>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

granie za granica

matiks2 0

matiks2

Użytkownik
Witam. Ostatnio zastanawiałem sie czy jeśli będąc np w U.K np. pól roku mogę grac spokojnie u buków? bo przecież gram na terytorium Wielkiej Brytanii a nie Polski.....
Bo pod koniec czerwca mam zamiar jechać do U.K na około rok do pracy i sobie grac w necie. I czy jak wrócę do Polski do US może sie przyczepić do tych wygranych?
Z góry dziękuje za odpowiedz bądź wskazówkę

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Rzeczywiście ciekawa sytuacja.
Jedną z opcji jest pewnie granie w naziemnych firmach. Będąc w Anglii widziałem naziemne punkty WillHill-a, Coral-a i Ladbrokes

matiks2 0

matiks2

Użytkownik
też tak myślałem ale chciałbym grac w Betfair. Jak wiadomo na terenie U.K nie ma podatków od zakładów, pieniądze przelewałbym na konto które bym założył tam na miejscu. Przychodzi mi jedna myśl ze już po powrocie do Polski musiałbym przedstawić US ze przebywałem w U.K i wyciągi z konta bankowego za co są te pieniadze

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Będąc w Anglii przez jakiś czas, grałem w necie. Choć środki transferowałem na MB lub polskie konto bankowe. Nie chciałem mieszać kasy. Na bukach mam głównie walutę PLN lub €. A konto angielskie Barclaysa i Halifaxa nie chciałem żeby dostawały kasę od buków. Oczywiście jak znasz stan prawny to sam rozumiesz, że teraz grając na necie robisz to &quot;nielegalnie&quot;. Byłeś teraz w US złożyć zeznanie?
Ja nikomu nie miałem zamiaru mówić ile i jak zarobiłem na bukach...

erka 1

erka

Użytkownik
Dobrze rozumiem ze logowanie i granie np w Expekcie na terenie Anglii jest niedozwolone?

vader 2,8K

vader

Forum VIP
W Polsce granie w netowym buku jest nielegalne. Więc jeśli poszedłbyś do US powiedzieć, że grasz na bukach i chcesz płacić od tego podatek to Pani Krysia jakby była bystra podałaby Ci przepis Kodeksu Karno Skarbowego i powiedziała, że bierze Ci tę kasę bo uzyskałeś ją w wyniku działania o znamionach stypizowanych jako przestępstwo skarbowe. Choć każda Pani Krysia w każdym innym US zrobiłaby pewnie co innego... Ale tak już jest z US...

erka 1

erka

Użytkownik
Mam pytanie czy wie ktos czy w Anglii normalnie na jakims otwartym programie beda transmitowac mecze Euro2008, szczegolnie oczywiscie Polske?:-D

mikulskijerzy 0

mikulskijerzy

Użytkownik
W Polsce granie w netowym buku jest nielegalne. Więc jeśli poszedłbyś do US powiedzieć, że grasz na bukach i chcesz płacić od tego podatek to Pani Krysia jakby była bystra podałaby Ci przepis Kodeksu Karno Skarbowego i powiedziała, że bierze Ci tę kasę bo uzyskałeś ją w wyniku działania o znamionach stypizowanych jako przestępstwo skarbowe. Choć każda Pani Krysia w każdym innym US zrobiłaby pewnie co innego... Ale tak już jest z US...
Wydawało mi się, że prawo UE jest ważniejsze niż polskie... a w UE można grać bez podatkow więc OCB?

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Wydawało mi się, że prawo UE jest ważniejsze niż polskie... a w UE można grać bez podatkow więc OCB?
Chyba się nie rozumiemy...
Co do jednego się rozumiemy. Że prawo polskie jest ważniejsze od prawa UE. Ważniejsze w przypadku kolizji. To wynika m. in. z polskiej konstytucji. Ale co z tego skoro obecna ustawa o grach i zakładach wzajemnych jest sprzeczna z prawem UE? Co z tego że w USA obywatelom amreykańskim nie można grać na bukach jak to jest dyskryminacja? Co z tego, że USA ma postępowanie o to przed WTO?
Pozdr.
Vader

mikulskijerzy 0

mikulskijerzy

Użytkownik
Chyba się nie rozumiemy...
Co do jednego się rozumiemy. Że prawo polskie jest ważniejsze od prawa UE. Ważniejsze w przypadku kolizji. To wynika m. in. z polskiej konstytucji. Ale co z tego skoro obecna ustawa o grach i zakładach wzajemnych jest sprzeczna z prawem UE? Co z tego że w USA obywatelom amreykańskim nie można grać na bukach jak to jest dyskryminacja? Co z tego, że USA ma postępowanie o to przed WTO?

Pozdr.
Vader
Czyli co tak naprawde ma zrobić człowiek utrzymujący się z zakładów? ????

Do góry Bottom