>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

French Open '12 - typy z kwalifikacji kobiet

Status
Zamknięty.
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Bertens-Beck 1 1,45
Holenderka lepsza w mojej opinii i jutro powinna to potwierdzić.Beck w ogóle mnie nie przekonuje,w h2h 1-0 dla Bertens i dodając fakt,że miesiąc temu wygrała w Fes pokonując po drodze przeciwniczki dużo lepsze powinna spokojnie się z Niemką uporać.
Parra Santonja-Coin 1 1,5
Hiszpanka dużo lepsza w mojej opinii a kurs niezły trzeba przyznać.Parra Santonja na clayu wychowana,zeszły sezon lepszy niż ten ale ma okazję by się poprawić.Francuzka plącze się po ITFach ze słabymi bądź co bądź wynikami a jak wygrywa to już z dużo słabszymi zawodniczkami niż Hiszpanka.Podejrzany trochę kurs na Parrę ale trzeba brać bo jest niezły.
Hlackova-Domachowska 1 1,38
Domachowska to dla mnie bardzo słaba zawodniczka i Czeszka powinna sobie spokojnie poradzić.Potrafiła ograć w ostatnim czasie Martic,Hsieh czy Stephens to i poradzi sobie z Martą,która zbyt dobrze ostatnio sobie radzi.Mimo,że h2h 2-0 na korzyść Polki to nie widzę jej w tym pojedynku.

Wszystkie kursy bwin
E: Kurs na Bertens już tylko 1,38 na Hlackovą 1,32

betlej 184

betlej

Użytkownik
Ciekawie wygląda również typ :
Knapp vs Vandeweghe 1.36 kurs bet365.com
Karin notowała fajne wyniki ostatnio. W Portugalii ograła Danillidou, Kirilenko, Voskobeova. Zatrzymała się dopiero na dobrze dysponowanej Suarez Navarro. W Rzymie ograła Vinci 2:1 by potem ulec Cibulkowej 2:1. Przeciwniczki na pewno z wyższej półki niż Coco Vandeweghe która cały kwiecień grała w turniejach ITF w Ameryce i tam głównie przegrywała.
Wydaje mi się że kurs dość fajny a różnica klas znacząca.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Elena Bogdan - Alla Kudryavtseva
Typ: Elena Bogdan
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Alla Kudryavtseva nigdy wybitną tenisistką jeśli chodzi o grę na cegle nie była, nawet w sezonach gdy 2007-2010 gdy kończyła sezon w pierwszej setce rankingu WTA zdarzała jej się odpadać już w pierwszej rundzie French Open. Najlepszy jej wynik to trzecia runda tego turnieju co obecnie wydaje się niemożliwe do osiągnięcia przez Rosjankę.
Alla obecnie obniżyła loty niż we wspomnianych wcześniej sezonach. W tym na cegle grała już sześciu turniejach gdzie w czterech przypadkach kończył swój udział na pierwszym meczu a w dwóch pozostałych na drugim. Jej statystyki na cegle nie powalają na kolana, jej skuteczność to 45.1 % zwycięstw i według mnie w pojedynku z Rumunką Eleną Bogdan, będzie miała duże kłopoty by osiągnąć dobry wynik, ja nawet uważam, że będzie to kolejna porażka Rosjanki w tym sezonie na cegle.
Rumunka bowiem ma niezłe statystyki jeśli chodzi o cegłę 60 % zwycięstw a w tym roku jej statystyki to 3 zwycięstwa i 6 porażek. Owszem nie powalają one ale była już w ćwierćfinale w Tunis, a poprzednie sezony w jej wykonaniu wyglądały na cegle bardzo przyzwoicie. Liczę, że dzisiaj to właśnie Rumunka wykorzysta słabszą grę Alli na cegle i awansuje do kolejnej rundy kwalifikacyjnej Roland Garros.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Andrea Hlavackova - Marta Domachowska
Typ: dokładny wynik 2-0
Kurs: 1,72 (Bet365)
Niby się nie gra przeciwko naszym, ale tu nie ma innej opcji jak zwycięstwo Czeszki. Polka niestety nie brnie w ogóle do przodu ze swoją grą. Jako juniorka zapowiadała się świetnie, jednak nie potoczyło się to wszystko jak trzeba. Andrea singlowo dopiero się rozwija, ale już notuje dobre wyniki. Z ostatnich to w Madrycie przeszła kwalifikacje pokonując Hsieh i Stephens, w pierwszej rundzie Rodionovą, a przegrała w drugiej z Azarenką 3-6 6-7 (miała nawet piłkę setową! nie pamiętam czy jedną czy 2 czy 3 nawet). Później we Włoszech wygrała z Martic i Ormacheą, a poległa z Petrovą w 1 r. Z całym szacunkiem do Polki, ale jakby tu trafiła na którąś z tenisistek, które Hlavackova ostatnio pokonała, to także bym grał przeciwko Marcie. Oczywiście Czeszka to nie jest nikt wielki, ale wydaje się, że jest w niezłej formie, więc na słabiutką Domachowską musi wystarczyć, nie chce być inaczej.
Wynik: ✅ 2-0 (6-0, 7-5)

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Estrella Cabeza-Candela - Laura Robson 1.58 e-toto (godzina 13:45) 2:6 6:7 ⛔

vs.

Hiszpanka rozegrała znacznie więcej meczy na mączce w tym roku. Brytyjka zaś jedynie kilka, z czego ostatni mecz skreczowała z Rybarokovą w Cagnes Sur Mer. To na pewno nie jest nawierzchnia dla bardzo młodej, bo osiemnastoletniej Brytyjki.

Mihaela Buzarnescu - Lou Brouleau 1.35 e-toto (godzina 11:15) 6:0 3:6 6:4 ✅

vs.

Mihaela Buzarnescu - Rumunka, która kilka dni temu obchodziła 24 urodziny. Ma na swoim koncie wygranyech aż 10 ITFów a także w 2006 roku wygrała juniorski turniej deblistek wielkoszlemowego turnieju US Open w parze z rodaczką Ioaną Ralucą Olaru. 26 czerwca 2006 zajmowała czwarte miejsce w rankingu juniorek. Z kolei Lou Brouleau 4 dni temu obchodziła swoje dopiero 17 urodziny, więc na pewno jeśli jest nie najmłodsza to jedną z najmłodszych uczestniczek tegorocznych kwali. Jeśli ostatni wynik Francuzki na mączce to 1:6 0:6 z Rihel Hogenkamp (223 WTA) to nie widzę większych szans dla Lou, mimo, że ostatnie wyniki Rumunki też nie są przekonujące, jednak jeden z pewniejszych meczy wg mnie.

G 32

gosc83

Użytkownik
Muguruza Blanco-Svitolina
Typ:1
Kurs:1.20
Bukmacher:Expekt
20%lokatę dają nam dziś buki, świetna, młoda z wielkim talentem, wysoką formą Hiszpanka która pokonała w tym roku w turnieju Miami takie zawodniczki jak Zvonareva, Pennetta i dosyć twardo zagrała w r16 z Agnieszką zmierzy się dziś w kwalifikacjach do Rolanda ze słabą Ukrainką która nie pokonała w tym roku nikogo znanego z WTA, poza tym występowała głównie w ITF, pomimo że kurs 1.20 uważam że jest zawyżony jak na obecną formę, talent, obu zawodniczek, pewniak.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Misaki Doi - Dinah Pfizenmaier
Typ: Dinah Pfizenmaier
Kurs: 2.37
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Wczoraj obie zawodniczki rozegrały 3 setowe pojedynki pierwszej rundy kwalifikacyjnej i o ile Dinaha Pfizenmaier po pierwszym słabszym secie z Kristyną Pliskovą potrafiła się odbudować i dwa kolejne sety wygrać dość pewnie (26 62 61) o tyle Misaki Doi miała spore problemy z Oksaną Kalashnikovą wygrała pierwszego seta 63 a następie przegrała drugiego 36 i przegrywała 2-4 w trzecim i chyba tylko dlatego, że rywalka nie potrafiła tego wykorzystać zawdzięcza swój awans.
Reprezentantka Japonii potwierdziła wczoraj to czego się spodziewałem a mianowicie, że kort ziemny nie jest jej ulubioną nawierzchnią. Owszem była w półfinale w Jackson w tym roku ale to raczej wyjątek od reguły. Jej skuteczność zwycięstw na cegle to 50%. Dla porównania Niemka 68.42 % zwycięstw na tej nawierzchni.
Według mnie faworytką spotkania jest Niemka, Japonce wczoraj w pewnych momentach pomagała Gruzinka (8 Double Faults przy żadnym DF Japonki) dziś zmierzy się z rywalką według mnie mocniejszą i lepiej prezentującą się na cegle niż Oksana Kalashnikova, choć pamiętajmy, że Gruzinka była naprawdę bliska wyeliminowania Japonki już wczoraj. Mam nadzieje, że Niemka będzie bardziej skuteczna i Misaki Doi zakończy dziś swój udział z paryskim Roland Garros.

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Birnerova E. (Cze) - Zaniewska S. (Pol) 6-4,3-6,6-4
Typ: Birnerova E. ✅
Bukmacher: Bwin
Kurs: 2.25
Analiza:
Szczerze powiem to nie rozumiem trochę tych kursów, 2.25 na Czeszkę? 6-1,6-2 z Ivanova w 1 rundzie, 6-2,6-1 z Yuriką Semą w 2 rundzie, nie powalają ze względu na średnie przeciwniczki, jednak zastanawiają czy może postawić na tę zawodniczkę. W tym roku Eva nie szaleje na cegle, 7/15 co daje 46,7% wygranych meczy, jednak większość porażek wzięła się z początku roku. Ostatnie spotkania dają nadzieję, że Czeszka awansuje do turnieju głównego. Po za wygranymi w eliminacjach do Rolanda Garrosa, tydzień temu pokonała u siebie w Pradze, Olivie Rogowską 6-1,6-4, Annę Beck 3-6, 6-1,7-5 i porażka dopiero z dobrze ostatnio spisującą się Cornet 2-6,2-6.
66.7 % zwycięstw jako outsider w ciągu ostatnich 3 miesięcy daje kolejny powód do postawienia na tę zawodniczkę. Poza tym od Sandry jest wyżej w rankingu o ponad 60 miejsc, jest bardziej doświadczoną zawodniczką no i ten kurs, nie mogę przejść obojętnie. Trochę żal stawiać przeciwko Polakom ale czasem trzeba.
Polka na pewno jest w formie trzeba to przyznać. Od marca wygrała 17/18 spotkań czyli aż 94%. Należy pamiętać, że były to głownie spotkania ITF z zawodniczkami 200-300 w rankingu, jednak nie ma co odbierać zasług Sandrze, tak może się tylko przebić w rankingu. Ostatni miesiąc to bardziej znaczące wygrane z Schoofs Bibiane 6-1, 2-6,6-3, Jabeur Ons 6-4,4-6,6-2 w challangerze Tunis, gdzie odniosła zwycięstwo.
W 1 rundzie do &quot;RG&quot; pokonała Jones Sacha 6-4,6-2 i w 2 rundzie Dolonts Vesna 7-6, 3-6,6-3 co bardzo dobrze świadczy o naszej dziewczynie. Jednak pomimo sympatii do Polki, to szanse oceniam 50-50 a więc kurs 2.25 na Birnerova uważam jako fajny prezent. Dodam, że u bukmachera bet at home czy Pinnacle jest dużo niższy i oscyluje w granicach 2.10. Także, jak to ktoś kiedyś powiedział: czy wygram pieniądze czy Polka przejdzie dalej to i tak będą korzyści. : )
Powodzenia!
Garbine Muguruza Blanco (ESP) - Lara Arruabarrena-Vecino (ESP)
Typ: Garbine Muguruza Blanco ⛔ 0-6,6-7 btw. surprise!
Kurs: 1.42
Bukmacher: Bwin.
Garbine Muguruza Blanco wedlug mnie zdecydowaną faworytką, w tym roku pokonała już dobre zawodniczki WTA: Zvonareva Vera, Penette, na mączce Parra-Santonja Arantxa, Tatishvili Anna czy Mayr Patricia. Łatwo przeszła dwie pierwsze rundy kwalifikacyjne, nie wyobrażam sobie, żeby jutro odpadła.

Otrzymane punkty reputacji: +11
B 2

borek734

Użytkownik
Kursy na Birnerova w bet365 skoczyło do 2,62. Czy o czymś może nie wiemy ?
Skoczyly bo jak sie dowiaduje idzie masówka na Zaniewska. W sumie nie wiem dlaczego?? :/

Ja myślę, że jedną z głównych przyczyn może być to, że Polacy grają na Polkę, i to jest jeden z głównych powodów
to miałem na mysli... patrioci:/ ale to w sumie dobrze, wiekszy kurs na Birnerova

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Skoczyly bo jak sie dowiaduje idzie masówka na Zaniewska. W sumie nie wiem dlaczego?? :/
Ja myślę, że jedną z głównych przyczyn może być to, że Polacy grają na Polkę, i to jest jeden z głównych powodów

4 96

46ckm

Użytkownik
Ja to bym na waszym miejscu taki pewny zwycięstwa Birnerovej nie był bo nasza Sandra przez ostatni miesiąc wygrał 3 turnieje może niższej rangi ale jednak. Wczoraj pokonała Rosjanke Dolonts która wcześniej występowała pod panieńskim nazwiskiem Manasieva i swego czasu osiągnęła kilka znaczących wyników a tutaj w Paryżu wygrała w 1 rundzie też z nie byle kim bo z Argentynką Dulko. Także ja tutaj widzę faworytkę w naszej tenisistce bo wyniki mówią same za siebie i nie dziwię się bukmacherom że faworyzują Polkę.
Birnerova - Zaniewska @1,65 Bwin

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom