Chyba tylko ja jestem zdania, że ta grupa jest stosunkowo łatwa ? Jakbyśmy mieli Hiszpanie to ciekawe co byście mówili ????
A to zależy co masz na myśli, bo jeśli zamienić nas z Portugalią, i w grupie z Hiszpanią, Maroko i Iranem, to stwierdziłbym, że tak awans jest musem, mierzmy siłę na zamiary, ja wiem, jako patriota i Polak chciałbym , żebyśmy wygrali te mistrzostwa, ale czym innym jest patriotyzm, a czym innym jest bukmacherka, gdzie wszystkie uczucia muszą pójść na bok, niestety wielu tego nie rozumie, taka walka serca z rozumem
.
Ale skoro mówisz, że łatwa, proszę spójrz jacy piłkarze występują w podstawowych jedenastkach drużyn - myślę tutaj głównie o Kolumbii oraz Senegalu,
Japonia mniej, chociaż patrząc na Moriokę kiedy grał we Wrocławiu, śmiem twierdzić, że jeśli nie zdominujemy ich fizycznie, a raczej wg mnie się to nie uda, to może być ciężko.
Senegal każdy uważa za słaby, ALE środek pomocy to praktycznie
Premier League i to praktycznie gra w pierwszych drużynach, chciałbym tylko przypomnieć, że nasz Krychowiak po kilku spotkaniach wylądował na ławce, co świadczy o tym, że to wcale nie są jakieś tam leszcze spod palmy i się nie położą przed Polakami, siła fizyczna będzie kluczem, Robert będzie miał mega ciężko, a jeśli pomoc i obrona zagra jak w tych eliminacjach, to będzie słabo. Kluczem będzie dobra gra na skrzydłach, bo ciężko będzie zdominować drugą linię. No i dochodzi do tego Mane, bardzo fajny zawodnik, nie jestem na bieżąco i dokładnie z ligą Angielską, ale oglądając spotkania Liverpoolu ogląda się go dobrze, a i nie zapominajmy, że nie przypadkowo ktoś dostaje nagrodę piłkarza miesiąca w
Premier League.
Głównie jestem sceptycznie nastawiony ze względu na poczynania w eliminacjach, nieprzypadkowo porażka z Danią 0-4, straty głupich bramek, ja wiem, Lewandowski sporo nadrobił, ale jednak obrońcy Rumunii czy Czarnogóry, to nie jest Koulibaly, który na pewno będzie odpowiedzialny za Roberta w ciągu gry. Czy Zapata jeśli chodzi o Kolumbię, tak samo słysząc głosy, że jesteśmy faworytem z Kolumbią, to też nie byłbym tego pewny, mają bardzo dobry atak, a przy naszej ostatniej grze obronnej nie wygląda to ciekawie. Falcao, Zapata, James, Cuadrado, jest jeszcze Muriel.
Każdy zespół ma swoje wady i zalety wiadomo, dużo będzie zależało od dyspozycji dnia plus dodatkowych jakich kontuzji w zespole, zobaczymy co się wykształtuje w okolicach końcówki maja i wtedy będziemy mogli powiedzieć więcej o faworytach.
Dla mnie grupa jest wyrównana i jak wspomniał kolega wyżej strata punktów czy porażka w 1 spotkaniu nie spowoduje jakiegoś załamania.