>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami IEM KATOWICE 2025 [29 styczeń - 9 luty]

kns_esport 224,1K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Harmonogram i wyniki
Play-In (29-31 stycznia)

Dzień 1 (29 stycznia):

3DMAX vs FlyQuest: 10:30
paiN vs Virtus.Pro: 10:30
Astralis vs MIBR: 13:00
SAW vs GamerLegion: 13:00

Dzień 2 i 3: Rywalizacja w rundach górnej i dolnej drabinki, prowadząca do fazy grupowej.

Faza grupowa (1-4 lutego)
16 najlepszych drużyn zagra w dwóch grupach o miejsca w fazie pucharowej.

Faza pucharowa (7-9 lutego)
Ćwierćfinały (7 lutego): Start o 16:30
Półfinały (8 lutego): Start o 16:30
Wielki finał (9 lutego): Rozpoczęcie o 17:00

Załączniki

Ostatnia edycja:
E 22,8K

emilplayp

Użytkownik
PAIN - VIRTUS PRO 1 @1,86 Fortuna ✅

Dość łatwo PAIN wygrywa, na Mirage próbowali wrócić virtusi w drugiej połówce no ale nie dali rady, a już na dust 2 to już zwyczajny pogrom. Zabrakło prawdziwego snajpera w drużynie VP, jestem ciekaw czy nowy ich trener da radę poukładać ten skład aby to chodziło, szczerze to trochę wątpię w to.

Idę tutaj w stronę zawodników z Brazylii, szczerze ani trochę nie przekonuje mnie te nowe oblicze Virtusow, dwa mecze zagrane w tym roku i pierwszy oglądałem akurat i wyglądali jak wyglądali na tle nowego complexity. Póki electronic będzie tam IGL-owac to nie wróżę im jakoś sukcesu i uważam, że jeśli chcieli wzmocnić skład to mogli zdecydowanie postawić na lepszych zawodników. Po drugiej stronie paIN, które po dogrywce przegrało z NAVI w ćwierćfinale BLAST, tak naprawdę zabrakło niewiele im aby domknąć spotkanie, a przecież mają nowego zawodnika w składzie i już teraz potrafią grać na równo z Navi na lanie czy to w rozgrywkach online ograć Faze Clan. Widać, że nowy zawodnik w drużynie PAIN, a mianowicie Davideus fajnie wkomponowal się w skład, dużo fraguje i wyróżnia się na plus, bany pewnie polecą na Ancient i Nuke co powinno być na plus jeśli chodzi o potencjalną wygrana ekipy z Ameryki Południowej.

Liquid - Heroic 2 +1,5 hc mapowy @1,5 Fortuna ✅

Na początku Nowego Roku byłem średnio przekonany, że nowy zupełnie skład Heroic zacznie wygrywać z drużynami tier 1, a tu przyszła wygrana z 3dmax oraz wyżej wymienionym Liquid, w Kopenhadze już nie mieli na tyle szczęścia na starcie bo trafili na mocarne Spirit oraz zagrali z rezerwowym Madenem. Teraz w Katowicach już w pełnym składzie uważam, że powinni spokojnie ugrać co najmniej jedną mapę. Po cichu liczę na jakoś wtopę Liquid i dołączenie tam Siuhego ale to już daleko idące życzenie, chociaż po tym co widziałem ostatnio w Navi i staty 0:13 po 15 rundach Aleksib'a to może by tak... Wiadomo to temat na inny dział ale warto wspomnieć taką ciekawostkę. Wynik końcowy może pójść w obie strony ale całkiem racjanonalnym wyborem moim zdaniem jest wygranie minimum mapy przez SanPajusa i spółki.

Complexity - Eternal Fire
Grim over 13,5 zabójstw 1 mapa @1,80 Fortuna ❌

Bardzo niska linia, a i tak nie przekroczona, kilka akcji przegranych gdzie Grim powinien mimo wszystko zabić przeciwnika. Jeśli chodzi o całe Complexity to po stronie tt jak Cię mogę ale po CT nie wygrali nawet rundy...

Jak już wyżej wspomniałem udało mi się oglądać mecz drużyny Amerykańskiej, po odejściu Elige'a za główne fragowanie ma odpowiadać Grim oraz hallzerk, drużyna Complexity jest po zmianach, trudno cokolwiek mówić czy będą w stanie nawiązać do wyników z poprzednich niezbyt tłustych lat, dołączyło do nich dwóch graczy z rodzimej sceny i zobaczymy jak to im wyjdzie. Prędzej mi tutaj jest zagrać na czyste zwycięstwo 2:0 @1,76 ✅ Turków niż ugranie mapy przez Complexity, chyba, że zaskoczą jakimś wyborem Traina ale to już bardziej typ życzeniowy. Linia na fragi ciut niższa niż wszędzie bo zazwyczaj można spotkać się z over 14,5. Ciekawym typem wydaje mi się również Grim over 29,5 zabójstw łącznie 1 i 2 mapa @1,85 Betclic ✅

Co Woxic pograł w dogrywce to już klasa światowa, niezliczone wygrane clutch'e, sama przyjemność oglądać go... No i te 40 fragów na jednej mapie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2579
prof 67,6K

prof

Użytkownik
3DMAX - Flyquest @ 1.56 GGBET

3DMAX uwazam za lepsza ekipe od Flyquest. Francuska druzyna z rok temu jak juz znalazla prawdziwy dom czyli porzadna organizacja ktora im zaufala pokazali ze maja potencjal na TOP20 i krecenie sie w okol turniejow TIERu pierwszego. Nie jednemu faworytowi napsuli krwi i trzeba sie znimi liczyc. Australijczycy maja nowego snajpera z rumuni i jest to druzyna ktora u siebie robi dominacje od lat natomiast w europejskich rozgrywkach sa dosc przecietni z przeblyskami na dobre mapy na silne druzyny. Oczywiscie 3Dmax jest napewno w ich zasiegu ale ja w tym matchupie nie kombinuje.Poprostu typuje na dobrze wygladajacego faworyta.

SAW - GamerLegion @ 1.81 GGBET

SAW po zmianach nie prezentuje sie za dobrze. Wiadomo 1 mecz byl rozgrywany ale ogolnei fatalnie wygladali na BIG. Raczej jest przewidywane to ze Portugalczycy nie powinni byc juz tak mocni jak byli chociazby sezon temu. GamerLegion tez robi zmiany ale czesto te zmiany oddaja i nie widac spadku poziomu.Majna fajna ekipke i uwazam ze w takim match upie ten kursik to jest spora okazja. Jak bedzie to sie dzis przekonamy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2628
'Corek 329,7K

'Corek

Znawca - e-sport
3DMAX vs FlyQuest / 3Dmax win
BiG vs Wildcard / BiG win

Ako : @ 2,45 betclic

Dosłownie na kolanie z braku czasu.
3DMax to lepsza ekipa nie tylko na papierze, zdecydowanie lepiej zgrani, jak mają swój dzień to są w stanie postawić się ścisłej topce. Reagli dołączył do Dextera i spółki, ale moim zdaniem zbytnio nic na plus to nie wniesie. Nie mam zamiaru tutaj kombinować i szukać czegoś w stronę FQ, choć oczywiście ich wygrana nie będzie ogromną sensacją, ale mimo wszystko zgadzam się z faworyzowaniem Francuzów i tak też gram.

Zaledwie dwa spotkania Niemców na Blast, wygrali gładko z Saw i mocno powalczyli z G2 a na prawdę niewiele brakowało aby BIG ograł ekipę Taza nawet w dwóch mapach.
Tabsen dla mnie od wielu lat równał się z solidnością, imponuje mi swoim zaangażowaniem na każdym szczeblu.
Wildcard wcale nie ma tragicznego składu i pokazali w ubiegłym roku, że lekceważyć na pewno ich nie można, ale jeśli BiG zagra tak samo jak na G2 to jestem spokojny o wynik końcowy tego spotkania. Zaufam naszym sąsiadom.

Gamer Legion vs Saw / GL win @ 1,75 betclic

Na szybki zagram jeśćze GL. Dażę tą ekipę sympatią i w głębi mocno im życzę wygranej, ale patrząc obiektywnie to na prawdę mają na to spore szanse. Na papierze skald GL wygląda bardzo fajnie i jeśli się chłopaki zgraja to może to śmigać. Reż jak i ztr świetnie się znają z NiP, ten pierwszy spędził tam masę czasu, po za tym solidny Węgier.
Natomiast jeśli chodzi o młodego Czecha który przyszedł z młodziaków Mouz to pozytywnie zaskoczył, choć by w spotkaniu z Pain, które przegrali po trzech mapach a młody wykręcił najwięcej fragów w swojej ekipie.
Portugalczycy oczywiście od dłuższego czasu są solidną ekipą, ale dołączył do nich niedawno shr, który zagrał bodajże zaledwie dwa spotkania. Trzymam kciuki za GL i jeśli chcą myśleć o "jakimś" wyniku w Katowicach to takie bliskie spotkania trzeba wygrywać, jak będzie to zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2628
'Corek 329,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Astralis vs FlyQuest / Astralis 2:0 @ 1,95 betclic

Astralis jest na mojej czarnej liście, ale nie ze względu na wyniki a przez ich zachowanie po za meczowe. Wczoraj pachniało miną w meczu Astralis i tak też się stało, ale dziś widzę to zupełnie inaczej. Astralis jeśli się nie "ogarnie" to zaraz będzie wracać do domu.
FlyQuest wygląda fatalnie, przyszedł reagli ale co to zmienia? Póki co nic bo muszą wszystko układać, ale śmiem twierdzić, że ten chłopak tutaj nic nie zmieni. Na Blast ugrali w dwóch mapach na Spirit 4 rundy, totalna przepaść kilku klas. Wczoraj na Francuzów również nie mieli nic do powiedzenia, 3D kontrola spotkania od początku do końca, może nie spacerkiem, ale marszem przeszli przez to spotkanie.

Astralis cieniutko wczoraj, ale uważam że wezmą się w garść i dziś wygrają, bo w tym składzie już ogrywali choć by Eternal czy Mouz. Wczoraj device zdecydowanie nie dojechał, dziś już widzę go zupełnie w innej dyspozycji.
Warto zaznaczyć, że to nadal jest Astralis, które może wygrać z tier1 by później płakać po spotkaniu z T2 czy 3.
Nie wiem jak tragicznie musieli by zagrać Duńczycy i jak wybitnie Kangury, aby ten mecz wygrać. Myślę, że Astralis wygra ten mecz, ale ja próbuję że zrobią to w dwóch mapach. Jeśli zobaczymy dziś zawodników Astralis grających na swoim poziomie i nie mówię tutaj o jakiejś wybitnej grze, to jestem spokojny. Natomiast jeśli przełożą swoją dyspozycję z dnia wczorajszego to bez wątpienia może być o to ciężko.
Czysto teoretycznie Astralis powinno nie oddać mapy, ale w ich przypadku już nie raz przekonaliśmy się, że teoria wcale nie przekłada się na praktykę...mimo to zaufam i zagram zwycięstwo w dwóch mapach.

Ostatnia edycja:
E 22,8K

emilplayp

Użytkownik
paIN - Gamer Legion 1 @1,33 Betclic ❌
Eternal Fire - Heroic 1 @1,42 Betclic ✅

ako @1,89 Betclic ❌

Nie oglądając meczów GL w tym roku wyszło mi bokiem grając przeciwko nim, pain trochę bezbarwne i słaby mecz Davida.
Turcy za to zgodnie z planem ale na obu mapach Heroic wracało i na drugiej udało im się po stronie CT na Anubisie doprowadzić do dogrywki, będą się liczyć w walce o awans.

Na dziś proponuję taki proponuję taki kupon, szału nie ma jeśli chodzi o kurs ako ale nie mam pomysłu na dzisiejsze mecze, osobiście uważam, że buki trochę zbyt niskie kursy wystawili na PAIN bo poszczególne zawodnicy GL mają całkiem niezłe umiejętnościami i aimowo mogą dziś poklikać. Ja gram typowo pod zgrane drużyny, oba zespoły jeśli chodzi o Turków oraz Brazylijczyków wymieniło po jednym zawodniku, zmiany na plus i poprostu widzę ich w kolejnej fazie. Niezbyt długo musieliśmy czekać na pojedynek Jotty z jego niedawnymi kolegami z Sangal, obecne Heroic udowadniasz, że ma patent na drużynę Liquid, wygrywając z nimi już dwukrotnie w tym roku, na EF moim zdaniem narazie to nie wystarczy, Turcy banują najlepsza mapę TN1R'a i spółki czyli Ancient, na Trainie potrafią grać, uważam że dziś przejdą Heroic aczkolwiek nie skreślam ich, są w stanie urwać mapę EF oraz mogą dalej awansować przy jednej przegranej, podobnie GL uważam za solidny zespół tylko poprostu trafiają na obecnie silniejsze drużyny, a dziś porażka nie przekresli ich w tym turnieju.

Ostatnia edycja:
prof 67,6K

prof

Użytkownik
Eternal Fire - Heroic @ 2.84 GGBet

Niewatpliwe najwiekszym beneficjentem przerwy transferowej jest Heroic. Niedosc ze sprzedali swoich zawodnikow za grubo ponad 6mln USD to jeszcze na szybko zbudowali druzyne ktora jest konkurecyjna. Sprowadzili core z Sangal i dodali 2 mocne do tego ogniwa czyli solidny snajper oraz poteznego riflera. Zakladam ze zrobili to za "drobniaki" biorac pod uwage ze nie byly to gwiazdy csowe z samego brzegu tylko z 2-3 garnituru. Odkad zaczal sie nowy sezon , nowy rok Heroic pokazuje ze wyglada bardzo mocno. Wczoraj ograli Team Liquid 2-1 poraz drugi w tym roku. Maja swietnego prowadzacego i swietnych riflerow. Dobrze to wyglada. Eternal Fire oczwyiscie ze faworyt , oczywiscie ze to druzyna ktora na ten sezon wchodzi na jeszcze wyzszy poziom. Tylko ja mam takie przeswiadczenie ze to nie jest druzyna ktora bedzie wygrywac kazdy mecz i budowac niewaidomo jakie serie zwyciestw. Ja lubie sobie w underdoga uderzyc a po wczorajszych mekach na slabe Complexity tylko mnie to bardziej przekonalo zeby szukac w dzisiejszym matchupie niespodzianki.

Nikomu nie polecam ale z mila checia sobie sam sobie polecam.

Ostatnia edycja:
S 33,4K

sobolekk

Użytkownik
No to niezle Australis hahaha. W pompke bez podjazdu na własnym picku. Sam się z siebie śmieje jak mogłem na nich postawić po tym co widziałem w poprzednim meczu.

E 22,8K

emilplayp

Użytkownik
Liquid - Complexity Liquid 2:0 @1,70 Betclic✅

Na Ancient było trochę walki ale Nertz zrobił różnice, ciśnienie tylko skoczyło przy tej akcji gdy był remis 10:10 i jks nie potrafił zabić z 5m Grima w plecy i zrobiło się przez chwilę gorąco bo Col prowadziło 11:10

Wkraczamy w decydująca faze, przegrany odpada z turnieju i nie ma tutaj miejsca na potknięcia. Gram w stronę pewnej wygranej drużyny naszego rodaka Rolanda, oglądałem mecz Grima i spółki, nie wyglądało to zbyt optymistycznie, a sam Grim często zawodził i grał trochę wycofany. Do tego dochodzi fakt, że Team Liquid zbanuje Traina co jeszcze bardziej mnie przekonuje do końcowego wyniku 2:0 bowiem odkąd weszła ta mapa do map pool to dwukrotnie Complexity pickowalo właśnie "pociągi" i to chyba bardziej ze względu na próbę zaskoczeni przeciwnika, a nie jakiegoś własnego poczucia, że jest się mocnym właśnie tam. Complexity jest na etapie zgrywania się, odeszło dwóch graczy i to znaczących, czy te zmiany przyczynia się do lepszego Complexity? Nie sądzę, a obecnie na turnieju uważam tą ekipę obok Saw, które wczoraj odpadło za najsłabsza.

MIBR - VIRTUS PRO 1 @2,25 Betclic

Tutaj moje uwagę zwrócę głównie na drużynie VP, moim zdaniem trochę dziwne jest faworyzowanie drużyny ze wschodu po wygranej z przeciętnym SAW, gdzie ta ekipa jest również na etapie zgrywania się po odejściu dwóch zawodników, sama wymiana snajpera dość kontrowersyjna bo póki co to ICY nie robi różnicy w porównaniu do Jame'a, a samo dowodzenie Electronica również jest dyskusyjne. Po drugiej stronie będą zawodnicy z Brazylii, którzy już na początku turnieju byli stawianie jako underdog w parze z Astralis, a mimo wszystko bez straty mapy pokonali Device'a i spółkę. Bany polecą na Dust 2 oraz Nuke, Virtusi pewnie pickna Mirage bądź Traina, sam map pool lepiej wygląda dla MIBR i tutaj idę w kierunku drużyny bardziej zgranej, trochę ich forma jest falująca ale bliżej mi właśnie do nich. Nie zdziwię się gdy zobaczymy over mapowy w tym spotkaniu.

PAIN - Astralis 1 @1,85 Betclic

Nie wiem jak wy ale ja kolejny raz nie nabiorę się na pewną wygrana Astralis, tutaj stawiane jest minimalnie wyżej od drużyny PAIN gdzie moim zdaniem zostanie w prosty sposób wyjaśnione i Brazylijczycy wyślą te gwiazdy do domu. Miałem tą przyjemność oglądać ich mecze i był to często koncert błędów i nie mówimy tu o podejmowaniu złych decyzji tylko poprostu grania jak drużyny sklejonej na potrzeby turnieju, moim zdaniem limit szczęścia dziś się skończy i nawet przebłyski świetnego momentami Device'a nie pomogą, przecież to dzięki niemu w ostatniej chwili na decydującej mapie nie zobaczyliśmy dogrywek, a przecież grali na drużynę z Australii czyli Flyquest. Dziś już nie będą mieć taryfy ulgowej bo PAIN to zgrana drużyna, która już nie takie firmy pokonywala w obecnym sezonie i miejsca na błędy już nie będzie.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom