>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

I szy mandat MPK

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Wczoraj dostałem Iszy raz mandat za jazdę bez biletu (nie miałem akurat drobnych). Do początku lipca miałem wykupiony bilet miesięczny. Słyszałem, ze od Iszego razu można się jakoś odwołać.
Niestety nie mogłem znaleźć podobnego tematu.

wer890 300

wer890

Użytkownik
nie nie mozna przynajmniej we Wro ? Pamietaj ze pd pierwszego razu z plcia przeciwna tez sie nie mozna odwołac yo

taszi 25

taszi

Użytkownik
Odwołuj się odwołuj, swego czasu w Poznaniu przeważnie przekraczali 30-dniowy termin odpowiedzi co skutkowało automatycznym uznaniem reklamacji. Teraz się nieco ogarnęli ale może u Ciebie nie ???? Zreszta nie zaszkodzi bo faktycznie podobno pierwsze odwołanie jest uznawane (również mówię o legendach krążących po Poznaniu).

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
Odwołuj się odwołuj, swego czasu w Poznaniu przeważnie przekraczali 30-dniowy termin odpowiedzi co skutkowało automatycznym uznaniem reklamacji. Teraz się nieco ogarnęli ale może u Ciebie nie ???? Zreszta nie zaszkodzi bo faktycznie podobno pierwsze odwołanie jest uznawane (również mówię o legendach krążących po Poznaniu).
Za mandat jest jakiś 30 dniowy termin reklamacji ?? haha - a jak dostaniesz za

Za mandat jest jakiś 30 dniowy termin reklamacji ?? haha - a jak dostaniesz za [rzekroczene prędkości to też masz 30 dni na odwołanie i jak minie to tak jakby reklamacja została uznana ?

taszi 25

taszi

Użytkownik
Za mandat jest jakiś 30 dniowy termin reklamacji ?? haha - a jak dostaniesz za [rzekroczene prędkości to też masz 30 dni na odwołanie i jak minie to tak jakby reklamacja została uznana ?
Kara za jazdę bez biletu nie jest mandatem tylko opłatą dodatkową, to raz.

Polecam troszkę poczytać nim się gdzieś zabierze głos, to dwa.
I od razu służę pomocą:
Rozporządzenie Ministra Transportu
http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-06-38-266

Interesujące nas paragrafy to: 4,6 i 10.

Pozdrawiam.

Do góry Bottom