>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

[GR. D] Hiszpania [4:1] Rosja 10 VI

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Hiszpania - Rosja 10.VI

godzina:
18:00
Stadion:
Innsbruck
Kursy: 1: 1,75 -- X: 3,25 -- 2: 5,20
bukmacher: Expekt
Faworytem zdaniem bukmacherów w tym spotkaniu są Hiszpanie. Grupa bardzo wyrównana, z której każda drużyna może awansować do kolejnej rundy. Komu dajecie większe szanse na zgarnięcie pełnej puli punktów w tym spotkanie?
Zapraszamy do dyskusji na temat spotkania Hiszpania-Rosja.

mara14 0

mara14

Użytkownik
⚽ HISZPANIA - ROSJA ⚽

18.00

Euro 2008​

Skład Hiszpanii na Euro 2008:

Bramkarze: Iker Casillas (Real Madryt), Pepe Reina (Liverpool), Andres Palop (Sevilla)
Obrońcy: Sergio Ramos (Real Madryt), Joan Capdevila (Villarreal), Raul Albiol (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Fernando Navarro (Real Mallorca), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Juanito (Real Betis Sewilla)
Pomocnicy: Cesc Fabregas (Arsenal Londyn), Andres Iniesta, Xavi (obaj Barcelona), David Silva (Valencia), Santi Cazorla, Marcos Senna (obaj Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Ruben de la Red (Getafe);
Napastnicy: David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Real Mallorca), Sergio Garcia (Real Saragossa), Fernando Torres (Liverpool).

Skład Rosji na Euro 2008:

Bramkarze: Igor Akinfiejew (CSKA Moskwa), Władimir Gabułow (Amkar Perm), Wiaczesław Małafiejew (Zenit St. Petersburg);
Obrońcy: Aleksander Aniukow (Zenit St. Petersburg), Aleksiej Bieriezucki (CSKA Moskwa), Wasilij Bieriezucki (CSKA Moskwa), Siergiej Ignaszewicz (CSKA Moskwa), Denis Kołodin (Dynamo Moskwa);
Pomocnicy: Dinijar Bilaletdinow (Lokomotiw Moskwa), Dmitrij Torbiński (Lokomotiw Moskwa), Władimir Bystrow (Spartak Moskwa), Jurij Żyrkow (CSKA Moskwa), Konstantin Zyrianow (Zenit St. Petersburg), Roman Szyrokow (Zenit St. Petersburg), Igor Semszow (Dynamo Moskwa), Siergiej Siemak (Rubin Kazań), Rinat Janbajew (Lokomotiw Moskwa);
Napastnicy: Roman Adamow (FK Moskwa), Roman Pawluczenko (Spartak Moskwa), Paweł Pogrebniak (Zenit St. Petersburg), Andriej Arszawin (Zenit St. Petersburg), Dmitrij Syczew (Lokomotiw Moskwa), Iwan Sajenko (1. FC Nuernberg).

TYP: 1
KURS: 1,75
BUKMACHER:

ANALIZA:

Faworytem w tym spotkaniu jest Hiszpania. Jest to druga drużyna po zespole Niemiec typowana przez bukmacherów do zwycięstwa w Euro 2008. Najlepszym strzelcem Hiszpanów w eliminacjach był David Villa i to on właśnie wraz z Fernando Torresem będą głównym zagrożeniem pod bramką podopiecznym Guusa Hiddinka. Holenderski szkoleniowiec reprezentacji Rosji oparł swoją kadrę w znacznej mierze o graczy z ligi rosyjskiej. W kadrze jest kilku piłkarzy z tegorocznego zwycięzcy Pucharu Uefa Zenitu St. Petersbourg m.in. Andriej Arszawin i Pogriebniak. Na nich i na ich dobrą współpracę liczy głównie Holender. Drużyny przez niego prowadzone w ostatnich latach okazywały się czarnym koniem rozgrywek w jakich występowali. Być może Rosja będzie czarnym koniem Euro 2008 ? O tym przekonamy się podczas mistrzostw. W tym pojedynku jednak stawiam na podopiecznym Luisa Aragonesa, ponieważ mają więcej zawodników, którzy grają od wielu lat w czołowych klubach lig Europy i co najważniejsze stanowią główną siłę tych zespołów.

ficklash 0

ficklash

Użytkownik
Ja większe szanse daje Rosjanom, choć wydaje mi się że bedzie remis lub jednobramkowe zwyciestwo tejże druzyny. Hiszpanie jak wiemy grają świetnie z eliminacjach żeby potem zawodzić w dużych imprezach. Trafnie opisują to słowa &quot;gramy jak nigdy przegrywamy jak zawsze&quot;

matizoj33 0

matizoj33

Użytkownik
Mecz Hiszpanii z Rosją zapowiada się bardzo ciekawie , ostatnio dwóm drużynom dopisuje forma . Hiszpanie mają bardzo duże szanse na awans a Rosja postara sie im pokrzyżować plany i zrobić niespodziankę. Przez pierwsze 15 - 20 min Hiszpania będzie atakować i Rosjanie żeby marzyc o wygranej/remisie będą musieli tłumic ataki przeciwników . Jak wiemy w Rosji gra wielu utalentowanych piłkarzy takich jak Paweł Pogrebniak czy też Andriej Arszawin grający w Zenicie .
To na nich najbardziej będzie liczyć Hiddink .

Mój typ to under 2,5.​

lencio 16

lencio

Użytkownik
tylko ze Pogrebniak ma kontuzje a arshavin bedzie pauzował przez 2 mecze tak dzis słyszałem w wiadomosciach w eurosport ;]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
tylko ze Pogrebniak ma kontuzje a arshavin bedzie pauzował przez 2 mecze tak dzis słyszałem w wiadomosciach w eurosport ;]
I to sprawia że uważam że stawianie na Ruskich w tym meczu mija sie z celem. Hiszpanie pokaza dobrą gre jak zawsze na wielkich imprezach gdy w grupie grają wspaniale a w fazie pucharowej sa schody... Mecz zdecydowanie pod dyktando Hiszpanów. W ostatnim meczu towarzyskim formą błysnąl Xavi strzelając ładną bramke wiec uwazam ze razem z Fabregasem poprowadzą dobrze grą Hiszpanów i oni zejda zwycięsko z tego pojedynku. Zastanawiam sie nawet tu nad handi na Hiszpanow.

majkel1990 0

majkel1990

Użytkownik
Ja przeciwnie uważam że warto na nich postawić myślę że takie mecze powodują że zawodnicy którzy zastępują największe gwiazdy drużyny grają lepiej od nich Rosja to kopalnia diamentów trzeba je tylko oszlifować a co do Hiszpanii wcale nie są w jakieś wyśmienitej formie oglądałem mecz z USA to takie było bicie głową w mur dzięki indywidualnym umiejętnością ten mecz wygrali po niektórych zawodnikach widać lekkie zmęczenie sezonem kursy na Rosję wzrosną to dobrze więcej wygrał jednak stawka przeciętna;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Spotkanie: Hiszpania - Rosja
Mój typ: Hiszpania
Kurs: 1,65
Stawka: 8/10
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
O reprezentacji Hiszpanii mówi się, że grają jak nigdy, a przegrywają jak zawsze. Odnosi się to do faktu iż od dawna już nie osiągnęli oni żadnego sukcesu na arenie międzynarodowej. Moim zdaniem teraz nadarza się okazja aby spokojnie wyjść z grupy i powalczyć w fazie pucharowej o wysokie cele. Aby wyjśc z tej grupy przydałoby się wygrać w niezwykle ważnym meczu otwarcia, w którym przeciwnikiem będzie reprezentacja Rosji, której styl gry nie ukrywam, że bardzo mi się podoba i to właśnie zaraz po Hiszpanii kciuki będę ściskał za Sborną jeśli chodzi o rywalizację w grupie D. W każdym bądź razie w tym właśnie meczu liczę na pewną wygraną Hiszpanii. Piłkarze z Półwyspu Iberyjskiego według mnie są bardzo dobrze przygotowani do tego turnieju. Mają w swoich szeregach fantastycznych zawodników, którzy są niezwykle kreatywni, bardzo dobrze grają zarówno z kontry jak i atakiem pozycyjnym. Rosjanie jak juz wspominałem prezentują ciekawy styl gry, ale wydaje mi się, że jakby oni nie zagrali to z Hiszpanią w meczu otwarcia przegrają. Guus Hiddink co prawda zapowiada walkę o korzystny wynik z Hiszpanami, ale wydaje mi się, że gdzies w podswiadomosci wiedzą, że na maxa to oni będą musieli zagrac z Grecją i Szwecją, czyli teoretycznymi rywalami w walce o drugie miejsce. Podsumowując... wiele ciekawego nie napisałem, ale ostateczna moja decyzja to typ na pewną wygraną Hiszpanów, na ktorych mocno liczę w tym turnieju.

drago 108

drago

Użytkownik
Zapytam się was, czy lepiej stawiać under czy Hiszpanów?
Mecz może potoczyć się przecież różnie. Jeżeli przez pierwszy kwadrans bramki nie strzelą Rosjanie to raczej będzie under i wygrana Hiszpanów...
Nie jestem przekonany zwycięstwa faworytów, więc pewnie odpuszcze, ale chciałbym usłyszeć zdanie &quot;expertów&quot; czy stawiać under czy Hiszpanów?

julez 27

julez

Użytkownik
Hiszpania - Rosja
Prawdopodobne składy:
Hiszpania: Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Iniesta, Senna, Xavi, Silva - Villa, Torres
Rosja: Akinfeev - Aniukov, Shirokov, Kolodin, Zhirkov, Semshov, Zyrinov, Semak, Sychev, Bilyaletdinov, Pavlyuchenko

Analiza:
Pierwszy mecz w Grupie D, faworycie grupy jak i ME Hiszpanie zmierzą się z drużyną Rosji.
Rosja bez dwóch podstawowych napastników, co jest bardzo dużym osłabieniem w Ofensywie. Hiszpania – wszyscy zdrowi i gotowi do gry, w sparingach przed ME nie zachwycali, zapewne wygrają spotkanie, ale HC 0:1 na Hiszpanów bym nie ryzykował.
Uważam, że faworyci przycisną od początku spotkania, co jak myślę zaowocuje kontrolowaniem meczy przez większą jego część. Właściwie wszystko przemawia za drużyną z Torresem i Villą na czele.

Mój typ: 1 oraz, Pierwszy rzut rożny: Hiszpania

oryon 0

oryon

Użytkownik
Hiszpanie nie mają trenera, bo trudno tak nazwać tego starego pajaca, który robi z siebie pośmiewisko przy każdej okazji (ostatnio w TVE2). Należy również pamiętać o tym, że antagonizmy regionalne skupiają się w tej drużynie i póki idzie nie są aż tak widoczne. Przy pierwszym niepowodzeniu wyjdą na wierzch.
To, co zapowiada Aragones trzeba jeszcze podzielić przez jego aktualny poziom cukru we krwi, jak mu spada to zawsze mówi bardziej szczerze, co nie znaczy, ze do rzeczy.

Dla Hiszpanii ćwierćfinał to maksimum.

1:0 dla Hiszpanii, aczkolwiek wymęczone. Remis nie będzie dla mnie w żadnym stopniu niespodzianką.

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Vs

Konfrontacje w grupie D rozpoczynają gracze Hiszpanii i Rosji. Hiszpanie którzy zawsze są wymieniani w roli faworyta, bo tak jest i teraz często odpadają z turniejów dosyć szybko. Powiedzenie : &quot; Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze &quot; bardzo dobrze do nich pasowało, no właśnie pasowało bo moim zdaniem w końcu na tym turnieju Hiszpanie się przełamią. Odbiegając jeszcze trochę od meczu chciałbym się zbuntować przeciwko trenerowi Luisowi Aragonésa, dlaczego ? A za to że nie powołał Raula, bo przecież on był w tym sezonie w bardzo dobrej formie ale prawdopodobnie chodziło tam o spory pomiędzy Nimi, ale to nie zmienia faktu że mógł go powołać :] I chociaż Raula zabraknie na tych Mistrzostwach to na pewno dużą siłą rażenia będzie atak drużyny z Półwyspu Iberyjskiego, bowiem zagrają tam bardzo młodzi ale jakże utalentowani piłkarze a dokładnie Torres i Villa, obaj mieli bardzo udany sezon, strzelali dużo bramek i świetnie się dogadywali z kolegami z drużyny, a jak będzie w reprezentacji ? Myślę że podobnie :] Silną bronią będzie także defensywa Hiszpanii bowiem między słupkami stanie Iker Casillas, jeden z najlepszych bramkarzy świata, defensywą powinni rządzić Sergio Ramos, Joan Capdevila, Carles Puyol , Carlos Marchena. Wszyscy Ci gracze grają w lidze Hiszpańskiej co może a nie musi być ich atutem. W pomocy z pewnością będą rządzić Xavi i Iniesta, obaj gracze na co dzień grający w Barcelonie więc z pewnością będzie im lepiej się grało, uzupełniać będą ich Senna i Silva. Tak więc taka mieszanka wybuchowa powinna dać 3 punkty w tym meczu Hiszpanii. Rosjanie, to drużyna nieobliczalna, wyeliminowała Ona między innymi Anglików ze swojej grupy eliminacyjnej a kluczowym momentem była wygrana 2:1 na włąsnym terenie. Tak więc widzimy że potrafią Oni grać z dobrymi Europejskimi zespołami, jednak mają oni problemy kadrowe a dokładnie w ofensywie ponieważ Paweł Pogriebniak nie wyleczył kontuzji a za czerwona kartkę pauzować musi Arszawin. Na pewno dużym atutem Rosjan jest Guus Hiddink, jest to selekcjoner bardzo wybitny, bowiem dochodził ze swoimi drużynami do finałów wielkich imprez. Jednak ja tutaj stawiam na Hiszpanów za którymi przemawia dużo więcej atutów niż za Rosjanami, wprawdzie Rosjanie zapowiadają że zatrzymają dwójkę Torres - Villa ale jak będzie ? Szczerzę w to wątpię. Dodatkowym atutem Hiszpanów będzie psychika, bowiem wygrali Oni dwa mecze sprawdzające z Włochami oraz Francuzami oba po 1:0 więc widzimy że są dobrze przygotowani do tego turnieju ????

pozdROWienia ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

⚽HISZPANIA-ROSJA
TYp: 1
Kurs: 1,70
Bwin Stawka 8/10
✅✅WYNIK 4:1✅✅

Pierwszy mecz w grupie D. Na placu boju stanie jeden z faworytów do końcowego sukcesu-reprezentacja Hiszpanii. Czy tym razem uda im sie nie tylko oczarowac kibiców swoją gra ,ale dołożyc do tego medale?! Moim zdaniem jest na to szansa i mecz z Rosją to potwierdzi chociaz to dopiero faza grupowa to Hiszpanie na tle Rosjan są zdecydowanie lepsi. W zespole Hiddinka zabraknie Pogrebnyaka i Arszawina co oznacza ogromne oslabienie. Śmiem stwierdzic że najlepszych obecnie rosyjskich piłkarzy. Aragones może za to liczyc na swoich najwiekszych asów od Cassilasa w bramce po Torresa w ataku.
Na poprzedim turniejeu o ME obie reprezentacje także spotkały sie w rozgrywkach grupowych i góra okazali sie Hiszpanie którzy wygrali 1:0. Od tamtej pory Rosjanie to zupełnie inna odmłodzona ekipa która mogłaby zwojowac cos w tym meczu jednak wobec tych braków graczy Zenita obawiam sie o ich gre...
Hiszpanie mają w środku pola dwóch wspanialych rozgrywających. Mowa o Xavim i Fabregasie, a w ataku Villa z ZTorresem a wiec dwa wspaniuale żądła.

Prawdopodobne składy:
▶Hiszpania: Casillas - Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila,Fabregas, Senna, Xavi, Silva - Villa, Torres

▶Rosja: Akinfeev - Aniukov, Shirokov, Kolodin, Zhirkov, Semshov, Zyrinov, Semak, Sychev, Bilyaletdinov, Pavlyuchenko

Pierwsze spotkanie będzei szalenie ważne dla Hiszpanów i jakakolwiek wpadka w tym meczu oznaczac bedzie męczarnie w kolejnych spotkaniach a rywale się łatwo nie poddadza bo przeciez kolejni rywale to obrońcy tytułu Grecy i zawsze groźni dla każdego Szwedzi.
Stawiam zdecydowanie na Hiszpanów bo są lepszym zespolem i mają lepszych zawodników.

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
No cóż dla mnie ten mecz to taki odpowiednik meczu Portugalia - Turcja.Hiszpania mocny skład i pięknie grają tak jak Portugalczycy a Rosjanie tak jak Turcy kilku znanych graczy i wielka niewiadoma.Gram na Hiszpanów bo po prostu nie widzę innej opcji.Under over to tu czysta loteria.1,8 kurs zadowala oby po meczu było vive la espańa :p

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zapytam się was, czy lepiej stawiać under czy Hiszpanów?

Mecz może potoczyć się przecież różnie. Jeżeli przez pierwszy kwadrans bramki nie strzelą Rosjanie to raczej będzie under i wygrana Hiszpanów...

Nie jestem przekonany zwycięstwa faworytów, więc pewnie odpuszcze, ale chciałbym usłyszeć zdanie &quot;expertów&quot; czy stawiać under czy Hiszpanów?

Według mnie Hiszpania tutaj nie zawiedzie i osobiscie wolalbym zagrac na Hiszpanie. Spodziewam się wyników 2:0 lub 2:1. Więc tak na pograniczu under/over. W dalszych spotkaniach tej grupy liczę ze Rosja rozprawi się z Grecją i Szwecją i wraz z Hiszpanią z tej grupy awansuje. Jednakze... pozyjemy, zobaczymy jak to będzie ;)

T 9

tosterkm

Użytkownik
VS.

E sp aña - Ро сс и́я
Rozgrywki grupy D rozpoczna sie pojedynkiem Hiszpanii i Rosji. Cele obu reprezentacji sa zgola odmienne. Hiszpanie to faworyt kazdych mistrzostw, graja jak nigdy, przegrywaja jak zawsze. Czy Euro2008 potwierdzi te regule? Rosjanie pod wodza Hiddinka poczynili wyrazne postepy i przyjechali na Euro ugrac cos dla siebie. Ich celem jest wyjscie z grupy, Kazdy wynik ponad to jest sukcesem.
Hiszpanie to potega pilkarska, ktora nie potrafi potwierdzic swojej sily sukcesami na arenie miedzynarodowej. Z reguly przechodza eliminacje jak burza, pozniej odpadaja na turniejach mistrzowskich i zopstaja bez sukcesu. Euro2008 troche sie wylamoalo z tej reguly. Eliminacje zaczeli slabo, po zwyciestwie na Liechtensteinem doznali porazek z Islandia i Szwecja. Pozniej jednak wszystko poszlo dobrze i wygrali swoja grupe.
Rosjanie do spolki z Chorwatami wyeliminowali Anglikow. Nie da sie ukryc, ze awansowali dzieki swietnej grze Chorwatow na Wembley. Anglicy wygrywajac ten mecz awansowaliby na Euro.
Hiszpanie personalnie sa bardzo silni i moznaby powiedziec, ze maja zespol kompletny. Niestety zespolowi temu brakuje najwazniejszego - wynikow.
W bramce Cassilas, razem z Cechem i Buffonem swiatowy top bramkarzy.
W obronie bardzo wysokiej klasy zawodnicy: Ramos, Capdevila, Puyol , Marchena. Wszyscy graja w moim zdaniem drugiej lidze swiata - hiszpanskiej. Slynie ona z ofensywnego stylu. Zawodncy ci graja przeciw najlepszym ofensywnym zawodnikom na swiecie.
W pomocy Hiszpanie maja swietnych zawodnikow, takich jak Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Xavi, David Silva, Marcos Senna czy Xabi Alonso. Sa to swietni zawodnicy, z ktorych mozna storzyc doskonala linie pomocy, ktora zneutralizuje poczynanai ofensywne przeciwnika i przede wszystkim bedzie bardzo silna w ofensywie.
Z przodu dwaj swietni zawodnicy, ktorzy maja za soba swietne sezony - Torres i Villa. W polaczeniu z dobra linia pomocy jest to mieszanka bardzo ofensywna.
Druzyna Rosji opiera sie na zawodnikach grajacych w rodzimej lidze. Stanowi ona kolektyw, w ktorym jest kilka jasnych puntow, ktore stanowia o sile ofensywnej reprezentacji Rosji. Niestety jeden z najlepszych zawodnikow rosyjskich, Pavel Poggrebnyak nie zagra na Euro2008 na skutek kontuzji. Ponadto w pierwszych dwoch meczach zabraknie Andeya Arshavina, ktory pauzuje za czerwona kartke. Uwazam ze to powazne oslabienia. Obaj ci zawodnicy sa bardzo kreatywni i bez nich Rosja straci duzo na jakosci. Obrona Rosji jest bardzo solidna, w 12 meczach eliminayjnych stracili tylko 7 bramek.
Hiszpanie wygrali 6 ostatnich meczow, z czego 4 razy 1:0, raz 2:1 i raz 3:0. Widac ze nie szaleja z przodu mimo ze maja swietnych zawodnikow w ofensywie. W obronie graja bardzo dobrze, traca bardzo malo bramek, a ich gwiazdy z przodu zawsze cos strzela. Watpie czy to zamierzony efekt, wg mnie ich trener nie potrafi stworzyc dobrej druzyny. Poza tym Hiszpania to kraj federacyjny, animozje miedzy zawodnikami z roznych regionow sa powazne. Mysle ze to jeden z powodow slabej gry Hiszpanow na waznych turniejach.
Rosjanie odwrotnie. Ostatnie 4 mecze to 3 zwyciestwa i porazka 0:3 z Rumunia, bilans 12-5. Po stracie Pogrebnyaka i Arshavina powinni skupic sie bardziej an obronie i liczyc na kontry. Trudno bedzie zastapic tych zawodnikow, dlatego watpie, zeby Hiddink podejmowal zbedne ryzyko w meczu z najsilniejsza ekipa w grupie.
Moim typem na ten mecz jest under2,5 @ 1,63 (betfair). Dla odwazniejszych polecam under1,5 @ 2,88 (betfair). EDIT
Hiszpania - Rosja 4:1 (2:0)

Hiszpanie jednak maja zespol, graja naprawde dobrze i nie sprawdzily sie moje przewidywania. Dziwie sie tylko jakim cudem oni meczyli po 1:0 w meczach towarzyskich z takimi ekipami jak Irlandia Północna czy USA, albo 2:1 z Peru.
Rosjanie wcale nie maja monolitu w tylach, wrecz przeciwnie. Mimo braku Pogrebnyaka i Arshavina ich gra ofensywna byla lepsza niz defensywna. Jednym slowem Viva Espana! Obok Holandii zaprezentowali sie najlepiej jak dotychczas.
under2,5 @ 1,63
under1,5 @ 2,88

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Hiszpania - Rosja ✅
Typ: 1
Kurs: 1.60
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: W pierwszej wtorkowej konfrontacji w Grupie D, która zostatnie rozegrana na stadionie Tivoli Neu w Innsbrucku, Hiszpania podejmować będzie Rosję.
Wielu kibiców zapewne nie może zrozumieć decyzji prowadzącego Hiszpanów Luisa Aragonesa o nie powołaniu na EURO doświadczonych i mających za sobą udany sezon Raula i Gutiego. Choć z drugiej strony selekcjoner wie najlepiej, jakie decyzje podjąć.
Xavi Hernandez, Andrés Iniesta, Marcos Senna i David Silva, a z przodu niezwykle skuteczni David Villa i Fernando Torres to skład, który moim zdaniem nie wymaga jakichkolwiek zmian.
Rosjanie natomiast zostali osłabieni brakiem najskuteczniejszego napastnika Pavla Pogrebnyaka, którego godnie zastąpić ma Andrei Arshavin. Ale Guus Hiddink to na tyle doświadczony trener, że na pewno odpowienio ustawi wyjściową jedenastkę.
Uważam, iż faworyt w tym spotkaniu jest, mimo wszystko, jeden - Hiszpania, która odniesie dzisiaj pierwsze i mam nadzieję nie ostatnie zwycięstwo w turnieju.

Ostatnie spotkania towarzyskie reprezentacji Hiszpanii:
04.06.2008 Hiszpania - USA 1:0
31.05.2008 Hiszpania - Peru 2:1
26.03.2008 Hiszpania - Włochy 1:0

Ostatnie spotkania towarzyskie reprezentacji Rosji:
04.06.2008 Rosja - Litwa 4:1
28.05.2008 Rosja - Serbia 2:1
23.05.2008 Rosja - Kazachstan 6:0

Ostatnie spotkania pomiędzy drużynami:
27.05.2006 Hiszpania - Rosja 0:0
12.06.2004 Hiszpania - Rosja 1:0

D 0

damafi

Użytkownik
HISZPANIA-ROSJA 4:1
Villa
Villa
Villa
Pavlyuchenko
Fabregas

Tak jak można było przewidzieć wygrali Hiszpanie,grali bardzo dobrą piłke,spokojną i ile mieli strzałów na bramke!!!Zeby Polacy tak strzelali to było by super! Co do ataku Hiszpanów Torres i Villa normalnie fantastyczny ich mecz ten drugi strzelec 3bramek wszystko to mowi za siebie. Ciekawe jak bedzie dalej z Hiszpańską drużyną oby jak najlepiej!!!
Co do Rosji to brak słów...Jeśli bedą grać tak dalej to napewno pożegnają sie z turniejem bardzo szybko...Ciekawe jak drugi mecz tej grupy sie potoczy... Pierwsze 15minut dość dobre w ich spotkaniu oraz ostatnie 10 po strzeleniu bramki a tak to mecz sobie przetruchtali...

Czy myślicie że Villa zostanie królem strzelców???

P 0

piasecky1

Użytkownik
dobre złego początki..
nie żebym powtarzał jakieś utratę schematy ale zaczyna się zgodnie ze znany od lat hiszpańskim scenariuszem.
hiszpania pięknie wypunktowała rywala wykorzystując jego wszystkie słabe punkty.
rosja to trochę taka analogiczna sytuacja do polski zagraniczny trener ,długo oczekiwany awans i niezbyt udane otwarcie turnieju.

Do góry Bottom