Przewidywany skład został już podany, ja napiszę jeszcze całe kadry Niemiec i Argentyny na to spotkanie.
Niemcy
Bramkarze:
Marc-Andre ter Stegen
Ron-Robert Zieler
Obrońcy:
Holger Badstuber
Jérôme Boateng
Benedikt Höwedes
Mats Hummels
Marcel Schmelzer
Pomocnicy:
Lars Bender
Sven Bender
Julian Draxler
Mario Götze
İlkay Gündoğan
Sami Khedira
Toni Kroos
Thomas Müller
Mesut Özil
Marco Reus
André Schürrle
Napastnik:
Miroslav Klose
Argentyna
Bramkarze: Sergio Romero (Sampdoria) i Mariano Andújar (Catania)
Obrońcy: Federico Fernández (Napoli), Hugo Campagnaro (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Ezequiel Garay (Benfica) i Marcos Rojo (Sporting)
Pomocnicy: Ángel Di María (Real Madryt), Fernando Gago (Valencia), Javier Mascherano (Barcelona), José Sosa (Metalist) i Pablo Guiñazú (Internacional)
Napastnicy: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Real Madryt), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Sergio Agüero (Manchester City) oraz Eduardo Salvio (Benfica)
W bramcę Niemców zabraknie kontuzjowanego Manuela Neuera, w jego miejsce został powołany dwudziestoletni Stegen, ogólnie kadra Lowa jest bardzo młoda, wielu zawodników urodzonych po roku 90 lub tuż przed. Brakuje również Podolskiego, Sweinsteigera, Lahma i Gomeza, ale są zawodnicy, którzy pewnie już niedługo będą stanowić o sile niemieckiej piłki. W obydwu ekipach na uwagę zasługuje ogromna siła ofensywna. Muller, Ozil, Kroos, Gotze, Reus, Klose, a z drugiej strony Di Maria, Messi, Higuain, Lavezzi, Aguero. Jak dla mnie jest to gwarancja dużych emocji i pięknej otwartej gry. Dla Niemców to pierwszy mecz po Euro, które jednak trzeba przyjąć jako rozczarowanie i myślę, że przed własną publicznością będą w stanie choćby w małym stopniu zrekompensować półfinałową porażkę z Italią.
Argentyna jest po pięciu meczach eliminacyjnych do MŚ w Brazylii i podobnie jak
Niemcy ten mecz jest dla nich przetarciem przed kolejnymi spotkaniami o awans. Ogólnie ostatnio w towarzyskich obydwie reprezentacje lubiły sobie postrzelać, niekiedy padały wręcz hokejowe wyniki (ARG-Brazil 4:3, GER-Sui 3:5). Ale podsumowując moją krótką analizę, dla mnie głównym czynnikiem przemawiającym za overem jest potężna siła w ataku obydwu drużyn. Wiemy jak efektownie potrafią grać nasi zachodni sąsiedzi, ale Albicelestes z gwiazdami Realu, Barcelony czy Manchesteru City w składzie też powinna swoje strzelić.
Typ:
over 2,5 @1,8 expekt