=17.34

02. stawka2 = ( 8.95+17.34 ) / 1.345-1=0.345=76.20
.................

T 0

toad

Użytkownik
Edi8 - oczywiście, że tak gram, jednak nie wyraziłem się precyzyjnie. Oba mecze są o tej samej godzinie ! Nie mam pojęcia jak rozbić te stawki , żeby przy jednym z tych meczów trafionych być na plusie.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Toad&gt;&gt; a skoro to są mecze grane równolegle, to zastosuj kalkulator do surebetów/Dutchingu - jak choćby ten wielokrotnie przeze mnie podawany*:
https://www.oddschecker.com/betting-tools/dutching-calculator
* (lecz w dziale LINKI BUKMACHERSKIE znajdziesz mój oddzielny wątek wyłącznie z kalkulatorami bukmacherskimi i może inny kalkulator surebetów bardziej przypadnie Ci tam do gustu:
https://forum.bukmacherskie.com/f46/zbior-linkow-do-kalkulatorow-bukmacherskich-31678-6.html#post6416059 )
który po wpisaniu kursów (obowiązkowo w tym kalkulatorze zawsze rozdzielonych kropką jak 1.80 - 2.30, a nie przecinkiem jak napisałeś w 1. wpisie) oraz kasy na grę, wskaże Ci czy takie kursy utworzą surebeta a jeśli tak, to jak tę kasę co do stawek należy rozdysponować na oba mecze, aby wejście już 1z2 typów dawało zysk.
Oczywistym jest jednak od 1. rzutu okiem, że takie kursy @1.25 - @2.27 jak podałeś w tym 1. wpisie jako przykład - nie dają przecież surebeta, a jedynie przy wejściu dowolnego 1z2 typów odzyskanie 80.61% postawionej ogółem kasy...
Tak więc zaczynaj od odpowiedniego doboru kursów do takiej gry.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@rare&gt;&gt; w związku z tym, że autor wątku nie pytał o nic innego jak tylko wskazanie mu takiego podziału kasy na 2 typy z 2 meczów 1x2 grane jako 1 - czyli oba na zwycięstwa gospodarzy z kursami [email protected] i [email protected], to wobec tego że te kursy nie tworzą surebeta, to napisałem mu że nie dają one gwarantowanego zysku przy wejściu 1z2 tych typów.
Ale człowiek uczy się całe życie, więc podaj proszę ten znany Ci taki procentowy/kwotowy UWAGA: podział ogólnej stawki, aby dawało to ten oczekiwany zysk - z zachowaniem warunku z pytania @Toad, więc tylko i wyłącznie przy wejściu 1z2 typów o podanych kursach granych wyłącznie na opcję 1 i bez stosowania innych technik jak gra bonusami, handicapami, kontrą, DNB, live i wszelkimi innymi ew. możliwymi tu podejściami, które jednak nie leżały w sferze zainteresowania autora wątku:
Nie mam pojęcia jak rozbić te stawki , żeby przy jednym z tych meczów trafionych być na plusie.
@rare, tak więc po tej Twojej deklaracji &quot;oczywiście, że da się takie coś osiągnąć&quot; po której dziwnie zapowietrzyłeś się i już nie odzywasz się, czas na prosty dowód w postaci takich 2 wartości tworzących podział ogólnej stawki np.100 j. że te 2 zróżnicowane stawki zastosowane do kursów 1.25 i 2.27 na zwycięstwa gospodarzy, dadzą bezpośredni zysk przy wejściu obojętnie którego 1z2 zwycięstw czyli typu na 1.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Ty nie pajacuj powyższą bezczelną propozycją bo rangi na forum przyznaje Administracja i ona je ew. obiera, tylko podaj podział 100j. na 2 takie stawki, dające zysk - bo o to pytał @Toad a Ty zadeklarowałeś, że taki prosty podział dający bezpośredni zysk jest możliwy przy wejściu 1z2 typów, odnosząc się do mojego wpisu o tym, że te kursy 1.25 i 2.27 nie tworzą surebeta, zatem nie istnieje taki podział 100j. na 2 stawki aby przy wejściu 1z2 (co jest istotą surebeta) osiągnąć zysk.
Nie pisałem że nie istnieje żaden sposób - bo @Toad jest zainteresowany jedynie kwotowym/procentowym podzieleniem kasy na 2 stawki grając na 1 oba te mecze dla osiągnięcia bezpośredniego zysku przy 1z2. Koniec kropka
Wczytaj się w treść pytania autora wątku i odnieś się do tego a nie ośmieszaj się, skoro zabrałeś tu głos w wątku @Toada, to rób to merytorycznie, bo to nie przedszkole:
Nie mam pojęcia jak rozbić te stawki , żeby przy jednym z tych meczów trafionych być na plusie.
Więc skoro odpisując mi 20.05 podważyłeś to co napisałem, że te w/w kursy nie dają surebeta, czyli pewnego zysku przy 1z2 - to bądź poważny i podaj taki podział 100j. aby kalkulator surebetów wykazał ten wg Ciebie możliwy podział dający tu zysk przy 1z2:
https://www.oddschecker.com/betting-tools/dutching-calculator
bo to jest istotą pytania @Toada i do tego odnosi się moja odpowiedź.
A jak nie potrafisz, to nie pchaj się dzieciaku na afisz...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nigdzie nie napisałem, że będzie to podział na dwie stawki
Ale autor wątku wskazał tylko 2 możliwe opcje podziału kasy: na kurs 1.25 i 2.27 i żadne inne rozwiązania nie leżały w sferze jego zainteresowania.
Nie ośmieszaj się, bo tu od samego utworzenia wątku nie idzie o nic innego jak wskazanie podziału kasy na 2 mecze wyłącznie grane tym samym typem 1 i osiągnięcie zysku przy 1z2
@Toad był zainteresowany tym o czym napisał, a Ty niczego poza skompromitowaniem się tu nie wniosłeś, gdy zakwestionowałeś podany przez mnie twardy fakt, iż kursy 1.25 i 2.27 nie mogą utworzyć surebeta.
Tak więc potwierdziłeś moje przypuszczenie, że jesteś dzieciakiem i to z oślej ławki.
Sądziłem początkowo, że na forum pod nickiem @rare narodził się nowy matematyczny geniusz, taki jak Banach - a w finale mamy tylko jego bałach i ew. problemy ze zrozumieniem prostej treści zawartej w pytaniu autora wątku, bo on nie zawrócił się z prośbą o wskazanie mu możliwych technik gry a TYLKO o zyskownie skuteczny podział przy wejściu 1z2 na bazie kursów 1.25 i 2.27, tak więc totalnie niczego nie pokazałeś - no może za wyjątkiem swej ogromnej bezczelności oddanej treścią wpisu do mnie z &quot;propozycją&quot; ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zrozum dzieciaku, że to co Ty podałeś jest na gruncie prostego pytania autora wątku jedynie pospolitym SPAMEM, bo masz gdzieś jego twarde założenia oddane podaniem iż gra na 2 mecze typowane tym samym typem 1 i ze wskazaniem ich kursów: 1.25 oraz 2.27 i przez niego o to nie proszony, produkujesz tu się z czymś z czapy, bo @Toad nie zwracał się o wskazanie mu możliwych innych sposobów gry, niż jego własna gra na wygrane gospodarzy w 2 meczach i przy 2 podanych kursach 1.25 oraz 2.27
Tak więc jedyną merytoryczną odpowiedź uzyskał ode mnie, aby zwracał uwagę na dobór kursów zdarzeń, gdyż te 1.25 i 2.27 nie mogą mu zagwarantować zysku przy wejściu 1z2 bo nie tworzą one surebeta a jako pomoc naukową otrzymał ułatwiający mu tego liczenie link do kalkulatora.
Dużo @ares nauki przed Tobą!

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Twoim jedynym jasno widocznym celem bo oddanym chronologia wpisów jest robienie tu zadymy, bo zapowietrzyłeś się na 9 dni po dennym odniesieniu się do mojego wpisu - więc nie kłam, że w czymkolwiek chciałeś pomóc autorowi wątku, tym bardziej że on wcale o to się nie zwracał, co dziś raczyłeś w formie spamu zamieścić.
Więc nie bzdurz o tym, że w czymkolwiek mu chciałeś pomóc, bo do tego co w swym mniemaniu uważasz za pomoc to składałeś się jak wąż do prokreacji przez 9 dni - a więc?
Jedyną zgodną z tym o czym pisał realną pomoc otrzymał ode mnie, począwszy od namiaru na kalkulator na stały zysk w progresji od Cubsonarta, poprzez wzory do obliczania kolejnych stawek w tej progresji którą gra @Toad, następnie informację o braku surebeta w tych podanych kursach 2 meczów oraz link do kalkulatora surebetów/Dutchingu.
Żegnam!

weles60 365

weles60

Użytkownik
@Toad i wszyscy zainteresowani

Przygotowałem arkusz kalkulacyjny, który dobierze stawki do kuponów w metodzie opisanej w poście #11.
Wypełniamy tylko pola w kolorze złotym, czyli stawka, opisy meczów (nie koniecznie), kursy i mnożnik wynikający z podatku – 1 dla buków internetowych i 0,88 dla ziemniaków.
Arkusz automatycznie przeliczy stawki na poszczególne kupony.
Zysk może być większy od zera lub nie – wiadomo co robić.

Toad, jeśli interesuje cię stały zysk rób w ten sposób:
1 Wybierasz wstążkę Dane
2 Wybierasz przycisk Analiza warunkowa
3 Wybierasz Szukaj wyniku…
Wyskoczy okno, w którym wpisujesz:
Ustaw komórkę: E3
Wartość: 5 (5 to przykład, wpisujesz zysk, jaki chcesz osiągnąć)
Zmieniając komórkę: D3
Wciskasz OK i arkusz przeliczy stawkę, tak aby otrzymać zakładany zysk.

Otrzymane punkty reputacji: +37
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Weles60&gt;&gt;
dzięki za to kolejne przydatne narzędzie, bo mam w żywej pamięci to, że już kilka masz na sumieniu ???? na czele z tym naprawdę fenomenalnym Twoim kalkulatorem Dutchingu, który nie ma sobie równych w całym necie pod względem ilości danych jakie można tam wprowadzić.
Pozwoliłem już sobie poinformować o tym arkuszu w dziale LINKI BUKMACHERSKIE w moim wątku o kalkulatorach przydatnych w bukmacherce:
https://forum.bukmacherskie.com/f46/zbior-linkow-do-kalkulatorow-bukmacherskich-31678-6.html#post6427915
Mam jednak do Ciebie prośbę, czy możesz dodać także opcję z 0.94 czyli 6% podatkiem obrotowym, gdyż sytuacja na polskim rynku sprawia iż w niektórych firmach ten podatek jest pobierany w tej właśnie wysokości.
Pozdrawiam i gratuluję pracowitości oraz umiejętności.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
O takiej technice grania z wykorzystywaniem metody pod nazwą cover (jako 2z3 typów 1x2 granych na 2 oddzielne lub 1 scalony typ) pisałem choćby na tym forum na wiele lat przed tym zanim tu się pojawiłeś, więc naprawdę nie masz cienia powodów do obijania sobie z radości zadka piętami, bo to jest nihil novi...
Już w maju 2009 założyłem wątek o kalkulatorach bukmacherskich, w którym m.in. podałem także linki do kalkulatorów przydatnych przy grze coverami:
https://forum.bukmacherskie.com/f46/zbior-linkow-do-kalkulatorow-bukmacherskich-31678.html
a następnie wielu użytkownikom forum tłumaczyłem tę metodę grania.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Szkoda, że jak kolega pytał to mu nie pomogłeś ????
Bo kolega @Toad o co innego się zwracał niż to Twoje głupawe na gruncie jego konkretnego zapytania nawracanie go na grę AKO, gdy on jasno napisał iż gra w progresji wyłącznie singlami a nie na AKO.
Może w końcu zrozum, że zachowujesz się jak kelner przynoszący gościowi po otrzymaniu zamówienia na kawior - kaszankę i wciskający mu, że tego właśnie chciał.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
I zachowujesz jak gówniarz w dodatku bezczelny, gdyż kłamiesz - bowiem @Toad zwrócił się o wskazanie mu dla jego gry singlami możliwości podziału kasy przy kursach 1.25 i 2.27 dającej zysk przy 50% skuteczności, stąd jedyną możliwą odpowiedzią na tak postawiony problem było poinformowanie go, że te singlowe kursy nie tworzą surebeta.
To co Ty w ramach &quot;pomocy&quot; zamieściłeś w jego wątku jest tylko baaardzo odległą Twoją wariacją od sedna pytania autora wątku.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Tak, Ty najlepiej wiesz co poeta miał na myśli ???? więc skończ już tę żałosną farsę w swoim wykonaniu, bo na swoje przysłowiowe &quot;końskie łajno&quot; ???? jaką jest w ramach &quot;pomocy&quot; napisanie po 9 dniach od pytania o grę singlami, tej odpowiedzi z AKO z coverem, to może da Ci złapać jedynie jakiś młody i nieopierzony wróbelek - a nie taki stary wróbel jak ja.
I naucz się czytać i odnosić do sedna spraw artykułowanych w pytaniach użytkowników, bo dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane a Twoja odpowiedź jest totalnie nieadekwatna do istoty problemu.
Gdybyś w ślad za mną uczciwie napisał mu, że nie istnieje taki sposób przy grze singlowej aby dokonać podziału kasy na 2 stawki przy kursach tych singli po 1.25 i 2.27 - ale dajesz mu pod rozwagę zmianę dotychczasowej gry na inną bo na AKO z zastosowaniem covera, to byłoby to normalne podejście a nie Twoje dotychczasowe strojenie się w piórka odkrywcy Ameryki, gdyż powtarzam: o coverze pisałem na tym forum lata przed tym, zanim tu się dzieciaku pojawiłeś.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Toad&gt;&gt;
nawiązując do podanej przez Ciebie w 1. wpisie metody którą grasz, czyli progresji na stały zysk przy typowaniu wyłącznie zwycięstw gospodarzy - to rozważ w wolnym czasie i grę na correct scores w tych meczach, gdyż siłą rzeczy już same Twoje wybory meczów powodują iż dość znacznie ogranicza to ilość możliwych wtedy typów na DW, bo skoro dobierasz typy bez zakładanej opcji wystąpienia ew. wyników remisowych i wygranych gości, to korzystnie redukuje to pole manewru.
Przyjmijmy na potrzeby obliczeń, że kursy tych DW to @7 a do typowania DW będziesz uwzględniał 3 różne wyniki zawsze dające zwycięstwo gospodarzy - jak np. 1:0; 2:0 i 2:1 (czy też takie jakie w konkretnych meczach będą wg Ciebie bardziej prawdopodobne) a to daje 2 warianty gry:
Wariant I - gra singlami
a/ gra na singlowe typy DW, co przy 3 typach oraz kursach po @7 daje przeliczeniowy kurs trafionego singla 7/3=2.333 i w odniesieniu do tego będziesz prowadził tę progresję na stały zysk przy wejściu 1z3 tych DW
a&#39;/ w przypadku nałożenia się czasu rozpoczęcia 2 granych meczów, koszt równoległej gry na DW w 2 meczach to na I etapie 2x3=6j. a wygrana gospodarzy połączona z wejściem 1z3 DW tylko w 1z2 spotkań zapewnia tu zysk, gdyż gramy na kurs @7 obstawiając 6 DW zaś 7-6=1j. a zatem:
na I etapie 100/6=16.66j. a 16.66*7=116.66j. przy 1 wygranej gospodarzy wynikiem spośród 3 typów na DW

Wariant II - gra na duble
a/ gra na AKO z DW w 2 meczach A i B, przy tym samym doborze po 3 różne DW do każdego ze spotkań - a to daje 3*3=9 zakładów*, których AKO przy kursach po @7 wynosi 7^2=@49
gra # A-B
01/ 1:0/1:0
02/ 1:0/2:0
03/ 1:0/2:1
04/ 2:0/1:0
05/ 2:0/2:0
06/ 2:0/2:1
07/ 2:1/1:0
08/ 2:1/2:0
09/ 2:1/2:1
relacja AKO @49 do kosztu gry 9j. daje 49/9=5.444 a to daje zapas 5-ciu kolejnych gier nawet płaską stawką na takie zejście się tych DW w obu meczach, choć oczywiście grając swoją progresją na stały zysk ew. w odniesieniu nie do singli a teraz już do AKO z DW, sam będziesz wyznaczał wysokość swojej wygranej i stawki odnoszące się tu do tego przeliczeniowego kursu @5.444 powstałego z podziału AKO o jakie tu grasz i ilości zakładów, czyli 49/9=5.444
Przy realnych zróżnicowanych kursach (np.6.5-7-8) a nie tych z powyższego przykładu równo po @7 - pamiętaj o możliwości wyrównania ew. wygranej korzystając z kalkulatora surebetów/Dutchingu.
* nie zawsze podział DW równo po 3 dla 2 meczów A i B w modelu grania na AKO, dające 3*3=9 zakładów musi być wariantem optymalnym, gdyż przy analizowaniu niektórych meczów możesz uznać, iż potrzebujesz np. dla A podeprzeć się tylko 2 DW a do meczu B użyć 4 DW, co oczywiście obniży ilość zakładów do 2*4=8 i podniesie wtedy ten przeliczeniowy kurs, gdyż 49/8=6.125 a to mówi nam, że na takie trafienie dubla DW w ich układzie typów wynikowych jak 2:4 czy 4:2 możemy przy grze płaską stawką czekać nawet 6 kolejnych gier aby przy trafieniu dopiero na 6. etapie i tak być 1j. na ✅ w bilansie gry, bowiem koszt gry to 6*8=48j. a gramy tu o AKO @49 stąd 49-48=1j.
Równie niekiedy możliwym po analizie, może okazać się tu także zastosowanie jedynie układu 2:3 lub 3:2 czyli 2*3=6 DW a wtedy przeliczeniowy kurs to już 49/6=8.16 czyli dla tego układu aż 8 kolejnych gier płaską stawką na trafienie tych 2 DW w 2 meczach z zastosowaniem 6 typów DW dla bycia na ✅ gdyż koszt 8 gier to 8*6=48j. a kurs dubla DW to 7*7=49
Pozdrawiam i powodzenia!

Do góry Bottom