>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Invicta FC 9: Honchak vs. Hashi

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA

Data: 1 listopada 2014 roku
Miejsce: Davenport, Iowa
Transmisja: Fight Pass
Walka wieczoru:
Walka o pas Inicta FC w wadze muszej
125 lbs: Barb Honchak (9-2) vs. Takayo Hashi (15-4-1)
Karta główna:
115 lbs: Mizuki Inoue (8-2) vs. Karolina Kowalkiewicz (5-0)
105 lbs: Ayaka Hamasaki (10-1) vs. Herica Tiburcio (8-2)
135 lbs: Kaitlin Young (7-8-1) vs. Cindy Dandois (5-1)
105 lbs: Nicdali Rivera–Calanoc (8-7) vs. Jodie Esquibel (4-1)
Karta wstępna:
105 lbs: Amber Brown (3-1) vs. Liz McCarthy (2-1)
145 lbs: Amanda Bell (2-2) vs. Maria Hougard Djursaa (5-5)
125 lbs: Shannon Sinn (1-1) vs. Andrea Lee (0-0)
115 lbs: Jenny Liu Shriver (2-0) vs. Jamie Moyle (0-0)
135 lbs: Kelly McGill (1-0) vs. Maegan Goodwin (0-0)

Zapraszam do dyskusji na temat gali.

Kursy z Betsafe:

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Mizuki Inoue (8-2) vs. Karolina Kowalkiewicz (5-0)✅ Karolina Kowalkiewicz (6-0) udanie zadebiutowała za granicą, pokonując niejednogłośną decyzją sędziów Mizuki Inoue (8-3).
Typ:2

Niewątpliwie, jest to najtrudniejsze zadanie w karierze Karoliny. Japońska zawodniczka ma ogromne doświadczenie w sportach walki, mimo że ma dopiero 20 lat. Jej judo jest oszołamiające i Japonka lubi do parteru przenosić walkę. Do tego dochodzi doświadczenie z Shootboxingu. Jak by nie patrzeć to w MMA przegrała tylko jeden raz, bo ten drugi to śmieszne przepisy w Japoni... Tak wygrała przegrany pojedynek:grin: :

Natomiast z drugiej strony jest Kowalkiewicz dziewczyna która w KSW znalazła się przypadkiem i stała się symbolem kobiecego MMA w Polsce. Nie oszukujmy się Karolina ma jeszcze wiele do poprawienia co pokazała walka z Soukupovą, ale Polka cały czas trenuje i chce być coraz lepsza. Trenerzy z Łodzi na pewno mają swój plan na walkę i skrupulatnie się go trzymają. Do tego Japonka wcale nie jest taka mocna na jaką się ją prezentuje. Po tym co piszą portale branżowe można wywnioskować, że Japonka przyjmuje strasznie dużo ciosów i to może być jej gwoźdź do trumny, do tego za wszelką cena chce przenosić walkę do parteru i to również jest szansa dla Karoliny, aby dobrze trafić i skończyć walkę. Podsumowując niewątpliwie jest to najtrudniejsza walka dla Polki, ale nie że nie do przejścia o ile Karolina będzie się trzymać planu i nie będzie pchała się w parter to powinna pokusić się o wygrana przez decyzję.

Na koniec kilka materiałów:

http://www.youtube.com/watch?v=wMM-ONTf53o

Ważenie na żywo od 22:00

http://www.youtube.com/watch?v=N19S75u5VaY

Otrzymane punkty reputacji: +13
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Barb Honchak ✅ + Jodie Esquibel ✅
1.57

Przyznam szczerze, że będzie to moja pierwsza Invicta, o której pojęcia nie mam. Poszperałem troszeczkę na temat uczestniczek i w oparciu o kursy w unibecie wydaje mi się że fajne do postawienia będzie ako Honchak+Esquibel.
Honchak to mistrzyni wagi muszej Invicty oraz #6 w p4p w damskim mma. Można więc stwierdzić że jest to czołowa postać organizacji, co ma odzwierciedlenie w kursie. Honchak ma dobra stójkę, potrafi się bronić przed obaleniami. Nie ma mocnego uderzenia, ale walczy w taki sposób, by sędziowie nie mieli wątpliwości komu przyznać wygraną w werdykcie.
Japonka z kolei jest fanką agresywnego stylu, nie cacka się, lubi wchodzić w wymiany ciosów. Ponadto ma mocną szczękę, dlatego wszystko wskazuje na to, że walka potrwa cały dystans. Nie wierzę w niespodziankę, Honchak będzie zdobywać kolejne rundy i wygra jednogłośnie decyzją sędziów.

Druga zawodniczka to już nie jest taki faworyt jak Barb Honchak i głównie podbijam nią ako. Akurat jestem w pracy i będzie się fajnie oglądało. Esquibel wywodzi się z boksu, lubi kontrować jak i polować na nokautujący cios. Jeżeli to ona będzie narzucać tempo to powinna bez problemu wygrać. Nie wiem czego się spodziewać po Invictcie - czy będą głównie decyzje czy nie, ale typuję Esquibel po jednogłośnej decyzji.

Moje tapo:

Otrzymane punkty reputacji: +8
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Brawo macio, potem jeszcze kurs na Karolinę wzrósł do bodaj 2.4.. Ładnie dała zarobić ????
Graty dla tych co wierzyli, ja niestety zasugerowałem się artykułami chwalącymi Japonkę pod niebiosa, a walka zweryfikowała wszystko. Od początku Polka narzuciła swój styl, co bardzo podobało się amerykańskiej pani komentator. Pierwsza runda zdecydowanie dla Karoliny, druga już bardziej wyrównana - z początku przewaga Polki ale z czasem do głosu zaczęła dochodzić Inoue. Trzecią rundę przespałem... :oops:

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Super że Karola wygrała, ja niestety po wtopie Lasoty i stracie . Poszedłem spać :p Wstaje tutaj rano i przemiła niespodzianka bo dzięki Karoli wyszedłem na zero i do tego puściłem za grosze twój kupon marqs3lby i wszedł. Ogólnie bym nie przypuszczał ze Invicta może być tak udana. I na koniec dodam teraz, bo wcześniej zapomniałem moje Tapology:

Ps. Jak by ktoś miał linka/torrenta do całej gali to proszę o PW. ;)

Edit: konferencja po gali z Karoliną:

http://www.youtube.com/watch?v=SX2yNpJI4Po

I do tego miły bonus:

Jeśli byłoby Wam mało bardzo dobrych informacji docierający do nas z zagranicy, to mamy kolejną, która ucieszy nie tylko samą zainteresowaną. Karolina Kowalkiewicz (6-0) została nagrodzona przez organizację Invicta FC bonusem za walkę wieczoru. Polka otrzyma dodatkową wypłatę, jednak nie została ujawniona kwota, o jaką wzbogaci się reprezentantka Gracie Barra Łódź.

Otrzymane punkty reputacji: +10
Do góry Bottom