>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hiszpański futbol by Goldy

G 10

goldy

Użytkownik
W tym temacie postaram się podawać typy związane tylko z hiszpańskim futbolem. Postaram się zawsze napisać kilka słówek o meczu. Początkowy stan konta to 100zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaczynamy!

G 10

goldy

Użytkownik
-

Elche CF CD Tenerife

31 kolejka Ligi Adelante dobiega końca. Zajmujące obecnie 6. pozycję Elche podejmie 20 Teneryfę. Faworytem są gospodarze, którzy ostatnio notują świetną passę 4 kolejnych zwycięstw i 6 wygranych w ostatnich 7 meczach. Jeżeli gospodarze dzisiaj wygrają, to awansują na 5 pozycję i możliwe, że odskoczą trochę Granadzie, która zmierzy się dzisiaj na wyjeździe z Deportivo Xerez. Inny rywal w walce o pierwszą szóstkę - Real Valladolid wygrał dzisiaj aż 5:0 z Salamancą. Elche prezentuje się bardzo dobrze na własnym stadionie, 7-5-3. Te 3 porażki to były mecze z samą czołówką tabeli. Remisy również z dość silnymi drużynami, jedyna &quot;wpadka&quot; to remis z Las Palmas.

Dzisiejsi goście - CD Tenerife znajdują się obecnie w strefie spadkowej. W drużynie ostatnio nie wiedzie się najlepiej - 4 porażki z rzędu. Ostatnie 2 mecze to porażki ze &quot;średniakami&quot;, w tym jedna na własnym stadionie. W meczu nie wystąpi dwóch podstawowych obrońców, ponieważ dostali czerwoną kartkę w ostatnim meczu. Mowa o Pablo Sicilia (O, 18/6) i Melli (O, 22/1). Teneryfa za dobrze nie spisuje się na wyjazdach. Nie dziwi mnie to, ze względu na lokalizację. Wyspa jest przecież sporo oddalona od Hiszpanii. Jednak piłkarze Teneryfy już w sobotę przybyli do Walencji, skąd udali się do Alicante. Na wyjazdach notują bilans 2-4-8. Wygrane z Salamancą i rezerwami Villarreal. Remisy z drużynami ze środka tabeli. Więc jedynym większym &#39;sukcesem&#39; Teneryfy na wyjeździe jest wygrana z Villarreal, który jednak nie jest typową drużyną domową. Najgroźniejszym zawodnikiem Teneryfy będzie zdecydowanie Nino (N, 29/10).

Trener gospodarzy, tak samo jak piłkarze, zgodnie twierdzą że to jest bardzo ważny mecz. Drużyna liczy na wsparcie fanów, którzy są zadowoleni, że mecz ich ukochanej drużyny wreszcie zostanie rozegrany w niedziele po południu.

Natomiast trener gości podkreślał, żeby wyjść odważnie. Dla Teneryfy do końca sezonu każdy mecz będzie już jak finał. Jeżeli dobrze się orientuję to podczas treningu fani pokazali piłkarzom, że są z nimi. Piłkarze na pewno będą chcieli dać z siebie wszystko i odwdzięczyć się fanom.

Elche jest drużyną zdecydowanie silniejszą, walczącą o inne cele. Jednak drużyny z Teneryfy nie można lekceważyć. Na pewno dadzą z siebie wszystko. Mecz jest ważny dla obu ekip. Silniejsze jest Elche, grają u siebie gdzie są bardzo silni, w dodatku obecnie są w dobrej formie. Zagram na Elche, mam nadzieje że sobie poradzą. Początek meczu o godzinie 17:00.

Lista powołanych Elche:

Goalkeepers: James and Leandro.
Defenders: Carpio, Ripa, basil, Hector Verdés, Etxeita and Samuel.
Midfielders: Mantecón, Acciari, David Sanchez, Santos, Palanca, Xumetra and Kike Mateo.
Forwards: Perera, Angel and Bodipo.

Kupon 1
CF Elche - CD Tenerife
Typ - Typ: 1
Kurs: 1,85
Stawka: 6 zł
EW: 11,10 zł​

Wynik:
1-0

✅ 5,10 zł​

Bilans ogółem: ✅ 5,10 zł

G 10

goldy

Użytkownik

Real Madrid - Sporting Gijon

Nie będę dokładnie analizował tego spotkania. Zdecydowanym faworytem są Królewscy i wątpię, aby padła tutaj jakaś niespodzianka. Wiadomo, strata do Barcelony 5 punktów, rywal wiele słabszy a przed Barceloną trudny mecz w Vila-Real. W składzie Królewskich nie zobaczymy choćby będącego ostatnio w świetnej formie Karima Benzemy czy jednego z najlepszych piłkarzy globu - Cristiano Ronaldo. Mimo wszystko, Real ma kim ich zastąpić. Różnica jaka dzieli &quot;Wielką Dwójkę&quot; a inne drużyny w La Liga jest ogromna. Pewne 3 punkty dla Realu.

Getafe - Valencia

Obie drużyny notują ostatnio fatalną passę. Getafe 7 meczów bez wygranej, natomiast Valencia 3 kolejne porażki. Valencia odpadła już z Ligi Mistrzów i Copa del Rey. Zostały tylko rozgrywki ligowe, gdzie zapowiada się bardzo ciekawy bój o 3 miejsce z Villarrealem. Obie drużyny mają obecnie 54 punkty. Trzeba jednak zaznaczyć, że Villarreal zaraz po zakończeniu spotkania na Coliseum Alfonso Perez zmierzy się z FC Barceloną. Villarreal to bardzo silna drużyna, jednak jest to możliwe, że stracą punkty w starciu z liderem. Ostatnio Valencia w fatalnej formie, jednak spójrzmy na 5 ostatnich spotkań Valencii w lidze:

Mecz z Zaragozą to typowa &quot;wpadka&quot;. Takie mecze się zdarzają. Dla powodzenia mojego typu, jest to dobre ponieważ teraz gracze Valencii raczej będą uważać i się zmobilizują. Oprócz tego, skromne porażki 1-0 z Barceloną i Sevillą. Czyli nie z byle kim.. Natomiast na wyjazdach, oprócz wspomnianej &quot;wpadki&quot; Valencia zanotowała bardzo dobre wyniki. Wygrana na bardzo trudnym terenie w Bilbao czy zwycięstwo na Majorce. Obie te drużyny (Bilbao i Mallorca) spisują się zdecydowanie lepiej na własnym stadionie. Jednak Valencia potrafiła tam wygrać. Szczególnie to zwycięstwo na San Mames. Teraz kolej na Getafe. Getafe, których stadion nie jest jakąś twierdzą...
Bilans Getafe w meczach u siebie: 6-3-6
Spójrzmy teraz na obecną formę Getafe:

Porażkę z Barçą możemy wybaczyć. Remis 2-2 z Bilbao u siebie to dość dobry wynik. Bilbao ostatnio poprawiło grę na wyjeździe, jednak nadal najgroźniejsi są u siebie. Valencia na wyjazdach spisuje się wiele lepiej od Basków. Porażka 2-0 w Gijon pokazuje, że Getafe nie jest drużyną która powalczy o mistrzostwo ???? Remis z Atletico u siebie to również dobry wynik, jednak Valencia także tutaj jest silniejsza od Atletico. Remis z obecnie znajdującym się na ostatniej pozycji w tabeli beniaminkiem tylko umacnia naszą tezę, że Getafe o mistrza nie powalczy.. ;)

Jak widać Valencia ostatnio poprawiła się na wyjeździe. Passa 3 porażek oraz możliwość odskoczenia drużynie Żółtej Łodzi Podwodnej powinna zadziałać mobilizująco, szczególnie że po meczu w stolicy Hiszpanii, Valencię czeka pojedynek własnie z.... Villarreal.

W Getafe nie dzieje się najlepiej, co widać choćby po ostatnich wynikach. Drużyna obecnie znajduje się na 13 pozycji, praktycznie nie mając już szans na europejskie puchary. To zupełnie inne Getafe niż to z przed roku, kiedy drużyna z Madrytu zajęła 6 miejsce. Getafe ma dość silną ekipę, jednak mimo wszystko pod tym względem Valencia również jest o poziom wyżej..

Ponieważ jest to mecz wyjazdowy, swój typ na Valencię zagram z &quot;kondonkiem&quot; Remis lub Valencia wydaje się najlepszym typem w tym meczu. Do kuponu dorzucę typ na Real. Spotkanie Villarrealu z Barceloną, mimo że jestem kibicem Blaugrany po prostu odpuszczam.

Kupon 2
Real Madrid - Sporting Gijon (0:1)
Kurs: 1,15
CF Getafe - CF Valencia (2:4)
Podwójna szansa - Typ: X2
Kurs: 1,37
AKO: 1,58
Stawka: 10 zł
EW: 15,80 zł​

⛔ 10 zł

Bilans ogółem : ⛔ 4,90 zł

G 10

goldy

Użytkownik

Sevilla - Real Zaragoza

Sevilla w końcu musi się obudzić i zabrać się do walki. Klub z Sewilli stać na znacznie więcej niż 7. pozycja. O Ligę Mistrzów nie mają już co walczyć, ponieważ ta zdaje się być zarezerwowana przez Valencię i Villarreal. Po odpadnięciu z Ligi Europejskiej drużynie idzie coraz lepiej w lidze. Ostatnie 2 mecze były na prawdę bardzo dobre. Remis u siebie z Barceloną oraz zwycięstwo wyjazdowe z Valencią. Sevilla nie przegrała u siebie w lidze od 5 kolejnych meczów. Wcześniej obawiałem się obstawiania na Sevillę. Drużyna często notowała dość dziwne, nieprzewidywalne wyniki. Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest OK i Sevilla powalczy o Ligę Europejską. Ostatnio idzie im dobrze, grają u siebie a przeciwnik o klasę gorszy. Real Zaragoza zajmuje bowiem obecnie 17. pozycję. U siebie ostatnio spisują się bardzo dobrze, zaskakująca wygrana aż 4-0 z Valencią czy wcześniej zwycięstwo 2-1 z Athletic Bilbao. Na wyjeździe jest to jednak kompletnie inna drużyna. Bilans spotkań na wyjeździe: 1-6-7. Tylko 7 strzelonych bramek, a straconych aż 17. Jedyne zwycięstwo jakie odnieśli było w.. Maladze. Oprócz wspomnianej wygranej, Zaragoza zremisowała 1-1 w Walencji. I na tym się kończą sukcesy wyjazdów tego klubu. Obie drużyny mają o co walczyć. Sevilla o LE, a Real o utrzymanie. Zdecydowanym faworytem jest Sevilla i mam nadzieję, że nie sprawią niespodzianki.

Kupon 3
Sevilla - Real Zaragoza (3:1)
Kurs: 1,50
EW: 15 zł

✅ 5 zł​

Bilans ogółem: ✅ 0,10 zł

G 10

goldy

Użytkownik

Real Madryt - Tottenham Hotspur

Obie drużyny mocno osłabione. Szczególnie Królewscy. Real jest faworytem, szczególnie w meczu u siebie. Ostatnio bardzo zaskakująco przegrali, na pewno będą chcieli teraz się odegrać. Mourinho wypowiada się trochę mało pewny siebie. Twierdzi, że remis będzie dobrym wynikiem. Szczególnie podkreśla, że remis 0-0 w pierwszym meczu u siebie to dobry wynik. Marcelo i Ronaldo zostali powołani na ten mecz. Mimo różnych opinii, możliwe jest że wystąpią choć chwilę w tym meczu. Jednak na pewno nie wystąpi Benzema, który ostatnio jest w świetnej formie. Higuain wraca po kontuzji, a Adebayor prezentuje dość słabą formę. Nie wiem jak sytuacja u rywala, ponieważ skupiam się na hiszpańskiej piłce. Real tego meczu u siebie nie powinien przegrać, jednak o zwycięstwo będzie trudno. Kurs na &quot;win&quot; Realu zdecydowanie za niski. Kurs na remis to moim zdaniem value. Jednak zagram under 2,5, ponieważ myślę, że nie zobaczymy zbyt wiele bramek. Real będzie kontrolował grę, jednak ma duże braki i trudno będzie o bramki. Mourinho wie jak grać w takich meczach, raczej nie da sobie wbić bramki.

Przepraszam, że znowu tak mało dokładnie...

Kupon 4
Real Madrid - Tottenham Hotspur (under/over 2.5)
Poniżej/Powyżej - Typ: 1
Kurs: 2,10
EW: 21 zł​

G 10

goldy

Użytkownik

Real Madryt - Tottenham Hotspur

Obie drużyny mocno osłabione. Szczególnie Królewscy. Real jest faworytem, szczególnie w meczu u siebie. Ostatnio bardzo zaskakująco przegrali, na pewno będą chcieli teraz się odegrać. Mourinho wypowiada się trochę mało pewny siebie. Twierdzi, że remis będzie dobrym wynikiem. Szczególnie podkreśla, że remis 0-0 w pierwszym meczu u siebie to dobry wynik. Marcelo i Ronaldo zostali powołani na ten mecz. Mimo różnych opinii, możliwe jest że wystąpią choć chwilę w tym meczu. Jednak na pewno nie wystąpi Benzema, który ostatnio jest w świetnej formie. Higuain wraca po kontuzji, a Adebayor prezentuje dość słabą formę. Nie wiem jak sytuacja u rywala, ponieważ skupiam się na hiszpańskiej piłce. Real tego meczu u siebie nie powinien przegrać, jednak o zwycięstwo będzie trudno. Kurs na &quot;win&quot; Realu zdecydowanie za niski. Kurs na remis to moim zdaniem value. Jednak zagram under 2,5, ponieważ myślę, że nie zobaczymy zbyt wiele bramek. Real będzie kontrolował grę, jednak ma duże braki i trudno będzie o bramki. Mourinho wie jak grać w takich meczach, raczej nie da sobie wbić bramki.

Przepraszam, że znowu tak mało dokładnie...

Kupon 4
Real Madrid - Tottenham Hotspur (under/over 2.5) (4:0)
Poniżej/Powyżej - Typ: 1
Kurs: 2,10
EW: 21 zł​

⛔ 10 zł​

Bilans ogółem: ⛔ 9,90 zł

Więc wygląda na to, że powracam. Powyższe posty oddzielam grubą kreską. Niestety w zeszłym sezonie mi nie poszło i zakończyłem go z ujemnym bilansem. Teraz zaczyna się nowy sezon, lecz idea tego tematu pozostaje taka sama.

Mam zamiar grać tylko i wyłącznie zdarzenia związane z hiszpańskim futbolem. Chodzi głównie o Primera Division, może czasami Liga Adelante, oraz spotkania reprezentacji (włącznie z młodzieżowymi). Oczywiście będę się również dokładnie przyglądał hiszpańskim drużynom w europejskich pucharach (w przeciwieństwie do polskich, w Hiszpanii jeszcze nikt nie odpadł ???? )

Zdarzeń związanych z hiszpańską piłką było już sporo do grania, jednak ja też zasługuję na jakieś wakacje ???? Teraz może kilka słówek o planach na najbliższą przyszłość. Już jutro mega ekscytujące spotkanie dla każdego miłośnika La Liga. Moim zdaniem jednak nie ma sensu rozpisywać się na temat tego spotkania, ponieważ dla mnie to jest &quot;no bet&quot;. Może w rewanżu będę trochę mądrzejszy i pomyślę, czy spróbować. Gran Derbi wstępnie więc odpuszczam. Co nas czeka oprócz tego?

Środa, 20:45: Odense BK - Villarreal CF (Liga Mistrzów)

Czwartek, 20:30: Hannover - Sevilla FC (Liga Europejska)
Czwartek, 21:00: Athletic Bilbao - Trabzonspor (Liga Europejska)
Czwartek, 22:00: Atletico Madryt - Vitoria Guimaraes (Liga Europejska)

Na wstępie odrzucam z tego Villarreal i Seville. Myślę, że skupie się na Bilbao i Atletico. Do czwartku sporo czasu, więc już dzisiaj planuję poszukiwanie wszelkich informacji na temat tych spotkań. Analizę planuję dodać w środę lub czwartek. A później w weekend zaczynamy już rozgrywki Primera Division ;)

Kilka słówek o temacie. Pragnę wszystkim powiedzieć, że temat prowadzę głównie dla siebie. Wszystkie typy są grane w rzeczywistości. Wszystkie typy będą grane również u bukmachera Bet-At-Home.com. Miałem znacznie ambitniejsze plany na poczatek tego sezonu ale niestety nic z tego nie wyszło. Planowałem odłożyć jakąś konkretniejszą sumkę poprzez wakacje, ale coś mi nie poszło :razz: Planowałem również zmienić bukmachera (BAH to chyba najgorszy z możliwych) ale w końcu z tego też nic nie wyszło. Planowałem również zrobić wiele więcej rzeczy przez okres wakacji jeśli chodzi o piłkę. Dokładniej przyjrzeć się niektórym zawodnikom, oraz dokładniej śledzić okienko transferowe. Teraz mam małe zaległości ale myślę, że damy rade;)

Więc stawki będą 1-10j, kursy z BAH, do każdego typu również analiza (zobaczymy jak z tym wyjdzie :razz: ) Wszelkie komentarze mile widziane, zarówno w temacie jak i na PW, jednak nie chciałbym mieć w temacie zbyt dużego syfu. Statystyki również będą prowadzone zgodnie z regulaminem tego działu. To chyba narazie będzie wszystko. Do zobaczenia więc w środę/czwartek !;)

Do góry Bottom