Dyscyplina: Piłka Nożna -
Holandia, Eredivisie
Godzina: 20:00
Spotkanie: VVV Venlo - PEC Zwolle
Typ: 1
Kurs: 2,50
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tabela na początek:
Venlo u siebie ma na koncie 3 zwycięstwa, 3 remisy i 1 porażkę, natomiast goście na wyjazdach zanotowali 3 zwycięstwa, 1 remis i 3 porażki. Oba zespoły w dołku. Gospodarze nie wygrali w lidze od 5 meczy z rzędu natomiast Zwolle ogólnie w tym sezonie bez rewelacji. Stawiam dziś na zespół gospodarzy, bo oni u siebie potrafią dobrze grać i do tej pory przegrali u siebie tylko z bardzo mocnym Ajaxem ale tylko 0-1, tak to byli w stanie pokonać Bredę, Den Haag i Fortunę Sittard oraz zremisować z mocnym AZ Alkmaar czy sc Heereenven. Venlo u siebie gra spotkania na sztucznej nawierzchni i to dla nich chyba duży atut, bo jak wspomniałem przegrali tutaj tylko z Ajaxem. Zwolle wprawdzie na wyjazdach całkiem fajnie sobie do tej pory w lidze radził ale teraz wydaje się być w wyraźnym dołku. Oglądałem skróty ich spotkania w pucharze Holandii na wyjeździe z AZ Alkmaar rozgrywanego we wtorek i muszę przyznać, że ich gra to była tragedia. Spotkanie przegrali 0-5 ale tyle to powinno być już chyba do połowy, gdyby Alkmaar wykorzystał te sytuacje, które miał. Głupie straty po stronie Zwolle, zero jakiegoś pomysłu na rozegranie akcji i dostali bęcki. Może tutaj aż tak źle nie będzie ale wątpię, że z taką formą uda im się wywieźć z tego terenu chociaż punkt. Owszem Venlo również w dołku ale z tą grą Zwolle, którą widziałem w tym pucharze myślę, że jak najbardziej gospodarze są w stanie się przełamać. Dodatkowo Venlo w pucharze nie grał, bo odpadł wcześniej więc miał więcej czasu na regenerację i przygotowanie siędo tego spotkania niż ich dzisiejszy rywal.
Absencje w Venlo:
pierwszy bramkarz Unnerstall (16 występów w tym sezonie), obrońca Janssen (11 występów w tym sezonie), pomocnik Post (12 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i napastnik Seuntjens (15 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie)
Absencje w Zwolle:
obrońcy Lam (13 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), Lachman (9 występów w tym sezonie), Tripaldelli (2 występy w tym sezonie) i Koppers (bez występu w tym sezonie), pomocnicy Hamer (12 występów w tym sezonie) i Genreau (10 występów w tym sezonie) i napastnik Scamacca (8 występów w tym sezonie)
Swój typ tutaj opieram głównie na tym co widziałem w skrótach pucharowego spotkania Zwolle w tygodniu. Owszem nie powinno się sugerować tylko 1 spotkaniem, bo one po prostu mogło im nie wyjść i tak jak jedna jaskółka wiosny nie czyni tak 1 spotkanie nie jest obiektywnym stylem gry i formą zespołu w całym sezonie ale tutaj jednak mocno mnie to przekonało i spróbuję zagrać na zwycięstwo gospodarzy
2-0