>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Handicap atlantycki

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Kupon 1:
Real (-1) - Sevilla
[zwycięstwo Realu jedną bramką, gdy wyższe zwycięstwo - zwrot] /takie będę stosował oznaczenia/
Bet365
@1.89
ZWROT

C 92

cebulka

Użytkownik
Hmm ciekawy sposób na podniesienie kursów na topowe drużyny na które zawsze jest sztucznie zaniżony kurs.

✅ w razie sensacji nie umaczmy po kursie 1,4 bo taki jest na czysta 1 tylko 1,89
⛔zdecydowani faworyci z reguły wygrywają więcej niż 1 bramką i nie wiem czy nie miałbyś zbyt dużo zwrotów i granie czystej 1 bardziej się nie opłaci. Trzeba by było zajrzeć w statystyki.

Jak sprawa się ma w przypadku bardziej wyrównanych drużyn gdzie kurs na 1 wynosi ok 2.0 i więcej wydaje mi się, że tam łatwiej o margines zwycięstwo 1 bramką. Różnica w kursach też jest spora?

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
&quot;..w przypadku bardziej wyrównanych drużyn gdzie kurs na 1 wynosi ok 2.0 i więcej wydaje mi się, że tam łatwiej o margines zwycięstwo 1 bramką..&quot;
- albo o remis lub o przegraną, lepiej moim zdaniem grać na faworyta i lepiej zaliczyć więcej zwrotów niż zaliczać porażki i odrabiać stracone pieniądze. Jedyne czego nie polecam to grać tu Bayernu ???? .

C 92

cebulka

Użytkownik
&quot;..w przypadku bardziej wyrównanych drużyn gdzie kurs na 1 wynosi ok 2.0 i więcej wydaje mi się, że tam łatwiej o margines zwycięstwo 1 bramką..&quot;
- albo o remis lub o przegraną, lepiej moim zdaniem grać na faworyta i lepiej zaliczyć więcej zwrotów niż zaliczać porażki i odrabiać stracone pieniądze. Jedyne czego nie polecam to grać tu Bayernu ???? .
Faworyci też zawodzą i niższe kursy nie siadają od 1,4 a w przypadku bardziej wyrównanych drużyn zawsze można dołożyć X. Jednak im więcej zakładów tym większa marża. Poza tym to chyba logiczne, że dużo trudniej trafić coś po kursie 2.0 niż 1.4 i dlatego pytam jak wtedy zachowuje się kurs żeby wiedzieć czy takie granie jest warte ryzyka.
Edit. Weźmy przykład realu skoro o nim mowa. W tamtym sezonie na 27 wygranych tylko 8 zakończyło się zwycięstwem 1 bramkowym. Bilans wychodzi 19 zwrotów, 8 wygranych i 11 porażek(remisy i porażki faworyta) wygrywasz w ciągu sezonu tylko 8x gdzie przy klasycznym graniu wygrasz 27x tylko, że przy niższym kursie.
Dalej uważasz, że bardziej opłaci się zaliczyć więcej zwrotów? Czy lepiej wygrać 19 zakładów więcej po niższym kursie? Ilość porażek jest taka sama = 11. Przyjmij sobie stały &quot;średni&quot; kurs z pierwszego postu czysta 1 jako 1.4 a granie tym &quot;handicapem&quot; 1.9 i zagraj stałą stawką przez cały sezon. Jak widać nie tylko Bayern się nie nadaje :p

S 440

straszaksam

Użytkownik
Dałeś przykład Realu i ich statystyk, który w ostatnim sezonie strzelał 2,74 bramki na mecz... świetny przykład :razz:
Wg mnie to jest coś ciekawego, ale przy odpowiednim doborze spotkań, a mecz Real - Sevilla na pewno takim nie jest, aczkolwiek to się okaże dziś wieczorem ;)
Wg mnie dobre są spotkania, gdzie mamy wyraźnego faworyta, ale który uspokaja grę, po zdobyciu prowadzenia, a nie dalej ją napędza.
Możnaby się zastanowić też nad ligami underowymi (grecja?)... no Lukasz99 ma pole do popisu i mam nadzieję, że je wykorzysta i powiedzie mu się, czego życzę.

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Dziękuję za komentarze i oczywiście mile widziane są kolejne opinie.

Co do marży, oczywiście nie jest ona większa, gdyż zakłady są dodawane, a nie mnożone, przez co procentowa marża naszego handicapu jest średnią ważoną dwóch marży postawionych zakładów.

Mimo, że gram na prawdziwe pieniądze, to traktuje to poniekąd jako test, który ma dać odpowiedź na pytanie: Czy warto tak grać, a jeśli tak to jakie mecze?

C 92

cebulka

Użytkownik
StraszakSam, bo o takich drużynach na razie jest mowa. Zdecydowanych faworytach ze ścisłej czołówki na którego jest niski kurs i duże prawdopodobieństwo trafienia, a tym sposobem można ładnie sobie podbić kurs. Dlatego napisałem, że trzeba zajrzeć w statystyki i przeliczyć co się bardziej opłaci grać czyste zwycięstwo czy tylko różnicą 1 gola największy problem to różnica wahań kursów, bo tam mogą powstać duże różnice. Ja tylko napisałem moje spostrzeżenia odnośnie tego systemu i jak ja to widzę. Na przykładzie realu z tamtego sezonu wynika, że granie tym systemem gdzie real występował jako gospodarz mija się z celem. Nie wiem jak było 2,3 i więcej lat do tyłu jak jest z innymi drużynami, z innymi ligami, ale to pozostawiam autorowi tematu;)

Wydaje mi się, że kolega może mieć racje z tymi ligami underowymi + według mnie drużyny o nie tak dużej sile rażenia jak Bayern, Real, Salzburg itd tam bardziej by pasował handicap odwrotny do Twojego :razz: zwycięstwo 1 golem = zwrot -1,5 wygrana:grin::grin::grin:

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Jeszcze dwie kwestie:
Typy gram różnymi stawkami od 50 do 300 zł, aczkolwiek dla lepszego zobrazowania będę w temacie grał stawką stałą 100j.
Kursy, gdy sobie obliczycie, mogą się minimalnie różnić, mają na to wpływ kursy handicapów azjatyckich, które są dosyć ruchome. Gdy pisałem typ kurs wychodził 1,89; natomiast jakiś czas później postawiłem po kursie 1,87.
Żeby każdy zrozumiał jak stawiam to wrzucam screena dla pierwszego zakładu:

S 440

straszaksam

Użytkownik
Fajnie, że tak wszystko objaśniasz (chociaż w linku do podanego przez Ciebie tematu wszystko jest dobrze opisane). Mam nadzieję, że się opłaci, a cebulka właśnie też napisał interesującą rzecz o drużynach z dużą siłą rażenia i jakby &#39;odwrotnym&#39; sposobie gry.

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
5:
Jagiellonia - Legia (-1)
@2,34
ZWROT
6:
Sparta (-1) - Banik
@1,56
⛔ 100j
7:
Dinamo (-1) - Split
@1,53
✅ 53 j
8:
Porto (-1) - Maritimo
@1,38
ZWROT
W 94&#39; minucie na 2:0 ????
9:
Feyenoord (-1) - Heerenveen
@2,12
⛔ 100j
Dobrze to nie wygląda. Teraz postaram się lepiej selekcjonować mecze i zobaczymy jak wyjdzie.

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
10:
Guangzhou Evergrande (-1) - Tianjin
@1,68
✅68j
11:
Manchester United (-1) - Swansea
@1,68
⛔100j
12:
PSG (-1) - Bastia
@1,24
ZWROT

S 440

straszaksam

Użytkownik
Szczerze mówiąc, to moim zdaniem trochę kiepski dobór spotkań, bo np. w meczu Feyenordu nie było aż tak wyraźnego faworyta, a tutaj taki musi być, żeby zakład się opłacał. Nie mniej, życzę powodzenia, bo póki co mały falstart.

@EDIT
Zgadzam się co do postu poniżej. A procent w przypadku PSG jest większy, bo po prostu kurs na czysty win jest bardzo parszywy ;)
mam nadzieję, że się powiedzie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Szczerze mówiąc, to moim zdaniem trochę kiepski dobór spotkań, bo np. w meczu Feyenordu nie było aż tak wyraźnego faworyta, a tutaj taki musi być, żeby zakład się opłacał.
To jest clue tego systemu.
Dla potwierdzenia zróbmy sobie małą symulację. Bierzemy stawkę 100j i dwóch faworytów:
mocnego faworyta - PSG @1.12
lekkiego faworyta - Stoke @1.90
Czyli w wyżej wymienionych przypadkach mamy kolejno 12j i 90j zysku.
Teraz zróbmy obliczenia dla naszego handicapu.
W przypadku PSG wychodzi kurs 1.28
W przypadku Stoke kurs to 2.46
Czyli odpowiednio 28j i 146j zysku.
W przypadku PSG: (28/12) mamy 133% więcej, jeśli chodzi o stosunek grania naszym handicapem do czystego zwycięstwa.
Jeśli chodzi o Stoke: (146/90) to jest tylko 62% więcej.
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, iż jeśli Stoke wygra to jest duże prawdopodobieństwo, że akurat jedną bramką, natomiast PSG ma większe szanse na kilkubramkową kanonadę, aczkolwiek mimo to raczej opłaca się grać &quot;większych&quot; faworytów.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Do góry Bottom