Dla mnie to będzie jeden z lepszych meczów polskiej
ekstraklasy w ostatnich latach. Dwie najlepsze drużyny z naszej ligi, wygrywające mecz za meczem, będzie na co popatrzeć. Boguś Leśniodarski ostatnio wpadł w szał i odsunął Ljuboję, a Radovic może dalej grać. JAJA jak berety. Byli tam razem, więc albo zawiesza ich obu albo kara finansowo i grają dalej. Działacze Legii chyba myśleli, że pokażą każdemu, jacy to Oni nie są, a zrobili tylko z siebie pośmiewisko. Ljuboja niby w słabej formie, ale to On wyciągał stoperów, robił miejsce, a nikt tego nie potrafi(ł) docenić. Legia ostatnio w słabszej formie niż Lech, męczyli się miłosiernie, ostatni mecz z Jagą ustawiła szybka bramka i czerwień, więc ciężko coś o tym powiedzieć. Lech rozbija każdego swojego rywala, choć miał problemy również z Jagą. Bramkarz Legii zdecydowanie jest pewniejszym punktem niż Kotor. Nie zdziwię się jak odejdzie za niezłą kasę na wyspy, a od dwóch sezonów jest najlepszym bramkarzem ligi. Szkoda, że kontuzja wyeliminowała Burica, bo też zgłaszał się do miana najlepszego. Kotor zapewne nie raz będzie miał puste przeloty i kibice Lecha będą drżeli, ale to norma w Poznaniu, gdy na bramce stoi Kotorowski. W defensywie Legii na pewno 3 pewne punkty. Jędrzejczyk, który ostatnio gra świetnie, Astiz wprowadzi dużo spokoju i Wawrzyniak, który ostatnio odpoczywał. Nie rozumiem zachwytów nad Bereszyńskim. Zagrał dwa dobre mecze i robi się z niego drugiego Piszczka. Nikt w Poznaniu nie zapomniał jaki był drewniany, który rozgrywał mecze w barwach Kolejorza, a na pewno nie zapomniał o tym Rumak i postara się to wykorzystać. Defensywa Lecha straciła przez 11 meczów rundy wiosennej tylko 4 bramki! Jest to świetny wynik. Cała obrona Lecha gra naprawdę solidnie, a jedynym słabym punktem jest gra Kebby w obronie, bo co do gry do przodu tego zawodnika nic mu zarzucić nie można. Każdy myślał, że po kontuzji Arboledy obrona z Poznania będzie wyglądała jak szwajcarski ser, a Rumak potrafił załatać dziurę i to z bardzo 'fajnym' efektem. Środek pola zdecydowanie będzie należał do Lecha. W ostatnim czasie to co wyprawiają(pozytywnie) Murawski i Trałka to się pewnie nikomu z kiboli drużyny z ulicy Bułgarskiej nie śniło. Bardzo dobra gra w defensywie, świetne odbiory i asekuracja. Typowe '6' a potrafią jeszcze zagrać świetną prostopadłą piłkę. Ściągnięcie Kaspera było też strzałem w dziesiątkę. Bardzo szybki zawodnik, przegląd pola na najwyższym poziomie i dobry strzał z dystansu. Na skrzydłach dwa latawce, Tonev i Georgo. Chłopaki dużo strzelają i asystują, a Lech przed takim meczem wykupił Lovrencsisia i na pewno będzie chciał się działaczom za ten ruch odwdzięczyć. Co do środka pola w zespole z Warszawy. Vrdoljak/Furman/Łukasik wykonują dobrą robotę w drugiej linii, ale jeśli grają z przeciętnymi zespołami. Ich braki obnażył mecz ze Śląskiem, który w tym sezonie jakoś fenomenalnie nie gra. Zdecydowanie nie mogą porozumieć się z Dwaliszwilim i skrzydłami, ale to tylko moja opinia. Radovic po aferze na pewno będzie się chciał pokazać, a ten zawodnik może zrobić jedną akcję i może paść z tego bramka. Kosa po kontuzji wrócił i od razu strzelił. Na pewno kibice czarnej eLki odetchnęli z ulgą, że nie muszą oglądać już Kucharczyka. Co do ataku to pozyskanie Teodorczyka tknęło w Ślusarskiego nowe życie. Moim zdaniem taki walczak jest w Lechu potrzebny, czy to na 60 minut, czy też na 30 minut. Świetnie wykonuję polecenia taktyczne, żadna piłka nie jest dla niego stracona, na pewno duży plus dla tego zawodnika za ten sezon. Teodorczyk wygląda jak zawodnik z okręgówki. Nie może się Łukasz przebudzić w Poznaniu, gra słabo. Dwaliszwili wprowadził do Legii niby dużo jakości, ale jakoś bardziej do tego zespołu pasował mi Daniel. Saganowski to typ podobny do Ślusarskiego, bardzo dobry zawodnik, którego cenię za jego waleczność i pracę dla zespołu.
I teraz przejdę do najważniejszego. Moim zdaniem o wyniku tego meczu zadecyduję zmysł taktyczny Rumaka. Od początku go obserwowałem z zaciekawieniem i już w pierwszej rundzie zobaczyłem i sądzę, że będzie z niego WIELKI taktyk. Dla mnie to trener kompletny. Broni swoją drużynę w mediach, jest dobrym dyplomatą, szatnia jest zamknięta, świetnie dogaduję się z zawodnikami. Jeśli Rutkowscy wypuszczą taką perełkę trenerską, będą skończonymi idiotami. Urban to trener starej daty, nic nowego nie wymyśli, taktyk z niego żaden i z szatną sobie też najlepiej nie radzi. Moim zdaniem
Lech tego meczu nie przegra. Są w kapitalnej formie, wiedzą czego chcą i ten tytuł moim zdaniem za pościg za Legią, efektowną grę im się należy. Zabezpieczam się zwrotem za remis, ale dla mnie i tak kurs jest kapitalny.
Lech DNB @2.62 WH!