>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami IV runda Metalkas 2. Ekstraligi

B 62,4K

bosky

Użytkownik
czwartek: Arged Malesa Ostrów – H.Skrzydlewska Orzeł Łódź (08.05)
niedziela: Abramczyk Polonia Bydgoszcz – Cellfast Wilki Krosno (11.05)
niedziela: #OrzechowaOsada PSŻ Poznań – Fogo Unia Leszno (18.05)
niedziela: Unia Tarnów – Texom Stal Rzeszów (18.05)

Dzisiaj mecz w Ostrowie, faworytem moim zdaniem wydają się być gospodarze. Kursy dzisiaj moim zdaniem w pewnej mierze wystawione są w oparciu na "magię Orła w Ostrowie" czyli wyniki grubo ponad stan od sezonu 2021. Fajnie, ale skład Orła zmieniony o 180 stopni, personalnie moim zdaniem wygląda super jak na finanse, spisuje się to na razie tak sobie. W formacji juniorskiej przewaga Ostrowa wydaje się bardzo wyraźna. Milik w ubiegłym roku na tym torze zrobił 5 punktów w 5. Chmiel chyba jak na razie jednak poniżej oczekiwań, Lyager 2+1 na tym torze rok temu. Mikkel Andersen to niewiadoma, w Łodzi w niedzielę wyglądał bez szału. Pozostaje nam chyba najbardziej nieprzewidywalny Wojdyło. Ostrów ma też swoje kłopoty, po stronie tychże Szostak i powracający z niebytu Greg Walasek. Co do pierwszego nie mam już żadnych konkretnych oczekiwań, Grzegorz mam przeczucie dzisiaj pojedzie, a potem zacznie pikować w dół. TYLKO ŻE, Ostrów ma bardzo solidny atut. Czy zawiedzie pierwszy, czy drugi, to jest jeszcze Sitek z Seniukiem. Uważam, że dzisiaj będzie spokojnie +12, może 14 dla Ostrowa.

Ostrów -6 1.9 bet365
Wojdyło under 7, 2.45 bet365

Dorzucam Wojdyłę, taka linia na wyjeździe, no nie wiem. Ma ten bieg 12., ale pytanie czy tam nie zostanie zmieniony. Wydaje mi się, że pojedzie słabiej od Milika czy Lyagera co wskazywałoby na to, że do tego czasu może zrobić punkty na Seniuku w biegu 6 oraz Szostaku w 9. Jeśli rzeczywiście będzie miał 2 oczka lub mniej po trzech biegach, to w ogóle mnie nie zdziwi taktyczna w 12.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +621
S 85,8K

scrobek

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Ekstraliga, I liga, II liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Ostrovia Ostrów - Orzeł Łódź
Typ: Oliver Berntzon under 9,5 (Liczy się 5 pierwszych startów)
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betfan
Post w dziale: Ekstraliga, I liga, II liga IV runda 2. Ekstraligi
Analiza:

Dziś w Ostrowie Wielkopolskim inaugurujemy IV kolejkę 2. Ekstraliga. Do Ostrowa przyjeżdża zbudowana pierwszym zwycięstwem w Metalkas 2. Ekstraliga drużyna Orła Łódź.

Wpadł mi w oko under zawodnika gospodarzy, choćby z powodu linii, która u innych jest o jeden punkt niższa. Powiedzmy sobie szczerze Szwed nie ma dobrego startu w sezon żużlowych, o czym może mówić wtorkowy mecz w Mallili gdzie w pierwszej kolejce Ligi Szwedzkiej zdobył tylko 1 pkt. Na polskiej ziemi w dwóch meczach zdobył odpowiednio 7 oraz 8 punktów. Dziś liczę na podobny wyniki, dodatkowo doparowym Olivera będzie nowy zawodnik Ostrovii Ostrów młody obiecujący "Greg Walasek", na którym także może potracić punkty.

Uważam, że dziś zobaczymy wyrównane spotkanie, którego wynik rozstrzygnie się w biegach nominowanych. Goście wydają się dobrze dysponowani o czym mogą świadczyć wczorajsze wyniki w lidze duńskiej. Oczywiście nie możemy przekładać jeden do jeden wyników z innych lig na Polskę, jednak uważam, że Lyager, Milik, Chmiel, Wojdyło i Andersen mogą trzymać wyniki do 15 wyścigu

Inne typy:

Orzeł Łódź +6,5 1,75 B betfan
Jakobsen - Lyager 2 2,4 B betfan (Liczy się 5 pierwszych startów)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +641
karfus 135,8K

karfus

Użytkownik
#1 Ostrów - Łódź | Co najmniej jeden zawodnik z Łodzi zdobędzie ponad 10 punktów | TAK | 1.60 | forbet

Pierwotnie myślałem o overze 10.5 Lyagera, który nieźle tutaj pojechał w przed rokiem w playoffach w barwach Bydgoszczy, aczkolwiek ten zakład jest zdecydowanie lepszy, gdyż na dobre punkty stać również Milika, Chmiela, czy Patryka Wojdyłę, szczególnie, że liczą się wszystkie starty danego zawodnika, a jest duża szansa na rezerwy taktyczne.

#2 Mikkel Andersen | poniżej 4.5 | 2,0 | betclic | (pierwsze 5 startów)

Mikkel mega perspektywiczny zawodnik, ale dopiero zaczyna przygodę z poważnym żużlem, można powiedzieć, że zaliczył solidnie występy w barwach Łodzi, 6+3 ze słabym Tarnowem oraz 7+2 w meczu z Poznaniem, w głównej mierze, dzięki wygranym pierwszym swoim starcie w przeciętnej obsadzie: Teska, Gusts, Buszkiewicz. Dzisiaj również kluczowym powinien być pierwszy bieg Mikkela, aczkolwiek myslę, że para Sitek-Sebastian Szostak może postawić wysoko poprzeczkę.
Do tego może wyjść 3 dzień startów pod rząd, a dla tak młodego zawodnika może to być problematyczne. Wtorek Częstochowa, wczoraj Dania, dzisiaj powrót do Polski i mecz w Ostrowie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +152
A 561,3K

adams235

Znawca - Żużel
Łódź +8.5 kurs 1.65 Fortuna
Berntzon under 8.5 kurs 2.01 Fortuna
Wojdylo over 5.5 kurs 1.6 Fortuna
Andersen over 4.5 kurs 1.84 Fortuna
Tak to sobie wymyśliłem,i takie kierunki,Berntzon przegrywał na treningu wszystko z Walaskiem i jestem ciekaw czy Grzesiu taki mocny czy Oli taki słaby
Wojdylo i Andersen dużo jazdy i czuję że mają rytm no ale zobaczymy....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +152
A 561,3K

adams235

Znawca - Żużel
Łódź +11.5 kurs 1.45 STS
Do dubla idealnie,bezpieczniej niż 8.5 też,Ostrów nie przekonuje-- Szostak,Walasek Berntzon na dłuższą metę to się nie może udać jeśli chodzi o te trójce

Ostatnia edycja:
maniek81 545,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Lyager (-1.5 pkt.) - Milik [1] 1.75 betfan
Lyager zapomniał jak się jeździ na żużlu

Lyager lepiej wygląda po pierwszych kilku kolejkach i liczę, że dziś będzie podobnie. W ubiegłym sezonie Layger ja torze w Ostrowie zaliczył dobry występ, forma na początku tego sezonu widać jest, więc nic tylko dziś kręcić punkty i być liderem gości. Liczę, że te 2-3 punkty więcej przywiezie od Milika.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom