Podpisuję się pod powyższym typem na zwycięstwo
Kilmarnock. :spokodfhgfh:
BB: No niestety. W pojedynku na "dnie tabeli" tym razem górą Falkirk.
A co do pozostałych dzisiejszych spotkań
16. kolejki, "wpadły mi w oko" poniższe mecze:
Hamilton Academical - Dundee United przełożony
Faworytem tego meczu, przynajmniej nieznacznym, jest zespół gości, który jednak nie popisał się we wtorkowy wieczór, ulegając
Glasgow Rangers aż
0:3. Czy piłkarze
Craiga Leveina otrząsnęli się już po tamtym meczu i udowodnią dzisiejszego popołudnia, iż zasługują na miejsce w ligowej czołówce, sięgając na
New Douglas Park po komplet punktów? Moim zdaniem jak najbardziej ich na to stać, zwłaszcza że, jak dotąd, na wyjazdach są w tym sezonie niepokonani.
Goście w dalszym ciągu osłabieni są brakiem:
Morgaro Gomisa,
Lee Wilkie'go i
Francisco Sandazy.
Moje typy:
Dundee United - 2.25 (
bet-at-home)
obie strzelą - 1.78 (
unibet)
over 2.5 - 2.02 (
unibet)
Aberdeen FC - Hibernian FC 0:2
Najciekawsze, moim zdaniem, spotkanie dzisiejszego popołudnia na szkockich boiskach. Zwłaszcza, iż od początku rozgrywek kibicuję
The Hibees i ciągle wierzę, iż stać tę drużynę na "wmieszanie się" w walkę o tytuł mistrzowski. Oczywiście zdaję sobie sprawę, iż jest to prawdziwe "mission: impossible", ale czas najwyższy, by ktoś przerwał hegemonię ekip z
Glasgow i sprawił, że rozgrywki w
Szkocji staną się ciekawsze. Drużyna z
Edynburga z pewnością posiada odpowiedni potencjał, a
John Hughes udowodnił, iż jest odpowiednią osobą na stanowisku menedżera tego klubu.
Aberdeen nie jest już tą drużyną, jaką była chociażby w poprzednim sezonie - na pewno nie bez znaczenia było odejście wieloletniego menedżera
The Dons -
Jimiego Calderwooda.
Mark McGhee to również bardzo dobry trener, co już nie raz udowodnił, ale jego podopieczni zbyt głupio tracą punkty, o czym świadczy chociażby
6 remisów, nie wspominając już o ostatniej porażce na własnym
Pittodrie Stadium z
Hamiltonem (
1:2!).
W zespole gospodarzy niezdolni do gry są:
Sone Aluko,
Peter Pawlett,
Fraser Fyvie,
Zander Diamond oraz
Maurice Ross.
Mój typ:
Hibernian - 2.60 (
bet-at-home) - dla mnie prezent...
Glasgow Rangers - Motherwell FC 6:1
The Gers stają przed idealną okazją, by umocnić się na prowadzeniu w ligowej tabeli, gdyż nie można wykluczyć, iż
Serca sprawią jutro w
Edynburgu niespodziankę i pozbawią
Celtic kompletu punktów (zwłaszcza, kiedy w bramce
The Bhoys stanie "zagubiony"
Artur ).
Motherwell to drużyna, której na pewno podopieczni
Waltera Smitha nie mogą zlekceważyć. Nie bez znaczenia powinien być tu również rozegrany we wtorek wyjazdowy mecz z
Dundee United, który - mimo, iż wynik może na to nie wskazywać - na pewno kosztował
The Gers sporo sił...
Kiedy na przeciw siebie stają czołowi strzelcy
SPL -
Kris Boyd (
12 goli) i
Łukasz Jutkiewicz (
7 bramek), najlepszymi typami na to spotkanie - i to naprawdę po przyzwoitych kursach - są moim zdaniem:
goście strzelą - 1.72 (
unibet)
obie strzelą - 2.00 (
unibet)