>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Hit: Niemcy - Argentyna 15.08.2012, Frankfurt

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Niemcy - Argentyna

Już w środowy wieczór dojdzie do bardzo prestiżowego spotkanie pomiędzy reprezentacją Niemiec, a Argentyny. Na Commerzbank-Arena jak zawsze zasiądzie komplet widzów aby podziwiać największe gwiazdy światowego footballu z Messim i Özilem na czele.

Tym razem &quot;Tygrys&quot; kierowany tylko przez Mirosława Klose, Poldi nie został powołany do kadry. W ogóle zakładając, że 11 jaka wybiegnie na boisko pokryję się z tą Kickera, to zobaczymy bardzo eksperymentalny, bardzo młody skład Niemiec. W Argentynie Kicker przewiduje praktycznie full skład, z Messim, Aguero. Zresztą składy poniżej.​

Niemcy: Zieler - L. Bender, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Kroos, Khedira - Reus, Özil, Schürrle - Klose

Argentyna: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo - Mascherano - Gago - Sosa, di Maria - Messi - Aguero
Faworytem wg bukmacherów jest reprezentacja naszych zachodnich sąsiadów, jednak co do tego nie jestem przekonany. Argentyna pod wodzą Alejandro Sabelly nie gra źle i spokojnie może pokrzyżować szyki Niemcom, największym przegranym Euro 2012, którzy mogli się jeszcze nie podnieść.​

Zapraszam do dyskusji.​

calibra7 9

calibra7

Użytkownik
Niemcy-Argentyna 15.08.2012
Witam.
Niemcy-Argentyna 15.08.2012 to będzie bardzo ciekawy mecz i fajny kurs na zwycięstwo Niemców 2,20 w Bet-At-Home.
Niemcy po niesmaku z Euro będą chcieli pokazać u siebie, że już zapomnieli o niekorzystnym dla siebie turnieju. Argentyna będzie wymagającym przeciwnikiem. Mecz będzie otwarty i przynajmniej jedną bramka wygrają Niemcy. Można tez pokusić się o kurs na więcej niż dwie bramki .

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Witam.
Niemcy-Argentyna 15.08.2012 to będzie bardzo ciekawy mecz i fajny kurs na zwycięstwo Niemców 2,20 w Bet-At-Home.
Niemcy po niesmaku z Euro będą chcieli pokazać u siebie, że już zapomnieli o niekorzystnym dla siebie turnieju. Argentyna będzie wymagającym przeciwnikiem. Mecz będzie otwarty i przynajmniej jedną bramka wygrają Niemcy. Można tez pokusić się o kurs na więcej niż dwie bramki .
A ja bym tu zagrał bardziej pod X2 1,59( bet-at-home). Niemcy bez ważnych ogniw: Lahma, Schweinsteigera, Gomeza( a więc lider każdej formacji w polu ) oraz Podolskiego i Mertesackera( mniej istotny).
Argentyna z Messim, Aguero, Lavezzim, Di Maria, Higuainem może tego meczu nie przegrać. W tym roku Argentyńczycy odnieśli 3 oficjalne wygrane: 3-1 ze Szwajcarią, 4-0 z Ekwadorem i 4-3 z Brazylią.

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Jak napisałem wyżej, Niemcy osłabieni liderem niemal każdej formacji. Lahm, Schweinsteiger, Gomez. Do tego nie zagra również Manuel Neuer, co jest kolejnym sporym osłabieniem. Bramkarz nabawił się urazu podczas meczu o Superpuchar Niemiec.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bramkarz nabawił się urazu podczas meczu o Superpuchar Niemiec.
I tak miał nie grać ;). Zieler i ter Stegen nie ustępują mu talentem, mają co prawda mniej doświadczenia ale nie uważam, że związku z brakiem Neuera obsada bramkarza będzie większym problemem.

Generalnie doświadczenie pojedynczych zawodników w składzie Niemiec zawsze dawało się zatuszować ale jak patrzę na skład awizowany przez Kickera (w pierwszym poście), to właśnie doświadczenia najbardziej brak u kilku zawodników, może niekoniecznie doświadczenie ale wieku, ogrania, obycia w międzynarodowym towarzystwie.

Moim zdaniem Argentyna faworytem, choćby dlatego że mają Messiego i Aguero, w powołaniach Niemiec nie ma nikogo na tym poziomie, może Özil. Nie ma co ukrywać, Niemcy nie zagrają najmocniejszym składem w tym meczu, mimo że spotkanie bardzo prestiżowe to jednak chcą dać szansę młodym, bo to w perspektywie zaowocuje.

lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
Przewidywany skład został już podany, ja napiszę jeszcze całe kadry Niemiec i Argentyny na to spotkanie.
Niemcy
Bramkarze:
Marc-Andre ter Stegen
Ron-Robert Zieler
Obrońcy:
Holger Badstuber
Jérôme Boateng
Benedikt Höwedes
Mats Hummels
Marcel Schmelzer
Pomocnicy:
Lars Bender
Sven Bender
Julian Draxler
Mario Götze
İlkay Gündoğan
Sami Khedira
Toni Kroos
Thomas Müller
Mesut Özil
Marco Reus
André Schürrle
Napastnik:
Miroslav Klose

Argentyna
Bramkarze: Sergio Romero (Sampdoria) i Mariano Andújar (Catania)
Obrońcy: Federico Fernández (Napoli), Hugo Campagnaro (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Ezequiel Garay (Benfica) i Marcos Rojo (Sporting)
Pomocnicy: Ángel Di María (Real Madryt), Fernando Gago (Valencia), Javier Mascherano (Barcelona), José Sosa (Metalist) i Pablo Guiñazú (Internacional)
Napastnicy: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Real Madryt), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Sergio Agüero (Manchester City) oraz Eduardo Salvio (Benfica)
W bramcę Niemców zabraknie kontuzjowanego Manuela Neuera, w jego miejsce został powołany dwudziestoletni Stegen, ogólnie kadra Lowa jest bardzo młoda, wielu zawodników urodzonych po roku 90 lub tuż przed. Brakuje również Podolskiego, Sweinsteigera, Lahma i Gomeza, ale są zawodnicy, którzy pewnie już niedługo będą stanowić o sile niemieckiej piłki. W obydwu ekipach na uwagę zasługuje ogromna siła ofensywna. Muller, Ozil, Kroos, Gotze, Reus, Klose, a z drugiej strony Di Maria, Messi, Higuain, Lavezzi, Aguero. Jak dla mnie jest to gwarancja dużych emocji i pięknej otwartej gry. Dla Niemców to pierwszy mecz po Euro, które jednak trzeba przyjąć jako rozczarowanie i myślę, że przed własną publicznością będą w stanie choćby w małym stopniu zrekompensować półfinałową porażkę z Italią. Argentyna jest po pięciu meczach eliminacyjnych do MŚ w Brazylii i podobnie jak Niemcy ten mecz jest dla nich przetarciem przed kolejnymi spotkaniami o awans. Ogólnie ostatnio w towarzyskich obydwie reprezentacje lubiły sobie postrzelać, niekiedy padały wręcz hokejowe wyniki (ARG-Brazil 4:3, GER-Sui 3:5). Ale podsumowując moją krótką analizę, dla mnie głównym czynnikiem przemawiającym za overem jest potężna siła w ataku obydwu drużyn. Wiemy jak efektownie potrafią grać nasi zachodni sąsiedzi, ale Albicelestes z gwiazdami Realu, Barcelony czy Manchesteru City w składzie też powinna swoje strzelić.
Typ:
over 2,5 @1,8 expekt

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
I tak miał nie grać ;). Zieler i ter Stegen nie ustępują mu talentem, mają co prawda mniej doświadczenia ale nie uważam, że związku z brakiem Neuera obsada bramkarza będzie większym problemem.
Jak miał nie grać skoro był powołany pierwotnie? A dopiero po meczu o Superpuchar poinformowano o kontuzji i dowołaniu w jego miejsce ter Stegena. A nie sądzę, że gdyby Neuer był zdrowy, na Argentynę Low wystawiłby Zielera( z całym szacunkiem do niego).

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Piłki nożnej szczerze przyznam od zakończenia Mistrzostw Europy nie oglądałem, ale obok takiego pojedynku, nawet towarzyskiego nie jestem w stanie przejśc obojętnie. - Osobiście czekam na poziom, który grany był na Euro 2012.
Kilka cytatów:
Największymi nieobecnymi są Manuel Neuer, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski i Mario Gomez, czyli trzon ekipy Joachima Loewa.
Warto w tym miejscu nadmienic, że w reprezentacji Albicelestes zabraknie tylko Fabio Colocciniego, ale jest go kim zastąpic.
W ich miejsce na boisko wybiegną najprawdopodobniej Ron-Robert Zieler, Marcel Schmelzer, Toni Kroos, Andre Schürrle i Miroslav Klose.
Czyli jakby nie patrzec o klasę słabsi piłkarze od wyżej wymienieni. - No może nie licząc Mirka Klose.
Niemcy przygotowywują się do spotkań eliminacyjnych do Mudnialu w Brazylii i na pierwszy ogień we wrześniu idą chłopaki z Wysp Owczych. - Może dlatego mając trochę więcej czasu trener Loew chce pokombinowac z ustawieniem...
– Zamierzam przeprowadzić kilka zmian w meczu. Chciałbym zobaczyć możliwości piłkarzy przeciwko tak klasowemu zespołowi, jakim jest Argentyna - zapowiedział selekcjoner Niemców. Po takich słowach możemy spodziewać się kilku eksperymentów, nawet w wyjściowym składzie.
Ostatni pojedynek pomiędzy Niemcami i Argentyną miał miejsce na Mundialu w RPA - wtedy Niemcy rozbili Albicelestes 4:0 i bez większych problemów awansowali do półfinału. - Messi i spółka będą chcieli zapewne wziąc rewanż za blamaż i powinni dac z siebie 110%.
Propozycje:
Argentyna DNB ▶ 2.35 Bwin 5/10 ✅
Argentyna X2 ▶ 1.62 Bwin 7/10 ✅
Argentyna over 1.5 ▶ 2.55 Bwin 5/10 ✅
Troszkę Mordeczki przesadziły...​

Otrzymane punkty reputacji: +6
matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecz towarzyski
Spotkanie: Niemcy - Argentyna (1 połowa)
Typ: 2
Kurs: 3,70
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie towarzyskie w którym zmierzą się wielcy rywale, Argentyna ma coś do udowodnienia Niemcom po MŚ w RPA. Goście wystąpią dziś w najmocniejszym składzie z Leo Messim na czele natomiast Niemcy bez takich zawodników jak Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Mario Gomez i kapitan Philipp Lahm (wszyscy Bayern Monachium) Podobnie dwójka kolegów Wojciecha Szczęsnego z Arsenalu Londyn: Lukas Podolski i Per Mertesacker. Trzon reprezentacji Niemiec nie zagra w tym spotkaniu co w roli faworytów stawia według mnie Argentynę.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Niemcy - Argentyna
Typ: Powyżej 3.5 goli
Kurs: 2.80
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Trener reprezentacji Niemiec Joachim Loew na to spotkanie nie powołał kilku kluczowych piłkarzy tej reprezentacji, którzy decydowali o sile tej ekipy chociażby na zakończonym niedawno Euro 2012. I tak w kadrze Niemiec na mecz z Argentyną próżno szukać takich nazwisk jak Łukasz Podolski, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Bastian Schweinsteiger czy Mario Gomez. Ponadto już po ogłoszeniu kadry na ten mecz wypadli Sven Bender i przede wszystkim Manuel Neuer. Niemcy zagrają więc dzisiaj w mocno eksperymentalnym zestawieniu a wiemy jak to się skończyło ostatnio gdy Loew dał odpocząć czołowym swoim piłkarzom (przegrana ze Szwajcarią 3-5).
Oczywiście w kadrze na mecz z Argentyną są tacy piłkarze jak Mesut Oezil, Sami Khedira, Thomas Mueller, Andre Schuerrle, Marco Reus, Toni Kroos, Mario Goetze , Mats Hummels, Jerome Boateng czy Holger Badstuber ale jest też kilku zawodników, którzy na Euro 2012 nie znaleźli się 23-osobowej kadrze.
Trener reprezentacji Argentyny, Alejandro Sabella natomiast na ten mecz powołał wszystkich swoich najlepszych piłkarzy z Leo Messim na czele. Oprócz gracza Barcelony są też tacy zawodnicy jak Ezequiel Garay, Javier Mascherano, Ángel Di María, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi czy Sergio Agüero.
Ja postanowiłem w tym meczu zagrać powyżej 3.5 goli strzelonych. Mam przede wszystkim na uwadze fakt, że obie reprezentacje grają ofensywną piłkę. Niemcy jak wiemy swoją siłę zawdzięczają bardzo mocnej drugiej linii, Argentyna natomiast ma niesamowity potencjał jeśli chodzi o napastników. Ponadto obie ekipy przynajmniej na to spotkanie (chodzi głównie mi o Niemców u których zabraknie kilku ważnych zawodników) nie wyróżniają się jeśli chodzi o linię obroną i pozycję bramkarzy. Myślę, że będzie to bardzo otwarty (wszak jest to tylko potyczka towarzyska) i ofensywny mecz. Obie ekipy na pewno będą miały wiele okazji do zdobycia bramki a mają takich zawodników z przodu jakimi dysponują obie te ekipy o bramki powinniśmy być spokojni. Jak dla mnie powyżej 3.5 goli w meczu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom