TYPY DNIA 15.02.2016
Dyscyplina: Greyhounds - wyścigi psów
Godzina: 20:11 czasu polskiego
Spotkanie: Romford, 400m flat, P6
Typ: 6. Kummel King wygra
Kurs: 3.50
Bukmacher:*Bet365
Analiza:
Do trzech razy sztuka, za czwartym
nauka. Pora wyciągnąć wnioski i przełamać czarną serię w trzech ostatnich dniach inkasujac -300 punktów do swego dorobku punktowego. Swoją drogą dość ciekawa sytuacja wydarzyła się przed wyścigiem, gdzie na psa Jitterbug z kursu maksymalnego 4.50 jak się nie mylę, spadł do 2.87 tuż przed biegiem. Z reguły oznacza to insidera, czyli pewniaka gdyż jakaś istotną informacja wypłynęła przed biegiem. W tym wypadku reguła się po raz kolejny potwierdza, a Jitterbug wygrał bieg. To już historia, nie ma co gdybać i przechodzę do analizy w dniu dzisiejszym.
Na torze w Yarmouth biega śmietanka towarzyska, która dość długo gościła na mych, jak i części z waszych kuponów (m.in. Upagear czy Tyrur Rhoda), lecz dziś biegną w 6 Legs Jackpot, który jest tzw. chwytem marketingowym i na dziś odpuszczam.
Natomiast przechodzę na skróty do Romford, gdzie odbędą się wieczorne wyścigi. Obiecałem sobie, że nie będę typowal juniorów, wiec przechodzę o klasę wyżej.
Faworytką spotkania została uznana dobrze spisująca się psina, która dość hucznie została nazwana nazwiskiem jego trenera. Paul Young wypuści dziś swe dwa psy. Pierwszym z nich będzie Young Cuba na torze 1 z grupy Young At Heart Syndicate jak można się domyślić również została założona przez tego samego Pana. Pies ten jest perełką dla trenera więc niewątpliwie pokusi się o zgarnięcie puli min. 115£ dla zwycięzcy. Jego starty oceniam dosyć dobrze, lecz przy jego stosunkowo niskiej wadze są co najwyżej przeciętne, lecz czasy osiąga odpowiednio dobre. Jest to młodziutki pies, który zakończył w swej karierze 6 biegów z czego jeden wygrał, a razem finiszowal na drugim. Swój najlepszy życiowy czas osiągnął tydzień temu z czasem 24.85, co jest godne podziwu. 2 tygodnie temu stanął przed szansą bycia liderem, niemalże od pierwszej prostej i biegł z wolnością w której mógł zrobić każdy ruch i zakończył ten bieg nieco gorzej z czasem 24.99. Drugi z psów psów Paul Yonga, a mianowicie Adrahan Zorro z toru 5, jest sporym kolosem, który pomimo przyzwoitych czasów ostatnio nie trafia w starty przez co często biega w tłumie lub jest blokowany. Dał radę wygrać 2 biegi jakiś miesiąc temu z najlepszym czasem 24.94, lecz wydaje mi się, że nie powalczy dziś o podium ze względu na formę i rodzaj dzisiejszego biegu.
Również trener Ernest Gaskin wypuści dziś dwa psy. Pierwszą będzie Holly Molly z toru 2, która nie powinna stanowić zagrożenia na torze, a drugi z psów, kolejny masywny pies z toru 4 Peaceful Pilot biega conajwyzej przeciętnie i oba te psy nie schodzą poniżej normy 25.00. Swoją drogą Gaskin zaliczy słaby sezon w tym roku, żaden z jego psów nie przy kuł mojej uwagi od dosyć dawna. Na całe szczęście w tym otoczeniu z przeciwległych torów na torze 3 pojawi się bardzo lubiana przeze mnie Annie Silver. Bardzo drobny i zarazem szybki pies stanie dziś w pozycji middle na starcie co prognozuje po raz kolejny dobre wyjście z klatki i ukończenie biegu w pierwszej trójce. Na 12 swych biegów dwukrotnie zajęła miejsce pierwsze, a raz kończyła jako druga. Biega w okolicy 25.00, ostatni start znacząco spóźnila przez co zajęła ostatnią lokatę lecz zdecydowanie ma szansę pobiec pierwszy odcinek, w którym zdobędzie odpowiednią przewagę do drugiej w kolejności Young Cuba. I na ostatnim torze faworyt Kummel King, który dość niespodziewanie okazał się faworytem drugiego stopnia! King od początku swej kariery jest bardzo szczęśliwym psem z radością podejmując walkę z każdym. Na 12 biegów dwa razy pobiegł bezprecedonsowo i od początku do końca pokazał charakter, jak i zajmując 2 lokatę 4 razy, m.in. po walce z Malibu Jules, gdzie odbył piękny i zacięty pojedynek, w którym przegrał o setne sekundy. Ostatni bieg poszedł jak z płatka kończąc zwycięstwem z czasem 24.84. Wg mnie jest dużym faworytem w dzisiejszym biegu.
Podsumowując w mojej opinii tylko trzy psy będą liczyły się w dzisiejszej stawce, a mianowicie Young Cuba z toru 1, pozycja inside, następnie Annie Silver z 3 oraz biegnący z pozycji outside faworyt Hummel King, tor 6. Margaret Lucas, trenerka Kinga ma ogromne serce do psów, często da się zauważyć, że jej psy są bardzo szczęśliwe przed startami i mam do niej pełne zaufanie na Romford. Hummel King ma ogromny potencjał i czuję na powtórkę z biegu w Yarmouth, gdzie Upagear wygrał prezentując bardzo podobne do Kinga warunki fizyczne. Jest mym pewnym faworytem na dziś.
Z opcji dodatkowych polecam forecast 6x3 oraz 6x1, reverse forecast nie wchodzi w grę, wiec zagram dziś... Tricast! W opcji 6 x 3 x 1 oraz 6 x 1 x 3 za połowę stawki, tak na przełamanie...*
TYP: 6. KUMMEL KING WYGRA @3.50
STAWKA: 100
WYNIK: 3 - 5 - 6
BILANS: 100
TYPY FORECAST: 6 - 3 / 6 - 1
STAWKI: 2 x 20
BILANS: 40
TYPY TRICAST: 6 - 3 - 1 / 6 - 1 - 3
STAWKI: 2 x 10
BILANS: 20