>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

[GR. B] POLSKA [0:2] Niemcy 08 VI

M 55

meggie1

Użytkownik
Oczywiscie patriotycznie jestem za Polska ???? Jednak patrząc trzezwo mysle ze bedzie remis, wynik 1:1. Polska jest bardzo zmobilizowana na to spotkanie, i jest to 1wszy i zarazem najwazniejszy mecz jaki rozegraja Polacy. Wiadomo ze bedziemy chcieli Niemcom pokazac, to bedzie wielki Polsko-niemiecki pojedynek. Jednak ambicja to nie wszystko, na boisku liczy sie przede wszystkim gra.

Wracajac do patriotycznej postawy - mozna postawic na wygrana Polski - badz tez jesli sie wierzy w zwycięstwo Polakow - na wynik 1:2 po kursie 19.

T 9

tosterkm

Użytkownik
Panowie żeby wygrać musielibyśmy sobie flaki wypruć piszecie że Niemcy mają obronę bez formy a co powiecie o naszej obronie? i napastnikach Niemieckich będą wchodzić jak w masło o wygranej nie ma mowy ale cuda się zdarzają w sumie jesteśmy &quot;strasznie&quot; osłabieni bo brak nam NAJLEPSZEGO zawodnika(błaszcza) a Niemcy mają full ekipę gotową do gry
stawiam na niemców w stsie kurs 1.7 polecam
niestety masz racje
jakby zagral Blaszczykowski to jakos moze by to bylo, ale bez niego nasza ekipa baaaaaardzo duzo traci, nie wierze ze Lobodzinski jest w stanie go zastapic, tak samo roszady z Rogerem w pomocy to nie to samo, Kuba to zawodnik z troche innej bajki, umie sie zastawic, ma swietny drybling, jest szybki i umie pojechac przeciwnika jeden na jeden, Lobodzisnki moze za nim buty nosic, Kuba, Ebi i Boruc to jedyni naprawde klasowi zawodnicy naszej kadry, moze jeszcze Zewlakow i Lewandowski, reszta to sa przecietni zawodnicy srednich co najwyzej klubow, nie ma co sie oszukiwac
Niemcy maja bardzo silna ofensywe i pewnie beda z tego korzystac, obrona jest niepewna i na pewno beda chcieli grac pilka, narzucic swoj styl gry i prowadzic gre, niemieccy napastnicy (a dokladniej mieszanka polsko-hiszpansko-brazylijsko-panamsko-wegiersko-niemiecka) to jest klasa swiatowa i nasi obroncy beda mieli z nimi mega przeprawe, nawet jakby sobie Bąk z Żewłakowem flaki wypruli to i tak Boruc bedzie mial do wyjecia z 5 setek bo Niemcy sa po prostu bardzo mocni, mysle ze pogramy z kontry i Kuba bylby tu nieoceniony
mimo wszystko serce nie sluga i jutro kibicuje Polakom, rano ide do kosciola a potem sciskam kciuki!

deniak 0

deniak

Użytkownik
Wymieniłeś wszystkich z wyjątkiem tego, który jutro będzie liderował naszej ekipie i na którego najbardziej liczę - Krzynówka. Nie jest niestety kolorowo i trzeba to przyznać uczciwie. Ebi w słabej formie (piłka uciekająca od nogi w meczu z Danią), Łobodziński wielka niewiadoma, jeśli zagra Roger to z tego co pokazał w ostatnim sparingu to do wielu piłek raczej nie dobiegnie, Żurawski.. no... jak Żurawski.. Jedyne na co liczę to powtórka z cudu chorzowskiego i kolejny wygrany pojedynek Dawida z Goliatem. Jutro flagi na maszt użytkownicy FB, nie zawiedźcie mnie! ????

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Drugi mecz grupy A ME 2008 ! Zagrają w Nim Polacy z Niemcami, jest to dla Nas Polaków Święta Wojna, każdy się szykuje na ten mecz z Niemcami, można by o Nim dużo , dużo pisać jednak ja się nie będę o Nim rozpisywał za dużo. Słabym punktem u Niemców jest na pewno defensywa, Lehman nie grał za dużo w Arsenalu a gdy przyszło mu bronić w meczach sparingowych spisywał się fatalnie ( chociażby mecz z Niemcami ) podobno narzekał na piłki ale dla każdego bramkarza są One takie same więc nie rozumiem jego pretensji a po drugi piłki są dostosowane do napastników i aby padało więcej bramek, co jest na pewno lepsze dla widowiska :] Obrońcy Niemców także nie spisywali się najlepiej w meczach kontrolnych, Lahm podawał przeciwnikom i robił straty jak chłopak w gimnazjum, Christoph Metzelder , Per Mertesacker też nie najlepiej sobie radzili w sezonie jak i w przygotowaniach do Euro. Na pewno największą bronią Niemców jest formacja ofensywna, tacy zawodnicy jak Ballack , Klose , Podolski czy Schweinsteiger to zawodnicy najwyższej światowej półki ale jeżeli dobrze ich pokryjemy to nie będą mogli zrobić Nam krzywdy. Ważne jest także niedopuszczanie do strzałow bo Ballack czy Schweinsteiger mają bardzo silne uderzenie a ta nowa piłka jak wyżej pisałem leci bardzo mocno i bardzo dziwnie więc może przysporzyć Borucowi dużo problemów. O naszej reprezentacji nie będę pisał bo każdy co się interesuje piłką i bukmacherką wie jak to wszystko wygląda :] Ja tylko powiem że liczę na Naszych piłkarzy ! :] Więc Polacy zapamiętajcie ! : dobre krycie liderów reprezentacji Niemiec, nie dawajcie oddawać strzałów Niemcom, przechodźcie szybko do kontrataku bo obrona Niemców się gubi, oddawajcie dużo strzałów bo Lehman jest zakręcony jak tampon w pi*dzie ! :grin:
pozdROWienia ????

damian22stw 0

damian22stw

Użytkownik
ŁUKASZ GARGUŁA DO 1 SKŁADU !!!!!!!!!!!!!!!
SZKODA, ŻE ZOSTAŁ ODESŁANY DO DOMU NAJLEPSZY POLSKI POMOCNIK CZYLI RADEK MAJEWSKI.
ORAZ WIELKA SZKODA, ŻE TRENER NIE ZAUWAŻYŁ NAJLEPSZEGO POLSKIEGO NAPASTNIKA ADRIANA SIKORY ORAZ POMOCNIKA BARDZO DOBREGO PIOTRKA PIECHNIAKA.
Garguła + Majewski + Sikora + Piechniak to byłby składzik.
Apropo meczu to jedynym słusznym rozwiązaniem do grania u bukmacherów jest opcja czerwona kartka dla reprezentacji Polski. pozdrawiam

truum 0

truum

Użytkownik
ja nie chce nic mowić ale na podwójna szanse na Polaków (x2) jest kurs 2.50 godny zauważenia, a raczej wiadomo ze sie bedziemy bronic, także ...

oryon 0

oryon

Użytkownik
Jakiś czas temu zagrałem U 48.5 autów po 2.1 w Bwin. Nie wiem jak teraz stoi linia, ale typ i kurs zachęcający do próby. Polacy coraz bardziej starają się szanować piłkę, jak najdłużej trzymać ją w boisku, starają się klepać, a nie wybijać na oślep, Niemcy wiadomo, będą pewnie prowadzili grę z poszanowaniem piłki bez niepotrzebnego chaosu i głupich wybić.

sutek 79

sutek

Forum VIP
ŁUKASZ GARGUŁA DO 1 SKŁADU !!!!!!!!!!!!!!!
SZKODA, ŻE ZOSTAŁ ODESŁANY DO DOMU NAJLEPSZY POLSKI POMOCNIK CZYLI RADEK MAJEWSKI.
ORAZ WIELKA SZKODA, ŻE TRENER NIE ZAUWAŻYŁ NAJLEPSZEGO POLSKIEGO NAPASTNIKA ADRIANA SIKORY ORAZ POMOCNIKA BARDZO DOBREGO PIOTRKA PIECHNIAKA.
Garguła + Majewski + Sikora + Piechniak to byłby składzik.
Apropo meczu to jedynym słusznym rozwiązaniem do grania u bukmacherów jest opcja czerwona kartka dla reprezentacji Polski. pozdrawiam
Gargułą ostatnie pół roku forma piknikowa, niczym nie wyróżniał się w Bełchatowie ostatnimi czasy, lepsze wrażeniem nawet robił 19 letni Centarski.
Majewski zgadza się bardzo dobry zawodnik, tylko jest młody i sam nie wiem czy udzwignął by presję gry na tak wielkiej imprezie ale jego widziałbym w składzie
Sikora niski ale piekielnie szybki napadzior, też się dziwie dlaczego nie dostał wogóle szanszy pokazania się w meczach towarzyskich bo na pewno na to zasłuyżył
Piechniak do kadry ? nie na dzień dzisiejszy, co pokazał w Groclinie porównując prawe skrzydło Groclinu i lewe na którym grał Jarek Lato to zdecydowanie lepiej grał Lato. Piechniak przeciętny poziom naszej ekstraklasy więc kadra to temat nie dla niego

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Niemcy - Polska (Handicap 0:1) ✅
Typ: 1
Kurs: 2.05
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Dzisiejszego wieczoru będziemy świadkami spotkania, w którym Niemcy zmierzą się z Polską.
Oczywistym jest, iż nasi reprezentanci będą musieli wznieść się na szczyt swoich umiejętności, by odnieść pierwsze historyczne zwycięstwo nad naszymi sąsiadami (ostatnią bramkę strzeliliśmy Niemcom 28 lat temu!).
Obecna reprezentacja naszych zachodnich sąsiadów jest kontynuatorem drużyny, która dwa lata temu zdobyła brązowy medal Mistrzostw Świata (po drodze wygrywając w Dortmundzie z Polakami w meczu grupowym 1:0). Trenerem jest Joachim Loew, który wtedy był asystentem Jurgena Klinsmanna, a w składzie znajduje się, aż 15 zawodników, którzy byli w kadrze na tamten turniej.
Natomiast w przypadku Mistrzostw Europy nie jest już tak dobrze, gdyż dobra passa skończyła się w 1996 roku, kiedy w pamiętnym finale przeciwko Czechom dwa gole rezerwowego wtedy Oliviera Bierhoffa, w tym jeden „złoty gol”, dały Niemcom tytuł. Od tamtego czasu reprezentacja Niemiec nie wygrała na EURO żadnego z sześciu spotkań, dwa razy z rzędu odpadając w fazie grupowej.
Nie zmienia to jednak faktu, iż z reprezentacją, czy to Niemiec, czy wcześniej RFN, nigdy nam jakoś &quot;nie wychodziło&quot; i tak też, moim zdaniem, będzie dzisiaj. Typuję 2:0 dla Ballacka i spółki.

Prawdopodobne składy:

Niemcy: Jens Lehmann (VfB Stuttgart) - Philipp Lahm (Bayern Monachium), Per Mertesacker (Werder Brema), Christoph Metzelder (Real Madryt), Marcell Jansen (Bayern Monachium) - Clemens Fritz (Werder Brema), Torsten Frings (Werder Brema), Michael Ballack (Chelsea Londyn), Bastion Schweinsteiger (Bayern Monachium) - Miroslav Klose (Bayern Monachium), Mario Gomez (VfB Stuttgart)

Polska: Artur Boruc (Celtic Glasgow) - Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) - Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Guerreiro Roger (Legia Warszawa), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck) - Maciej Żurawski (AE Larisa) - Euzebiusz Smolarek (Racing Santander)

Ostatnie spotkania towarzystkie reprezentacji Niemiec:
31.05.2008 Niemcy - Serbia 2:1
27.05.2008 Niemcy - Białoruś 2:2
26.03.2008 Szwajcaria - Niemcy 0:4

Ostatnie spotkania towarzyskie reprezentacji Polski:
01.06.2008 Polska - Dania 1:1
27.05.2008 Polska - Albania 1:0
26.05.2008 Polska - Macedonia 1:1

soofka 0

soofka

Użytkownik
Niemcy - Polska: (dokładny wynik): 1:1
Kurs: 7,00
Buk: efortuna (niegdyś Profesjonał)
&quot;Przede wszystkim typując ten wynik kierowałem się jedną zasadą: NIGDY nie stawiaj przeciwko swoim. Myślę, że remis byłby dla Polaków zwycięstwem. Dla wielu z nas mecz ten jest ważniejszy, niż wyjście z grupy. Niemcy to właściwie odwieczny rywal Polski, ze względów historycznych, kulturowych, niegdyś religijnych, zawsze “coś do nas mieli”. Również na boiskach piłkarskich nasze boje zawsze miały drugie dno. W 1974 najlepsza w historii reprezentacja Polski grała o finał z RFN-em. Mecz ten przeszedł do historii jako “mecz na wodzie” ze względu na fatalne warunki pogodowe i boisko pokryte wodą. Piłka zachowywała się nieprzewidywalnie, lecąc do pustej bramki Niemców zatrzymała się w kałuży na linii. Niestety to Polacy mieli mniej szczęścia w tym starciu, choć zdaniem wielu byli lepszą drużyną. Chyba nigdy nie zapomnimy Niemcom tego spotkania i zawsze będzie ono przywoływane w kontekście kolejnych naszych starć.
Niemcy są zdecydowanym faworytem tego meczu. Mają bardzo dobrą reprezentację z wieloma światowej sławy gwiazdami. Ich piłka jest dobra, rozsądna, poukładana, genialna wręcz pod względem taktycznym i strategicznym. Niemcy zawsze należeli do grona najlepszych drużyn świata, fakt ten nie ulega zmianie od lat. To właśnie dlatego bukmacherzy ustalają najniższe kursy właśnie na ich zwycięstwo w całym turnieju, jednocześnie w meczu z Polską dając naszym minimalne szanse na zwycięstwo. I, chcąc nie chcąc, trzeba się zgodzić, że te szanse faktycznie są niewielkie.
Remis jednak jest w zupełności w zasięgu Polaków. W tym roku mamy bardzo dobrą kadrę, najlepszą od lat. Potwierdzają to dobre wyniki eliminacji. Najważniejszym meczem w ostatnim czasie było nasze zwycięstwo z Portugalią, które pozwoliło naszej reprezentacji uwierzyć w siebie i w swoje umiejętności. Nie możemy narzekać na brak dobrych zawodników, wszak tacy piłkarze, jak Smolarek, Błaszczykowski czy Boruc grają na swoich pozycjach w dobrych, europejskich klubach i sięgają z nimi po wiele sukcesów. I, co najważniejsze, mamy wreszcie dobrego trenera. Leo Beenhakker to doskonały taktyk. Jego ogromną zaletą jest umiejętność zmotywowania piłkarzy przed meczem. Myślę jednak, że Polaków nie trzeba będzie motywować na potyczkę z Niemcami.
Na mistrzostwach świata w 2006 roku również graliśmy z Niemcami. Wówczas wszystkie atuty były po ich stronie - walczyli o wyjście z grupy, byli gospodarzami turnieju, mieli zdecydowanie lepszą kadrę. Mimo tego mecz był bardzo wyrównany i dopiero pod sam koniec, w 90 minucie, naszym rywalom udało się strzelić zwycięskiego gola. Przez dwa lata wiele się zmieniło. Tym razem będziemy grać mecz otwarcia, Niemcy nie są już gospodarzami, a nasza kadra znacznie urosła w siłę.
Obstawiam wynik 1:1, bowiem obie drużyny grają przede wszystkim defensywnie. Polska zazwyczaj zdobywa bramki z kontrataku, zaś Niemcy wypracowywują sobie sytuacje dużą ilością podań. Myślę jednak, że Niemcy pierwsi zaatakują, chcąc szybko się z nami rozprawić. Przewiduję zatem dwa możliwe scenariusze: albo zdobędziemy bramkę jeszcze w pierwszej połowie i przez drugą będziemy się bronić, próbując swych sił w kontrataku, albo zostaniemy prędko zepchnięci do defensywy i to nasi rywale obejmą pierwsi prowadzenie, a my będziemy starać się odrobić straty. Wynik remisowy wydaje mi się być najbardziej prawdopodobny i zadowalający dla mnie, okazyjnego kibica reprezentacji. Nie wyobrażam sobie jednak tego spotkania bez żadnego gola, ktoś bowiem będzie musiał prędzej czy później popełnić błąd. Dlatego też mój typ to wynik 1:1.
&quot;
Zacytowane z http://blog.soofka.pl.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
No i wreszcie nadszedł ten dzień. Teraz już tylko wielkie odliczanie do pierwszego w historii meczu Polaków na EURO i to w dodatku z Niemcami, którzy są faworytami do końcowego sukcesu. Ale po kolei. Polska w bardzo dobrym stylu awansowała z grupy eliminacyjnej (na pierwszym miejscu). Nie można też nie przypomnieć wyników spotkań z Portugalią. Zwycięstwo u siebie 2:1 i remis na wyjeździe 2:2.
Reprezentacja Niemiec ukończyła eliminacje na drugim miejscu. Ośmiokrotnie zwyciężali, trzykrotnie zremisowali i raz przegrali (z Czechami). To pokazuje, że Niemcy mają silną ekipę. Po odejściu Klinsmanna drużynę przejął jego asystent Joachim Loew, który kontynuuje myśl szkoleniową poprzednika a to oznacza, że Niemcy wciąż grają ofensywny, szybki football. Polacy zmierzą się z Niemcami po raz 16. Niestety bilans poprzednich spotkań jest dla nas bardzo nie korzystny. Polska jeszcze nigdy nie wygrała z Niemcami. Mam nadzieję, że to się zmieni. Po dzisiejszym pierwszym historycznym meczu na Euro, będzie pierwsze historyczne zwycięstwo nad drużyną Niemiec. Jednego możemy być pewni, nasza ekipa pod wodzą Leo jest na pewno bardzo dobrze przygotowana do tego spotkania. Dlatego będziemy świadkami zaciętego boju naszych Orłów. Jeśli chodzi o wynik, to raczej dużej ilości bramek nie zobaczymy, tak więc mogę polecić typ na under 2,5.

typ główny: under 2,5
typ dodatkowy: x2

ycho 9

ycho

Użytkownik
Niemcy - Polska
Typ:Mniej niż 1,5
Kurs:3.80
Buk: Bwin
Analiza:
Pierwsze mecze obu tych drużyn na Euro , podobnie było na mistrzostwach świata w Niemczcech gdzie gospodarze w pierwszym meczu z trudem pokonali naszą drużynę , strzelając gola w doliczonym czasie do drugiej połowy.
Polska bardzodobrze radzi sobie z grą w obronie dobre taktyczne ustawienie , do tego dobór graczy i ogromna mobilizacja i chęć odniesienia sukcesu po latach to czynniki przemawiające za Polską , oczywiście jest jeszcze Atur Boruc jeden z najlepszych bramkarzy globu.
Niemcy , mają zaś teoretycznie większe indywidualności w zespole , jednak popatrzeć na to kto był w formie w tym sezonie to wyjdzie że tylko Ballack.
Bo Podolski i Klose nasi &quot;rodacy&quot;(niech ich ch**) grali bardzo przeciętnie , żeby nie powiedzieć słabo , podobnie jak ich kolega z drużyny Bastian Schweinstiger(pewnie źle napisałem ;/) , Bramkarz Jens Lehman to też można powiedzieć Katastrofa , po kilku nie udanych meczach na początku sezonu odesłany na ławę Arsenalu i obraził się , wrócił do Bundes Ligi na przyszły sezon.
Widać więc że Niemcy mają problemy ze swoimi gwiazdkami , a Polacy tworzą na boisku dobry i zgrany kolektyw , dzięki czemu pokonali m.in. Portugalię .
Dziś nie liczę na zwycięstwo , a na skuteczną obronę i wynik 0:0 , przecież 2 lata temu brakło 1 minuty ????

julez 27

julez

Użytkownik
Niemcy - Polska

Kadra Niemców na ME 2008
Bramkarze: Jens Lehmann (Arsenal), Robert Enke (Hannover 96), Rene Adler (Bayer Leverkusen)
Obrońcy: Arne Friedrich (Hertha BSC), Philipp Lahm, Marcell Jansen (obaj Bayern Monachium), Per Mertesacker, Clemens Fritz (oboje Werder Brema), Christoph Metzelder (Real Madryt), Heiko Westermann (Schalke 04)
Pomocnicy: Michael Ballack (FC Chelsea), Torsten Frings, Tim Borowski (obaj Werder Brema), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Piotr Trochowski (Hamburger SV), David Odonkor (Betis Sewilla)
Napastnicy: Miroslav Klose, Lukas Podolski (obaj Bayern Monachium), Mario Gomez (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Oliver Neuville (Borussia Mönchengladbach)

Kadra Polski na ME 2008
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Wojciech Kowalewski (Korona Kielce), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)
Obrońcy: Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)
Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Herta Berlin) Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger Guerreiro (Legia Warszawa)
Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Marek Saganowski (FC Southampton).

Prawdopodobnie składy:
Niemcy: Lehmann –Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen – Fritz, Frings, Ballack, Schweinsteiger – Klose, Gomez
Polska: Boruc – Bąk, Wasilewski, Żewłakow, Wawrzyniak – Łobodziński, Roger, Krzynówek, Lewandowski – Żurawski – Smolarek

Analiza:
Gramy dziś z jednym z faworytów do zdobycie ME 2008 roku ( ja tak nie uważam, ale mniejsza…), Niemcy drużyna turniejowa, czyli rozpędzają się z każdym meczem, i tu upatruje szansy Polski na remis, bądź wygrana (chciałbym). Niemcy są naszpikowani gwiazdami, według ekspertów Polsatu Sport, wytypowałem taki skład polski, więc mogą się zdarzyć pewne rozbieżności, ale zobaczymy o, 20:15 w jakim składzie wystąpi nasza reprezentacja. Trener Niemców prawdopodobnie wystawi na lewym skrzydle podolskiego, przez co chce wzmocnić siłę ofensywną swojego zespołu, gdyż obrona nie jest monolitem i łatwo zmusić ją do błędu, dlatego lepiej atakować cały mecz ( tak myśli ich trener, oczywiście wg mnie). Jeżeli moje przewidywania się sprawdzą, to np. Jacek bąk nie będzie mógł asekurować Wasilewskiego, gdy przy piłce będzie Podolski, gdyż utworzy się w tym momencie ustawienie 1-4-3-3 ze strony Niemców, Podolski będzie prawdopodobnie „Fałszywym skrzydłowym”. Największą gwiazdą Niemców jest Ballack, jak wiadomo zostawienie mu trochę wolnego miejsca może spowodować utratę bramki, ponieważ ma on dobre podanie prostopadłe do napastników, oraz dobry strzał z dystansu. Siła Polaków – kolektyw, w ofensywie rotacja pozycjami między Żurawskim – Smolarkiem, Krzynówkiem - Smolarkiem, Łobodzińskim – Smolarkiem. Kłopotem reprezentacji polski, będzie Golański, który nie jest nominalnym lewym obrońcą – jest praworożny – brakuje mu automatyzmu gry na tej pozycji, ale był już wcześniej próbowany na tej pozycji..

Jako że jest to pierwszy mecz obydwu zespołów nie przewiduje w tym meczu wielu goli, Polacy będą się bronić (jeżeli nie padnie gol w pierwszych 30 min, będzie under) oraz stawiam na Polskę z X, dlatego ze jest to dla mnie Value bet, po prostu ja bym ustawił kurs na Niemców na granicy 1,85 kursu, a nie 1,45 (Bet-at-home). Wierzę w możliwość remisu Polski…

Mój typ: Under 2.5, oraz Polska z X

M 0

maciek4w

Użytkownik
Spotkanie: Niemcy - Polska
Typ: X
Kurs: 3,85
Buk:
bet-at-home.com Z prognoz pogody wynika, że podczas meczu Polaków będzie padać deszcz. Niebo będzie bardzo zachmurzone – poinformowała TVN 24. Oznacza to, ze Polacy prawdopodobnie rozegrają mecz z drużyną Niemiec w strugach deszczu. Będzie to idealna szansa, aby powalczyć z Niemcami. Moim zdaniem, może być powtórka z MŚ&#39;74, tyle że teraz będzie lepszy wynik ???? Trzymajmy kciuki za Naszych i miejmy nadzieję, że Nasi zostawią serce na boisku.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Skład Polaków na mecz z Niemcami:
Boruc- Wasilewski, Bąk, Żewłakow, Golański- Łobodziński, Dudka, Lewandowski, Krzynówek- Żurawski, Smolarek

duda 380

duda

Użytkownik
No i ch... to wszystko strzelił ????
Były okazje których nie wykorzystaliśmy, Niemcy swoje wykorzystali i niestety mamy co mamy. Trzeba coś z naszą grą szybko zrobić bo mecze z Austrią i Chorwacją ciemno widzę ????
Dudka, Golański, Wasilewski, Łobodziński - dzisiaj zagrali najsłabiej.

munez 0

munez

Użytkownik
Duda- dokladnie lecz jeszcze dopisalbym tutaj Krzynówka, ktory zagral moim zdaniem fatalnie....zero w przyjeciu pilki.
Za to chce pochwalic Rogera.....nie zobaczylem zadnego bledu....zagral rewelacyjnie w 2 polowie, byl poprostu najlepszy.
Szkoda, Golanski dal poprostu ciala.....nasza obrona wciaz jest fatalna.....

jacek89 5

jacek89

Użytkownik
Ale za to ładnie pokazał się Roger, którego tak wielu krytykowało...poza tym Piszczek zaliczył także niezły debiut.
Szkoda, że &quot;gol&quot; Smolarka był po spalonym...gdyby było 1;1...
Trzeba się skupić teraz na kolejnych meczach...

majkel1990 0

majkel1990

Użytkownik
Ja widzę Polskę w ćwierćfinale Polacy jak na polaków grali niespodziewanie dobrze zawiedli jednak teoretycznie najlepsi polski piłkarze poziomem Niemcom dorównywał jedynie Roger no może ale to może Lewandowski cóż bywa radze co niektórym obejrzeć mecz z Niemcami na MŚ i jeszcze raz ten mecz KOSMOS A ZIEMIA! reprezentacja 2 lata była cieniem obecnej Leo bardzo ciekawie ustawił taktycznie Polaków. Polacy zrealizowali ten plan jednak o przegranej zadecydował fakt że nie mamy napastnika klasowego poziomu wysokiego i błaszczu nie grał;(

R 0

ragnar2

Użytkownik
Zgadzam sie tutaj z Majkelem, zobaczcie mecz na MŚ z Niemcami. Tam atakowalismy przez pierwsze 20 minut, a potem calkowicie sie cofnelismy do obrony, a w tym meczu Polacy caly czas stwarzali jakies sytuacje. Wiadomo, ze wynik nie cieszy, ale uwazam, ze Leo zrobil naprawde duzy krok na przod z nasza reprezentacja. Warto rowniez zauwazyc, ze nasi (przede wszystkim obroncy) przez pierwsze 30 minut grali jakby sparalizowani. Potem sie to wszystko rozkrecilo, a 2 polowa to naprawde byla dobra gra Polakow. Smiem twierdzic, ze gdyby uznano bramke Smolarka to Polska w tym meczu moglaby pokusic sie nawet o wygrana. Co do wystepow poszczegolnych zawodnikow to jesli Krzynowek pojawi sie w meczu z Austria to naprawde moj szacunek do Leo ostro spadnie. No chyba, ze zdecyduje sie dac mu szanse powiedzmy 30-45 pierwszych minut gry. Moim zdaniem Jacek byl dzisiaj najslabszym zawodnikiem z calej reprezentacji. Fatalne strzaly z dystansu, TRAGICZNY strzal w pierwszych minutach wysoko ponad poprzeczke w zasadzie na pusta bramke. Slabe przyjecie, slabe podanie, slabo dosrodkowania z rzutow roznych, kilka niepotrzebnych fauli. No nawet jesli chcialbym go za cos pochwalic to naprawde nie ma za co. Slabo zagrali moim zdaniem rowniez Golanski i Zurawski. Smolarek tez zawiodl, ale tego sie akurat spodziewalem przed meczem, poniewaz uwazam, ze Ebi gra troszke jak panienka. Jest zwinny, szybki, ale wystarczy, ze ktos wejdzie w niego cialem, puknie lekko barkiem, a on lezy. Ebi nie nadaje sie na styl jaki prezentuja niemcy (specjalnie z malej ;]), czyli typowa silowa pilka. Tym bardziej, ze w obronie mielismy dzisiaj dwa wiezowce (Metzelder i Mertesacker). Lewandowski kilka strzalow z dystansu, ale nie zagrozilo to w zaden sposob Lehmanowi. Za to chcialbym pochwalic gre Rogera. Obawialem sie troche o niego, ale naprawde gral fajnie, z pomyslem i polotem. Myslalem rowniez, ze bedzie mial w dupie wyniki i nie wlozy w ten mecz serca, bo w zasadzie co go obchodzi, ktore miejsce zajmie Polska. Zmienilem jednak zdanie kiedy doszedl do o wiele za mocno podanej pilki, ktora leciala w prawy naroznik polowy niemcow. Zdolal wtedy dosrodkowac. Boruc dzisiaj zagral na dobrym poziomie, jednak nie wiem czy zauwazyliscie, ze Artek znowu slabo gra na przedpolu. Kilkakrotnie wychodzil z bramki, po czym zmienial zdanie i cofal sie do niej. Raz sie rowniez posliznal i upadl, takie bledy nie moga sie zdarzac na tego typu imprezach. Pochwalilbym rowniez...Łobodzinskiego. Nie wiem czemu uwazacie, ze zagral zle, moze ogladalismy 2 inne mecze ;) Nie lubie goscia, nie podoba mi sie jego styl gry i nie chcialem zeby Leo go wystawial, ale musze obiektywnie ocenic, ze w 1 polowie byl zdecydowanie najlepszym naszym zawodnikiem. Popatrzcie ile akcji mielismy z prawego skrzydla. Ogolnie jestem pelen optymizmu przed meczem z Austria. Polska naprawde (nie liczac fatalnej obrony) grala ciekawie i mogla ten mecz nawet wygrac.

Swoja droga wiem, ze pewnie niewielu z Was sie ze mna zgodzi, ale ze wszystkich ekip, ktore dotychczac zagraly (nie widzialem meczu Portugalia-Turcja takze tego nie licze, bo podobno Turcy slabo wypadli) najslabiej zaprezentowala sie druzyna...niemiec. Oprocz pierwszych 25minut niemcy grali bardzo dobrze, ale potem, gdy Polacy ich przycisneli to nie mieli nic do powiedzenia. Uwazam, ze zarowno Austria i Chorwacja o wiele lepiej wypadly niz niemcy dzisiaj.

Do góry Bottom