>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Greyhounds - FuriousZen - Typy Dnia

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
Witam wszystkich! ????

Będę w tym temacie prowadził statystyki z tematu Typy Dnia tylko i wyłącznie w wyścigach psów, czyli greyhounds na torach w Anglii.

Statystyki będą prowadzone na podstawie yieldu i skuteczności oraz bilansu ogólnego. Gram prokreacyjnie, takie hobby więc nie nastawiam się na nic wielkiego gdyż wcześniej nie prowadziłem statystyk więc zobaczymy co z tego będzie ;)

Wszystkich oczywiście zapraszam do śledzenia tematu.

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 07.02.2016
Dyscyplina: Wyścigi psów/Greyhounds
Godzina:*19:11 (czasu polskiego)
Spotkanie: Sittingbourne, A1 480m (flat)
Typ:*Sign Josie wygra (trap 5)
Kurs:*SP/ Racing Post - 3.25
Bukmacher:*Bet365
Analiza:
Witam serdecznie, powracam po krótkiej przerwie na psie tory, a dokładniej na Sittingbourne gdzie w standardzie 480m na torze flat zmierzą się psy w dywizji pierwszej.
Sporym zaskoczeniem jest już weteran Bevs Bandit na torze 6 z kursem 3.75. Ostatnio bez formy, starty w miarę mu wychodzą co pokazują wyniki 3.28 czy 3.33 z ostatnich biegów lecz później się zatraca i ląduje na ostatnich lokatach, jak na psiego outsidera na łukach powinienem nadrabiać, a najzwyczajniej gubi się w swej teorii biegowej i nic nie zapowiada by dziś kończył powyżej 4 miejsca, wg mnie nie ma szans na podium.Jeśli ktoś traduje na Betfair warto grać LAY po kursie ok. 3.75!*Z toru 4 biegnie Overcharge i ten pies jest &quot;czarnym koniem&quot; tego wyścigu w mojej opinii po kursie 5.50! Co prawda na starcie może być ciasno gdyż ma nieco gorsze od Bevs Bandit lecz jest to inteligentny pies i stać go na drugie miejsce po raz 6 z rzędu na torach w Sittingbourne. Pies ten startuje z klatki 4, jego wyjściowa jest pozycja 5 z której to startuje... Sign Josie. Absolutny lider niczym jeśli nie zawiedzie na starcie i nie dojdzie do kraksy, pies ten z przewagą 0.1 sekundy wejdzie w rytm od pierwszej prostej i być może po raz 4 raz z rzędu zatriumfuje w Sittingbourne. Marrias (hodowca Sign Josie) wypuści jeszcze jednego psa Sign Danielle lecz psy te nie są ze sobą spokrewnione, Josie jest o klasę, jak nie dwie wyżej od Danielle.
W dużej mierze zależy ten wyścig od przygotowania toru, lecz to dla Sign Josie nie problem gdyż w każdym z trzech ostatnich zwycięstw biegła po swoje i problemy z nawierzchnia toru jak i warunki pogodowe pokazały, że dla niej to bez różnicy. O ile nie będzie kraksy czy przepychanki myślę, że nawet Overcharge nie jest w stanie podjąć walki o miejsce lidera
TYP: 5. SIGN JOSIE WYGRA @3.25
STAWKA: 100
WYNIK: ⛔ 3 - 4 - 5
BILANS: ⛔ 100

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 08.02.2016
Dyscyplina: Greyhounds - wyścigi psów
Godzina: 20:22 (czasu polskiego)
Spotkanie: Yarmouth, 462m (flat), A4
Typ: 6. Upagear wygra*(E/W each way)
Kurs: 4.33
Bukmacher:*B365
Uwaga! Jest to zakład each way, czyli pies może zająć 1 lub 2 miejsce. Przy stawce 100j ew. wygrana za 1 = 324.75, a za 2 miejsce 108.25j
Analiza:
Na dziś trochę marketingu pojawiło się w Nottingham w biegach organizowanych przez Betfair. Jak dla mnie trochę idiotycznie zrobione sprinty i maratony, a połowa psów na kartach posciagana z innych torów. Wiec odpuszczam choć będę oglądał z pewnością.
Natomiast przenosimy się do Yarmouth gdzie w wieczornym wyścigu spotykamy się z ciekawą sytuacją. Wywindowany przez bukmacherów internetowych Droopys Maso, który zebrał sporo doświadczenia na torach w Sittingbourne i Peterborough jest faworytem w tym wyścigu i ogólnie biega poniżej 29.00 w większości swych biegów lecz z toru 4 ciężko będzie mu wyjść z klatki z dobrym startem ponieważ na torze drugim znajduje się Tyrur Rhoda. Jest świetną sprinterka i w ostatnim biegu osiągnęła czas 28.85 i nieprzerwanie od 4 biegów jest czołowym liderem lecz trzeba napomniec iż były to biegi w niższych dywizjach. Wydaje mi się moim faworytem ze względu na formę. Lecz tutaj pojawia się outsider... Upagear. Wychowanek na torach z Watford biega bardzo czysto, nawet gdy jest blokowany wygrywa challenge i spokojnie zajmuje dobrą lokatę jak na jego umiejętności. Ostatnie dwa biegi w Yarmouth pobiegł z czasami 28.94 i 28.87. Liczę na to, że może być przepychanka w klatkach 1/4 ze względu na dobre wyjścia psów, a na torze piątym jest Rough Nastyboy, który ma spowolnienie na starcie i raczej jest klasę niżej od rywali. Jeśli bieg zakończy się w granicach 29.20 myślę, że pozycja outside będzie tu kluczową, by powalczyć o 2 miejsce, a przy odrobinie szczęścia i przy czystym biegu po zewnętrznej na torze Upagear ma szansę powalczyć o zwyciestwo. Dobrym zakładem jest też forecast 6x2, 2x6 gdyż ciężko mi przewidzieć inny scenariusz, a value jest korzystne na ta porę gdyż kursy na Tyrur Rhoda mogą niebezpiecznie spaść, wiec warto zagrać starting price.
TYP: 6. UPAGEAR WYGRA @4.33
WYNIK: ✅ 6 - 2 - 4
BILANS: ✅ 333
TYP FORECAST: 6 - 2 @18.84
STAWKA: 20
BILANS: ✅ 376.80
TYP FORECAST: 2 - 6 @ ??
WYNIK: ⛔ 6 - 2 - 4
BILANS: ⛔ 20
YIELD: ✅ 245.75%
SKUTECZNOŚĆ: 1/2 - 50%
BILANS OGÓLNY: ✅ 589.80

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 09.02.2016

Dyscyplina: Greyhounds/wyścigi psów
Godzina: 20:48 (czasu polskiego)
Spotkanie: Kinsley, 268m flat, D4
Typ: 6. Dating Nora Jaxx wygra
Kurs: 3.75
Analiza:

Witam serdecznie*

Dziś już w nieco lepszym nastroju po wczorajszym biegu w Yarmouth, gdzie Upagear z kursem 4.33 wszedł gładko i pokonał Tyrur Rhode, która to zajęła drugie miejsce wypełniając na zielono forecast 6x2 po kursie ponad 18 dnia wczorajszego, kto zagrał w czasie starting price temu gratuluję*

OK. Koniec z przechwalkami by nie zapeszyc dnia dzisiejszego. Co na dziś? Ciężko było złapać value, masę faworytów, których bukmacherzy nie przeoczyli i wystawiając psy po kursach poniżej 2.25, nie dając nawet duzych przewag na faworytów drugiego stopnia naprzemiennie łapała mnie irytacja i wizja niepewnych biegów wiec przeszedłem do... &quot;szukanie dziury w całym&quot; jak to mówią.
Po pierwszych kartach na Kinsley myślałem, że odpuszczę na dziś do momentu gdzie...

W wieczornym biegu sprinterskim spotykamy wyrównanych zawodników, którzy stale, niezmiennie od kilku miesięcy goszczą, choc bardziej pasowałoby określenie są gospodarzami na torze w Kinsley.

Wywindowany przez bukmacherów internetowych Tinker Taylor z kursem 3.00 (starting price) będzie biegł z toru 4. Powiem szczerze, że pies mimo doświadczenia najzwyczajniej jest niegrozny, gdyż nie potrafi się wbić w rytm biegowy juz na starcie, często traci w tłumie na przepychanki cenne sekundy, a następnie blokowany kończy na tylnych lokatach. Jego średnia czasowa jest w przedziale 17.10 - 17.20, gdzie ciężko mu zejść na wynik poniżej 17. Wg mnie będzie dziś poza pierwszą trójką.*Warto grać LAY na Betfair z kursem 3.00.*By potwierdzić przypuszczenia na torze trzecim jest Dudley First, który jest w formie o ciut lepszej niż kolega z toru czwartego. Nie potrafi zejść poniżej 17.00 i gubi się w tłumie, starty przeciętne jak i jego forma. OK, przejdźmy do pozycji inside w biegu gdzie staną dwa naprawdę dobrej klasy psy. Z pierwszego toru wyruszy Millies Delight, który potrafi być bardzo szybki na startach i utrzymać prowadzenie z pierwszej pozycji co pokazał w ostatnim biegu, biega na poziomie standardowym, choć zakończył jeden z biegów na 16.97. Godny podziwu jest również pies z toru 2... Nametab Expresso, który w handicapie biegowym z przed 3 tygodnii zaliczył wynik ten sam wynik co jego kolega, a w ostatnim biegu ten wyczyn powtórzył dlatego wnioskuję, że psy zostaną zepchniete w walce przez nich samych, jako, że ich oryginalną pozycją jest tor numer 1, będzie przepychanka jeśli obydwoje dają radę dobrze wystartować z klatki.

I przechodzimy do faworytki z pozycji outside Dating Nora Jaxx, która nie tylko biega sprinty, ale daje rade na 462m, oczywiście na torze w Kinsley. Potrafi zejść poniżej 17.00, ba! W swym bogatym doświadczeniu śrubowala rekordy znacznie poniżej, a niestety przez trenera F. Rawlinsona, który wystawia ją w niewłaściwych biegach kończy z dobrymi czasami na dobrej lokacie, lecz nie potrafi wygrać pomimo bardzo dobrych startów. Tutaj ma szansę się przełamać gdyż na torze piątym biegnie Kaspee ze spowolnieniem na starcie.

Podsumowując jest to ciekawy bieg do zagrania, jeśli z Nametab Expresso nie zrobi niespodzianki i bieg zakończy się powyżej 17.00 to Dating Nora Jaxx powinna ze smakiem powrócić do laureatów wymienianych jednym tchem na Kinsley.

Dodatkowe opcje w tym biegu: Forecast 6x2, 6x1 i można zagrać reverse forecast za 50 procent.

TYP: 6. DATING NORA JAXX WYGRA @3.75
BILANS: ✅ 275

TYPY FORECAST: 6 - 2 @17.44 ✅ / 2 - 6 @ ?? ⛔
STAWKI: 2 x 20
WYNIK: 6 - 2 - 4
BILANS: ✅ 308.80

TYPY FORECAST 50%: 6 - 1 ⛔ / 1 - 6 ⛔
STAWKI: 2 x 10
WYNIK: 6 - 2 - 4

YIELD: ✅ 288.40
SKUTECZNOŚĆ: 2/3 - 66%
BILANS OGÓLNY: ✅ 1153.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 10.02.2016

Dyscyplina: Greyhounds - wyścigi psow
Godzina: 20:32 (czasu polskiego)
Spotkanie: Swindon, 480m flat, OR - Blunsdon Standard
Typ: 1. Klockwork Kannon wygra
Kurs: 5.00
Analiza:

Po wczorajszym dniu czuję się jeszcze lepiej niż dwa dni temu. Na torach w Kinsley świetna Dating Nora Jaxx po kursie 3.75 wychodząc z klatki jak rakieta pokonując Nametab Expresso, który jako drugi wpisał się w forecast po kursie 17.44! Jest to drugi z rzędu forecast po kursie ponad 17, który wszedł... Nieczęsto się to zdarza, ale jak widać nie jest to też nierealne. Wszystkim którzy zagrali po raz kolejny wypada pogratulować i złożyć podziękowania za punkty reputacji i parę miłych komentarzy**OK, przejdźmy do analizy...

Nad londyńskim miastem jak i całą Anglia w końcu zawitało słońce by wybudzic ludzi jak i psy z zimowego snu. Tory będą dobrze przygotowane gdyż nie zapowiada się na deszcz. Niestety z kart rozstawionych na Yarmouth po raz kolejny trochę marketingu, czyli tzw. &quot;6 Legs Jackpot&quot;, który polega na wytypowaniu zwycięzcy w sześciu biegach by zgarnąć Jackpot, lecz ja nie podjąłem się nawet jednego z nich więc na dziś miasto Swindon. Co na Swindon?

Bardzo wywindowany przez bukmacherów faworyt z toru 6. Taranis Bolt z kursem 1.66 , który niewątpliwie jest w dobrej formie ma szansę wygrać ten wyścig. Lecz przyjrzyjmy się bliżej...

Taranis Bolt swe ostatnie z 6 biegów biegał na Swindon oraz Towcester. O ile dwa pierwsze biegi w Swindon wypadły pomyślnie zajmując kolejno pierwsze i drugie miejsce w zawodach z czasem 28.64, co robi wrażenie. Niestety błędem trenera Huttona było wystawienie w trzech kolejnych biegach tego psa w Towcester. Jest to kompletnie inny tor, zbudowany na australijskich standardach, mający 8 klatek. Taranis Bolt od czasu Towcester nie może wbić się w rytm biegowy, bardzo spóźnia starty i po przejściu na Swindon w ostatnim biegu uzyskał czas 29.22. Niestety, na jego nieszczęście na torze 4 oraz 5 będą biegły psy, które biegają w pozycji outside po zewnętrznej stronie toru. Na torze 4 jest Jet Stream Buster, który mimo, że jest przeciętnej klasy zawodnikiem to pokazał swój potencjał i w ostatnim biegu pobiegł z czasem 28.96. O dziwo jest gospodarzem na torach w Swindon i ma równie dobre starty jak Taranis Bolt, ba! Wydaje mi się, że jest nawet szybszy! Więc obydwoje będą walczyć o oryginalną dla nich pozycję 6 by rozpędzić się na łukach. Oba psy prezentują bardzo podobną taktykę wiec jest już to jeden z punktów ujemnych Taranis Bolta. Natomiast na pierwszym torze w pozycji inside będzie niedoceniany przez bukmacherów Klockwork Kannon. Pies ten jest synem świetnego Droopys Scolari (taki Messi w futbolu trochę), który dziś chyba będzie biegł w Yarmouth w &quot;jackpocie&quot;, o ile dobrze pamiętam. Klockwork ma naprawdę świetne starty i jest liczącym się na każdym torze dobrym psem z wieloma wygranym na koncie, lecz będzie to jego debiut na torze w Swindon. Patrząc na słabą formę jego rywali kurs 5.00 wydaje mi się kompletnie nieadekwatny do biegu. Ma sporo miejsca dla siebie i ma szansę pobiec czysty bieg gdyż na drugim torze będzie Never Know That, który 16 stycznia w Romford pobiegł z czasem 24.76, a dzień później biegł Klockwork Kannon na tym samym torze z czasem 24.58 wygrywając bieg. Jak widać starty i przebieg jest jednoznacznie po stronie mojego faworyta.

Podsumowując wczoraj gdy przeglądałem karty w Swindon, najzwyczajniej w świecie myślałem, że była to pomyłka na stronie, lecz dziś sprawdziłem na*B365*i kurs jak widniał, tak i widniał na stronie, ba! Nawet nie spadł...
Co do biegu to wg mnie Klockwork Kannon ma ok. 40, nawet 50 procent szans by wygrać ten bieg. Patrząc na kursy to Taranis Bolt jest tu faworytem i niewątpliwie ma szansę się odblokować i pobiec na swoje wyżyny, ale czy będzie to w tym biegu? Nie wydaje mi się. Aż grzech nie zagrać po kursie 5.00, gdyż naprawdę ma tutaj spore szanse.

TYP: 1. KLOCKWORK KANNON WYGRA @5.00
WYNIK: ✅ 1 - 5 - 2
BILANS: ✅ 400
YIELD: ✅ 310.72%
SKUTECZNOŚĆ: 3/4 - 75%
BILANS OGOLNY: ✅ 1553.60

Otrzymane punkty reputacji: +32
furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 11.02.2016

Godzina: 20:37 CET
Spotkanie: Monmore, 268m flat, OR
Typ: 6. Lucky Oscar wygra
Kurs: 6.00
Analiza:

Wczorajszy dzień wpisuje się w bilans dodatni po raz trzeci z rzędu zakończony zwycięstwem Klockwork Kannon po kursie 5.00. Pozwolę sobie odpisać w tym poście na pytanie jednego z użytkowników, który wysłał mi taka oto wiadomość: dlaczego buk rozliczyl mi zakład jako wygrany skoro pies przegrał? Dobre pytanie. Tez wczoraj oglądałem transmisję na*B365. O podanej godzinie na torze w Swindon było opóźnienie z powodów technicznych i w momencie oglądania biegu o 20:32, oglądałeś przebieg biegu z Yarmouth, który odbywał się o 20:37 tego samego dnia. Błędy organizatorów, tez się dałem na to nabrać choć ewidentnie razily mnie reklamy stadionu Yarmouth na torze... W Swindon? W każdym bądź razie pies wygrał, a to najważniejsze lecz tak jak Ty ten bieg &quot;przegapiłem&quot;.**OK, czas na analizę...

Na dziś miałem grać faworyta, który będzie biegł nieco wcześniej na torze w Monmore, ale kursy spadły do 1.80 wiec stwierdziłem, że gra nie warta świeczki. Więc pozostajemy na Monmore lecz już w nieco innym biegu czeka nas prawdziwie sprinterski pojedynek, gdzie świeża krew jak i debiutanci będą faworytami w tym pojedynku.

Na torze 2 będzie rozstawiony bukmacherski faworyt tego spotkania Damson Jam z kursem 3.00, który to jest debiutantem na torze w Monmore. Pies ten, jak wczoraj wspomniany Taranis Bolt, również biegał dość długi czas na Towcester, który jest torem w konstrukcji australijskim, mający 8 klatek i inna retoryke toru. Niestety spóźnial starty, nie potrafił się wczuć w rytm biegu i nie zaliczył chociażby jednego zwycięstwa w zawodach sprinterskich, pomimo, że zaliczal bardzo dobre występy z ostatnimi czasami 15.46 i 15.63. Trener Hayton podjął świetną decyzję przenosząc psa na angielskie standardy w Sheffield, gdzie dwa razy z rzędu wygrał sprint i następnie w Henlow na 428m po raz kolejny poszedł na całość kończąc zwycięstwem. Statystyki mogą wydawać się niepokojące, lecz pies ten nigdy nie jest liderem na pierwszym odcinku, a na torze 3 jest Ballymac Zara, która ma niemalże identyczna taktykę biegu jak Damson Jam, schodzi do wewnętrznej, lecz nie przy samej bandzie zostawiając sobie miejsce w razie blokowania by wygrać challenge. Wyniki nieco gorsze, lecz starty psy te mają bardzo podobne, a po cichu liczę, że Gortkelly Nigde, pomimo, że nie jest sprinterem może tutaj nieźle zamieszać na starcie ze względu na swą wagę i nieporadnosc.

OK, przejdźmy do mego faworyta po krotce opisując pozycje outsidowe w tym biegu zarazem. Na torze 5 pobiegnie Swift Hasting, który zaliczył udany debiut solowy na torze z czasem 15.52 i 2 tygodnie później 15.70, co jest raczej słabym wynikiem patrząc na przebieg, pies gdzieś chce ruszyć, ale nie wie gdzie i wydaje mi się, że sprinty nie są jego mocną stronę gdyż zwykle kończy maksymalnie na 4 miejscu ze słabymi startami i na całe szczęście biegnie obok mego faworyta prawdopodobnie dając mu sporo miejsca na starcie. I w końcu... Lucky Oscar! Bardzo młody i niedoświadczony, ale pełen wigoru i determinacji pies zaliczył najlepszy solowy czas spośród jego dzisiejszych rywali z wynikiem 15.47, dla porównania 15.52 kończył Swift Hasting i 15.67 Ballymac Zara (czas w zawodach, nie solowy). Jest świetnie przygotowany i żądzy biegu. Z ostatnich 5 biegów aż 4 zwycięstwa, lecz nie na torze w Monmore, lecz również jak Damson Jam w Towcester, gdzie długo nie umiał się przełamać, lecz odblokowal się zajmując kilka razy czołowa lokatę w przeciwieństwie do swego rywala, choć czasowo biegał nieco lepiej wydaje mi się, że tor Towcester nie będzie miał odzwierciedlenia w dzisiejszym wyścigu biorąc pod uwagę wszystkie wymienione wyżej aspekty.

Podsumowując junior Lucky Oscar ma około 30-35% szans w tym spotkaniu i pomimo, że nie jest zbyt doświadczony to przy swej determinacji i umiejętności utrzymania pierwszego miejsca w pozycji outside wg mnie będzie dziś kluczową domeną tego psa. Jak najbardziej jest godny polecenia po kursie 6.00 w dniu dzisiejszym.

TYP: 6. LUCKY OSCAR WYGRA @6.00
WYNIK: ⛔ 1 - 4 - 2
YIELD: ✅ 242.27%
SKUTECZNOŚĆ: 3/5 - 60%
BILANS OGÓLNY: ✅ 1453.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 13.02.2016

Godzina: 20:31 czasu polskiego
Spotkanie: Crayford, 380m flat, A8
Typ: Run Ginger Run wygra
Kurs: 5.00
Analiza:

Niestety passa zwycięstw dobiega końca. 2 dni temu Lucky Oskar nieszczęśliwie został w klatce i spóźnił swój start, chaotycznie jak na tak młodego juniora z chęcią odrobienia straty, spowodował na pierwszym łuku dość groźnie wyglądający wypadek, lecz dobiegł jako ostatni do mety, wiec chyba nic poważnego się nie stało. Jak widać I szczęśliwcy mają pecha...*

Przechodzimy do Crayford, gdzie odbędą się biegi wieczorne. Wyścigi rozpoczną się od startów ostatniej dywizji, gdzie psy po biegach testowych wystawione są w turnieju. To spotkanie wybrał dla mnie bukmacher sprawiając niespodziankę z kursami. Dość często się zdarza, że to bukmacher wybiera dla mnie spotkanie, a nie ja spotkanie bukmachera.

Dwóch bukmacherskich faworytów stawi czoła na równoległych do siebie torach. Na torze 4 pobiegnie Darcys Boy z kursem 3.00, który póki co zasługuje na podziw w biegach testowych, kończąc je 2 tygodnie temu z najlepszym jego czasem 24.35. Pies jest bardzo młody, zważywszy na to, że pobiegł w zaledwie... 4 biegach, bukmacherzy internetowi stawiają go dość wysoko na chwile obecną. Tydzień temu miał okazję spotkać się z mym faworytem 6 lutego w Crayford, gdzie Run Ginger Run zakończyła z trzecim czasem 24.53, natomiast Darcys Boy cały bieg prowadząc oddał swą pozycję na ostatniej prostej kończąc na ostatniej lokacie z czasem 24.68. Jest to pies bez rutyny biegacza nie potrafiący rozłożyć sił adekwatnie do biegu, wiec z takimi przeciwnikami jak dziś, stres i presja zadziała na psa podobnie w mojej opinii, gdyż na torze 3 biegnie faworytka GoodHeartedWoman, która to niestety spóźnia nieco starty, lecz w biegach testowych osiągnęła najlepszy czas 24.29, lecz porównując z Run Ginger Run, ledwie 5 setnych sekund lepiej, lecz w ostatniej dywizji pełny blamaz z czasem 24.99. Nie wiem dlaczego biegi testowe w tym biegu odgrywają tak istotną rolę w kursach.

Na torze w Crayford odbyły się dziś biegi poranne, gdzie przy kiepskiej pogodzie pozycje outsidowe dzisiaj dominowały zajmując wysokie pozycje, a w szczególności tor 6. Nie robiłem statystyk, lecz wydawać by się mogło iż 60-70% w tych biegach zajęły pozycje pierwsze outsiderzy naprzemiennie z torów 5-tych i 6-tych, więc skromnie mówiąc, jest to kolejny powód by potwierdzić me przypuszczenia dotyczące biegów wieczornych.

Podsumowując Darcys Boy i Run Ginger Run są faworytami w tym biegu. Z racji tego, że psy mają podobne czasy startów pozycja outside jest niemal iście kluczową, a tydzień temu Run Ginger Run pokonała na torze Darcys Boy, który w wg mnie nie jest psychicznie i kondycyjnie przygotowany na zwycięstwo w dzisiejszym biegu. Procentowo daję ok. 45% szans (analizujac zarówno jakość toru i pogodę w dniu dzisiejszym) w tym biegu dla mej faworytki.

Dodatkową opcją jest oczywiście forecast w tym biegu 6x4, 4x6 i awaryjnie za 50% stawki 6x3, 3x6 gdyż GoodHeartedWoman niewątpliwie ma szansę dobrze zakończyć ten bieg.

TYP: 6. RUN GINGER RUN WYGRA @5.00
WYNIK: ⛔ 3 - 5 - 1

TYPY FORECAST: 6 - 4 ⛔ / 4 - 6 ⛔
WYNIK: 3 - 5 - 1
BILANS: ⛔ 40

TYPY FORECAST (50%): 6 - 3 ⛔ / 3 - 6 ⛔
WYNIK: 3 - 5 - 1
YIELD: ✅ 170.21%
SKUTECZNOŚĆ: 3/6 - 50%
BILANS OGÓLNY: ✅ 1293.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 14.02.2016

Dyscyplina: Greyhounds - wyścigi psow
Godzina: 19:04 czasu polskiego
Spotkanie: Poole, 450m flat, A7
Typ: 5. Prussian Witch wygra
Kurs: 3.25
Analiza:

Nieszczęścia chodzą parami i coś w tym jest, gdyż kolejne starcie ostatniej dywizji zakończone niepowodzeniem Run Ginger Run na torze w Crayford, gdzie została wyautowana, a drugi z mych faworytów przybiegl zaraz przed nią więc zagram dziś coś od siebie, a nie pod bukmachera. Analizując poprzedni wyścig, starty odgrywają bardzo istotną rolę w teorii biegowej psich debiutantów, gdzie nie mieli jakichkolwiek szans by dogonić genialną GoodHeartedWoman, więc na dziś mam nadzieję bez niespodzianek.

Na torze w Poole po raz kolejny zahaczam o ostatnią dywizje, jak to zwykło się mówić do trzech razy sztuka, za czwartym nauka. Więc spróbuję raz jeszcze z bardzo dokładną analizą...

Przed spotkaniem w Poole była kursowa walka o faworyta w tym biegu. Pozycjonowanie psów poszło po mojej myśli gdyż faworytka dzisiejszego biegu Suirview Model, wychowana na torze w Poole osiąga bardzo dobre rezultaty. Początkowo ciężko było jej się zaaklimatyzowac biegając w przedziale 28.30 lecz tydzień po tygodniu widać efekty treningów Pana Black z tą psiną. 4 tygodnie temu wpadła w rytm biegowy zaliczając czasy 28.06, cały czas trzymając ten sam poziom biegowy aż do dziś. Najlepszy czas jaki dała radę wyśrubować to 27.98, jakieś 3 tygodnie temu. Pies ma bardzo specyficzną charakterystykę biegu gdyż rozpędza się jak samochód z powolnymi, nawet bardzo startami. Najpierw musi wrzucić jedynkę, na łuku wrzuca dwójkę, po łuku trójkę i tak do samej mety z bardzo dobrym czasem jak na tę dywizje. Więc taki psi samochód, mówiąc łopatologicznie. Pies ten mimo, że jest faworytem będzie w pierwszej trójce, nie wygra. Na pierwszym torze biegnie Jitterbug, który też stoi dość wysoko po kursach po ostatnim biegu gdzie zakończył z rekordem życiowym 27.98 wyrownujac rekord Suirview Model. Pies mimo wszystko jest nieco słabszy, lecz również spóźnia starty i prawdopodobnie będzie biegł podobnie do faworytki, więc mam nadzieję, że wyjdzie lepiej z klatki i zablokuje Suirview Model, wydaje się to bardzo prawdopodobne, gdyż na torze 3 będzie Ide Mushy, suka ta, naprawdę potrafi dobrze pobiec, lecz biega w kratkę zachowując przyzwoite czasy bardzo podobne z resztą do lidera z toru 2. Więc stajemy na przeciwko psom z pozycji inside, które mają podobną teorie i z 3 toru, jeśli nie spóźni startu Ide Mushy to będzie walczyła o pierwszą trójkę, jeśli spóźni to zabierze parę setnych do wyniku psich insiderów. Na torze 4 i 6, czyli middle - outside oraz z czysto outsidowej pozycji będą biegły RedHills Gyr i Fridays Alfie, psy te biegają o klasę niżej niż wyżej wymienieni w przedziale 28.20 do 28.40, więc tylko wypadek lub inne nieprzewidziane sytuacje mogą tym psom zagwarantować wyższe miejsce. Dla mnie stanowią piękne tło dla mej faworytki Prussian Witch! Pies ten zdecydowanie ma najlepsze starty, ba! On deklasuje w swej formie osiągając czasy 27.80, 3 tygodnie temu, następnie 27.84 i w ostatnim tygodniu 27.99, gdyż miała problemy przy bandzie będąc blokowana, ale challenge wygrała zajmując po raz kolejny drugą lokatę w biegu. Jej starty... Aż się we mnie gotuje by zobaczyć dzisiejszy, gdyż wg mojej analizy i statystyk powinna po prostu zdeklasowac i przejąć szybko prowadzenie w biegu. Jako jedyna ma bardzo szybkie wyjścia z klatki i potrafi zrobić tzw. wczesny krok (Jitterbug też próbuje), który polega na wybiciu się obiema przednimi nogami po wyjściu z klatki wykonując swój pierwszy ruch. Świadczy to o niebywałym refleksie, który mam nadzieję dziś ją nie opuści i da szansę na pierwsze zwycięstwo w jej historii.

Podsumowując jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, nawet plany pogodowe nie są w stanie zakłócić przebiegu wyścigu patrząc na temperaturę w Londynie i licząc na utrzymanie formy Prussian Witch z ostatnich trzech biegów, gdzie schodziła poniżej 28.00, da radę zatriumfowac przed Suirview Model i Ide Mushy, które to w granicach 28.00 mają swe życiowe rekordy.

Z dodatkowych opcji na dziś nie będę kombinować z reverse forecast, gdyż uważam to za stratę pieniędzy, więc gram czysty forecast 5x2, 5x3 gdyż taranem może dobrze zakończyć bieg Suirview Model, a Ide Mushy, o ile nie spóźni startu pewnie powalczy również.

TYP: 5. PRUSSIAN WITCH WYGRA @3.50
WYNIK: ⛔ 1 - 2 - 5

TYPY FORECAST: 5 - 2 ⛔ / 5 - 3 ⛔
WYNIK: 1 - 2 - 5
YIELD: ✅ 128.18%
SKUTECZNOŚĆ: 3/7 - 43%
BILANS OGÓLNY: ✅ 1153.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 15.02.2016

Godzina: 20:11 czasu polskiego
Spotkanie: Romford, 400m flat, P6
Typ: 6. Kummel King wygra
Kurs: 3.50
Analiza:

Do trzech razy sztuka, za czwartym nauka. Pora wyciągnąć wnioski i przełamać czarną serię w trzech ostatnich dniach inkasujac -300 punktów do swego dorobku punktowego. Swoją drogą dość ciekawa sytuacja wydarzyła się przed wyścigiem, gdzie na psa Jitterbug z kursu maksymalnego 4.50 jak się nie mylę, spadł do 2.87 tuż przed biegiem. Z reguły oznacza to insidera, czyli pewniaka gdyż jakaś istotną informacja wypłynęła przed biegiem. W tym wypadku reguła się po raz kolejny potwierdza, a Jitterbug wygrał bieg. To już historia, nie ma co gdybać i przechodzę do analizy w dniu dzisiejszym.

Na torze w Yarmouth biega śmietanka towarzyska, która dość długo gościła na mych, jak i części z waszych kuponów (m.in. Upagear czy Tyrur Rhoda), lecz dziś biegną w 6 Legs Jackpot, który jest tzw. chwytem marketingowym i na dziś odpuszczam.

Natomiast przechodzę na skróty do Romford, gdzie odbędą się wieczorne wyścigi. Obiecałem sobie, że nie będę typowal juniorów, wiec przechodzę o klasę wyżej.

Faworytką spotkania została uznana dobrze spisująca się psina, która dość hucznie została nazwana nazwiskiem jego trenera. Paul Young wypuści dziś swe dwa psy. Pierwszym z nich będzie Young Cuba na torze 1 z grupy Young At Heart Syndicate jak można się domyślić również została założona przez tego samego Pana. Pies ten jest perełką dla trenera więc niewątpliwie pokusi się o zgarnięcie puli min. 115£ dla zwycięzcy. Jego starty oceniam dosyć dobrze, lecz przy jego stosunkowo niskiej wadze są co najwyżej przeciętne, lecz czasy osiąga odpowiednio dobre. Jest to młodziutki pies, który zakończył w swej karierze 6 biegów z czego jeden wygrał, a razem finiszowal na drugim. Swój najlepszy życiowy czas osiągnął tydzień temu z czasem 24.85, co jest godne podziwu. 2 tygodnie temu stanął przed szansą bycia liderem, niemalże od pierwszej prostej i biegł z wolnością w której mógł zrobić każdy ruch i zakończył ten bieg nieco gorzej z czasem 24.99. Drugi z psów psów Paul Yonga, a mianowicie Adrahan Zorro z toru 5, jest sporym kolosem, który pomimo przyzwoitych czasów ostatnio nie trafia w starty przez co często biega w tłumie lub jest blokowany. Dał radę wygrać 2 biegi jakiś miesiąc temu z najlepszym czasem 24.94, lecz wydaje mi się, że nie powalczy dziś o podium ze względu na formę i rodzaj dzisiejszego biegu.

Również trener Ernest Gaskin wypuści dziś dwa psy. Pierwszą będzie Holly Molly z toru 2, która nie powinna stanowić zagrożenia na torze, a drugi z psów, kolejny masywny pies z toru 4 Peaceful Pilot biega conajwyzej przeciętnie i oba te psy nie schodzą poniżej normy 25.00. Swoją drogą Gaskin zaliczy słaby sezon w tym roku, żaden z jego psów nie przy kuł mojej uwagi od dosyć dawna. Na całe szczęście w tym otoczeniu z przeciwległych torów na torze 3 pojawi się bardzo lubiana przeze mnie Annie Silver. Bardzo drobny i zarazem szybki pies stanie dziś w pozycji middle na starcie co prognozuje po raz kolejny dobre wyjście z klatki i ukończenie biegu w pierwszej trójce. Na 12 swych biegów dwukrotnie zajęła miejsce pierwsze, a raz kończyła jako druga. Biega w okolicy 25.00, ostatni start znacząco spóźnila przez co zajęła ostatnią lokatę lecz zdecydowanie ma szansę pobiec pierwszy odcinek, w którym zdobędzie odpowiednią przewagę do drugiej w kolejności Young Cuba. I na ostatnim torze faworyt Kummel King, który dość niespodziewanie okazał się faworytem drugiego stopnia! King od początku swej kariery jest bardzo szczęśliwym psem z radością podejmując walkę z każdym. Na 12 biegów dwa razy pobiegł bezprecedonsowo i od początku do końca pokazał charakter, jak i zajmując 2 lokatę 4 razy, m.in. po walce z Malibu Jules, gdzie odbył piękny i zacięty pojedynek, w którym przegrał o setne sekundy. Ostatni bieg poszedł jak z płatka kończąc zwycięstwem z czasem 24.84. Wg mnie jest dużym faworytem w dzisiejszym biegu.

Podsumowując w mojej opinii tylko trzy psy będą liczyły się w dzisiejszej stawce, a mianowicie Young Cuba z toru 1, pozycja inside, następnie Annie Silver z 3 oraz biegnący z pozycji outside faworyt Hummel King, tor 6. Margaret Lucas, trenerka Kinga ma ogromne serce do psów, często da się zauważyć, że jej psy są bardzo szczęśliwe przed startami i mam do niej pełne zaufanie na Romford. Hummel King ma ogromny potencjał i czuję na powtórkę z biegu w Yarmouth, gdzie Upagear wygrał prezentując bardzo podobne do Kinga warunki fizyczne. Jest mym pewnym faworytem na dziś.

Z opcji dodatkowych polecam forecast 6x3 oraz 6x1, reverse forecast nie wchodzi w grę, wiec zagram dziś... Tricast! W opcji 6 x 3 x 1 oraz 6 x 1 x 3 za połowę stawki, tak na przełamanie...*;)

TYP: 6. KUMMEL KING WYGRA @3.50
WYNIK: ⛔ 3 - 5 - 6

TYPY FORECAST: 6 - 3 ⛔ / 6 - 1 ⛔
WYNIK: 3 - 5 - 6

TYPY TRICAST: 6 - 3 - 1 ⛔ / 6 - 1 - 3 ⛔
WYNIK: 3 - 5 - 6
YIELD: ✅ 85.65%
SKUTECZNOŚĆ: 3/8 - 37.5%
BILANS OGÓLNY: ✅ 993.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 16.02.2016T

Godzina: 20:22 czasu polskiego
Spotkanie: Sittingbourne, 500m flat, OR
Typ: 6. Dorotas Star wygra
Kurs: 2.37
Analiza:

Jeden z najpewniejszych biegów dnia dzisiejszego. Na Sittingbourne długo nie szukałem faworytów do dzisiejszych biegów i niewątpliwie Dorotas Star ma największe szanse, kurs taki sobie, ale czarna seria dość bolesna i trzeba poprawić skuteczność.

Na torze 4 pobiegnie faworyt drugiego stopnia Droopys Achieve, który zaczął allimatyzować się na Sittingbourne. 2 tygodni temu stoczył w miarę dobrą walkę jak na jego możliwości z mą faworytką kończąc z czasem 30.33. Następnie dobry wynik tydzień temu z czasem 30.07 pozwoli jej dziś na objęcie miejsca drugiego. Na torze 6. Dorotas Star jest psem z Towcester, każdy z tych psów biega na innych torach, a dzisiejszy turniej to championship challenge o grubą pulę 1000£ dla zwycięzcy. Dorotas pokonała Droopys Achieve o 3 długości 2 tygodnie temu, a tydzień temu z czasem 29.78 zmiazdzyla wszystkich pokazując, że w dzisiejszym biegu jest w formie i po biegach w Hall Green potrafi i biec w Sittingbourne, nie tylko w Towcester.

Podsumowując analizą bardzo krótka, nie w moim stylu lecz niestety ale brak czasu nie pozwala się dziś rozpisać. Dorotas ma szansę pobiec spokojnie i wygrać ten bieg bez większego ale, a Droopys Achieve wpisze się w forecast.

Dodatkowe opcje: Forecast 6x4, Tricast 6x4x1 i 6x4x2

TYP: 6. DOROTAS STAR WYGRA @2.37
WYNIK: ✅ 6 - 5 - 3
BILANS: ✅ 137

TYP FORECAST: 6 - 4 ⛔
WYNIK: 6 - 5 - 3

TYPY TRICAST: 6 - 4 - 1 ⛔ / 6 - 4 -2 ⛔
WYNIK: 6 - 5 - 3
YIELD: ✅ 87.20%
SKUTECZNOŚĆ: 4/9 - 44%
BILANS OGÓLNY: ✅ 1090.60

Otrzymane punkty reputacji: +1
furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 17.02.2016

Godzina: 22:22 czasu polskiego
Spotkanie: Swindon, 480m flat, A3
Typ: 6. Quivers Murphy wygra
Kurs: 2.67
Analiza:

Na dziś równie szybka analiza jak wczoraj, zrobiona w przerwie na papierosa w pracy. Wczoraj Dorotas Star wygrała z czasem 30.01, dziś 480m w Swindon typ na poprawę skuteczności.

Więc przenosimy się na Swindon, gdzie powracający na tor po 3 tygodniach absencji faworyt Quivers Murphy jest dotychczasowym pionierem na tym torze po serii zwycięstw. Ostatni swój wyścig biegał z Sapphire Belle i White Crusader, którzy dziś po raz kolejny biegną z Murphy. Quivers Murphy wygrała wtedy jak każdy z ostatnich biegów. Powinna dać radę i dziś. Jedynie niepokoi mnie przerwa 3 tygodniowa, ale Paul Maryland wie co robi jako trener psa.

Podsumowując dobre zestawienie z przeszłości i jeśli w teraźniejszości mój faworyt ma formę sprzed 3 tygodnii powinienem się wpisać w czołową lokatę dziś na Swindon.
TYP: 6. QUIVERS MURPHY WYGRA @2.67
WYNIK: ⛔ 2 - 3 - 6
YIELD: ✅ 76.20%
SKUTECZNOŚĆ: 4/10 - 40%
BILANS OGÓLNY: ✅ 990.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 18.02.2016

Godzina: 17:08 czasu polskiego
Spotkanie: Romford, 575m flat, S1
Typ: 3. Rough Mystery wygra
Kurs: 4.50
Analiza:

Wczorajszy dzień zaliczam jako swą przestroge do pisania kiepskich analiz w 15 minut, bądź co bądź na psy, tor czy chociażby pogodę potrzeba nieco więcej czasu. Trochę głupotę zagrałem z niskim value, więc powracam do mej niepisanej zasady, że kursy tylko powyżej 3.00 i z dokładną analizą, również tą na forum.

W dniu dzisiejszym na Romford zobaczymy świetne widowisko, gdyż każdy z biegnących psów wg bukmachera ma niemalże takie same szanse, lecz przyjrzyjmy się bliżej...

Na pierwszym torze pobiegnie Slick Seacat, który jest w przyzwoitej formie jak na jej wyniki z czasem najlepszym 35.96. Niestety na jej nieszczęście będzie dość duża walka pomiędzy Classy Look z toru 2, gdyż wyjścia z klatki mają naprawdę dobre, lecz przy probie dochodzenia pozostałych psów tak jakby odpuszczają swą pozycję. Chłodnym okiem Classy Look powinna wygrać na starcie, jest stosunkowo niskiej wagi pieskiem i w ostatnim biegu wyrównała z czasem 36.00. Wg mnie pozycja inside będzie jej i będę brał to pod uwagę przy zakładzie forecast.
Pozycja outside, tor 5 - Sneezys Saver. Niewątpliwie jest w stanie powalczyć, starty w kratkę, lecz jest silnym psem by pobiec poniżej 36.00. Powalczy bo lubi challenge, a Millwards Flash... tez je lubi! Będą wiele razy pozycje te zmieniane, a w każdym ich biegu jak nie da się tego przewidzieć, tak i w tym.
I na torze 4. Underground Vada, dobry pies i był tu mym kluczowym ze względu na powolne starty. Biega w granicach 30.10, zdecydowanie najcięższa z tego biegu i myślę, że dopisze się w challenge outsidowy, gdyż często jest wystawiana z klatki 5, nawet 6. I czas na mego faworyta, który jest, a raczej był nieszczęsny. Solo pobiegła najlepszy czas 35.89. Niestety ma pecha na startach, bardzo często jest blokowana i nie potrafi pobiec na swoje wyżyny. Teraz ma drogę nieco ułatwione gdyż Vada ma słabe starty, a Classy Cook będzie biegła po wewnętrznej i jest do zforsowania dziś.

Podsumowując nawet bukmacher zauważył, że każdy z psów ma tutaj równe szanse dając niemal identyczne kursy. Ja uważam jednak, iż doświadczona Rough Mystery ma szansę się tutaj przełamać, gdyż dość nieszczęśliwie zostaje spychana, a w tym biegu ma dość wygodną pozycje startową. Pobiegła ponadto świetną solówke z czasem poniżej 36.00, co pokazuje, że jest godna uwagi w tym biegu.

TYP: 3. ROUGH MYSTERY WYGRA @4.50
WYNIK: ⛔ 4 - 3 - 1 (przegrała o głowę na mecie, szkoda...)
YIELD: ✅ 62.90%
SKUTECZNOŚĆ: 4/11 - 36%
BILANS OGÓLNY: ✅ 890.60

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 19.02.2016

Dyscyplina : Greyhounds - wyścigi psów
Godzina : 20:25 czasu polskiego
Spotkanie : Belle Vue, 450m flat, A9
Typ : 6. Aghaburren Dawn wygra
Kurs : SP 3.50
Bukmacher :*Bet365
Analiza:

Ach, więc jak w jednej z piosenek Comy spadam, a wczorajszy upadek był dosyć bolesny gdyż mój faworyt przegrał o setne sekundy, dosłownie o głowę na mecie, a cały bieg prowadziła...

Dziś na Belle Vue o godzinie 19:25 czasu angielskiego, niespodziewanie dosyć organizatorzy zrobili nietypowe wieczorne rozstawienie w pierwszym biegu rozpoczynającym zmagania psów.

Na torze 6 pobiegnie faworyt Aghaburren Dawn, który zdziwił mnie biegnąc dziś w ostatniej, niemalże rezerwowej dywizji. Prawdą jest iż miał przerwę w biegach, przed nowym rokiem w grudniu trzymał poziom z czasami w okolicach 29.30, co na tą klasę i tak bardzo dobrze. Następnie 8 stycznia zaliczył urlop miesięczny i po powrocie 12 lutego forma nadal ta sama, być może nawet lepsza gdyż na testach zaliczył 29.13 z jak zwykle szybkim startem.

Więc co do konkurentów trener Fielding oprócz mojego faworyta wystawił również na torze 4 Jaxx On Sally, która ma raczej pomoc w zwycięstwie i zaklepac pozycje middle dla niego. Na torze 5 biegająca jeszcze gorzej z pozycji outside, gdzie oryginalną pozycją dla niej jest middle - inside w wyścigach, ale zabrakło dla niej miejsca wiec tor 5. Parodia trochę się zapowiada. No i pozycja inside... Trade Maddie z toru 2 przed swą przerwą wyśrubowała czas poniżej 29.00, lecz po przerwie ma słabe starty, spóźnione i ponadto jest już zbyt doświadczona, gdyż 6 - letni staż to nieco za długo jak na tą psine, więc dorabia sobie na torach czasem sprawiając niespodziankę, lecz po ostatnich wynikach powyżej 29.50, nie czuję by coś mogła osiągnąć więcej niż 4 miejsce w tym biegu, gdyż na torze 3 dość dobry, choć trochę tajemniczy zawodnik z bardzo szybkimi startami, a mianowicie TalahasSelassie. Biega w normie, choć starty ma jak błyskawica. Przyblokuje tutaj Trade Maddie. Jestem pewny. Natomiast co do toru pierwszego to jest dość silna zawodniczka, biegająca bardzo płynne biegi Elaines Rumble i wg mnie ma szansę w tym inside tłumie pokazać na co ją stać kończąc bieg w pierwszej trójce.

Podsumowując chyba tylko Aghaburren Dawn będzie biegł z oryginalnej jego pozycji outside, jak również Elaines Rumble. TalahasSelassie również bardzo szybki powinien wyczyścić miejsce inside, a na końcu osłabienie co często się jej zdaża, wg mnie ten pies powinien biegać krótsze dystanse. Wszystkie psy to niemalże psy biegające z pozycji inside, wewnątrz toru więc Trade Maddie nie ma chyba szans na dobry czas.

Dodatkowe opcje: Forecast 6x3, 6x1 I Tricast zagram za pół stawki 6x3x1 i 6x1x3.

TYP: 6. AGHABURREN DAWN WYGRA @3.50
WYNIK: ⛔ 1 - 2 - 4

TYPY FORECAST(50%): 6 - 3 ⛔ / 6 - 1 ⛔
STAWKA: 2 x 10
WYNIK: 1 - 2 - 4

TYPY TRICAST(50%): 6 - 3 - 1 / 6 - 1 - 3
STAWKA: 2 x 5
WYNIK: ⛔ 1 - 2 - 4
BILANS: ⛔ 10
YIELD: ✅ 52.41%
SKUTECZNOŚĆ: 4/12 - 33%
BILANS OGÓLNY: ✅ 760.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 20.02.2016

Greyhounds - wyścigi psów
Newcastle, 480m flat, A3
17:47 czasu polskiego
6. Fearsome Code wygra
2.67
B365

Na dziś niestety bardzo szybko, jest dość deszczowo w Anglii wiec na faworyta, kurs słaby ale ma szansę wejść. Ogólnie biega bardzo dobrze w granicach 29.00 co jak Newcastle w pierwszej dywizji to bardzo dobre wyniki. Póki co jest chyba najlepszym psem na Newcastle. Old Fort Warrior również na 2 torze bardzo szybki, zdarza mu się często walka z mym faworytem, lecz pozycja outside w tym biegu może być kluczową ze względu na przygotowanie toru.
Na torze 4 również ma szansę lecz nie wróżę tutaj przyszłości na pierwszej lokacie, choć warunki pogodowe tak jak pisałem są nie za dobre, więc sam jestem ciekaw.

TYP: 6. FEARSOME CODE WYGRA @2.67
WYNIK: ⛔ 2 - 4 - 6

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 22.02.2016

Godzina: 19:33 czasu polskiego / 18:33 UK
Spotkanie: Yarmouth, 462m flat, A5
Typ: 1. Royal Command
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:

OK, na miesiąc luty nie będę robił debetu, więc wykorzystam swój bilansowy zapas, którego zostało na 2 zakłady, jak nie wejdzie to powracam w marcu z inną, nieco skuteczniejsza taktyką (wg tego co zauważam na torach) i może w końcu znajdę czas by zagrać na Betfair, gdyż ta giełda wydaje się bardzo interesująca, a to forum to kopalnia wiedzy, więc warto uczynić progres, ale to w przyszłości... Co na dziś?

Na dziś mój ulubiony tor w Anglii, czyli Yarmouth, gdzie w pierwszym biegu otwierającym zawody zmierzą się zawodnicy z dywizji piątej. Mając na uwadze, że może być to przedostatni mój bet w lutym zrobiłem selekcję bieg po biegu.

W Londynie pogoda w miarę daje radę, być może po dniu wczorajszym tor trochę wody wypił lecz to nawet lepiej dla pozycji inside w biegu. Na torze pierwszym pobiegnie Royal Command, mój faworyt. Stawka tego biegu jest dosyć niska, gdyż Royal jako jedyny wg mnie ma potencjał by zejść dziś poniżej 29.00. Wiele zapewne będzie zależało od startu, Royal jest dość elastycznym psem, jeśli powtórzy start z ostatnich biegów powinien wtem szybko przejść do pozycji lidera. Kończył wówczas z bardzo dobrymi czasami jak na poziom biegu w granicach 29.00 (28.94, 28.99 i 29.03 - tydzień temu). Madam Giggles z toru 2 pobiegła ładnie ostatni bieg, pies ten dochodzi do peletonu, czyli sam nadrabia straty do samej mety, więc psy te zawsze są godne uwagi, lecz Royal wg mnie w pojedynku H2H zdecydowanie ma większe szanse. Madam ostatni i najlepszy bieg z ostatniego miesiąca z czasem 29.05. A obok niej JuranJuran Baby, która to nie jak blokowana to w czasach startowych niczym sprinter kończy całkiem nieźle. Zważając na jej dobrą pozycję jestem ciekaw czy ma szansę na pudło, gdyż potencjalnie ma szansę pobiec w granicach 29.00, o ile nie zgubi się na starcie. Bettyshill Hi jest na torze 4 I jeśli nie zostanie zablokowana w tym biegu w pozycji middle, ma duży potencjał by uzyskać dobry czas nieco powyżej 29.00 i energicznie ukończyć ten bieg, a najważniejszym jest by zablokować GlenavonPrincess, która nie potrafi się wczuć w bieg lecz wg mnie przy dobrym ułożeniu psów po starcie ma dość spore szanse na przełamanie i zrobienie niespodzianek, nawet nie jednej w zależności od wielu czynników, które uwzględnił lecz zaryzykuję. Millbank Aga z toru 6, raczej bez rewelacji.

Podsumowując Royal Command jest najbardziej doświadczonym psem z tej stawki i widać, że jest w formie. Nie powalają jego czasy na kolana, lecz w dzisiejszym biegu jest w stanie spokojnie wygrać. Kurs taki, że można zaryzykować.

TYP: 1. ROYAL COMMAND WYGRA @3.25
WYNIK: ⛔ 2 - 6 - 5
YIELD: ✅ 33.99%
SKUTECZNOŚĆ: 4/14 - 28%
BILANS OGÓLNY: ✅ 560.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 23.02.2016

Godzina: 22:40 czasu polskiego / 21:40 angielski
Spotkanie: Towcester, 480m flat, OR
Typ: 2. Ibiza Rocks wygra
Kurs: 2.25
Analiza:

Być może ostatni typ w tym miesiącu, lecz cały czas opracowuje taktykę grania LAY zakładów na Betfair w tej dyscyplinie, na sucho sprawdzając kursy jak i dość sporo biegów, potencjalnie wydaje się bardzo dobrą metodą z szansą w teorii 84.44%. W marcu zrobię próbę generalną, póki co na spokojnie

Więc przechodzimy na Yarmouth, gdzie faworytem w swej kategorii będzie dziś Ibiza Rocks na torze 2. Biega świetnie, w swej historii ma najwięcej zwycięstw na koncie, zdecydowanie najszybsze starty i wiele razy pokonywała zawodników o spore długości. Pochwalić się może świetnymi startami Mac&#39;s On Storm z toru pierwszego, lecz wg mnie nie jest w stanie wygrać tego biegu, pomimo, że osiąga dobę czasy i ma tutaj szansę zaistnieć, chociażby dlatego, że kończył bieg 28.37, lecz gdyby nie Ibiza z najlepszym czasem tydzień temu 28.10,dałby radę zatriumfowac, dziś wydaje się to niemożliwe. Ilewin Sleepy również ma szansę zatriumfowac, lecz raczej jest dlugodystansowcem, nie powinien tutaj sprawić kłopotu. Na torze 4 pobiegnie Blackstone Marco i ma bardzo realne szanse by tutaj wyjechać z tarczą, wiec postawie go w forecast na pewno. Pozycje outside Pennys Mountain jak i Holdem Lee, chyba nie w tym biegu...

Dodatkowe opcje: Forecast 2x4, 4x2 oraz Tricast 2x4x6

TYP: 2. IBIZA ROCKS WYGRA @2.25
WYNIK: ⛔ 4 - 1 - 6

TYPY FORECAST: 2 - 4 ⛔ / 4 - 2 ⛔
STAWKA: 2 x 20
WYNIK: 4 - 1 - 6

TYP TRICAST: 2 - 4 - 6 ⛔
STAWKA: 10
BILANS: ⛔ 10
YIELD: ✅ 22.83%
SKUTECZNOŚĆ: 4/15 - 26.6%
BILANS OGÓLNY: ✅ 410.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 24.02.2016

Godzina: 12:28 czas polski / 11:28 angielski
Spotkanie: Newcastle, 480m flat, HP
Typ: 6. Mollys Clyde wygra
Kurs: SP - 3.25
Analiza:

Wczorajszy dzień nie przyniósł oczekiwanego rezultatu, lecz zmieniam taktykę i będę selekcjonował biegi poranne również. Dziś pierwszy typ z porannych, który mam nadzieję, że okaże się trafny.

Więc przenosimy się na Newcastle, gdzie w handicapie biegowym zmierzą się Mollys Clyde z Drumna Brandy, biegnących równolegle do siebie z toru 6 oraz 5 kolejno. Mollys Clyde zalicza bardzo dobre występy na torach w dywizji z czasem 29.10 w ostatnim tygodniu, a w dwie dywizje niżej pobiegła Brandy z czasem 29.48, bardzo dobrym jak na nią. W handicapie biegowym H2H zdecydowanie na korzyść Mollys Clyde, zzarówno na startach jak i na mecie. Może być zacięta walka o tą pozycję, lecz najszybsze starty ma zdecydowanie najszybsze starty więc powinna dobrze rozpędzić się na łuku. Natomiast Brandy raczej będzie goniła peleton, zostaniemy z tyłu i dojdzie na mecie jako druga. Na torze czwartym ostatnim liczącym się psem będzie Coolfox Diva, która również jest szybką zawodniczką i pozycja middle będzie dla niej w tym biegu. Psy z torów 1-3, biegają kiepsko. Tylko kraksy na torze mogą spowodować wynik na ich korzyść, więc warto grać forecast.

Dodatkowe opcje: Forecast 6x4, 6x5 i Tricast 6x4x5 oraz 6x5x4

TYP: 6. MOLLYS CLYDE WYGRA @3.25
WYNIK: ⛔ 5 - 6 - 4 (nie wierzę, o parę setnych na tricast!)

TYPY FORECAST: 6 - 4 / 6 -5
WYNIK: ⛔ 5 - 6 - 4

TYPY TRICAST: 6 - 4 - 5 / 6 - 5 - 4
STAWKA: 2 x 10
WYNIK: ⛔ 5 - 6 - 4
YIELD: ✅ 12.80%
SKUTECZNOŚĆ: 4/16 - 25%
BILANS OGÓLNY: ✅ 250.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 26.02.2016

Dyscyplina: Greyhounds - Wyścigi Psów
Godzina: 23:11 czasu polskiego / 22:11 angielski
Spotkanie: Romford, 400m, OR
Typ: 5. Saffrons Boxer wygra
Kurs: 4.50
Bukmacher: Ladbrokes

Taki typ treningowy, cały czas głowię się dnia każdego nad dopracowaniem taktyki LAY na Betfair, więc coś na szybko by odrobić trochę strat i przygotować się na marzec, gdyż zapowiada się ciekawie. Dlatego kurs i wyższy dzisiaj. W ramach testu.

Więc na torze powitamy pięć psów z racji tego, że z klatki szóstej pies dziś nie wystartuje z bliżej nieznanych mi przyczyn. Na torze pierwszym pobiegnie faworyt, który rowniemiernie i dość dobrze spisuje się na torze. Pies od dawna biega na torze w Romford. Mianowicie Canvas Costa formę podtrzymuje przez wszystkie jego występy i dziś pewnie będzie w pierwszej trójce, o ile nie stanie na najwyższym szczeblu, lecz kurs za niski i zbyt niskie value. Biega w granicach 24.40-24.25, więc jak na tę stawkę powinien coś zdziałać, dodatkowo starty ma najszybsze dlatego jest dość wysoko stawiany przez bukmacherów. W tej stawce na pierwszy rzut oka wydaje się faworytem, lecz popatrzmy na dzisiejsze zestawienie jego rywali. Na drugim torze będzie Bigmans Kid, który pobiegnie w parze z AimnFire na torze 3, raczej zaliczając słabe wyjścia z klatki i być może będzie tutaj przepychanka by nie dać wyjść na tyle dobrze na starcie, by móc zagrozić i stanąć na czołowej lokacie. Bigmans Kid raczej nie powinien dobiec do peletonu przed metą, bardzo w to wątpie, gdyż na codzień biega na Nott&#39;sach, czyli Nottingham i patrząc na świetnego, niemalże wychowanków toru Romford Coste czy Boxera. Na torze 4 natomiast gościć będziemy BallinClare Solo, która cieńko, po prostu cieńko pobiegła ostatnią solówkę na torze w Romford 24.45 ze startym nieco ospałym, bez konkurencji na starcie powinna z luzem wyśrubować ładny wynik, a tu proszę przyszedł po świetnych testach z Sittingbourne i taki niewypał na Romford w testowym? Okazja dla psa z toru numer 5, czyli mego faworyta którego wypuści dziś trener z Towcester Mike Wallis. Pies biega stonowanie, bardzo dobrze wychodzi na pozycję outside, dziś to będzie nieco ułatwione, więc powinien wybiec na pierwszym bendzie dość dobrze, nie zagraża mu tutaj nic i powtórzyć wynik z przed 2 tygodnii - 24.17 na testach, a tydzień temu - 24.22. Powinien...

Podsumowując trener Gaskin zmierzy się z Wallisem, a Canvas Costa z Saffrons Boxerem na torze. Ostatnio widzę, że Gaskin bardzo dobrze zalicza triumfy, ku mojemu zdziwieniu bo ostatnio z nim źle pisałem, trzeba przyznać. Natomiast Wallis standardowo może zaskoczyć jak niemalże każdy pies z Towcester, ponadto widziałem, że Boxer biegał w torach 1-8 system australijskim z 7-8 pozycji więc powienen po prostu wykorzystać brak klatki 6. i zaliczyć dobry występ, tak liczę.

Dodatkowe opcje: Forecast 1x5 - 5x1

TYP: 5. SAFFRONS BOXER WYGRA @4.50
WYNIK: ⛔ 4 - 3 - 2

TYPY FORECAST: 5 - 1 / 1 - 5
WYNIK: ⛔ 4 - 3 - 2
YIELD: ✅ 5.25%
SKUTECZNOŚĆ: 23.5%
BILANS OGÓLNY: ✅ 110.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 27.02.2016

Dyscyplina:Greyhound - Wyścigi Psów
Godzina: 21:18 czasu polskiego / 20:18 angielskiego
Spotkanie: Crayford, 380m flat, A5
Typ: 5. Sporting Enda wygra
Bukmacher: Betfair
Analiza:

Ok, krok po kroku wdrażam swój plan przenosząc się z zeszytowych kartek na prawdziwą giełdę Betfair. Póki co zainstalowałem FairBot i będę grał symulację przy okazji obserwując kursy na faworytów, a zarazem dzielnie trzymał się planu zakładów LAY wcześniej analizowanych, więc zobaczymy jak efekty, gdyż na chwilę obecną jest to pierwszy kontakt z giełdową rzeczywistością, a dzisiejszy dzień jest pierwszym testem. Wkrótce założę temat by podzielić się obserwacjami. Póki co gram symulację, więc nie ma sensu.

A na dziś Crayford. Biegów na dzień dzisiejszy jest masę, więc spojrzałem tylko na karty i zobaczyłem zestawienie by wyselekcjonować kilka z nich. Na torze 380m płaskim w dywizji A5 staną przeciwko sobie dobrej klasy zawodnicy, gdzie praktycznie każdy może wygrać. Warto przyjrzeć się tej sytuacji, gdyż jest to klasyczna opcja tzw. &quot;na sprintera&quot; w tym biegu.

Więc z 1 toru pobiegnie Blade Runner, który stoi dość wysoko w ofercie kursowej 11/4 czyli przewyższa mego faworyta z kursem 3.25. Jestem nieco zdziwiony, ale faktycznie ma tutaj szansę. Z czasami w granicach 24.00 (ostatni bieg 23.87!) całkiem nieźle się spisuje biegając czysto po wewnętrznej i ma tutaj szansę na pierwszą trójkę zdecydowanie. Starty nieco spóźnia, ale jest dynamicznym psem, który sporo nadrabia i potrafi utrzymać dystans z pozycji faworyta. Następnie z toru 2. Shes True Blue, tutaj postawiłbym LAY zdecydowanie. Pies ten niedawno temu, jakiś miesiąc biegał w dywizji A3, spala starty, gubi się w tłumie, aż żal patrzeć co się dzisiaj z nią stanie... Nie liczę na jej niespodziankę jakkolwiek. Na torze 3. po testach gościć będziemy świeżaka, który wraca po 2 miesięcznej przerwie, a mianowicie Mystical Wizard od 10 lutego powrócił i całkiem nieźle sobie radzi z czasami poniżej 24.00 parę setnych. Niestety ze startami ma problem, chyba jest najwolniejszy z całego zestawienia więc testy testami, a sprawdzian okaże się za wysoką poprzeczką dzisiaj w dywizji A5. Podobną sytuację ma Winning Jasper, który po testach powrócił na A6 i wyrobił podobny czas do Mystical Wizard, niestety biegnie on równolegle do toru 5, gdzie będzie Sporting Enda, więc jej potyczka może dać dobre miejsce Wizardowi. Starty mają podobne lecz Sporting Enda zdecydowanie w historii osiągała lepsze starty niż Mystical Wizard, więc liczę na powtórkę. Enda pobiegła również 28.97 tydzień temu, lecz jestem pewien jeśli od startu pierwszy bend będzie jej to zaliczy świetny czas 28.81! jak 3 tygodnie temu. Leitrim Middle z toru 6. raczej kiepsko, kolejny pies do LAY, choć zdarza mu się przebudzić i zejść poniżej 24.00.

Podsumowując jeśli Sporting Enda wyjdzie na pierwszej proste z prowadzeniem, utrzyma je do mety. Problem w tym, że Winning Jasper czeka na jej potyczkę tuż na starcie i przejąć pozycję middle w roli faworyta, a Blade Runner pobiegnie czysty bieg z pewnością, przynajmniej do łuku więc po prostu Sporting Enda musi wyjść jak najlepiej potrafi, a wiem, że potrafi co nieraz udowadniała brutalnie kurząc na mecie w pysk rywalom, którym pozostało wdychać kurz zwycięzcy.

TYP: 5. SPORTING ENDA WYGRA @3.50
WYNIK: ⛔ 1 - 6 - 5
YIELD: ✅ 0.5% (wciąż na plusie... ???? )
SKUTECZNOŚĆ: 4/18 - 22%
BILANS OGÓLNY: ✅ 10.90

furiouszen 248

furiouszen

Użytkownik
TYPY DNIA 28.02.2016

Dyscyplina: Greyhound - wyścigi psów
Godzina: 22:02 czas polski / 21:02 angielski
Spotkanie: Sittingbourne, 480m flat, A3
Typ: 1. Oxford Lady wygra
Analiza:

Na torze w Sittingbourne nieupragniona zwycięstwa Oxford Lady, która w tym sezonie nie może się przełamać by wygrać (zupełnie tak jak ja? ) będzie podejmować dość dobrych zawodników dnia dzisiejszego. Dobra teoria jej biegu może zapewnić jej drugie, bądź nawet pierwsze miejsce, ze względu na prawdopodobny przebieg wyścigu. Na torze 3. oraz 4. pojawią się Pair Of Ducks, jak i Lovers Path. O ile Pair of Ducks rzeczywiście mnie zaskoczył wygrywając bieg z dobrym czasem 29.60, w testach również 29.62. Biegał wówczas w dywizji czwartej i zrobił niespodziankę. O Lovers Path można powiedzieć tyle co o Pair of Ducks, szybkie starty dobre biegi, potknięcie = out. Więc biegając równolegle do siebie mają okazję stracić cenne setne. Co trzeba dodać z toru 2. najszybszy na startach Tullig Huricane, lecz czasy nieco słabsze. Więc podsumowując z toru 1. najlepszą pozycję dla siebie ma Oxford Lady, rozpędzając się i finiszując z czasem na mecie w granicach 29.50 jest wg mnie wystarczające by wygrać ten bieg.

TYP: 1. OXFORD LADY WYGRA @3.50
WYNIK: ✅ 1 - 5 - 2
BILANS: ✅ 250
YIELD: ✅ 11.34%
SKUTECZNOŚĆ: 5/19 - 26%
BILANS OGÓLNY: ✅ 260.90

Do góry Bottom