Montpellier - CZYSTE KONTO - NIE 1,44 Bet365 ++++
St Etienne - CZYSTE KONTO - NIE 1,50 Bet365 gospodarze zawiedli na całej lini...
AKO : 2,16
Kilka słow ode mnie na temat dzisiejszych spotkan.
Wybralem takie dwa mecze, bo wygladaja na moje oko bardzo rozsadnie.
Dwa typy, ktore daja laczny kurs ponad 2.00 bardzo mi odpowiadaja i lacze je w jeden AKO.
Jesli chodzi o mecze to uważam, że drużyna Montpellier nie poczyniła odpowiednich wzmocnien przed sezonem, aby aspirowac do TOP3. Wydaje mi sie, że z tym skladem stana sie ligowym przecietniakiem, ktory sezon zakonczy gdzies w polowie tabeli. Druzyna przyjezda z Bordeaux grala w ostatnich sezonach zajmowala pozycje nr 7.
To zdecydowanie ponizej aspiracji i oczekiwan wobec tego klubu. W zeszlym sezonie mialy byc puchary, ale sie nie udalo. W zwiazku z tym druzyne objal nowy szkoleniowiec Sagnol. Jest cisnienie na wysokie miejsce w tabeli. Jesli chca takie zajac to musza zaczac powaznie od samego poczatku. Jestem zdania, że stac Ich zdecydowanie dziś na strzelenie gola mimo, że obie drużyny od samego początku muszą zmagać się z urazami poszczególnych zawodników. W ekipie gospodarzy zabraknie Djamela Bakara oraz Karima Ait Fany, nie wiadomo czy do gry będą gotowi Joris Marveaux i Jean Deza. Goście muszą sobie radzić bez Henriego Saiveta, Jussiego i Mariano, pod znakiem zapytania stoi występ Andre Biyogo Poko.
W okresie przygotowawczym " granatowi" rowniez wygladali dosc przyzwoicie. Dla mnie typ dosc mocny.
W drugim meczu spotykaja sie druzyny, ktore bardzo dobrze radzil sobie w poprzednim sezonie. Guingamp siegnal po
puchar Francji, natomiast St Etienne gra w pucharach po zajeciu 4 miejsca. Ostatnio druzyna Guingamp nie zdobyla gola przegrwajac mecz z PSG o superpuchar Francji. Dziś przed wlasną publicznością gola zdobyć muszą. Drużyna kadrowo jest znacznie wzmocniona, w szczególności atak.
Wypożyczyli z Newcastle Sylviana Marveaux'a oraz Ronniego Schwarza.
Atak też wzmoniona w St Etienne, więc można się tu pokusić ewentualnie o BTS, ale bezpieczniej gola dla gospodarzy. Jeszcze warto wspomnieć, że St Etienne pozbylo się swojego filaru obrony, czyli K.Zouma, ktory odszedl do Chelsea.
W moim odczuciu obydwa typy powinny dziś wejść dość łatwo.