>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Granie na podstawie spadających kursów

tomaszr 0

tomaszr

Użytkownik
Witam.
Zawsze mnie to zastanawiało, dzisiaj zrobiłem konto, także mogę się kogoś spytać.
Np. na livesporcie możemy zobaczyć, czy kursy wzrastają z czasem, maleją lub stoją w miejscu.
Norymberga - Furth 0;1
livesports.pl/mecz/0CxrxyCe/#szczegoly-meczu
Kto stawiałby na Furth, który dostaje od każdego?
Ale jednak kursy na Furth i na X2 zmalały a na gospodarzy wzrosły, czyli bukmacherzy jakby mogli troszkę przewidzieć wynik.
Czy na tej podstawie można (i jest to opłacalne) stawiać niektóre spotkanie?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Z tego co wiem to spadki/wzrosty kursów o niczym nie świadczą. A jak już grać na tej podstawie to najlepiej tam gdzie kurs rośnie, a nie spada.

czerniak 19

czerniak

Użytkownik
Jeśli by o niczym nie świadczyły, to dlaczego by w ogóle zachodziły? Jak najbardziej należy obserwować ruchy kursów. To typowa reakcja rynku na inwestycje graczy.

czerniak 19

czerniak

Użytkownik
Jak najbardziej. Także na masę innych rzeczy. W ogóle to dziwne, że nie ma takiego tematu jeszcze. Chyba, że jest, bo nie szukałem? ????

Często przecież bukmacher ma dostęp do informacji, które nie są znane zwykłemu graczowi. Dodatkowo przez występowanie na rynku dużej ilości bukmacherów, dopasowania rynkowe trwają jakiś (krótszy, lub dłuższy) czas. W którym to możemy zyskać na bierności bukmachera. W podanym przykładzie widać jak agresywnie ostatecznie zareagował Unibet. Jego kurs różnił się zdecydowanie od innych. Chyba o to chodzi właśnie autorowi tematu. Obserwacja spadku kursów u jednego oraz kolejnych buków i ostateczne postawienie u buka, który nie zweryfikował swoich kursów. Oczywiście, że to część gry. Należy obserwować ruchy kursów i brać je pod uwagę, przy ocenie &quot;własnego&quot; prawdopodobieństwa wypadnięcia danego rezultatu. Pozytywnym dla nas może być nie tylko wzrost, ale również spadek kursu. Zależy kiedy zawarliśmy zakład. W tym meczu mieliśmy do czynienia z rozłożonym w czasie, zakładem prawie pozbawionym marży (coś 0,015%). Sam dopiero uczę się obserwacji kursów i wyciągania z tego wniosków, ale wiem, że może to bardzo pomóc w prawidłowym obraniu taktyki.

POZDRAWIAM

adirave 58

adirave

Użytkownik
Kiedyś tak grałem i szło dobrze, odsyłam to mojego tematu z sygnatury. Łapałem na prawdę świetne kursy, mnóstwo value i wychodziło na plus. Konta mam praktycznie w każdym buku, bo to był klucz do sukcesu. Niestety przyszło kilka śmiesznych limitów w bukach, w których często wygrywałem. Do tego muszę powiedzieć, że z perspektywy czasu buki dzisiaj dużo szybciej reagują na spadki i ciężko wyrwać coś dobrego nie siedząc non stop przy kompie z otwartą porównywarką, a to staje się na prawdę nudne. Satysfakcja była jednak duża, kiedy grało się po kursie @3 gdzie reszta buków miała już @2

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kiedyś pojawiła się informacja w mediach, że wujek czy tam dziadek jakiegoś piłkarza zginął, kursy pospadały o jakieś 0,1-0,2 ,ale co z tego skoro i tak oni wygrali? Najbardziej idiotyczna informacja może przyczynić się do spadków, a spadki się biorą popytu na dany typ. Sugerowanie się wzrostami czy tam spadkami to czysty nonsens.
Ostatnio bet365 wystawił w Pucharze Polski 3,25 na Wisłę, ludzie zaczęli grać na gospodarzy i zrobiło się około 2,10. To nie przeszkodziło wygrać Śląskowi mecz 2:3.

cock 756

cock

Użytkownik
Dlaczego masz udostępnione informacje o wahaniach kursów? Bo na dłuższą metę są bez znaczenia jeśli idzie o grę u buka... Kurs ze spadkiem też obarczony jest marżą.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Kiedyś pojawiła się informacja w mediach, że wujek czy tam dziadek jakiegoś piłkarza zginął, kursy pospadały o jakieś 0,1-0,2 ,ale co z tego skoro i tak oni wygrali? Najbardziej idiotyczna informacja może przyczynić się do spadków, a spadki się biorą popytu na dany typ. Sugerowanie się wzrostami czy tam spadkami to czysty nonsens.
Dobra stary już nie przesadzaj, że nigdy nie ma się co sugerowac spadkami czy wzrostami, bo są momenty, że to oznacza dużo choćby ogromne rotacje składem czy sytuacje w tabeli itd.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Ostatnio bet365 wystawił w Pucharze Polski 3,25 na Wisłę, ludzie zaczęli grać na gospodarzy i zrobiło się około 2,10. To nie przeszkodziło wygrać Śląskowi mecz 2:3.
po pierwsze to praktycznie nikt tego nie grał, bo bet pomylił się z kursem i od razu go wycofał,
oddsportal nie pokazuje tego.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Mniejsza oto, było 2,80-2,60 na Wisłę i spadło do 2,10, a czemu spadło? Bo ludzie grali na Wisłę w tym i ja, a wygrał Śląsk. Ile razy to ja już widziałem spadki, albo jakieś totalne wzrosty, a wynik meczu jak i sam przebieg był odwrotny, albo taki jaki powinien być.

A 226

adiqq

Użytkownik
pozwolę sobie odkopać stary wątek...

widzisz, sugerowanie się spadkami i wzrostami to wcale nie jest tak nonsensowne jak twierdzisz.
Nonsensowne jest wyciąganie wniosków na przykładzie jednego zdarzenia ????

J 159

jonaszdt

Użytkownik
Mniejsza oto, było 2,80-2,60 na Wisłę i spadło do 2,10, a czemu spadło? Bo ludzie grali na Wisłę w tym i ja, a wygrał Śląsk. Ile razy to ja już widziałem spadki, albo jakieś totalne wzrosty, a wynik meczu jak i sam przebieg był odwrotny, albo taki jaki powinien być.
Shakal odpowiedz mi na dwa pytania.
Czemu jesteś tak głupi i za co ty jeszcze grasz, skoro nie masz podstawowej wiedzy a siedzisz na forum od kilku lat :grin:
Ze spadkami mamy doczynienia wtedy gdy gracze stawiają duże pieniądze na drużynę/zawodnika. Grając odchyły u buków, które nie zdążyły skorygować kursu można tylko wygrać.
Jak można w ogóle wyciągać wnioski na podstawie jednego czy dwóch meczów.
Zrób coś pożytecznego i zagraj 100-200 takich typów a w końcu coś wygrasz.
Problemem są oczywiście limity, więc to trochę jak z surebetami. &quot;Gdyby nie limity byłbym milionerem&quot;

bruksel1990 948

bruksel1990

Użytkownik
Shakal odpowiedz mi na dwa pytania.
Czemu jesteś tak głupi i za co ty jeszcze grasz, skoro nie masz podstawowej wiedzy a siedzisz na forum od kilku lat :grin:
Ze spadkami mamy doczynienia wtedy gdy gracze stawiają duże pieniądze na drużynę/zawodnika. Grając odchyły u buków, które nie zdążyły skorygować kursu można tylko wygrać.
Jak można w ogóle wyciągać wnioski na podstawie jednego czy dwóch meczów.
Zrób coś pożytecznego i zagraj 100-200 takich typów a w końcu coś wygrasz.
Problemem są oczywiście limity, więc to trochę jak z surebetami. &quot;Gdyby nie limity byłbym milionerem&quot;
Przez przypadek tu trafilem, ale nic dodać, nic ująć. BA! Są gracze tylko bazujący na ruchach kursów. I nie mówie tu o spadkach rzędu 0,1-02 bo to żaden spadek. Ale spadek o 1.0 czy nawet 0.6-0.7 to już coś. Wyłapują to specjalne programy trudno dostępne dla &quot;laików&quot;. Kilku takich graczy obserwuję i naprawdę w dłuższej perspektywie są na plus i to mocno. Dlatego warto śledzić ruchy kursów, może nie sa pomocą livesportsa, no ale od czegoś trzeba zacząć ;)

A 226

adiqq

Użytkownik
prawdopodobnie masz rację, ale ja nie byłbym tego taki pewny

właśnie, te buki co najbardziej przysypiają, to zazwyczaj najszybciej limitują - i po jakimś czasie nie ma gdzie tego zagrać, niestety

J 159

jonaszdt

Użytkownik
prawdopodobnie masz rację, ale ja nie byłbym tego taki pewny

właśnie, te buki co najbardziej przysypiają, to zazwyczaj najszybciej limitują - i po jakimś czasie nie ma gdzie tego zagrać, niestety
No to pograj pod limity w Pinnacle i się przekonasz. Wybierz sobie na testy np. piłkę ręczną gdzie wyjściowe limity są po 250-300zł. Zagraj 5 clicków i zbijesz linie hc/uo na całym świecie:cool:

A 226

adiqq

Użytkownik
pisałem o graniu na normalnych, płynnych rynkach, a nie ręcznej z limitem 250-300zł
i akurat pinek na płynnych rynkach raczej nie przysypia - i to akurat jest chlubny wyjątek co nie limituje
jedno jest pewne, jak na takich spadkach trochę wygrasz, to szybciutko ci ustawią niski limit lub wręcz zamkną konto. Im bardziej egzotyczny rynek i mniej płynny - tym szybciej

A 226

adiqq

Użytkownik
żeby pokazać potencjał...
przykłady spadków z dzisiejszego dnia:
Ulsan Hyundai - Jeonman 2 0:0 ⛔
Western Sydney - Newcastle Jets 2 0:1 ✅
Kamatamare Sanuki - Jubilo Iwata 1 1:0 ✅
Rubin - Rostov 2 2:0 ⛔
Halmstadt - Orgryte 2 0:1 ✅
Brommapokarma - Djurgarden 1 0:3 ⛔
Bolungarvik - Vikingur 1 0:3 ⛔
Livorno - Citadella 2 0:1 ✅
Barnet - Welling 2 5:0 ⛔
Macclesfield - Nuneaton 2 0:1 ✅
Southampton - Burnley 2 2:0 ⛔
Falkirk - Hearts 1 0:3 ⛔
Betis - Leganes 2 1:3 ✅
Panthratikos - PAOK 1 3:1 ✅
Willem II - Dordrecht 2 1:0 HT
Eupen - Heist 2 0:2 HT
RWS - Woluve Zaventem 2 0:0 HT
Macae - Bangu 2 0:1 HT
Mogi Mirim - Portugesa 0:1 HT
Grasshopers - Aarau 2 1:0 HT
Colo Colo - U. La Calera 2 (22:00)
oczywiście, takich przykładów można znacznie więcej podać - w zależności jakie się dokładnie przyjmie kryteria
faktem jest,że dzisiaj jest zielono jak dawno nie było - to wszystko nie jest takie proste i oczywiste.....ale
i nawet jak wszystkie pozostałe spotkania (te w trkacie) będą ⛔ (co mało prawdopodobne) - to i tak jest gigantyczny zysk

A 226

adiqq

Użytkownik
Willem II - Dordrecht 2 1:0 HT
Eupen - Heist 2 0:2 HT
RWS - Woluve Zaventem 2 0:0 HT
Macae - Bangu 2 0:1 HT
Mogi Mirim - Portugesa 0:1 HT
Grasshopers - Aarau 2 1:0 HT
Colo Colo - U. La Calera 2 (22:00)
z tych pozostałych:
Willem II - Dordrecht 2 2:1 ⛔