>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Niemiec 10-12.07.2009 (nr 9)

Status
Zamknięty.
snajper 322

snajper

Forum VIP
FORMULA 1 GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2009​

Piątek 10 lipca 2009
Trening 1 10:00 - 11:30
Trening 2 14:00 - 15:30

Sobota 11 lipca 2009
Trening 3 11:00 - 12:00
Kwalifikacje 14:00

Niedziela 12 lipca 2009
Wyścig 14:00

Info o torze:
Nazwa toru: Nürburgring
Pierwsze Grand Prix: 1951
Długość toru: 5,148 km
Liczba okrążeń: 60
Całkowity dystans wyścigu:
308.863 km
Rekord toru: 1:29.468
Rekordzista toru: Michael Schumacher (Ferrari)
Zwycięzca w sezonie 2008: Lewis Hamilton (McLaren)

Okrążenie toru z Michaelem Schumacherem ????
http://www.youtube.com/watch?v=h0OPQt01YtU

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz!!!

snajper 322

snajper

Forum VIP
Adrian Sutil wystąpi w Q3?
Typ: TAK @ 6.00 wynik: 7miejsce ✅
Obok takiego kursu nie moglem przejsc obojetnie. Kierowcy Force India wspaniale spisali sie podczas wczorajszych treningów. Deszczowa i zimna pogoda sprawila ze bolidy spisywaly sie znakomicie na torze Nurburging. Dlaczego zecydowalem sie wlasnie na Sutila? Niemiec napewno bedzie bardzo zmobilizowany zeby zajac b.dobre miejsce przed wlasna publicznoscia. Kierownictwo zespolu Force India chyba takze poczulo ze podczas tego GP maja szanse na zdobycie swoich pierwszych punktow w historii. Dlatego powinni walczyc jak najmocniej o awans do Q3.
Adrian Sutil w dwoch treningach przed GP Niemiec zajął odpowiednio 20 i 6 miejsce. Rano mial problemy z bolidem ale na drugi trening udalo sie wszystko naprawic i zajac miejsce w pierwszej &quot;10&quot;
Adrian Sutil
„To był dobry piątek dla nas, który pokazał prawdziwą poprawę w porównaniu do poprzednich weekendów. Szóste miejsce było ładnym wysiłkiem ze strony zespołu i wydaje się całkiem dobre. Sądzę, że ciężko będzie awansować do czołowej dziesiątki jutro, ale czuję, że Q2 może być realne. Dzisiejszy dzień zaczął się od problemu i nie mogłem przejechać wielu okrążeń, a popołudniu pojawił się mały problem z kierownicą, którego rozwiązanie także zajęło trochę czasu. Byliśmy w stanie przetestować kilka rzeczy, włączając w to opony. Ciężko jest teraz powiedzieć coś na temat ich osiągów, gdyż są dobre na początku przejazdu, a później spadają ich właściwości, więc zobaczymy. Dodatkowo bardzo ciężko jest ocenić warunki pogodowe- to typowa pogoda w górach Eifel! Zmienia się z każdą godziną, od bardzo chłodnych warunków do słonecznych. Z tego powodu to trudne warunki dla twardych opon, ale zaryzykujemy ze strategią jutro i spróbujemy sprawdzić ,żeby się udało.”

snajper 322

snajper

Forum VIP
Ilu niemieckich kierowców ukończy wyścig na punktowanej pozycji?
Typ: Jeden wynik: Dwóch
Kurs: 4.30​
bwin​
Niemal 100% faworytem z niemieckich kierowcow do zdobycia punktow jest Vettel. Wydawalo sie takze ze rewelacyjny Adrian Sutil moze zalapac sie na punktowane miejsca. Jednak gdy zobaczylem ile ma paliwa na starcie oraz ze obydwaj kierowcy Ferrari startuja za nim lzejszym bakiem, wiec trudno bedzie mu o punkty. Dodatkowo presja moze byc duza, jazda przed wlasna publicznoscia oraz to ze Force India za wszelka cene chce zdobyc wkoncu uprawgnione punkty. No jezeli spadnie deszcz to szanse napewno wzrosna na pierwsze punkty Sutila, ale o pogodzie ciezko na razie cokolwiek powiedziec. Zagrozeniem tego typu moze byc takze fuksiarski Nick Heidfeld, ale zobaczymy czy slaby bolid BMWu pozwoli mu na jakis sukces.
Takze podsumowujac typ ryzykowny ale z dużą szansa wejscia. Badzmy szczerzy Vettel walczy wciaz o mistrzostwo i punkty powinnien zrobic. Jezeli nie zderzy sie z jakims BrawnemGP na starcie powinno byc dobrze. Adrian niestety bedzie musial jeszcze obejsc sie smakiem ????

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Wczoraj widziałem jedną peffkę - Webbera.
Dziś już nie jest tak dobrze...
Pary jakoś nie zachwyacją a kursy tym bardziej. Znalazłem jednak 2 dość ciekawe typy.
Prezent ze strony tobetu:
Kazuki Nakajima (Williams) - czy będzie sklasyfikowany w wyścigu?
Typ: Nie @ 3.20

Warto spróbować zxa drobne. Chyba każdt kto ogląda F1 wie, jak ten chłopak się gubi ???? Dziś będą ciężkie warunki, może spaść deszcz.... a to dla kierowcy, który nie korzysta z lusterek jak wyrok śmierci.
Gdyby był typ czy Kazuki wypadnie z toru gdy poczuje pierwsze krople deszczu - brałbym w ciemno ;)
Drugi typ to:
Heikki Kovalainen - Nick Heidfeld
Typ: Heidfeld @ 2.10
bwin

Heikki - nie ma co ukrywać, nie wyróżnia się w stawce umiejęnośćiami a powiedziałbym nawet, że należy do słabszych kierowców. W ten weekend ma w swoim samochodzie sporo poprawek (już wiem, już wiem snajperze, że nei tyle co Hamilton ;) ) i to mu znacząco pomogło w kwalifikikacjach.
Na treningach jednak niczym specjalnym się nie wyróżnił i tak wysoką pozycjkę zawdzięcza dobrej strategii doboru opon.
Bolidu specjalnie ciężkiego nie ma ale w trudnych warunkach szybko powinien puścić przed siebie Massę i Kimiego. Piquet z kolei długo nie wytrzyma na torze więc przeszkodą dla &quot;fuksiarskiego Nicka&quot; :d będzie tylko Sutil.
I w tym miejscu, mimo bardoz ciekawego kursu nie mogę siezgodzić ze snajperem. Któryś z tych dwóch kierowców &quot;łyknie&quot; Kovalainnena i jeszcze może zapunktuje.
Oby był to staszy z Niemców.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Dzial F1 cos kiepsko stoja, moze to dlatego ze Kubica nie osiaga sukcesow no ale coz.
Deszcze GP sie na zapowiada i bardzo dobrze. Wieksze emocje podczas ogladania, ale z typowaniem moze byc juz troche gorzej. Podam kilka propozycji i napisze kilka zdan co o tym sadze.
Kubica-Rosberg
Typ: Kubica @ 2.20 ⛔

bwin
To mial byc sezon Roberta i BMWu, ale tak to jest jak sie odpuszcza sezon gdy ma sie realna szanse na mistrza (wiem wiem powtarzam sie ale nie moge sie pogodzic ze BMWu tak zawalilo sobie koncowke sezonu 2008) Rosberg na starcie ma az 16kg wiecej paliwa od znajdujacego sie tuz za nim Polakiem. Niemiec mistrzem jazdy w deszczu nie jest co innego Kubica dla ktorego to moze byc jedyna szana na osiagniecie jakiegos sukcesu w tym wyscigu.
Alonso w TOP8
Typ: TAK @ 2.30 ✅

unibet
Dwukrotny mistrz swiata, jeden z najbardziej doswiadczonych kierowcow w stawce bedzie startowal z 12 pola. Bolid nie za ciezki nie za lekki co na starcie powinno mu pomoc w przebijaniu sie do przodu. Jezeli taktyka wypali i wszystko pojdzie zgodnie z planem, mozemy oczekiwac ze Hiszpan w mokrym wyscigu dojedzie na punktowanym miejscu.

Hamilton TOP3?
Typ: TAK @ 3.00 ⛔

unibet
Anglik spisywal sie ostatnio znakomicie. Widac ze nowy pakiet w jego bolidzie sie sprawdza. Trzeba przyznac ze Hamilton doskonale spisuje sie na mokrym torze... :|
Wedlug mnie 1 i 2 miejsce zarezerwowane bedzie dla bolidów RedBulla ktore swietnie spisuja w mokrych warunkach, a na najnizszym stopniu podium moze znalez sie Hamilton.

Czy 1 i 2 miejsce zdobeda bolidy z tej samej stajni?
Typ: TAK @ 2.60 ✅

unibet
Patrz wyzej, RedBulle w deszczu powinny siegnac po kolejny dublet.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Alonso w TOP8
Typ: TAK @ 2.30
unibet
Dwukrotny mistrz swiata, jeden z najbardziej doswiadczonych kierowcow w stawce bedzie startowal z 12 pola. Bolid nie za ciezki nie za lekki co na starcie powinno mu pomoc w przebijaniu sie do przodu. Jezeli taktyka wypali i wszystko pojdzie zgodnie z planem, mozemy oczekiwac ze Hiszpan w mokrym wyscigu dojedzie na punktowanym miejscu.

Czy 1 i 2 miejsce zdobeda bolidy z tej samej stajni?
Typ: TAK @ 2.60
unibet
Patrz wyzej, RedBulle w deszczu powinny siegnac po kolejny dublet.
Gdyby nie to, że absolutnie nei chciało mi się pisać analizy to też podałbym typ na to, że będzie dublet... oczywiście dublet Czerwonego byka bo inne stajnie raczej dizś z nimi nei powalczą.
Kłopotem jednak może być deszcz. Brawn będzie miał pewnie deszczową taktykę i być może jendego z kierowców uda im się utrzymać przed Vettelem.
Choć. jeszcze raz podkreślę, Red Bull ma aktualnie zdecydowanie najlepszy samochód w stawce ????

Co do Alonso w TOP 8.
Myślałem o tym przez chwilę. W końcu to świetny kierowca i lubi ten tor bla bla bla. Można o Alonso tak pisać w nieskończoność bo rzeczywiście zalet ma co niemiara.
Jednak Alonso popełnia w ten weekend błędy. Popełnił wielki w Q2 i obawiam isę, że może popełnić również taki w samym wyścigu.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik

Mecz:Czy Adrian Sutil (Force India) zdobędzie punkty w trakcie wyścigu F1?
Typ: Tak
Kurs: 2.40
Bukmacher: bwin
Analiza:
Sutil stoi przed ogromną szansą zdobycia swoich pierwszych punktów w F1. We wczorajszych kwalifikacjach Niemiec zajął wysokie 7dme miejsce, jest to na pewno największy sukces zespołu Force India. W 3ciej sesji kwalifikacyjnej Sutil jechał z najcięższym bolidem ,a mimo to nie zajął ostatniego miejsca. Dziś ponoć warunki deszczowe mają być , więc tym większe szanse widzę na Top 8 dla Sutila. Jeśli się oczywiście nie będzie usterek w jego bolidzie ;) . Jest to największy cel ekipy na dzisiejszy wyścig , więc pewnie już obmyślili swoją strategię by Adrian mógł zdobyć punkty. Nawet zmienne warunki atmosferyczne nie powinny zaskoczyć ekipy Force India, która w drugiej fazie czasówki świetnie poradziła sobie w trudnej sytuacji taktycznej. – Zaczęło padać i wyjechaliśmy na tor na oponach przejściowych – relacjonuje Adrian. Niemiec uważa ,że nie ma dla niego większego znaczenia . Z reguły byliśmy mocni w deszczu i w takich warunkach mieliśmy większe szanse, ale nasz zmodyfikowany samochód z nowymi częściami wydaje się być także mocny na suchym torze, więc i taki wyścig będzie dla nas dobry – uważa Sutil. Ja także podobnie myślę iż taka szansa musi zostać wykorzystana i typuję na punkty dla Sutila ;)
sporo informacji z f1.sport.pl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom