>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

iPlus

B 94

bart7890

Użytkownik
witam, mam pytanie bardziej od strony prawnej do was.
sytuacja wygląda tak, użytkownik A jest klientem plus i korzysta z oferty iPlus, ma podpisaną umowę. jednak okazuje się, że chce tą umowę zerwać, przychodzi wypowiedzenie i kwota karencji do zapłaty, uiszcza tę wpłatę i wszystko gra.
ale na tenże numer iPlusa w pewnym czasie przyszedł SMS o treści: &quot;Aby wycofać rezygnacje z usług dla nr XXX wyślij sms o treści WYCOFUJE na nr. XXX&quot;. przez przypadek użytkownik A wysłał tego smsa, ponieważ myślał, że chodzi o rezygnacje, a nie wycofanie rezygnacji.
ja rozumiem, że to jest chwyt marketingowy, ale zaczęły przychodzić kolejne rachunki i w końcu użytkownik A zadzwonił do plusa i pyta co jest grane, gościu z plusa mówi, że umowa została przedłużona, a rezygnacja została anulowana (która została zapłacona!).
i teraz moje pytanie: czy oni mogą sobie tak na podstawie smsa bez żadnych podpisów wydłużyć umowę i anulować rezygnacje, która została opłacona i zgarnąć tę kasę? mnie się wydaje, że coś jest nie tak.
pozdrawiam i proszę o odpowiedzi ;)

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Użytkowniku A, jesteś ofiarą własnej głupoty i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Jeśli chciałeś się upewnić mogłeś do nich zadzwonić. Z jednej strony to trochę dziwne że wysyłają smsy o wycofanie rezygnacji z umowy (jak to ładnie brzmi), bo równie dobrze ktoś mógł wysłać sms-a bez twojej wiedzy (hipotetycznie). Udaj się z tym na jakieś forum prawne, z pewnością tam ktoś udzieli Ci szybszej odpowiedzi na twoje pytanie.
Chwytem marketingowym bym tego nie nazwał a raczej taką pułapką ofsajdową jeśli będzie Ci łatwiej zrozumieć :p
Pomijam fakt, że wyraźnie pisze &quot;wycofanie rezygnacji&quot; więc jak ktoś umie czytać po Polsku to zrozumie, że nie o to mu chodziło więc nic nie wysyła.
jest napisane

P 95

piotrek_

Forum VIP
Nigdy nie miałem z tym do czynienia ale załatwianie takich rzeczy, zatwierdzanie umów , rezygnacje itp. bez własnoręcznego podpisu tylko za pośrednictwem tel. kom. a już za przy pomocy sms-a to śmiechu warte dla mnie i jakiś shit ????
Pomijam fakt, że wyraźnie pisze &quot;wycofanie rezygnacji&quot; więc jak ktoś umie czytać po Polsku to zrozumie, że nie o to mu chodziło więc nic nie wysyła.

Do góry Bottom