cytat z dnia 16 czerwca 2019 21:52 przez chaserDzięki za odpowiedź!
Więc rozumiem, że nie zbanują, ale nałożą limity... Szkoda. Czyli trzeba grać na przemian u kilku bukmacherów (albo duży zakład rozbić na kilka mniejszych i zrealizować u kilku buków na raz) i czasem przejść się do punktu stacjonarnego, żeby zachować anonimowość i nie zwracać na siebie zbytnio uwagi online, aby zminimalizować to ryzyko nałożenia limitów.
Mam jeszcze pytanie - co znaczy "niecodziennie duże kwoty"? - To dość subiektywne określenie. Jakiego rzędu kwoty masz na myśli?
Zawsze warto mieć konta w kilku firmach i grać tam gdzie sie najbardziej opłaca. Granie stacjonarne też jest jakimś rozwiązaniem choć przy większych sumach zdarzało się ze pani w okienku wykonywała telefon. Ogólnie jednak te wszystkie limitowania, kombinowania z kontami itd odnoszą sie do bukmacherów spoza PL, poważna gra w naszych bukach przy obowiązującym podatku jest bez sensu. Choć oczywiście i polskie buki limitują.
Nie da sie konkretnie określić ile to dużo
To zależy. Kiedy gra jakaś niższa liga, czy tez mniej znany kierunek i w bukmacherach azjatyckich (które sa na ogół wyznacznikiem) czy też na giełdzie (
betfair) ida duze kwoty na np rynek over 1,5 gola do HT (dosyć częsty przypadek) to kurs jest w tych bukach mocno zbijany, często wręcz absurdalny patrząc na to ile zostało czasu do HT. Inne buki ten sam mecz i rynek wyrzucą z oferty
live, zawieszą, trochę tylko zbija kurs albo w ogóle nie zareagują. Gracze grając śmiało ten rynek powodują że kwoty jakie na niego wpływają sa często kilkunastokrotne lub jeszcze więcej wyższe niż np w analogicznym rynku w równocześnie rozgrywanym meczu czy tez w stosunku to średnio ogólnie przyjmowanych stawek na taki rynek. Bukmacher na to zwraca uwagę. Gracz który często gra własnie takie wyróżniające sie rynki na pewno przyciąga uwagę bukmachera i musi sie liczyć że firma może na niego nałożyć jakieś ograniczenia.
Dla przykładu
Fortuna ma bardzo szeroki
live, zdarzało mi sie kilka, kilkanaście razy zagrać w u nich, własnie na
live rynki który były niecodziennie mocno dofinansowane na giełdzie czy też kurs na nie w azji był mocno zbity. Mimo że patrząc na historie całego mojego konta na
fortunie mogę nie być nawet w sumie na plusie to teraz obojętnie jaki zakład, nawet za 50zł jest wysyłany do ręcznej weryfikacji i na ogół odrzucany. Przypuszczam że to własnie przez ten sposób gry buk mnie oznaczył i nałożył ograniczenia.