Dzień dobry ???? , od dłuższego czasu śledzę to forum. Jeżeli to nie jest miejsce na tego typu temat to proszę o przeniesienie we właściwe. Szczególnie zainteresowały mnie sposoby gry, systemy i programy. Po wielu wielu próbach,obgryzionych paznokci i wyrwanych włosów nie zliczę,utworzyłem "coś"(nie jest to stricte program do typowania, ale coś jako zbiór określonych parametrów dostosowanych indywidualnie do spotkania na podstawie statystyk, taki pomocnik, jak na razie w dość luźnej formie).Nie jest to doskonały twór, bo tylko pomaga w typowaniu tylko drużyny która nie przegra i prawdopodobieństwo jej wygrania lub remisu.Skoncentrowałem się na faworytach u siebie(choć opracowałem już część parametrów na faworytów na wyjeżdzie, gorsze do ogarnięcia, ale kursy lepsze). Próby przeprowadzałem od ok. 2 miesięcy na ligach europejskich po przerwie zimowej, na ligach afrykańskich, oraz na niedawno rozpoczętych ligach ameryki południowej. Azja dopiero się rozkręca więc trzeba jeszcze trochę poczekać. Skuteczność typowania z pomocą tego mojego "czegoś" nieprzegranej czyli "1X" jest od ok.80% do 100%. W tym "1X" średnia skuteczność typów wynosi też ok 75% wzwyż na "1" lub "X". I tu pytanie-czy przy takiej skuteczności da się coś ugrać,i czy w ogóle warto dalej w to brnąć? A jeżeli warto, to jaki system grania przyjąć? Bo chociaż ta skuteczność 80% wzwyż wygląda na pozór przyzwoicie, to te niecałe 20% może dać nieźle po tyłku, bo kursy na "1X" jak i na faworyta nie są najwyższe:;/: