z moim pytaniem zwrocilem sie do spolecznosci innego forum, ale nie uzyskalem odpowiedzi, wiec mam nadzieje, ze tutaj uzyskam niezbedne informacje ????
do rzeczy:
jesli by ktos mi mogl to wyjasnic:
mam 8 typow:
LASK Linz - Bayern Monachium, typ 2 --> kurs 1,30
Torpedo Vladimir - Baltika-2 Kaliningrad, typ 1 --> kurs 1,35
FC Kuusankoski - Ponnistus, typ 1 --> kurs 1,35
MTZ-RIPO Minsk - Lokomotiv Minsk, typ 1 --> kurs 1,30
G. Gaudio / M. Mirnyi - Y. Allegro / R. Lindstedt, typ 1 --> kurs 1,26
Katarina Srebotnik - Vera Zvonareva, typ 2 --> kurs 1,25
Anabel Medina-Garrigues - Tathiana Garbin, typ 1 --> 1,37
M.E. Camerin / G. Dulko - M. Domachowska / S. Mirza, typ 1 --> kurs 1,38
jezeli na kazdy z zakladow postawie 2zl, to zaplace 247*2=494zl.
B&W-owski kalkulator pokazuje mi, ze jesli wejda mi wszystkie typy, to wygram 1652,69zl. tutaj pierwsze pytanie - wedlug jakiego wzoru kalkulator oblicza te 1652,69? czy ktos moglby to rozpisac?
drugie pytanie - ile wygram, i jak to obliczyc, jesli wejda mi 2 typy (czyli minimum), dajmy na to ten za 1,25 i ten za 1,26?
trzecie pytanie - jesli by ktos mi mogl podac wzor, wedlug ktorego oblicza sie wygrane w zaleznosci od typow ktore mi weszly (tak, zebym wiedzial ile wygram jesli mi wejdzie 5 typow, a ile, jesli wejda wszystkie).
z gory dzieki, jesli by cos bylo niejasnego, bede sie staral w miare szybko odpowiadac pozdrawiam.
do rzeczy:
jesli by ktos mi mogl to wyjasnic:
mam 8 typow:
LASK Linz - Bayern Monachium, typ 2 --> kurs 1,30
Torpedo Vladimir - Baltika-2 Kaliningrad, typ 1 --> kurs 1,35
FC Kuusankoski - Ponnistus, typ 1 --> kurs 1,35
MTZ-RIPO Minsk - Lokomotiv Minsk, typ 1 --> kurs 1,30
G. Gaudio / M. Mirnyi - Y. Allegro / R. Lindstedt, typ 1 --> kurs 1,26
Katarina Srebotnik - Vera Zvonareva, typ 2 --> kurs 1,25
Anabel Medina-Garrigues - Tathiana Garbin, typ 1 --> 1,37
M.E. Camerin / G. Dulko - M. Domachowska / S. Mirza, typ 1 --> kurs 1,38
jezeli na kazdy z zakladow postawie 2zl, to zaplace 247*2=494zl.
B&W-owski kalkulator pokazuje mi, ze jesli wejda mi wszystkie typy, to wygram 1652,69zl. tutaj pierwsze pytanie - wedlug jakiego wzoru kalkulator oblicza te 1652,69? czy ktos moglby to rozpisac?
drugie pytanie - ile wygram, i jak to obliczyc, jesli wejda mi 2 typy (czyli minimum), dajmy na to ten za 1,25 i ten za 1,26?
trzecie pytanie - jesli by ktos mi mogl podac wzor, wedlug ktorego oblicza sie wygrane w zaleznosci od typow ktore mi weszly (tak, zebym wiedzial ile wygram jesli mi wejdzie 5 typow, a ile, jesli wejda wszystkie).
z gory dzieki, jesli by cos bylo niejasnego, bede sie staral w miare szybko odpowiadac pozdrawiam.