>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak się ,,ukryć,, na zagranicznych bukach?

M 0

mlleko

Użytkownik
Witam, chciałbym założyć konto na Unibet lub 22bet, żeby w końcu móc zagrać bez podatku. Jaki macie sposób, żeby zakładając tam konto nie dać się wykryć? Używacie VPN czy jakie są sposoby? Tak samo przy weryfikacji nie trzeba podawać skanu dowodu? Wtedy przecież widać skąd pochodzisz i czy to nie zostanie w jakiś sposób wykryte?

U 0

Usunięty użytkownik 174558

Gość
Unibet jest otwarty dla Polaków więc nie musisz przed nimi nic ukrywać. Jedynie wpłaty i wypłaty musisz "ukryć" przed US, czyli trzeba robić je przez jakiś portfel.

M 0

mlleko

Użytkownik
Unibet jest otwarty dla Polaków więc nie musisz przed nimi nic ukrywać. Jedynie wpłaty i wypłaty musisz "ukryć" przed US, czyli trzeba robić je przez jakiś portfel.
To strony bukmacherskie rozumiem nie mają prawa udostępniać moich danych nikomu? Mogę normalnie takiemu bukowi jak Unibet czy 22bet przesłać skan dowodu i o nic i się nie bać jeżeli wpłaty i wypłaty będę przelewać na jakiś portfel internetowy?

U 0

Usunięty użytkownik 174558

Gość
Nie mają takiego obowiązku, nie podlegają pod nasze prawo.

adamo80 17,6K

adamo80

Użytkownik
To strony bukmacherskie rozumiem nie mają prawa udostępniać moich danych nikomu? Mogę normalnie takiemu bukowi jak Unibet czy 22bet przesłać skan dowodu i o nic i się nie bać jeżeli wpłaty i wypłaty będę przelewać na jakiś portfel internetowy?
Jedyne o co możesz się bać to o wyciek danych. Ale to dotyczy wszystkich buków i w ogóle wszystkich podmiotów, którym wysyłasz dane wrażliwe. No i oczywiście trzeba co jakiś czas sprawdzać politykę prywatności - dokładnie gdzie jest zarejestrowany buk, jakiemu prawu podlega i jakim instytucjom udostępnia dane.

Prawda jest taka, że jak by rząd chciał przycisnąć graczy to ma do tego narzędzia... Np. wszczęcie dochodzenia i danie do Intelpolu, a ten żąda takich danych. Polska jest w UE i może posługiwać się nie tylko narzędziami prawa polskiego ale i UE oraz międzynarodowego...

Wielokrotnie na tym forum pisałem, że granie u zagranicznych buków jest przestępstwem. Koniec kropka. Omijanie prawa, zabezpieczenia w postaci VPN, portfeli itd można porównać do terminala u złodzieja do wykradania kart czy "kluczyka" do kradzieży samochodów... Natomiast to oczywiście teoria i przepisów w PL, które się nagminnie łamie jest sporo bo to taki kraj, żeby na każdego coś mieć, ale wiele się nie egzekwuje... Pandemia zresztą dobitnie to pokazała i jest świetnym na to przykładem...

Na obecną chwilę organy celne nie wzięły się za to. Nie ma może woli politycznej itd, ale w przyszłości nie można tego wykluczyć szczególnie w przypadku dużych sum (mam na myśli grę za ok 100 000zł rocznie). Myślę, że gracze grający z budżetem kilku tyś na rok lub nawet kilkunastu mogą być spokojni choć oczywiście wciąż pamiętajmy nie tylko o przepisach z Ustawy Hazardowej ale i UKS - nieujawnione przychody...

Generalnie moje zdanie jest takie - za małe sumy rzędu kilku tyś rocznie nie opłaca się ryzykować, a z kolei grając dużymi sumami lepiej sobie wyjechać np. do Czech i stamtąd legalnie grać. Dla graczy grających for fun moim zdaniem lepiej grać u naszych buków i np. szukać promocji gry bez podatku.

Otrzymane punkty reputacji: +110
Do góry Bottom