>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak oduczyć psa spania na łóżku

R 0

rozev5

Użytkownik
Mój jamnik śpi ze mną w łóżku, jest narazie malutki ale nie chciałabym aby tak zostało. Jak oduczyć go wchodzenia na łóżko ??

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
u... stary ;] nie wiem co Ci jamnik przeszkadza, jak mojej panny nie ma to mój haszczak korzysta z okazji i gramoli się na łóżko a husky do małych psów nie należy i jakoś mi to nie przeszkadza, ale niech będzie. Oduczenie psa spania w łóżku kiedy robi to od małego to najtrudniejsza rzecz chyba jaka może być. Ale jest na to kilka sposobów. Po pierwsze kiedy Cię nie ma zamykaj drzwi z pokoju, w ciągu dnia pies też śpi więc pod Twoją nieobecność niech nie ma możliwości wchodzenia na łóżko. Po drugie jak tylko zauważysz że pies nosi się z zamiarem wejścia na łóżko skarć go głośnym i stanowczym nie! albo nie wolno! Jeśli wejdzie nie zrzucaj go ale zepchnij delikatnie tak by sam zszedł, jak zrobisz to szybko, gwałtownie uzna to za zaczepkę do zabawy a nie o to chodzi. Po trzecie koło łóżka połóż jakiś koc, ręcznik, coś co jest jego bo każdy pies powinien coś takiego mieć więc zakładam że i Twój od małego jakiś koc ma i staraj się spychać psa właśnie w to miejsce. Jak zejdzie i usiądzie na nim nagrodź, pogłaszcz, daj jakąś pierdołę do zjedzenia. System nauki z nagradzaniem jest dużo skuteczniejszy, wierz mi. I pamiętaj o cierpliwości, to w końcu tylko pies. Po czwarte rozwiń coś na łóżku, coś w zupełnie innym kolorze żeby pies zauważył że coś się w tym miejscu zmieniło i nie wolno mu teraz na to wchodzić. Pzdr, daj znać czy pomogło

L 209

lukbor10

Użytkownik
Mój jamnik śpi ze mną w łóżku, jest narazie malutki ale nie chciałabym aby tak zostało. Jak oduczyć go wchodzenia na łóżko ??
musisz mu pokazac od małego, że nie chcesz aby spał w łóżku. metodami takimi jak podał kolega wyżej. jesli go tego nie oduczysz za małego to potem możesz wogóle do nieoduczyć.
ja tez mam ten problem, bo moja dziewczyna wpuszczała małego Labradora do wyrka. &quot;a bo on taki słodki, niech śpi w nogach&quot;.
no i teraz mam...ja, dziewczyna i 30kg psiur ????
w lato to jeszcze spoko,bo go zostawiam na dworze, ale w zimie jest problem.
zdarzają sie naprawde drastyczne sytuacje, np chłopak przyprowadził do domu dziewczyne, zaczeli sie kochac, pies myslal ze owa laska robi cos zlego jego panu i odgryzł dziewczynie pierś...autentyk.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Daj sobie z tym spokój, bo WSZYSTKIE jamniki śpią w łóżkach - ten typ tak ma i już! ????

Do góry Bottom