>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Igrzyska Olimpijskie w Pekinie- panowie

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Podział na grupy i terminarz

Czy Dream Team z USA okaże się najlepszy?A może Hiszpanie pokaża najlepszą koszykówke? Zapraszam do pisania analiz i dyskusji na temat tego jakże ciekawie zapowiadającego się turnieju olimpijskiego ????​

fito85 0

fito85

Użytkownik
Amerykanie są w topowej formie! Są bardzo zmotywowani, widać, że lubią ze sobą grać-mam nadzieję, że tym razem potraktują serio te zawody i nie oleją ich jak wcześniejsze zespoły. Ci gracze, którzy występują już któryś kolejny raz są dużo bardziej zgrani i to już nie ci sami zawodnicy, co 2,3 lata temu-nabrali ogłady koszykarskiej. Dwyane Wade mimo wielu krytycznych głosów pokazuje, że jego powołanie to nie przypadek, po kontuzji ani śladu! Brakuje mi trochę w tym składzie jeszcze jednego podkoszowca. Trochę za dużo tam obwodowyh, a za mało ludzi do pewnych zbiórek-czasem Amerykanie mają problemy, jak rywale wpuszczają duże kloce. W przypadku kontuzji Howarda, albo problemów z faulami to będzie najsłabszy punkt, Garnett i Amare Stoudemire odmówili gry. Wywaliłbym ze składu Kidda, który już jest staruszkiem i nie umywa się do Derona oraz CP3. Jest tylko jeden center Howard + silni skrzydłowi Bosh i Boozer, od biedy moga pograć na C. Chętnie widziałbym tam jeszcze Ala Horforda z Atlanty/Ala Jeffersona z Minnesoty albo Okafora z Charlotte. Z racji składu LeBron pewnie czasem pociupie na PF na zmianę z Carmelo.

Jak na razie w meczach treningowych przed olimpiadą miażdzą

http://www.youtube.com/watch?v=Dbeg3otFAeA&amp;amp;feature=related

mecz z Turkami 114-82

http://www.youtube.com/watch?v=vfhUA8ANqZQ

z Kanadą 120-65

http://www.youtube.com/watch?v=55qJ642eRsI

i ostatni z Litwą 120-84

Z pozostałych zespołów w walce o finał wg. mnie będą się liczyć Argentyńczycy , Rosjanie i Hiszpanie, może Grecy. Reszta będzie tylko statystami.

Boję się o kursy na USA, na ich wygraną podczas olimpiady jest 1,3 - a to zdecydowanie za mało. Chcę potraktować olimpiadę jako wstep do typowania nowego sezonu NBA.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Fito czekaja Cie zatem wysokie handicappy, mnie zreszta tez heheh ale mysle ze warto grac je w pierwszej fazie turnieju zobaczymy jak to bedzie na zywca juz o punkty

fito85 0

fito85

Użytkownik
Kurs na USA w meczu z Chinami 1.006 &lt;rotfl&gt;, a na Rosję z Iranem 1.002 - Sportingbet. Tak niskich jeszcze nie widziałem przez 2 lata grania

Chyba trzeba popróbować czegoś innego niż stawianie na juesofej. Będzie ciężko coś ugrać

Dużo lepiej prezentuje się kurs w meczu Litwa - Argentyna. Na Argentynę jest 1,6. Australia - Chorwacja, kurs na Chorwację 1,363 - też ujdzie. Chociaż w tym drugim wolałbym na Australię z solidnym handicapem. Prezentują się całkiem solidnie, ostatnio 91-96 w sparingu z Argentyną.

unique- 32

unique-

Użytkownik
przy takich kursach na faworytów i przy bardzo wyrównanych spotkaniach proponuję wpłacić kaskę do bet365 . tam zawsze można było &#39;manipulować&#39; hanidcapem i kursy były bardzo przyzwoite . mam nadzieję , że na czas IO nie zabraknie tej opcji .
jak dla mnie to USA i Hiszpania mają tu coś do powiedzenia . będzie się działo ????

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Może być ciekawie. Zastanawiam się nad handicapem w meczu USA ale +35.5 na Chiny. Handicap duży, USA powinno go pokryć spokojnie lecz pewien nie jestem. Po pierwsze Chińczycy są gospodarzami i coś czuję współpracę z sędziami. Po drugie słabego składu nie mają. Kobe sam mówił że Chiny mają wysoki skład i mogą pod koszem zagrozić. Koszykówka w tym kraju się rozwija i myślę że w tym turnieju coś pograją.
Ja postawiłem jeszcze z ciekawszych kursów na to że w grupie Chińczycy znajdą się przed Niemcami kurs 2.50, myślę że jest spory i można ryzykować.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja gram over w spotkaniu Angoli z Niemcami. Afrykanie zawsze grają bardzo ofensywną i szybką koszykówkę. To jedyny sposób na w miarę wyrównany bój z Niemcami, którzy pod koszem mają świetny duet z NBA Nowitzki-Kaman.
Co do handicapu na Chiny to raczej też popieram. USA to potęga ale bez przesady. Wątpię, by chcieli za wszelką cenę rozbić Chinoli. IO to nie jeden mecz. Yao i spółka u siebie. Powinni wygrać z handicapem :p

S 22

slooz3

Użytkownik
w dzisiejszym dniu dominuje defensywa, oglądnąłem dotychczas wszystkie mecze (łącznie z trwającym obecnie litwa - argentyna) i można było zauważyć że na zbiórkę ofensywną idzie maksymalnie 1 zawodnik, a o wyniku meczu decyduje ilość strat.
Dlatego warto postawić na Australię w dzisiejszym z Chorwatami(chorwacja jak i serbia to już nie te drużyny co dawniej), która z rewelacyjnym 19letnim rozgrywającym i Andrew Bogutem pod tablicami może zajść bardzo daleko a dzisiaj wykona pierwszy krok.
do meczu 2 godziny - kurs 2,35 u większości bukmacherów - bardzo przystępny.

alex76 21

alex76

Użytkownik
slooz owszem jest tak jak mówisz tylko Hiszpania personalnie odstawała umiejętnościami od Greków już przed meczem.
Niemcy mieli podobnie jak Rosja słabego rywala, więc to nie jest wyznacznik dla meczu Australia - Chorwacja. Poza tym skoro mowa o rozgrywających to Planinić/Popović to jeden z lepszych duetów na Starym Kontynencie..
A tak na dodatek to nijak mają się zbiórki do przechwytów. A jeśli chodzi o to drugie to zdecydowanie lepszą obronę mają Chorwaci....

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
USA - Chiny
USA poniżej 108.5 pkt. (1.833)

W duzym skrócie. Dla mnie pewny typ, mimo iż USA w meczach przygotowawczych przed igrzyskami wygrywała nawet po 120 to niesądze zeby w I meczu z Chinami przekroczyli nawet granicę 100pkt. Teraz zaczyna się turniej i drużyny będą dawać z siebie wszystko, w szczególności słabsza drużyna Chin która jest gospodarzem turnieju. IO z Aten pokazały że murowanemu faworytowi nie udało dopiąć celu. Rep. USA wypadła słabo na tamtych igrzyskach zajmując 4 miejsce w grupie i 3 w całym turnieju, a granicę 100 pkt przekroczyli tylko 2 razy (102, 104). Teraz może być też różnie. Napewno I mecz mają w kieszeni ale 109 pkt. do zdobycia w nim to zbyt wygórowana granica.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Na ostatnią kolejkę w oczy rzucają się dwa spotkania. Po pierwsze Rosja z Argentyną. Obydwa zespoły nie poprawią ani też nie pogorszą swojej sytuacji, więc zagrają pewnie rezerwami. Argentyna czeka już na ćwierćfinały a Rosja żegna się z turniejem, bardzo słabym turniejem w ich wykonaniu więc zrobią pewnie dużo by chociaż pożegnać się w dobrym stylu. Handicap + 9 biorę z nadzieją na równy mecz. Swoją drogą to rezerwowych lepszych mają raczej Ruscy.
Podobna sytuacja z meczem USA z Niemcami. Faworyt jest oczywiście jeden ale handicap bardzo spory, więc można spróbować. USA dadzą pograć pewnie więcej Boozerowi, Princowi czy Kiddowi. I tak i tak są cholerni mocni ale uważam, że prawie 35 punktów handicapu to sporo i nasi zachodni sąsiędzi mogą temu podołać. Kaman, Nowitzki nie zagrali wielkiego turnieju to może chociaż końcówkę zagrają lepszą ?

A 23

adam2173

Użytkownik
USA - Niemcy [hc do przerwy]
Typ: 2 (+19,5) - do przerwy
Kurs: 1,85
Buk: Bwin

Dziś o godzinie 14:00 dojdzie do meczu ostatniej kolejki turnieju koszykarskiego na Igrzyskach Olimpijskich. Reprezentacja USA zmierzy się z Niemcami.
Faworytem niewątpliwie jest ekipa Stanów Zjednoczonych.
Oni są głównymi faworytami do &#39;&#39;złota&#39;&#39; na tym turnieju.
USa mają już zapewniony awans i zapewne wystawią rezerowy skład.
Niemcy tylko teoretycznie jeszcze jakieś szanse na wyjście z grupy mają.
Ale musieliby wygrać z USA, a tego będzie baaardzo ciężko dokonać.
Mimo drugiego skladu, Stany Zjednoczone są bardzo silne.
W każdym meczu do tej pory , Amerykanie &#39;&#39;rozkręcali&#39;&#39; się dopiero w drugiej połowy meczu. Myślę, że tym razem będzie podobniej.
Wydaje mi się , że USA już w pierwszej połowie nie odskoczy na 20 pkt.
W drużynie niemieckiej jest kilka bardzo dobrych zawodników, takich jak Dirk Nowitzki.
Nasi zachodni sąsiedzi w tym meczu grają tylko, aby się pokazać z dobrej strony, bo realnych szans na awans już nie ma.
Ja zachęcam do postawienia na ten typ!​

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Adam2173 szczerze odradzam ten typ, po pierwsze to że Amerykanie rozkręcają się dopiero w drugiej połowie to nie do końca tak to wygląda...oglądałem ich wszystkie mecze i szczególnie na początku drugich kwart budują przewagę, z Hiszpanią wygrali 1 połowę z przewagą 21 punktów a nie muszę Ci chyba mówić że Hiszpania jest o wiele lepszym zespołem niż Niemcy co zresztą udowodniła w bezpośrednim pojedynku.
Po drugie jak dla mnie to w tej drużynie nie ma rezerwowych mówię o USA, jedni po prostu bardziej pasują do koncepcji Krzyżewskiego , inni mniej....a co wyczynia w NBA Chris Paul, Tashaun Prince czy Carlos Buzzer gdy grają w większym wymiarze czasowym, wiadomo...jak dla mnie ten typ jest bardziej ryzykowny niż handicap -35 punktów na cały mecz, spodziewam się show coś podobnego jak druga połowa meczu z Hiszpanami i raczej znowu będzie to show tylko jednej drużyny!
PS. jakoś nie widzę żeby LeBron siedział cały mecz na ławie

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
ja popieram miodzika
Amerykanie przyjechali po złoto i wszystkich demolują...
nawet rezerwa USA jest wstanie spokojnie pojechać pierwszą piątkę Niemiec, po za tym nie sądzę, że Kobe, LeBron czy Anthony siedzieli cały czas na ławce, w NBA grają po 12min, a tu po 10, więc nie jest to dla nich jakieś wielkie przemęczenie
Dream Team jest w stanie zrobić wszystko

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Witam. A co sądzicie o zakładzie na liczbę zdobytych punktów James vs Nowitzki? Niemiec chyba powinien zobie poradzić - na razie rzuca więcej od LeBrona, który jest bardziej wszechstronny (asysty, przechwyty) a do tego ew. odpoczynek pierwszej piątki w USA... kurs 1,4 na Dirka to chyba dobra propozycja ;)

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Trochę jestem zdziwiony, że Niemcy potraktowali ten mecz jeszcze bardziej treningowo niż USA. Dużo się mówiło, że to będzie dla nich bardzo ważny mecz a Dirk i Kaman grali po 20 minut tylko. Inna sprawa, że poziom reszty niemieckiej drużyny to parodia. Nie tylko nie trafiają z półdystansu (o rzutach za 3 nie mówię), oni nie trafiają nawet spod kosza, traca piłki, nie mają pomysłu na grę. Według mnie nawet Polska zagrałaby lepiej.
Tak czy siak poznaliśmy już pary ćwierćfinałowe
HISZPANIA - CHORWACJA
LITWA - CHINY
ARGENTYNA - GRECJA
U.S.A. - AUSTRALIA

Niespodzianek raczej nie będzie. Jestem ciekaw kursów na Argentynę, Hiszpanię i Litwę. Może w AKO da to jakieś 2.00 ;-) Inna sprawa jaki handicap dadzą na Czarnuchów z USA ;-)

maks 2

maks

Użytkownik
Litwa-Hiszpania
Typ:Litwa
Kurs:3.20
Bukmacher:Sportingbet
Analiza:
22 sierpnia o 14.00 w półfinale koszykówki na IO zmierzą sie ze sobą reprezentacje Litwy i Hiszpanii. Litwini wyszli z pierwszego miejsca w grupie z 4 zwycięstwami (Chorwacja vs. Litwa 73:86, Litwa vs. Rosja 86:79, Iran vs. Litwa 67:99, Litwa vs. Argentyna 79:75) i jedna porażką z Australia, która była spowodowana moim zdaniem tym, ze Litewski zespól odpuścił sobie ten mecz, ponieważ miał już zagwarantowany awans. W półfinale Litwa zdeklasował Chiny 94:68 i pokazała bardzo dobra koszykówkę. Hiszpanie wyszli z drugiego miejsca w grupie również z 4 zwycięstwami i jedna porażka(z USA). W półfinale wygrali z Chorwatami 72:59. Moim zdaniem forma Litwinów jet większa niż reprezentacji Hiszpanii, można to zobaczyć chociaż po tym, ze Hiszpanie podczas rozgrywek w grupie mieli problemy z pokonaniem Chińczyków i wygrali dopiero po dogrywce, za to Litwini w półfinale wygrali z nimi bardzo wysoko. Według mnie jutrzejszego dnia wygrają Litwini.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Handicap na amerykanów dość niski (widziałem nawet 16-17 w necie). Biorąc pod uwagę ewentualną absencję Nocioniego handi powinno bez problemów wejść. Sam Ginobili to za mało na wyrównaną walkę z potężną USA.
W drugim meczu liczę na Hiszpanię, bo tylko ona może toczyć wyrównany bój przeciw Amerykanom (choć w 1 meczu tego nie potwierdzili)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom