>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Korei Południowej 22-24.10.2010 [17]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
17. Grand Prix Korei Południowej - 24 października 2010
Piątek 22 października 2010 Trening 1 03:00 - 04:30 Trening 2 07:00 - 08:30 Sobota 23 października 2010 Trening 3 04:00 - 05:00 Kwalifikacje 07:00 Niedziela 24 października 2010 Wyścig 08:00

Info o torze: Nazwa: Korean International Circuit Położenie: Yeongam Data utworzenia: 2010 Pierwsze GP: 2010 Długość toru: 5,621 km Ilość okrążeń: 55 Dystans: 309,155 km Rekord okrążenia: DEBIUT 2010rok

AKTUALNA KLASYFIKACJA KIEROWCÓW :

1. Mark Webber 220pkt
2. Fernando Alonso 206pkt
3. Sebastian Vettel 206pkt
4. Lewis Hamilton 192pkt
5. Jenson Button 189pkt
6. Felipe Massa 128pkt
7. Nico Rosberg 122pkt
8. Robert Kubica 114pkt

KLASYFIKACJA KONSTRUKTORÓW

1. Red Bull 426pkt
2. McLaren 381pkt
3. Ferrari 334pkt
4. Mercedes 176pkt
5. Renault 133pkt

Nowy tor, nowe wyzwanie dla kierowców w stawce F1. Jakie będize to GP? Czy Robert Kubica da nam wkońcu powodu do satysfakcji po poprzednim zawodzie w GP Japonii ? Miejmy nadzieje, że mechanicy dokręcą teraz koła jak należy. Pierwsze odpowiedzi na nurtujące nas pytania kto będzie czuł się dobrze na tym torze poznamy juz w piątek o poranku, bo to właśnie na ten okres przewidziano sesje treningowe.

Zapraszam do dyskusji ;)

jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
Pytanie: Czy oleje w asfalcie spowodują, że będzie on śliski?
Hermann Tilke: Nie tylko oleje, ale środki adhezyjne. Normalnie, kiedy położony jest nowy asfalt, przez pierwsze 6 miesięcy środki chemiczne na powierzchni nawierzchni ścierają się, odsłaniając małe kamienie – które tak naprawdę stanowią o przyczepności. Zwyczajnie więc, te kamienie byłyby odsłonięte, tym razem jednak tak nie będzie, gdyż będzie na nich bitumen. Po pewnym czasie zostanie on usunięty, wtedy tor nabierze przyczepności. Ale w ten weekend tak nie będzie.
Pytanie: To może być widowiskowy weekend?
Hermann Tilke: Tak, szczególnie na początku. Po początkowych treningach tor znacznie się poprawi, ponieważ znajdzie się na nim dużo gumy, która poprawi przyczepność. Ale poza idealną linią będzie bardzo ślisko – to wyzwanie dla kierowców.
więcej http://www.formula1.pl/F1_news-10094-Tilke_zapowiada_ciekawy_wyscig.html

A 4

alex123

Użytkownik
co myślicie o zakładzie na to czy wyjedzie safety car?kursy na to sa w okolicach 1,7.Tor jest nowy dla wszystkich,lepsi zawodnicy juz go pewnie niezle ogarną na treningach,ale ogórki beda miec z nim wiele problemów,połozony jest nowy asfalt a wiec kierowcy niemogą zbytnio liczyc na dobra przyczepnośc,niepewna jest tez pogoda gdyz zapowiadaja na niedziele opady

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
no sc moze byc, ale jak szeroko i bezpiecznie to powie nam snajper ;d
co do mojego pytania, to pytam, bo jak inne serie wyscigowe tez teraz jezdza to tor nagumuja ;p

A 4

alex123

Użytkownik
już po pierwszej serii traningowej,kierowcy troche sobie pojeżdzili i tyle,bruno senna miał jakis wypadek,ale to standart,co do mojej propozycji na safety car to ciagle uważam ze wielce prawdopodobne jest to że jednak wyjedzie,do tego porządkowi to ogórki,pomagaja im koledzy z australii,pozatym dużo kurzu na torze i w aleii serwisowej,do safety cara dorzuce chyba senne ze niedojedzie,jeśli rzeczywiście spadnie troche deszczu to niejeden kierowca może do niego dołaczyc
edit:
snajper licze na twoje prognozy odnośnie wyścigu,jak oceniasz tor po treningach,czy zawodnicy beda dojeżdzac do mety?

C 1

cinek146

Użytkownik
Ciekawi mnie Vitaly Petrov może w końcu coś pokaże treningi całkiem przyzwoite jak na razie poczekam jeszcze na 3 trening i może spróbuje zagrać ze zapunktuje.

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
Ciekawi mnie Vitaly Petrov może w końcu coś pokaże treningi całkiem przyzwoite jak na razie poczekam jeszcze na 3 trening i może spróbuje zagrać ze zapunktuje.
Vitek jest cofnięty o 5 pozycji na starcie wyścigu za ostatnią kolizje w Japonii. Ja osobiście bym mu dużych szans nie dawał, zwłaszcza że jest to nowy tor. Pozatym kurs też nie zachwyca 1.8 wcale okazją nie jest.

golkeepersuczi 52

golkeepersuczi

Użytkownik
Pierwszy post w tej dyscyplinie sportu xD
Również czekam na ocene Snajpera . A zwłaszcza na typy : Kto lepszy ... Naprawdę zachęcam do tego typu grania zdarzeń . Przynajmniej jeden w miarę dobry typ na każdy wyścig można znaleźć .

snajper 322

snajper

Forum VIP
W wolnej chwili przejrzałem ofertę buka na wyścig i co ja widzę w betsafe 1.80 na Safety Car? ???? Przyznaje, że nie oglądałem treningów, ale przeczytałem że układ toru sprawia, że na starcie może być ciekawie.
Dodatkowo tor jest zakurzony i są problemy z przyczepnością, która według mnie będzie przez cały weekend. No i jeszcze możliwe są opady deszczu.
Typ jest godny uwagi i będzie się trzeba mu bliżej przyjrzeć. Gorzej jak dojdzie do takiej sytuacji
http://www.youtube.com/watch?v=Up2XSsxRXg8

A 4

alex123

Użytkownik
i tak puszcze safety cara ale czekałem na twoja opinie,w tym sezonie jest wiele nowych kierowców,ledwo co daja rade na starych torach,a tu maja ściganie na zupełnie nowym obiekcie,który wszyscy znaja tylko z symulatorów,do tego mnóstwo pyłu na torze,ekipa sprzatajaca jeszcze słabo doświadczona,może za kilka lat gdy już postawią mniasteczko wokół toru to sie to wszystko poprawi,niema co ruszac par bo tutaj kazdy może niedojechac do mety,to jest pierwszy wyścig na tym torze i wielka niewiadoma,zero statystyk czy wyników z lat poprzednich

lexapro 0

lexapro

Użytkownik
chyba najpewniejszy typ na cały weekend SC na tym torze to peffka, jak Vettel znalazł gwóźdź a jakiś dziennikarz widział węża to podczas wyścigu można się spodziewać jakiegoś Jumanji ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
No no Robert Kubica świetnie się spisuje w Korei. Najpierw drugi, potem czwarty, a przed kwalifikacjami najszybszy :!: Teraz powtórzyć to w Q a potem wyścig. Coś czuje może być emocjonująco

P 0

poldinio

Użytkownik
Sebastian Vettel spiął się w końcówce czasówki na torze Yeongam i wycisnął ze swojego RB6 maksimum, sięgając po dziewiąte pole position w sezonie. Niemiec okazał się lepszy od swojego zespołowego kolegi Marka Webbera i jutro stanie przed szansą na zwycięstwo. Robert Kubica uzyskał ósmy czas, przegrywając z Vettelem o 1,3 sekundy.

Trzeci czas wywalczył Fernando Alonso który okazał się szybszy od Lewisa Hamiltona, Nico Rosberga i Felipe Massy. Aktualny mistrz świata, ostatni z zawodników, który liczy się jeszcze w walce o tegoroczne laury, znajduje się w najgorszej sytuacji, rozpocznie bowiem wyścig z P7.
Początek dla Hamiltona
W pierwszej części kwalifikacji na południowokoreańskim torze Kubica uzyskał szósty czas. Żółto-czarne Renault z numerem 11 pojawiło się na torze dopiero w 13 minucie sesji. Polak wykonał dwie mierzone rundy, na drugim wykręcając 1.37,703. Najszybciej jedną pętlę toru w Yeongam pokonał Lewis Hamilton, który osiągnął 1.37,113, ale w czołówce było niezwykle ciasno. Vettel i Alonso stracili do Anglika setne części sekundy. Czwarty w wynikach Mark Webber stracił do byłego mistrza świata dwie dziesiąte sekundy.
Niespodzianek nie było i z zajęciami pożegnali się kierowcy Lotusa, Virgin i HRT. Grono pechowców uzupełnił Tonio Liuzzi.
Pokaz siły
W Q2 Red Bull zaczął odsłaniać swoje karty. Webber popisał się najlepszą rundą (1.36,039), pokazując, że w drugim i trzecim sektorze RB6 jest w stanie zniwelować straty z pierwszej części pętli i sięgnąć po P1.
Kubica nie zwlekał tym razem z opuszczeniem garażu. Na początek Polak założył twardsze opony i osiągnął 1.37,244. Na czele widniał tymczasem Vettel, który wykręcił 1.36,457. W drugiej próbie czołówka założyła miękkie opony. Alonso wbił się na pierwsze miejsce (1.36,287), ale jeszcze szybciej pojechał Massa (1.36,169). Obu panów pogodzili kierowcy Red Bulla, z których lepszy o 0,035 sekundy okazał się Webber. Robert Kubica co prawda poprawił swój wynik (1.37,179), ale do Australijczyka stracił aż 1,1 sekundy. Wynik ten zapewnił mu dziewiąte miejsce.
Poza finałem znalazł się Witalij Pietrow, który zaliczył efektowny piruet. Ostatecznie Rosjanin wywalczył 15. wynik. Poza nim swój udział w czasówkce zakończyli: Hülkenberg, Kobayashi, Heidfeld, Sutil, Alguersuari i Buemi.
Nokaut
Ostatnia odsłona czasówki na torze Yeongam przyniosła ogromne emocje. Na początku sesji świetnie pojechał Alonso (1.35,927). Drugą lokatę zajmował Vettel (+0,073), a trzecią Hamilton (+0,240), który przeżył dziwną przygodę podczas zjazdu do alei serwisowej. Kubica był czwarty, jednak jego rezultat (1.36,824) nie napawał optymizmem. Obawy okazały się słuszne.
W decydującej próbie Polakowi nie udało się pojechać szybciej i spadł na ósme miejsce. Fantastycznie spisał się za to Alonso, który podniósł poprzeczkę na 1.35,766. Wydawało się, że Hiszpan sięgnie po pole position, ale inne plany mieli kierowcy Red Bulla. Najpierw wyprzedził go Vettel, który wykręcił 1.35,585, a chwilę później na drugą lokatę wskoczył Webber (1.35,659). W ten sposób „Czerwone Byki” po raz ósmy w sezonie zapewniły sobie pierwszą linię na starcie wyścigu.
Źródło:f1.pl
Snajper: Sam to pisałeś? Źródło dodaj

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Webber-Alonso
1,85
buk: wujek betsyf ;)

Kubica 8 i może być ścisku, z przodu będzie ciekawie. Webber 2, Alonso 3 w kwalach, niby Webber startuje po brudnej części toru ale nie to jest wydaje mi się najważniejsze. Istnieje poważne &quot;ryzyko&quot; dla Alfonsinia, używa on 10 ostatniego z przysługujących regulaminowych silników na cały cykl GP.
Co to oznacza? Alonso z każdym kolejnym wyścigiem będzie musiał oszczędzać silnik, ten tor ma 2 długie proste w normalnych warunkach dla mnie było by not bet, ale Mark Webber zdecydował się na nowy 8 silnik z 10 przysługujących. Ferrari poprawiło się ale wciąż jest wolniejsze od Red Bulla.
Dojść może na starcie do pewnego kuriozum, lecz wierzę w &quot;czystość&quot; tego sportu i nie wydaje mi się by Vettel celowo spowolnił start by Alonso mógł wyprzedzić Webbera (na rękę to jest Vettelowi).
Spodziewam się, że Webber nie uśnie na stracie a Alonso będzie zmuszony oszczędzać silnik na prostej co sprawi, że 2 Red Bulle odjadą stawce.

Vettel-Alonso
1,55
betsafe

Tutaj sytuacja chyba jasna, spodziewane są opady deszczu mogą być cyrki, jednak Vettel wie jaki ma przed sobą cel, na starcie Fernando będzie miał bardzo ciężko wyprzedzić 2 Red Bulle, jeszcze jego ostatni silnik daje wiele do życzenia jeżeli chodzi o następne starty.
Wszystko może skomplikować Safety Car lub deszcz, nie mniej jednak liczę na podium identyczne jak pola startowe 3 pierwszych zawodników

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom