>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Handicap

Status
Zamknięty.
luamro 46

luamro

Użytkownik
Handicap oznacza &quot;celowe wyrównanie szans na wygraną dwóch przeciwników o nierównych umiejętnościach&quot;. Czyli prostymi słowami jest to dodanie drużynie słabszej punktów, goli itp., aby miała szanse wygrać mecz. Punkty te są dodawane do końcowego rezultatu.
Najłatwiej to wyjaśnić na przykładzie - dzisiejszy mecz NBA San Antonio z Dallas. Faworytem było San Antonio, dlatego też drużyna Dallas dostała przed meczem
6-punktowy handicap - oznacza to, że mecz zaczął się od razu od prowadzenia Dallas 0:6. Ostatecznie jednak mecz zakończył się wynikiem 112:96 (łącznie z handicapem) dla San Antonio, czyli jeżeli postawiliśmy przed meczem &quot;San Antonio - Dallas (+6) - 2&quot; to zakład jest przegrany.
Oczywiście istnieją różne wariacje handicapu, stosowane w wielu dyscyplinach, może to być również odjęcie punktów faworytowi. Wszystko po to aby wyrównać szanse przeciwników i zrównać kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +17
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wytłumaczy mi ktoś co to jest ten Handicap? Nie mogę pojąć :-(
Kolega wytłumaczył Ci już bardzo dokładnie , a ja podam jeszcze inny przykład tego czym jest handicap: w wyścigach konnych dla wyrównania szans dżokeje mają zakładane zróżnicowane obciążniki , tak aby ew. niższa waga ich ciała nie stanowiła przewagi względem cięższych jeźdzców.

Otrzymane punkty reputacji: +1
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dzięki wielkie za pomoc ???? A jeszcze mi chodzi bliżej o handicap w Piłce Nożnej.
Analogicznie co tego co napisał luamro. Z tym, że w piłce masz niższe handicapy, najbardziej popularne to 1,5 , 2,5 , 3,5 gol (dodane bądź odjęte jednej z drużyn)

Polecam Ci wpisać w wyszukiwarce w tym dziale słowo handicap. Tych tematów było setki i zapewniam Cię, że jak kilka przeczytasz to ogarniesz dobrze temat. Ewentualnie zjedź na sam dół tego tematu i będziesz miał opcje &quot;Podobne Tematy&quot; Pozdro.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom