14-08-10 01:00
Tenis -
WTA - Western & Southern Financial Group Women's Open, Cincinnati
Maria Sharapova -
Marion Bartoli 3.05
Kurs z pewnością poleci w dół. Dlatego gram już teraz. Marion, która wczoraj ograła jak dziecko Wozniacki, myślę, że powinna poradzić sobie z piękna Marią. Dlaczego ? Pierwszy argument Marion to z pewnością serwis. Wczoraj miała sporo asów (jak na kobiecy
tenis). Serwis był zawsze celowany, nie waliła przed siebie i liczyła tylko na moc, ale uderzała i mocno i celnie po narożnikach kara serwisowego. Drugi argument to wymiany. Biegała do każdej piłki, odgrywała ją w sposób bardzo trudny. Sami komentatorzy zwracali na to uwagę, iż Bartoli odgrywała, tak nisko piłke, że Caroliona nie raz uderzała piłkę rakietą nieczysto tak, że piłka wychodziła 10 metrów w aut. Marii przyznam, że ostatnim czasie nie widziałem w grze. Jednak pamiętam ją sprzed roku i wiem, że jej psychika nie była za mocna. A jeżeli Marion zagra tak jak Wozniacki, czyli będzie ganiać po korcie Marie i dawała takie cięzkie piłki do odgrywania, to spokojnie będziemy mogli czekać na przełamanie serwisu Rosjanki. Taki kurs aż żal nie skorzystać. Myślę, że +1.5 seta w Sportingbet (@1.90), można uznać za "peffke" dnia ????
Stawka w Tobet: 70 zł.
Zakładana wygrana: 213.50 zł
Coś do +1.5 na Bartoli w Sportingbet trzeba dodać, postanowiłem, że będzie to również mecz tenisowy. Będzie to mecz:
13-08-10 19:00
Tenis -
ATP Toronto
Nalbandian - Murray
1.727
Teraz krótka analiza. Dlaczego własnie David? Wiem, wiem, że jest zmeczony etc, jednak on nigdy nie odpuszcza. Wczoraj było to najlepiej widać. Po przegranym pierwszym secie z Soda (frajersko, bo inaczej tego nie można nazwać) podniósł się i wygrał kolejne 2 sety. Wiele na jego miejscu pomyslało by "etam, odpoczne sobie. Przeciez US Open jeszcze przed nami, a ja już przeszło 10 dni gram prawie pod rzad" (Oczywiście nie mówie tu o pewnym Rosku ???? ). David to przede wszystkim bardzo dobre wymiany. A jeżeli już mu serwis siedzi, to jest nie do zatrzymania. Liczę na to, że po tej kontuzji powróci na miejsce, które mu się należy (TOP 5). Murray wczoraj męczył się z Monfilisem. Więc również w nogach ma 3 sety wczorajsze i w dodatku grał dopiero o 20:30. W dubelku z Marion +1.5 wygląda ciekawie jak dla mnie.
Nalbandian - Murray
1.727
Sharapova -
Bartoli +1.5 1.90
AKO: 3.28
Stawka w Sportingbet: 61 zł
Zakładana wygrana: 200.19 zł