>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IV Runda eliminacji Ligi Europejskiej - 18.08.2011

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Przed nami decydujące starcia w eliminacjach do Ligi Europejskiej. Sporo ciekawych spotkań, zapewne będzie szeroka oferta więc będzie w czym wybierać. Dla niektórych losowanie było szczęśliwe dla innych mniej. Potentaci wręcz skazani na awans do fazy grupowej. Jednak trzeba pamiętać że to tylko sport i nie jedna niespodzianka może się zdarzyć. Jedno jest pewne emocji będzie co nie miara.
Oferta kursowa z Bwin:

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ
:!:​

przepowiednik 6

przepowiednik

Użytkownik
Czesc,
Czy ktos moze mi wskazac czarne konie tej rundy? Ktos ogladal te druzyny ? Chce zagrac wieksya stawka i ustawiam sobie kupon, chcialem wziasc Awans Gazmetan do mojego koszyka, jednak obejrzalem poprzedni mecz z Mainz w ktorym kompletnie nie istnieli !! Jedyny ich atut to przeciwnik, Austria jest rowniez cieniutka.
Prosilbym o jakies sugestie konkretnych meczow.
Narazie mam awans - Reb bull, Slask (wiem, ryzyko) , Glasgow
pozdrawiam

legia 122

legia

Użytkownik
Przepowiednik
Wziąłem pod lupę kilka par śledząc obecną formę, składy, postawę zespołów w ubiegłym sezonie, przebieg rywalizacji w Pucharach w ostatnich latach i wyselekcjonowałem Aelesunds-AZ Alkmaar i HJK-Schalke. Ze względu na spore dysproporcje w klasie sportowej jaka dzieli te zespoły. Po dogłębnej analizie odpuściłem takie smakowite na pierwszy rzut kąski jak : Partizan, Rangers, Club Brugge i Rennes pomimo tego że Crvena mocno przemeblowała swój skład tego lata i Francuzi powinni pokazać swoją wyższość. Chociaż być może na x2 albo awans się skuszę.

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
CELTIC GLASGOW - FC SION
0:0
Najpewniejszym typem wydaje mi się z LE Celtic Glasgow. Szkoci to znana w Europie marka, posiadająca ciekawych piłkarzy. W Szkockiej lidze Celtic ma komplet punktów jest na drugim miejscu ale ma jeden rozegrany mniej mecz. Strzelili do tej pory 8 bramek, a stracili tylko jedną. W ostatniej kolejce rozgromili Dundee United 5:1, co nie ujdzie uwadze, Dundee które gralo w lidze Europejskiej to jeden z lepszych Szkockich klubów, w którym bronił kiedys nasz rodak Łukasz Załuska. Wygrali ze Śląskiem u siebie, przegrali natomiast na wyjeździe, mimo to wypadli nawet dobrze. Brak Hoopera, który doznał kontuzji moze stanowic pewien problem, lecz z taka ekipa, na tej fazie rozgrywek powinni sobie poradzić. Na pewno dobra forma Stokesa powinna być pozytywnym impulsem i poprowadzić do zwycięstwa Szkotów

Moje propozycje:
Typ: 1⛔
Kurs: 1,50
Bukmacher: Betclic

simons 646

simons

Forum VIP
Slovan - Roma 1x @ 2.30 Paddy Power ✅
Włoskie drużyny na ogół początki sezonu kaleczą no i od tego zaczne ???? Roma w towarzyskim z Valencją pokazała, jakie problemy ma w defensywie. Do tego braki Pizarro, Juan&#39;a i De Rossi&#39;ego. Nic dziwnego, że kursy lecą w dół i lecieć będą dalej ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Heart of Midlothian - Tottenham Hotspur 0:5 (0:3)
Zespół z Edynburga, który swoją przygodę z tegoroczną edycją Ligi Europejskiej rozpoczął od III rundy kwalifikacyjnej, z pierwszą &quot;przeszkodą&quot; w postaci Paksi FC uporał się bez większych problemów. Na stadionie Wicemistrza Węgier wywalczył remis (1:1), aczkolwiek był wówczas stroną dominującą (ale również nieskuteczną). W rewanżu na Tynecastle nie było za to żadnych wątpliwości, a skuteczność podopiecznych debiutującego wówczas Paulo Sergio także była dużo lepsza i skończyło się pewnym 4:1 dla Serc.
Jutro raczej o podobnym wyniku kibice w stolicy Szkocji mogą pomarzyć. Popularni Jambos staną do walki z reprezentantem angielskiej Premier League, Tottenhamem Hotspur. Trudno się spodziewać, by Hearts, mimo gry przed własną publicznością, byli w stanie nawiązać walkę z zespołem z czołówki najsilniejszej ligi świata...
Popularne Koguty nie miały jeszcze okazji zagrać meczu o stawkę w tym sezonie, gdyż mecz 1. kolejki z ich udziałem został odwołany ze względu na zamieszki w Londynie. Dlatego też podopieczni Harry&#39;ego Redknappa na pewno są &quot;głodni&quot; gry, a tacy piłkarze jak: Modrić, van der Vaart, Lennon, Crouch czy Pavlyuchenko mogą mieć jutro &quot;niezłe używanie&quot;.
Menedżer Serc będzie zmuszony obejść się jutro bez podstawowego obrońcy Eggerta Jonssona i (rezerwowego) napastnika Arvydasa Novikovasa. Z kolei szkoleniowiec Londyńczyków nie będzie mógł skorzystać z usług dwójki obrońców: Alana Huttona i Williama Gallasa oraz pomocników: Sandro i Stevena Pienaara.
Podobno Redknappowi nie zależy za bardzo na tych rozgrywkach, gdyż awans do fazy grupowej tylko by utrudnił im walkę o jak najwyższe pozycje w lidze, ale jakoś nie wyobrażam sobie, by Tottenham kompletnie &quot;pokpił sprawę&quot; i odpadł z tej rywalizacji. Zapewne zobaczymy jutro na boisku paru młodych, niełapiących się do pierwszej jedenastki graczy, ale nie powinno to, mimo wszystko, aż tak ułatwić zadania gospodarzom, by mogli myśleć o korzystnym wyniku przed rewanżem na White Hart Lane.
Mówiąc krótko. Hearts, moim zdaniem, są bez szans i nawet u siebie powinni łatwo polec. Mój typ: 3:1 dla Tottenhamu.

Moje typy:
Tottenham 7/10 @1.66 (bet365) ✅
over 2.5 6/10 @1.90 (bet365) ✅

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Piłka nożna, Liga Europejska - kwalifikacje
Mecz: Vorskla - Din. Bucharest 2:1 ⛔
Data: 18.08.2011 19:00
Typ: 2
Kurs: 3.19
Bukmacher: Pinnacle

Analiza:
Dzisiaj rozgrywane będą pierwsze mecze decydującej o awansie do fazy grupowej Ligi Europejskiej. W jednym z nich, który rozpocznie się o godzinie 19:00 ukraiński zespół Vorskla zmierzy się na własnym stadionie z Dinamo Bukaresztem z Rumunii. W tym dwumeczu niewyraźnym faworytem do awansu do fazy grupowej zdaje sie być Dinamo Bukareszt, jednak w pierwszym meczu to Ukraińcy zagrają u siebie i to oni według bukmacherów powinni wykorzystać atut własnego boiska. Ja myslę inaczej, ponieważ znam klasę pbydwu zespołów. Vorskla to drużyna, która w lidze nie liczy się za bardzo, a więc jej jedyną szansą będzie gra w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej. Większą wartość finansową piłkarzy ma drużyna z Rumunii i nie chce mi się wierzyć, aby mieli odpaść z takim rywalem. Jednak pierwszy mecz przyjdzie im grać na Ukrainie, lecz to już tam powinni zaatakować, ponieważ bramki strzelone na wyjeździe jak wiemy w razie remisu w dwumeczu liczą się podwójnie. O dobrej formie piłkarzy na których właśnie stawiam zanczy fakt, że w ostatnich 7 meczach tej drużyny, wygrali 6 oraz zanotowali jeden remis. Pokonywali takich rywali jak: FC Basel czy też Gaz Metan ogrywając rywala aż 5:0. Swoje poczynania w Lidze Europejskiej rozpoczęli od trzeciej rundy kwalifikacji, gdzie w dwumeczu pokonali drużynę Varażdin 4:3. Może wynik nie czaruje, lecz liczy się końcowy efekt. Znacznym atutem przemawiającym za drużyną ukraińską jest fakt, iż liga ukraińska jest już od dawna rozgrywana, więc piłkarze powinni być już &quot;rozegrani&quot;. W lidze Vorskla rozgrywa dobre spotkania i jakoś sobie radzi, jednak liga ukraińska nie jest uznawana za ligę wymagającą i atrakcyjną. Vorskla rozgrywała swoje mecze eliminacyjne już od rundy drugiej, w której to wyeliminowała FC Glentoran wygrywając oba spotkania 2:0 i 3:0. W rundzie trzeciej Vorskla trafiła na Sligo Rovers, z którym wygrała 2:0. Czas na pierwszą straconą bramkę dla zespołu ukraińskiego w tych eliminacjach i także co za tym idzie pierwszą porażką, mimo, że zagrają u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
toki 26

toki

Użytkownik
Omonia N. Red Bull Salzburg
wynik: 2:1
⛔
Ekipa z Salzburga jest dość mocna w ostatnim meczy po nie kiepskiej grze wygrali z Riedem 3:1 który również walczy o LE. Austryjacy chcą pokazać że potrafią grać w europie i stać się klubem rozpoznawalnym.Omonia nie jest to klub który mógłby wywalczyć w tym meczu więcej niż remis. Kursy mocno zawyżone moim zdaniem, Myślę że wygrają bądz zremisują mój typ to
2-2,85
X2-1,.50

D 6

dominho

Użytkownik
HJK - Schalke
Gospodarze znaleźli się w el. Ligi Europy po tym jak dzielnie walczyli z naprawdę całkiem silną ekipą Dinama Zagrzeb. Chorwatom szczególnie ciężko było w Helsinkach, gdzie przegrywali 1:0. Ostatecznie udało się wywieźć 1:2, ale ten mecz mógł się bardzo różnie zakończyć. Cały sekret mistrza Finlandii tkwi w fakcie, że grają na sztucznej murawie i mają chyba najsilniejszy od lat skład. Schalke do Helsinek uda się bez swoich gwiazd: Raula, Fuchsa, Hooglanda, Farfana oraz Jonesa i Moritza. Nie widziałem ostatniego spotkania z FC Koln, natomiast w całości oglądałem pierwszy mecz z VfB Stuttgart i gracze z Zagłębia Ruhry wyglądali bardzo źle. Wobec wysokich kursów myślę, że warto przy małych stawkach pograć na gospodarzy.

[email protected] bet365 | 4/10 | ✅✅✅
HJK [email protected] bet365 | 2/10 | ✅✅✅

Jeśli komuś pomogłem bardzo proszę o kliknięcia!

johny35 194

johny35

Użytkownik
Vaslui - Sparta Praga
typ: awans Sparta
kurs: 1,5
unibet
Teraz krótko czemu tak. Sparta po 3 kolejkach ekstraklasy czeskiej prowadzi z kompletem punktów, w poprzedniej rundzie LE odprawili z kwitkiem Sarajevo, 5:0 u siebie i 2:0 na wyjeździe. Vaslui to drużyna która odpadła w 3 rundzie el. LM z mocny Twente. W lidze idzie im jak na razie średnio. Po 3 kolejkach zajmują 10 miejsce z 4 punktami na koncie. Moim zdaniem Sparta to drużyna doświadczona, ograna w międzynarodowych rozgrywkach i do tego w dobrej formie, dlatego powinna wyeliminować rumuński zespół.
Legia Warszawa - Spartak Moskwa
typ: awans Spartak
kurs: 1,4
unibet
Tutaj analiza jest podobna, chociaż Legia dobrze zaczęła sezon ligowy, no i w pucharach także nie źle, awans do IV rundy el. LE, może trochę szczęśliwy, ale za jakiś czas nikt o tym nie będzie pamiętał. Legia w dwóch ligowych kolejkach zanotowała 2 zwycięstwa po 3:1 z Cracovią i Górnikiem. Wyniki co prawda dobre, ale gra Legii mnie nie przekonywała. Mecze z Gaziantepsporem pokazały że z lepiej wyszkolonymi technicznie zespołami Legia strasznie się gubi i popełnia proste błędy. Spartak po 20 kolejkach rosyjskiej Premier Ligi zajmuje 5 miejsce ze stratą 8 punktów do prowadzącego CSKA. Spartak notuje w ostatnich meczach zwyżkę formy, w 5 ostatnich spotkaniach zanotowali 4 wygrane i 1 remis. Myślę że w dwumeczu z Legią są zdecydowanym faworytem i (niestety) wyeliminują polski zespół z pucharów.

P 531

paolo_

Użytkownik
Vaslui - Sparta Praga
typ: awans Sparta
kurs: 1,5
unibet
Teraz krótko czemu tak. Sparta po 3 kolejkach ekstraklasy czeskiej prowadzi z kompletem punktów, w poprzedniej rundzie LE odprawili z kwitkiem Sarajevo, 5:0 u siebie i 2:0 na wyjeździe. Vaslui to drużyna która odpadła w 3 rundzie el. LM z mocny Twente. W lidze idzie im jak na razie średnio. Po 3 kolejkach zajmują 10 miejsce z 4 punktami na koncie. Moim zdaniem Sparta to drużyna doświadczona, ograna w międzynarodowych rozgrywkach i do tego w dobrej formie, dlatego powinna wyeliminować rumuński zespół.
Dobry typ ale analiza licha i mało przekonywująca.
Jeżeli chodzi o spotkanie Vaslui - Sparta Praga proponuję zagrać coś w stronę Czeskiej drużyny. Vaslui problemy kadrowe, nie zagra Adaliton, Wesley, Papp, Canu, Milisavljevic oraz Pavlovic są w konflikcie z zarządem i także nie zagrają, odszedł Ganchev, Pouga oraz podstawowy bramkarz Kuciak. Wąska kadra a także wykluczenia świadczą o tym że Rumuńska drużyna nie będzie miała lekko. Mecz odbędzie się w mieście Piatra Neame, stadion Vaslui nie spełnia wymogów UEFA.
SPARTA PRAGA ~2,37 Bet365 6/10
GL

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 224

dboniem

Użytkownik
a jak myślicie granie, że do kolejnej rundy zakwalifikują się następujące drużyny:
Vaslui - Sparta , Sparta 1,57 - 2:0 ⛔
Ekranas- Haopel Tel Aviv 1, Hapoel 1,2 - 1:0 ⛔
NK Maribor -Rangers , Rangers 1,44 - 2:1 ⛔

kurs ogólny za te 3 mecze to 2,71 więc całkiem niezły.
Rumuńska piłka, po okresie świetności, gdy aż dwie ich drużyny były w 1/4 Pucharu UEFA, teraz powraca do swojego właściwego poziomu. Dodatkowo jak widać w powyższych postach będzie mocno osłabiona w pierwszym meczu, więc w starciu z solidnymi i dobrze dysponowanymi Czechami z Pragi będzie miała niskie szanse na awans
Starcie Litewsko-Izraelskie. Tutaj zdecydowanym faworytem jest Hapoel, który w sezonie 2010/2011 grał w Lidze Mistrzów, więc przy malutkim klubie z Litwy awans powinien sobie zapewnić już po pierwszym meczu. Dodatkowo rewanż na trudnym izraelskim terenie będzie wielkim atutem Hapoelu, inny rezultat, niż awans Hapoelu nie wchodzi w grę.
NK Maribor pomimo tego, że w lidzie na 5 meczów wygrał 4, to w starciu z Glasgow Rangers nie będzie faworytem do awansu, Szkoci po kompromitującej porażce w 3 rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów, żeby w ogóle jeszcze grać w europejskich pucharach przynajmniej do grudnia musi przejść Maribor. Nie wierzę, że na 4 rundzie skończy się przygoda Szkotów w Lidze Europy. Oni muszą przejść Słoweńców
Jak myślicie można postawić na takie mecze, czy coś byście dodali, bądź usunęli ?
Jeszcze można dodać np. awans AEK Ateny 1,16 w meczu z Dinamo Tibilisi, lecz z zespołami azjatyckimi wole za bardzo nie szaleć.

ivrock 8

ivrock

Użytkownik
Dzisiaj większość ciekawych typów jest na drużyny gości, więc trzeba liczyć się z ryzykiem, ale wiadomo, bez tego nie ma gry.
Pierwszy mój oczywisty typ to wygrana Partizana z Shamrock Rovers. W sumie nie ma co się rozpisywać, gra Shamrocka to jedynie ambicja, walorów piłkarskich nie ma tam wiele, Partizan może przyjechać po remis, ale z tak grającą drużyną gospodarzy wstyd nie pokusić się o wygraną i grę u siebie bez nerwów.
Shamrock Rovers - Partizan Belgrad 1:1 ⛔
typ - Partizan Belgrad @1.85 bwin

Drugi mecz to Legia ze Spartakiem. Brutalnie mówiąc - nie dla psa kiełbasa. Szkoda, że tak wylosowali, przeciwnik poza zasięgiem. Legia musi zagrać na poziomie zdecydowanie wyższym niż ten, który obecnie prezentuje, trudno w to uwierzyć.

Legia Warszawa - Spartak Moskwa
2:2 ⛔
typ - Spartak Moskwa @2.20 bwin

duo 303

duo

Użytkownik
Mam trochę czasu to postaram się napisać parę słów o każdym meczu od razu mówię to nie są moje typy tylko luźne wstępne przemyślenia. Typy podam później.
Legia Warszawa - Spartak Moskwa 2:2 ⛔
Serce mówi Legia ale niestety rozum wskazuje na Spartak. Niema co się czarować. Spartak to drużyna co najmniej o klasę lepsza i powinni to udowodnić już w Warszawie.
Typ: Spartak
Śląsk Wrocław - Rapid Bukareszt
Tutaj już polski zespół ma znacznie większe szanse jednak pytanie co ze skutecznością? Jeżeli Diaz i Voskamp wykorzystują swoje okazje (a nie wątpię, że będą je mieli) to możemy mieć całkiem dobry wynik przed rewanżem. Mimo wszystko wynik jest sprawą otwartą i typować tu nie będę.
Typ: NO BET
Lokomotiw Moskwa - Spartak Trnawa
2:0 ⛔
Spartak jak narazie przechodzi przez kolejne rundy dzięki dobrym wynikom u siebie. Wcześniej grali z drużynami o klasę słabszymi od Rosjan, a na wyjeździe zanotowali remis ze słabiutką Tiraną oraz porażkę z nieco lepszym Lewskim Sofia. Myślę, że można się tu pokusić o handicap
Typ: Lokomotiw
Ekranas - Hapoel Tel Awiw
Litewska piłka od jakiegoś czasu idzie w dół jednak u siebie Ekranas może osiągnąć w miarę korzystny rezultat. Gdyby gospodarzem był Hapoel nie miałbym większych wątpliwości. W takim jednak układzie nie widzę wyraźnego faworyta.
Vaslui - Sparta Praga 2:0 ⛔
Największe szanse daje widzę tutaj w typie na remis. Vaslui jest drużyną według mnie odrobinę słabszą od Sparty, jednak własne boisko wyrówna szanse. Sparta napewno spróbuje coś ustrzelić jednak nie będą to huraganowe ataki. Vaslui pewnie też do meczu podejdzie ostrożnie aby nic nie stracić. Ja tu widzę wynik 1:1
Typ: remis

HJK Helsinki - Schalke
2:0 ⛔
Mimo, że HJK jest w świetnej formie to ja stawiam zdecydowanie na Schalke. HJK popisuje się jak dotąd w słabej lidze fińskiej oraz rozstrzelali także słabiutki Bangor. Gdy nadszedł czas na silniejszego rywala jak Dynamo to już nie podołali. Schalke to jednak solidna marka z Bundesligi i już na wyjeździe powinni sobie wyrobić skromną bo skromną ale zaliczkę.
Typ: Schalke
Zestafoni - Club Brugge
Awansować awansują zapewne Belgowie jednak w tym meczu ciężko wytypować wynik. Zestafoni u siebie jest bardzo mocne zaś Brugia na wyjazdach już aż tak groźna nie jest.
Liteks Łowecz - Dynamo Kijów 1:2 ✅
Wisła potrafiła wygrać w Łoweczu, a Dynamo miałoby nie dać rady? Nie wierzę. Spokojny win Dynama.
Typ: Dynamo Kijów
Vorskla Połtawa - Dinamo Bukareszt
Zbliżonny potencjał drużyn z lekkim wskazaniem na Dinamo jednak to za mało aby typować.
Austria Wiedeń - Gaz Metan
Gaz Metan szczęśliwie wyeliminowało Mainz. Teraz rywal teoretycznie łatwiejszy ale czy napewno? Ciężko stwierdzić.
Omonia Nikozja - Red Bull Salzburg
Na Cyprze klimat nie jest zbyt sprzyjający dla przyjezdnych. Wysokie temperatury i duża wilgotność - na pewno przemawia to dziś za Omonią. Z drugiej strony mamy Red Bull Salzburg faworyta do awansu. Czy klimat wystarczy aby Omonia osiągnęła korzystny rezultat?
Aalesund - AZ Alkmaar
Aalesund zaskoczył mnie eleminując całkiem gładko Elfsborg. Alkmaar napewno jest rywalem trudniejszym ale na wyjeździe raczej nie rzuci się do ataku. Aalesund stać na korzystny wynik ale ja jednak tutaj nie będę typował zwycięzcy.

Steaua Bukareszt - CSKA Sofia
2:0 ✅
Jeżeli Steaua chce awansować to musi już na własnym boisku zapewnić sobie zaliczkę. CSKA nie ogórki jednak liga Rumuńska stoi na odrobinę wyższym poziomie od ligi Bułgarskiej. Dodając do tego przewagę własnego stadionu Rumuni powinni to wygrać
Typ: Steaua
Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos Ateny
Maccabi na pewno może u siebie osiągnąć korzystny rezultat. Koniczynkom po niespodziewanym odpadnięciu z Odense zostaje jedynie bój o LE. Apetyty w Grecji na pewno były większe. Ja nie podejmuje się tu typowania wyniku.
FC Thun - Stoke 0:1 ⛔
Thun już jeden sukces ma za sobą. Wyeliminowanie znacznie wyżej notowanego Palermo powinno dodać wiary w siebie graczom ze Szwajcarii. Jednak co za dużo to nie zdrowo. Stoke powinno awansować, a co do dzisiejszego meczu to najlepiej wygląda remis.
Typ: remis
Z czasem opiszę kolejne spotkania.

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Śląsk - Rapid

Szkoda że pierwszy mecz gramy u siebie:? Znowu pewnie będziemy świadkami jak Śląsk stwarza sobie sytuacje i ich nie wykorzystuje, choć nie sądze żeby to było tyle sytuacji ile we wcześniejszych rundach w końcu Rapid to najlepszy z dotychczasowych przeciwników. W obronie zamiast Spahicia pewnie Pawelec a jak dla mnie to mocne osłabienie. W ataku oby nie Ćwielong:razz:. Rumuni na pewno się na nas nie rzucą a znając Lenczyka będzie granie na to żeby nie stracić a dopiero potem myślenie o tym żeby strzelić. Spodziewam się walki w środku pola , duzej ilosci fauli i meczu z małą ilością goli.

under 2,5 @ 1,60 Expekt ⛔

Hannover - Sevilla

Majacy komplet punktów w lidze Hannover czy Sevilla która przed sezonem lekko się przemeblowała i ma nowego trenera? Jak dla mnie zespół gospodarzy, Sevilla bez oficjalnego meczu w tym sezonie , w sparingach całkiem nieźle , a wczoraj Villareal pokazał, ze bez rytmu meczowego jest ciężej o korzystny wynik nawet zespołom teoretycznie silniejszym. Sevilla w ofensywie ma kim straszyc a obrona nigdy nie byłą ich mocną stroną, Niemcy u siebie w pierwszym meczu zaatakują żeby osiągnąc korzystny rezultat w pierwszym meczu. Myślę, ze zobaczymy bramki z obu stron.

Hannover 1 @ 2,60 Tobet ✅
Hannover 1X @ 1, 43 ✅
over 2,5 @ 1,80 Tobet ✅

analizy słabe ale czasu mało

jako suchar Aalesund - AZ Alkmaar over 2,5 @ 1,75 ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
HANNOVER 96- SEVILLA
Typ : oba strzelą ? TAK @ 1,72 Bet365 ✅2:1
Hannover myśląc o awansie musi u siebie strzelac bramki. Bo na Sanchez Pizjuan będzie im niewątpliwie cieżko wywieźć dobry rezultat. Z kolei Sevilla potrafi jak nikt inny eliminować niemieckie ekipy z pucharów. W ostatnich latach wyrzucali za burtę Mainz, Stuttgart czy rok temu w LE Dortmund. To już nie ta Sevilla co pare lat temu, ale Jesus Navas czy Perotti na bokach są w stanie zrobić różnice. Z kolei jak wspomniałem jeżeli H96 myśli o dalszej grze to musi u siebie coś strzelić, a defensywa Andaluzyjczyków nie powala na kolana. Abdellaue w formie. Ja tutaj widżę bts poprostu.
H96 : Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
SEVILLA: Javi Varas - Coke Andujar, Escudé, Spahic, Fernando Navarro - Jesus Navas, Medel, Trochowski, Perotti - Negredo, Kanouté
Mecz H96- Sevilla jakby ktoś wolał oglądać aniżeli Śląsk to będzie na ZDF .

Otrzymane punkty reputacji: +1
hatak 29

hatak

Użytkownik
Moje propozycje na dziś:
FC Vaslui - Sparta Praga 2 2.40 ⛔ 2:0
Według mnie Czesi mają dużo większy potencjał od rumuńskiego zespołu. W lidze już po 3 kolejkach mają komplet punktów i od początku sezonu grają bardzo skutecznie.
Litex Łowecz - Dynamo Kijów 2 1.65 ✅ 1:2
Myślę, że podrażnione Dynamo które odpadło z rywalizacji o ligę mistrzów z Rubinem tym razem łatwo poradzi sobie z Litexem. Porównując Dynamo do Wisły która wyeliminowała Litex zauważam duża przewagę Ukraińców co świadczy o tym pewniejszym zwycięstwie Dynama.
Sporting Braga - Young Boys X2 1.75 ✅ 0:0
Braga dopiero wchodzi w sezon rozgrywając ja do tej pory 1 mecz o stawkę (remis z Rio Ave 0:0). Young Boys rozegrało 5 kolejek ligowych z tego 2 razy wygrali i 3 razy zremisowali. W poprzedniej rundzie Szwajcarzy gładko poradzili sobie z Westerlo wygrywając dwukrotnie 3:1 u siebe i 2:0 w rewanżu. Sądze, że w tym meczu nie powinni przegrać.

lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
Legia Warszawa - Spartak Moskwa (awans) [2] 1,4
Jak dla mnie 1,4 na awans Spartaka to value, nie zdziwiłbym się gdyby kurs wynosił 1,25-1,30, no ale w takim razie trzeba to wykorzystać. Spartak w ostatnich kolejkach ligowych się odbudował odnosząc dwa zwycięstwa. W Moskwie grają tacy zawodnicy jak ściągnięty z Ajaxu Demy de Zeuw, czy brazylijska para napastników Ari i Welliton, dzisiaj dołączy do nich jeszcze Nigeryjczyk Emenike, bramkarzem jest Anrey Dikan, który w poprzedniej edycji LE wyprawiał cuda w niejednym meczu.
W Legii na pewno dzisiaj nie wystąpi Vrdoljak, który jest zawieszony za dwie żółte kartki. Za tydzień jego los podzielić mogą Komorowski, Manu, Radović, Rzeźniczak, Wawrzyniak i Żyro, bo ci właśnie zawodnicy w przypadku otrzymania kartki nie zagrają w rewanżu. Mówi się, że wspomniany Żyro ma zastąpić niezdolnego do gry Ljuboje. Z powodu kontuzji nie zagra również inny napastnik, Michal Hubnik, za to jest szansa na występ Kucharczyka. Legia osobiście mnie nie zachwyca i konfrontacji z tak ogranym na arenie międzynarodowej rywalem nie daje im dużych szans na awans. Nawet jeśli Spartak dzisiaj nie wygra to swoją wyższość potwierdzi na sztucznej murawie na Łużnikach.

Vorskla Poltava - Dinamo Bukareszt (awans) [2] 1,65
Dinamo Bukareszt, trzeba przyznać, że nie bez problemów uporało się z chorwackim Varteksem Varazdin, a Vorskla pokonała Irlandczyków ze Sligo. Aż pięć drużyn rumuńskich stara sięo awans do fazy grupowej LE, a dodatkowo finał tych rozgrywek odbędzie się w Bukareszcie. Jednak wszystkie zespoły z wyjątkiem Dinama mecze domowe grają nie na swoich stadionach. Największe gwiazdy Rumunów to doświadczeni Marius Niculae, Ionel Dăn****escu oraz Cătălin Munteanu. Uważam drużynę z Bukaresztu za faworyta w tej parze, dodatkowo drugie spotkanie rozegrają u siebie.
Austria Wiedeń - Gaz Metan (awans) [1] 1,55
Kolejny typ, nad którym się zastanawiam to awans Austrii. Zarówno Wiedeńczycy jak i piłkarze z Medias do tej fazy awansowały po dramatycznych dwumeczach. Austria pokonała Olimpije Ljubljanę, a Gaz Metan po karnych wyeliminował niemiecki Mainz. Rumuni w swojej lidze odnieśli jedno zwycięstwo, przegrywając dwa mecze, w tym z opisywanym wcześniej Dinamem Bukareszt aż 0:5 u siebie. W prawdzie widziałem tylko kawałem jednego meczu Austrii z poprzedniej rundy, ale po prostu w moich oczach jest to drużyna lepsza. W ataku gra Roland Linz, który był królem strzelców austriackiej Bundesligi, poza tym kilka nazwisk piłkarzy z Wiednia tj. Jun czy Junuzović przynajmniej obiło mi się o uszy.
Omonia Nikozja - RedBull Salzburg (awans) [2] 1,55
Były dwie drużyny rumuńskie, będą i dwie austriackie. Wiadomo, że na Cyprze gra się ciężko, dlatego najprawdopodobniej ten typ oddam po pierwszym meczu. Zależy to jaki będzie wtedy kurs i wynik. Omonia to drużyna, w której Cypryjczycy przeplatają się z Latynosami i Afrykanami. Wśród kolonii z południowej Ameryki dojrzałem jednego znanego mi zawodnika - Hernana Rengifo, byłego piłkarza Lecha Poznań. Reszta jest dla mnie zupełnie anonimowa, a ich wartość rynkowa na kolana nie powala. Salzburg przewodzi w swojej lidze, jest bez porażki w czterech meczach. W poprzednich rundach LE poradził sobie ze słowacką Senicą wygrywając 1:0 i 3:0, a wcześniej z łotewskim Metalurgsem (0:0 i 4:1). Wicemistrz Austrii w tym sezonie jeszcze nie poznał smaku porażki. Salzburg ma dobry ustabilizowany a jego najlepszym strzelcem jest 22-letni Brazylijczyk Alan, którego partnerem z ataku jest jego rodak Leonardo. W pomocy jest kupiony z Ajaxu Rasmus Lindgren, Słowak Dusan Svento i Niemiec Simmon Cziommer. Salzburg zwyczajnie gra lepiej w piłkę i ma do tego lepszych wykonawców. Jak dla mnie awans Austriaków.

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
vs.

IV Runda eliminacji Ligi Europejskiej
Spotkanie: Slovan Bratislava- AS Roma
Typ: Slovan lub Remis
Kurs: 1,99
Bukmacher: Betsson
Stawka: 6/10
Wynik: 1-0
✅✅✅

Dzisiaj o godzinie 20.45 dojdzie do spotkania w ramach czwartej, rundy eliminacji Ligi Europejskiej, pomiędzy mistrzem Słowacji Slovan Bratislava, a szóstą drużyną ubiegłego sezonu ligi włoskiej As Romą.​
Slovan: drużyna z Bratysławy w niedawno rozpoczętym sezonie Corgon Liga z dwunastoma oczkami na koncie po pięciu spotkaniach jest liderem.
Szczególną uwagę &quot;Giallorossich&quot; powinien przyciągnąć napastnik Słowaków, Halenar. Zawodnik ten zagrał bowiem do tej pory w Corgon Liga cztery spotkania od pierwszej minuty i w każdym z nich strzelił po jednej bramce. Jako, że Slovan jest obecnie mistrzem Słowacji zagrali w eliminacjach do Champions League. Rozpoczęli od drugiej rundy gdzie w dwumeczu 3-1 pokonali kazachski FC Tobol, aby następnie w trzeciej rundzie polec z Cypryjskim Apolem, który obecnie walczy z Wisła o awans do Ligi Mistrzów.

Forma Slovana:
26 lipca: Apoel – SLOVAN 0-0
30 lipca: Zilina – SLOVAN 2-1 (Halenar)
3 sierpnia: SLOVAN – Apoel 0-2
7 sierpnia: SLOVAN – Spartak 2-1 (Halenar, Guede)
13 sierpnia: Dukla BB – SLOVAN 1-2 (Halenar, Sebo)
Przypuszczalny skład Slovana:
Putnocký
Bagayoko Dobrotka Dosoudil Čikoš
Guédé, Grendel, Milinkovič
Halenár
Lačný Šebo

Roma: w klubie w porównaniu zeszłym sezonem zaszły bardzo duże zmiany, klub zmienił właściciela , który cele ma bardzo ambitne i dlatego też nowym szkoleniowcem &quot;Giallorossi&quot; został Luis Enrique, który ma być dla Romy nowym Gaurdiola. Tak, jak zapowiadano klub wzmocniona, a konkretnie razem z Enrique z Barcelony przyszedł Bojan, a także kupiono Stekelenburg,Heinze, Angel i Lamela, co ciekawe klub opuscili kluczowi gracze ze zeszłego sezonu, a mianowicie Vucinic,Menez i Riise
Największym problemem dla Rzymian w spotkaniu,ze Słowakami może okazać się pomoc, z powodu kontuzji lub zawieszeń nie mogą wystąpić w tym spotkaniu podstawowi gracze, dlatego tez Enrique będzie zmuszony do wystawienia zawodników młodych i mało doświadczonych. W ostatnim sparingu, który miał być prawdziwym testem przed rozpoczęcia nowego sezonu w słabym stylu zostali pokonani, aż 0-3 z hiszpańska Valenica. Najsłabiej wypad właśnie środek pola z młodymi zawodnikami, także nie zachwyciła obrona, która popełniała proste błędy, w ataku natomiast jak i w całej drużynie w tym spotkaniu jedynie dobrze zaprezentował się Bojan.
Kontuzjowani: Pizarro, Greco, Juan, Perotta
Zawieszeni: De Rossi

Forma Romy:
23 lipca: Alto Adige – ROMA 0-3 (Borriello, Vucinic x2)
26 lipca: ROMA – PSG 0-3
26 lipca: Wacker – ROMA 0-1 (Caprari)
3 sierpnia: Vasas – ROMA 0-1 (Viviani)
12 sierpnia: Valencia – ROMA 3-0

Przypuszczalny skład Romy: Stekelenburg Cicinho Burdisso Heinze J.Angel Verre Viviani Brighi Borriello Totti Bojan

Podsumowując: dzisiejszy gospodarze są w rytmie meczowym, natomiast As Roma inauguruje sezon, a w ostatnich sparingach grała naprawdę słabo, także forma jest po stronie Słowaków. W dodatku będzie to debiut Luisa Enrique, który jest &quot;młodym&quot; szkoleniowcem i któremu bez wątpienia braku doświadczenia, a w dodatku zmienił klub i będzie potrzebował trochę czasu, żeby wszystko &quot;poukładać&quot; po swojemu, więc w pierwszych meczach może być ciężko. Jak wcześniej wspominałem Roma ma spore problemy z linia pomocy, gdzie wystąpią mało doświadczeni zawodnicy. Także, bardziej opieram się na słabościach gości niż na super grze Slovanu, najprawdopodobniejszy wydaje się remis.

zgredek 4

zgredek

Użytkownik
Heart - Tottenham
Heart of Midlotihian Edynburg zaliczył udany starty w tegorocznej edycji LE od pokonania zespołu Paksi SE (1:1 oraz 4:1). Kolejnym rywalem na ich drodze do fazy grupowej będzie angielski Tottenham Hotspur, który w poprzednim sezonie grał w Lidze Mistrzów.
Nie ma co się oszukiwać, popularne &quot;Koguty&quot; to zespół o kilka klas lepszy od zespołu z Edynburga, dlatego trudno spodziewać się tego aby mogli nawiązać równą walkę z klubem z czołówki najsilniejszej ligii na świecie. Chociaż Spursi nie mieli jeszcze w tym sezonie okazji do rozegrania meczu o wysoką stawkę, ponieważ ich mecz z Evertonem został przełożony to nie sądzę, aby mieli problemy z pokonaniem Heart.
Osobiście obstawiam wygraną Tottenhamu 2:0
Mój Typ :
Dyspcyplina: Piłka nożna, Liga Europejska - kwalifikacje
Mecz: Heart of Midlothian - Tottenham Hotspur 0:5 ✅
Data: 18.08.2011 20:45
Typ: 2
Kurs: 1.57
Bukmacher: bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom