>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Informatyka - Ustawienia sieciowe

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Panowie robię zadanie z informatyki na zaliczenie i ze wszystkim sobie poradziłem oprócz jednej rzeczy ????
A mianowicie chodzi o pytanie:
Napisać czy ustawienia sieciowe zostały skonfigurowane ręcznie czy pobrane z serwera, wyjaśnić do czego służy protokół DHCP?
Co to jest protokół DHCP to spokojnie znalazłem. Ale chodzi tutaj o 1 część pytania. Gdzie to mogę sprawdzić aby ukazać na Print Screenie. Czy jest w ogóle taka możliwość?? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego, a zapewne jest to coś prostego ????
Z góry dziękuje za pomoc ????

vdv 66

vdv

Użytkownik
Siema ;)
Wydaje mi się, że DHCP pobiera ustawienia automatycznie, nie trzeba nic konfigurować. Dlaczego? Przykład mojego Routera, sama nazwa ustawień: &quot;Automatic Configuration - DHCP&quot;. Wybierając tę opcję, automatycznie przypisywany jest Lokalny Adres IP i Adres IP startowy oraz maska.
Ręki sobie uciąć nie dam, że moje myślenia jest prawidłowe, ale na 95% jest tak jak mówię.
Screen ustawień z mojego r-a:

Napisz jak jest w rzeczywistości, czy się myliłem czy nie ;)

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Nie wiem czy o to chodzi akurat ale wchodzisz w połączenia sieciowe - właściwości karty sieciowej jaka tam jest używana - protokół internetowy

Tam masz pokazane czy ustawienia ip są automatyczne czy skonfigurowane ręcznie, jak masz modem czy router i neo albo innego dostawce to są na ogół automatyczne i nas to nie interesuje, ja mam np siec lokalna i mam ustawione recznie wszystko

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Panowie dziękuje bardzo za pomoc ???? Jak się okazało moja sieć jest skonfigurowana automatycznie ????
Wielkie dzięki za pomoc ????

Do góry Bottom