>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Francja - Brazylia 20.09.2014, godz. 16:40 [I mecz półfinałowy MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

FRANCJA - BRAZYLIA
4.25 - 1.20 Unibet​

Poziom MŚ jak na razie rozczarowuje (ale w sumie nie ma co się dziwić, bo poziom męskiej siatkówki reprezentacyjnej poszedł ostro w dół ostatnio), ale co do tego meczu mam naprawdę spore oczekiwania.

Francuzi strasznie mi się na tych MŚ podobają. Przed turniejem nie sądziłem, że będą już tutaj w stanie grać na tak wysokim poziomie (obok Brazylii główny faworyt do wygrania IO według mnie). Zespół młody, jeszcze trochę niestabilny, ale z ogromnym potencjałem. Doskonale poukładani, świetne wyszkolenie techniczne.

Brazylijczycy słabsi w porównaniu do poprzednich lat, ale jak widać to i tak wystarcza do walki o MŚ (co pokazuje na jakim poziomie jest męska siatkówka obecnie). Jeżeli będzie Murilo to ciężko ich będzie ruszyć.

Przedwczesny finał? Być może.

Zapraszam do dyskusji!​

B 81

bartek_em

Użytkownik
Z całym szacunkiem dla Ciebie Redwitz. Bardzo Cię szanuje i praktycznie zawsze się zgadzam z tym co piszesz ale tutaj mnie lekko zdenerwowałeś :p. Sugerowanie ze to jest przed wczesny finał widząc co nasi wyprawiają to lekko przegiąłeś. Nasi jak by nie było ograli oby dwóch po drodze J . Wczoraj z Rosją wygrane sety były pod kontrolą. W ogóle nasi mają najcięższą drogę a przegrali tylko raz. Co do poziomu siatkówki to się zgodzę. Rzeczywiście jest niższy niż za czasów Giby czy Dante. Ale nie ma co naszym umniejszać sukcesu z tego powodu. Tak się gra jak przeciwnik pozwala. Co do typu na ten mecz to też liczę na opór ze strony Francuzów. Jednak obawiam się ze to może wystarczyć na góra seta. Brazylijczycy w Katowicach czują się pewnie. Szczególnie to widać na zagrywce. Tego im trochę brakowało w Łodzi a i tak widać ze nie zagrali źle. Dołożą zagrywkę to będzie ciężko Francji nawet o tego seta. Moim zdaniem tutaj typ na Brazylie -1.5 seta . Lecz kurs będzie pewnie w okolicach 1.4 więc raczej nie warto. Chyba ze w dublu z polską na podobny zakład.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Z całym szacunkiem dla Ciebie Redwitz. Bardzo Cię szanuje i praktycznie zawsze się zgadzam z tym co piszesz ale tutaj mnie lekko zdenerwowałeś :p. Sugerowanie ze to jest przed wczesny finał widząc co nasi wyprawiają to lekko przegiąłeś.
Już tłumaczę o co mi chodzi.

Francja - Brazylia to dla mnie przedwczesny finał, ale z tego powodu, że ten mecz może stać na naprawdę niesamowitym poziomie jeżeli obie drużyny zagrają na miarę potencjału.

Francuzi w poprzednim sezonie pokazali, że z Brazylijczykami grać potrafią, a wtedy według mnie byli trochę słabsi (chociaż był kapitalny Lyneel).

Przyznaję, że Polaków zresztą tak samo jak Francuzów lekko przed turniejem nie doceniałem. Dlaczego?

Wydawało mi się, że Polacy po prostu nie zdążą tego całego systemu gry dopracować. System, do którego dążą jest wymagający i trudny. Tutaj jak na razie grają naprawdę dobrze, ale falują. Całe szczęście, że w piątych setach są w stanie przechylić szalę na swoją korzyść.
Nie da się też ukryć, że siłą Polaków miała być zbilansowana gra wszystkimi strefami. A jak na razie trochę jednak brakuje gry przez środek, a przecież przyjęcie jest raczej na dobrym poziomie. Ogromny szacunek dla Wlazłego. Naprawdę nie sądziłem, że będzie jeszcze w stanie wskoczyć na tak wysoki poziom i jeszcze się na nim trzymać.

Co do Francuzów to myślałem, że pogubią punkty w I fazie (grupę mieli jednak mega trudną). A okazało się, że Włosi bez formy, a Amerykanie trochę jednak pokpili sprawę.
Naprawdę Francuzi mają ogromny potencjał i u nich wszystko już jest dopracowane. Doskonale bronią, technicznie to jest najwyższy poziom, świetne kontry.
Mają swoje mankamenty, również siatkarskie, ale główny ich problem to niestabilność. Widać, że świetnie się razem czują (fajny taniec przed każdym meczem ;)), ale czasami chyba aż za luźno podchodzą do tego wszystkiego.

Mam nadzieję, że w półfinale z Brazylią nie pękną (czasami trudno takim zespołom się gra w półfinale, doświadczenie jednak w takich spotkaniach jest bardzo potrzebne) i zagrają na miarę możliwości. A wtedy możemy być świadkami naprawdę świetnego widowiska.

Liczę na ten mecz po prostu. Wiadomo, że mecze z udziałem Polaków to coś pięknego, ale tutaj na odbiór tego wpływa przede wszystkim doping, atmosfera. Wszyscy są podekscytowani i nie zawsze zwracają uwagę na poziom sportowy.
Nie mam zamiaru umniejszać tutaj Polakom, bo zrobili coś niesamowitego (a mogą zrobić jeszcze więcej) i to przecież nie jest ich wina, że poziom MŚ jest ogólnie mówiąc przeciętny. Tak samo do Niemców (przeciętny zespół) nie można mieć pretensji, że wykorzystali zaistniałą sytuację (słabszy poziom męskiej siatkówki w ostatnich latach, słaba forma Włochów, Rosjan (tutaj dochodzą kontuzje), Amerykanów).

dynamit 440

dynamit

Użytkownik
Francja (+11,5 pkta) @ 1,8 Bet365 ✅
Nie wiem jak ze zdrowiem Murillo Endresa, ale z nim czy bez niego, Brazilce powinni mieć spory problem z nadgryzieniem Trójkolorowych. Nie ukrywam, cieszyłbym się ze długiego, pięciosetowego scenariusza! ;)
Francuzi są jedną z bardziej eksploatowanych firm na tym wspaniałym turnieju, ale trener Tillie bardzo dużo dawał grać rezerwowym, którzy en masse udowadniali swoją przydatność. Gdybyśmy wzięli pod uwagę ostatni tydzień, podstawowy skład zagrał w jakichś 5-6 setach!
Na deser dodam, że nie sądzę aby styl Les Bleus przypasował kanarkom. Widzieliśmy to w zeszłym roku w Lidze światowej. Dwa mecze w Południowej Ameryce - 3:2 dla BRA i 3:1 dla FRA (ależ to była sensacja). Pamiętamy, że dla Brazolków LŚ była wtedy imprezą docelową, a Francja była w &quot;under construction&quot;, jakkolwiek odpalili już w zeszłorocznych Mistrzostwach Europy.
Obrońcy tytułu są nieznacznym faworytem. Wytłuszczam to słowo żeby zaakcentować absurdalność kursu 1,2. Mamy spore szanse wykorzystać to przeszacowanie idąc na dodatnie handi. Niech obie równowielkie potęgi tłuką się w co najmniej dwuipółgodzinnym boju, a my szybko odprawmy Germańców dowodzonych przez duet Belgijsko-Węgierski. W niedzielę cała Polska będzie świętować!!!! ????

Otrzymane punkty reputacji: +11
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Francja - Brazylia +3,5 seta 1.44 fortuna ✅
Ja tu nic nie bede kombinowal z zwyciestwem bo sam naprawde nie wiem co w tym meczu moze sie dziac. Francja w kazdym meczu zdobywala przynajmniej seta (w tych przegranych ???? ) A Brazylia no jak wiadomo mocna w ofensywie ale Francuzi beda starali sie odpierac ich ataki. Nie wiem co wam tu napisac. Wedlug Mnie nie bedzie to jednostronny pojedynek bo oba zespoly maja chrapke na Final. TO nie gra o miesjce 10,20 tylko o Final MŚ a jak wiadomo tu trzeba dac z Siebie wszystko.

miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Również liczę na to, że będzie to świetne widowisko. Dwie świetne, widowiskowo grające drużyny. O Francuzach pisałem, np. przy okazji meczu z Niemcami:
Ogromnym atutem Francji jest bardzo dobre przyjęcie. Daje to spory komfort rozegrania Toniuttiemu. W ataku grają szybko, skutecznie i często efektownie. Dobrze radzą sobie Rouzier, N&#39;Gapeth i Tillie. W razie słabszej gry któregoś z przyjmujących zawsze może wejść na zmianę Marechal, który też dobrze się na tym turnieju prezentuje. Bardzo dobra gra w obronie daje im dużo szans na kontry. Trzeba tu podkreślić świetną grę libero Grebennikova- naprawdę ogromny szacunek za to co prezentuje ten zawodnik. Środkowi też wyglądają solidnie, w ataku z reguły na niezłej skuteczności, ale zdarzają im się słabsze mecze. Patrząc na tych zawodników, widać świetną atmosferę, jaka panuje w tej ekipie. Jest to drużyna zgrana, świetnie wyglądająca jako kolektyw.
Niemców zmietli z boiska, z Iranem pograli rezerwowi, podstawowi zawodnicy trochę odpoczęli.
Brazylijczycy awansowali do półfinałów dosyć pewnie. W pierwszych dwóch fazach bez porażki, w trzeciej przegrali z Polską (Polacy zagrali bardzo dobrze, ale Brazole grali bez Murilo) i nie dali żadnych szans Rosji. Mają jednego z lepszych rozgrywających na świecie, Bruno. Potrafi on świetnie współpracować ze środkowymi, jego akcje z Lucasem są czasem genialne. Ogólnie Brazylijczycy mają dużą siłę w ataku, świetnie gra Lucarelli. Dużo będzie zależało od tego czy (jak) zagra Murilo, który zmaga się z urazem. Daje on swojej drużynie duży spokój w przyjęciu.
Doświadczenie po stronie Kanarków, mają przewagę na środku, ogromną moc w ataku. Francuzi to młoda drużyna, grająca z fantazją, świetnie bronią, w ataku dobra skuteczność, dobrze radzą sobie na sytuacyjnych piłkach. Faworytem Brazylia, ale jeśli Francja wytrzyma psychicznie, nie spali się, to powalczą- może nawet o zwycięstwo? Powinni dzisiaj mocno napsuć krwi faworyzowanej Brazylii. Umiejętności na pewno mają wystarczające. Po cichu liczę na finał Polska - Francja ;) Allez les bleus!
Proponuję:
Francja (+2,5 seta) @ 1,50 Unibet ✅
Francja (+1,5 seta) @ 2,54 Pinnacle ✅

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Francja +2.5 seta @ 1.54 MarathonBet ✅
Francja +1.5 seta @ 2.75 MarathonBet ✅

Trochę już napisałem o tym spotkaniu, więc nie będę się powtarzał.

Według mnie wcale takiej łatwej przeprawy Brazylijczycy mieć nie będą. Grają tutaj naprawdę dobrze. Jak jest Murilo to wprowadza dużo spokoju, zwłaszcza w przyjęciu. Lucarelli w dobrej dyspozycji. Lucas tak samo.

Jest tylko jedno pytanie. Czy Francja już jest gotowa na wielki wynik? Ciężko powiedzieć, bo pokazują w niektórych spotkaniach, że trochę im jednak brakuje czasami chłodnej głowy.

Jeżeli wytrzymają presję (chociaż czy na nich ciąży jakakolwiek presja?) to spokojnie mogą powalczyć. Mają potencjał, świetnie funkcjonują jako całość. Wiadomo, że w takich meczach bardzo ważne jest doświadczenie.

Francuzów rok temu w ME wyeliminowali Rosjanie (po świetnym spotkaniu). Teraz, tym razem w półfinale trafiają na Brazylię. Według mnie kursy trochę jednak zaniżone na Brazylię, bo Francja potrafi z nimi powalczyć.

Można próbować. Chociaż tutaj naprawdę dużo będzie zależało od psychiki Francuzów.

Otrzymane punkty reputacji: +2
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Zaraz po zakończeniu tegorocznej LŚ wiedziałem że Francja zajdzie daleko na MŚ, nawet gdzieś w tyle głowy myślałem że mogą wygrać MŚ, ale co do Brazylii że zajdzie daleko szczerze nie brałem ich pod uwagę ale to dlatego iż całkowicie odpuścili LŚ i z taką grą sądziłem że już nie ma wielkiej Brazylii.
Dla mnie kursy na Brazylię znacznie zaniżony. Francja gra bardzo dobrze mają zmienników którzy grają na poziomie takim jak i podstawowi.Nadal uważam iż Francję stać na finał mało tego na wygraną w MŚ. Chciałbym zobaczyć finał Francja - Polska to finał wymarzony jak dla mnie i zapewne dla kibiców.
Jestem przekonany że tu mecz będzie wyrównany i kto wie czy dopiero 5 set nie wyłoni Finalisty a więc mocno polecam:
Powyżej 179,5 1,8 bet365 7/10✅
Francja 3,75 bet365 1/10⛔ [szkoda]:;/:

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Francja +13.5 (1.64) Marathonbet ✅
Chyba jakiś debil wystawiał tą linię i ogólnie kurs na Brazylie. Osobiście na Brazylijczyków dawałbym na mecz ok. 1.60, bo Francja wygląda na tym turnieju genialnie i momentami gra siatkówkę, jakiej u Brazylijczyków nie widziałem przez cały turniej. Jednak ogólnie to Kanarki są drużyną lepiej zbilansowaną i mającą mniejsze przestoje, oni powinni przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść, ale pojedynek pięciosetowy niewykluczony, zresztą również jak zwycięstwo Francjii, która jak trafi na swój akurat dobry dzień to po prostu wygra.
U Francuzów kapitalne zawody grają Ngapeth i Rouzier, dzięki temu Trójkolorowi mają dwa mocarne skrzydła + świetny środek, co przy tak znakomitym sypaczu jak Toniutti i takim przyjęciu, jakie zapewnia Grebennikov, tworzy z nich drużynę po prostu znakomitą.
Na przeciwko Bruno i jego niesamowite sypy do Lucasa + Wallace, fantastycznie grający Lucarelli i trzymający przyjęcie Murilo. Również wygląda to naprawdę imponująco.
Mecz będzie stał na niewątpliwie znakomitym poziomie i po prostu nie wierze, że Brazylia ogarnie takie handi, byłoby to dla mnie kompletnym szokiem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom