>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gwarancja w Agito.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
otoz zamawiajac na agito czesci do kompa dostalem wiadomo na nie gwarancje. przy skladaniu komputerów cos sie porobilo ze plyty nie startowaly. znaczy nei bylo tego pipniecia co by zygnalizowalo zaladowanie sie BIOSA. pierwszsy komputer zlozylem bez problemu dzialal dluzszy czasz lecz brat chcial aby sprawdzic jemu jego plyte i od tad zaczely sie problemy. zaczalem przekladac , zmieniac , bawic sie zworkami i plyty obie nie działaja. oraz jak stwierdzila inna osoba co sie zna na kompach ram sa spalone. napisalem do agito w sprawie gwarancji to mi odpisali ze: &quot;Informujemy jednak, że w przypadku zgłoszenia reklamacji, która nie znajdzie potwierdzenia, lub okaże się, ze uszkodzenie powstało z winy Użytkownika, Agito zastrzega sobie możliwość obciążenia reklamującego kosztami ekspertyzy oraz transportu produktu.&quot; i teraz moje pytania.

1. Jakie to beda koszty ekspertzy ??
2. Czy mam jakies szanse ze wymienia mi te czesci ??
3. Czy agito pod wzegledem wymieniania towarow stroi jakies fochy ??

mam nadzieje ze mi pomozecie smilies/smile.gif bo kurde te 2 plyty i ram to 500zł kosztowalo wiec nie malo :;

V 256

vernix

Użytkownik
zaczalem przekladac , zmieniac , bawic sie zworkami i plyty obie nie działaja
Reklamacja oczywiście nie będzie uznana, gdyż &quot;majstrowałeś&quot; przy płycie/płytach.

1. &quot;Ekspert&quot; może sobie policzyć tak do 100zł/h roboty.
2. Pewnie że masz, ale wymienią to na Twój koszt ????

E 0

electronic

Użytkownik
Po pierwsze to weź manuala od płyty i ustaw wszystko tak jak być powinno,na spokojnie wszystko poustawiaj .Sprawdź wszystkie możliwości,np.pożycz sprawne części od kogoś.
Oddaj na gwarancje dopiero wtedy jak będziesz w 100% pewny ,że uszkodzona.A no i nie przyznawaj się ,że coś kombinowałeś ,a oni sami tego nie wykryją przecież nie stali nad Tobą.No chyba ,że uszkodzone są mechanicznie .

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Po pierwsze sprawdź czy razm jest rzeczywiście spalony więc zobacz u kogoś innego czy będzie działał (zakładam że rozróżniasz rodzaje RAM-u i swobodnie się czujesz w tego typu zabawach) po drugie to te piknięcie to może oznaczać bardzo wiele poszukaj co dokładnie w necie do Twojego model plyty bo może oznaczać brak dysku, podpiętej klawiatury etc. Jeśli mówisz że wszystko działało na początku to naprawdę trudno mi uwierzyć żebyś teraz coś źle złożył. Wyjmij może baterie CMOS na kilka minut i włóż potem z powrotem.
Tak na koniec co to za filozofia że &quot;nie przyjmą gwarancji bo majsterkowałeś&quot; po to jest ten sprzęt żeby z niego korzystac a nie żeby się kurzył na półce, ile weźmie ekspert nie wiem, ale ja bym się kłocił żeby Ci wymienili sprzęt i nadużywaj słów &quot;Rzecznik konsumenta&quot; ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
hehe dzieki Jareks za slowa otuchy :p ram nie mam gdzie narazie nie stety sprawdzic :/ a baterie wyjmowalem nawet na cala noc i nic :/ a z plytami nie wiem co sie stalo:/ lipa bedzie jak okaze sie ze z mojej winy wszystko i bede musial zaplacic za kuriera i eksperta :/ a tu wlasnie chodzi o to ze nie ma tego pipniecia , nic zerooo :/

Z 0

zxc07

Użytkownik
A wiatraki chodzą?Czy zero reakcji?Jest jakaś dioda na płycie?(świeci?)Próbowaleś uruchomić w podstawowej konfiguracji tj.płyta+procesor+zasilacz+ram(jedną kość jak są dwie).Oczywiście całość poza obudową na jakiejś tekturce.Czy wtedy też nie ma odzewu?Powinna piszczeć o karte graficzną .A co do wyjowania baterii pewniejszym i szybszym sposobem jest przełożenie zworki .

Do góry Bottom