>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

HT/FT z ubezpieczeniem

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Dzień dobry.
Gram ostatnio ciekawym systemem zakłady 1/1 i 2/2, które ubezpieczam standardowymi typami 1 i 2.
Weźmy dla przykładu niedzielny mecz rozgrywany w południe, czyli Villarreal - Gijon.
Kursy 1-x-2 wyglądają następująco:
1.50 - 4.33 - 7.00
Chcemy zagrać na zwycięstwo do przerwy i na koniec meczu drużyny Villarreal.
Stawiamy 100 zł na 1 po kursie 1.50.
100zł * 1.50 = 150 zł
Gry wygrają gospodarze mamy 50 zł zysku.
Szukamy teraz kursu 1/1, wynosi on 2.35
Stawiamy 50 zł (czyli zysk z 1).
50 zł * 2.35= 117,50 zł
Czyli mamy 67,50 zł zysku.
1) Gdy Villarreal wygra mecz, ale nie wygra do przerwy (czyli X/1 lub 2/1)
wychodzimy na zero, dlatego że z 1 wygrywamy 50 zł, które przegrywamy na 1/1. Jest to tzw. ubezpieczenie.
2) Gdy Villarreal wygra do przerwy i na koniec meczu (1/1) wygrywamy oba zakłady, czyli 50 zł i 67,50 zł. Razem 117,50 zł.
Suma stawek to 150 zł, suma zwrotów to 267,50 zł, więc kurs takiego zakładu wyniósł w tym wypadku 1.78.
Polecam i zachęcam do komentarzy.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Jestem w stanie sprawdzić matematycznie kilka rzeczy, których znajomość byłaby bardzo pomocna w grze tym systemem. Przede wszystkim jaki jest związek pomiędzy liczbą goli a skutecznością tej taktyki. Łatwiej byłoby wybierać mecze, gdyby było wiadome, że na przykład lepiej wybierać te zapowiadające się na overowe, niż underowe. Poza tym sposób stawkowania. Jestem w stanie sprawdzić, jaki byłby optymalny. Być może w pewnych przypadkach (na przykład przy pewnych kursach) korzyść z wygranej w zakładach 1/1 lub 2/2 byłaby na tyle duża, że warto byłoby poświęcić nawet więcej, niż przewidywany zysk za czyste zwycięstwo. Możliwe, że także przewidywana liczba goli ma wpływ na to, jakie powinno być stawkowanie. Wszystko to jest do sprawdzenia, oczywiście w oparciu o dane historyczne.
Niedawno ruszyłem z pewnym projektem. Wraz z grupą osób zbieramy dane z meczów piłkarskich, a ja w międzyczasie piszę algorytmy, które policzą różne przydatne rzeczy, m.in. sprawdzenie konkretnych systemów.
Tutaj jest wątek do tego przeznaczony: http://forum.bukmacherskie.com/f18/statystyczna-analiza-danych-cel-znalezc-edge-128249.html
Uznałem, że może cię to zainteresować i mógłbyś chcieć dołączyć.

Co do samego sposobu gry, wydaje mi się, że bukmacherzy na tyle dobrze dobierają kursy ht/ft w zależności od 1x2, że uniemożliwia to regularne zyski bez znajomości optymalnego stawkowania i doboru spotkań.

Pozdrawiam.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Lukasz99, sukces w tym modelu gry zależy od (rozmaicie stawkowanych) trafień zdarzeń, połączonych koniecznością wejścia &quot;1&quot; z kursów @1.5 ( singiel FT) i @2.35 ( HT/FT 1/1) - opartych o podwójnie graną 1 FT z tego samego meczu, a święta zasada bukmacherki mówi, że nie ma tzw. &quot;pewniaków&quot; i aby nigdy nie powielać na swoich kuponach takich samych typów: w tym przypadku chodzi o &quot;1&quot; FT graną zarówno jako singiel i jako 1 w zakładzie HT/FT.
Wchodząc do gry musimy mieć 150zł, które możemy przegrać w tym skrajnym przypadku, gdy zawiedzie nasz faworyt zarówno w FT i w HT, choć gdy nas on wcale nie zawiedzie to możemy wtedy wyjść z gry z zyskiem netto 117zł, a gdy zawiedzie tylko co do 1 w HT, to wychodzimy na zero.
...............
Mając na grę te 150zł, chyba wolałbym jednak obstawić typ z kursem @1.5 za 100zł i przy jego wejściu, zagrać ponownie inne zdarzenie z takim samym kursem @1.5 za całą poprzednią wygraną 150zł, co może dać 150*1.5=225 a zatem ew. z zyskiem 125zł
Gdy przegram na I lub ew. na II etapie, to tracę tu tylko początkowe 100zł i wciąż jestem w grze, bo mam pozostałe 50zł otwierające pole do dalszej gry.
Pozdrawiam

weles60 365

weles60

Użytkownik
Suma stawek 150 zł, wygrana na czysto 117,50 zł przy wyniku 1/1.

Wystarczy zagrać tylko 1/1 za 87,04 zł aby wygrać na czysto 117,50 zł. Zysk taki sam, a wykładasz 87,04 zł zamiast 150 zł.

Do góry Bottom