>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

football scalping

T 0

tico

Użytkownik
Witam wszystkich.
Zetknąłem się w necie z opisem strategi scalpingu, ale jest w niej pewna niezrozumiała dla mnie rzecz. Polega ona na tym, że dajemy lay&#39;a. Czekamy, aż ktoś weźmie nasze pieniądze ( czyli założy się z nami ) i wtedy szybko kontrujemy backiem w odległości , 1 - 2 ticków i znowu czekamy, aż ktoś się z nami założy. Wtedy wygrywamy te 1-2 ticki.
Np. wystawiamy lay&#39;a za 3,00 i jeśli ktoś się z nami założy zaraz stawiamy back&#39;a za 3,05 - 3,10 .
I teraz sedno sprawy - autor strategii pisze, że jeśli widzi taką sytuację, że kasa ucieka z 3,00 a kursu 3,05 nie chcą ludzie brać, to wychodzi na 0 ( zero ), ewentualnie jeśli trochę się spóźni to ze stratą jednego ( dwóch ) ticków. Nie rozumiem tego w ogóle. W jaki sposób wychodzi na to zero ?
Rozumiem to tak : wystawiłem kurs za 3,00 i ktoś go &quot;wziął&quot;. Następnie daję back na np. 3,05 i czekam na rozwój sytuacji . W przypadku , gdy jest coraz mniej kasy na kursie 3,00 ( a co to ma do rzeczy - przecież zakład już został już zawarty ) a nikt nie chce wziąć mojego back&#39;a za 3,05 to.... no właśnie. Co ? Jak mogę wtedy wyjść bez straty ?
Pytanie może śmieszne, ale raczkuję w tym temacie. Pozdr.

lipers 102

lipers

Użytkownik
Polecam temat Trading przyszloscia bukmacherki, mysle, ze jesli przeczytasz zawarte tam posty, to nie bedzie problemu ze zrozumieniem zagadnienia. Wyjsc bez straty mozesz jedynie poprzez sprzedanie zakladu po takim samym kursie ( lay za 3.0 --&gt; back za 3.0 lub wyzszy generujac zysk).

marian78 20

marian78

Użytkownik
scalping to mi się wydaje coś niezwykle trudnego do ogarnięcia
jeżeli ma być to wyciągnięcie rożnicy kilku ticków, to na pewno potrzeba zakładów z dużym kapitałem tzn. 20-30.000 Euro i więcej
nastepnie żeby korzystać z roznicy w tylko kilku tickach musimy mieć piekielnie duży budżet, czyli powiedzmy że do postawienia z 500-1000 Euro na dzień dobry (a to oczywiście 10% budżetu powinno być, czyli z jakiś 10.000 Euro)
potrzeba zapewne ogromnego doświadczenia i programu typu geekstoy
moim zdaniem sprawa wyłącznie dla bogatych i bardzo zmotywowanych do tego typu działania
a sama zasada polega chyba na tym, że mamy np. kurs back 1.1 i w nim kapitał 3000E oraz lay 1.11 z kapitałem też 3000E i patrzymy na to który kapitał szybciej topnieje i czekamy na wyznaczony przez siebie kierunek lub wycofujemy sie kiedy kierunek jest niewskazany
jeżeli dobrze rozumiem
tak czy inaczej zawodów z pokaźnym kapitałem też nie ma zbyt wiele, więc tez niebardzo wiem jak tu się bogacić na tych kilku tickach :&gt;

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
jeżeli ma być to wyciągnięcie rożnicy kilku ticków, to na pewno potrzeba zakładów z dużym kapitałem tzn. 20-30.000 Euro i więcej
nastepnie żeby korzystać z roznicy w tylko kilku tickach musimy mieć piekielnie duży budżet, czyli powiedzmy że do postawienia z 500-1000 Euro na dzień dobry (a to oczywiście 10% budżetu powinno być, czyli z jakiś 10.000 Euro)
potrzeba zapewne ogromnego doświadczenia i programu typu geekstoy
moim zdaniem sprawa wyłącznie dla bogatych i bardzo zmotywowanych do tego typu działania
a sama zasada polega chyba na tym, że mamy np. kurs back 1.1 i w nim kapitał 3000E oraz lay 1.11 z kapitałem też 3000E i patrzymy na to który kapitał szybciej topnieje i czekamy na wyznaczony przez siebie kierunek lub wycofujemy sie kiedy kierunek jest niewskazany
jeżeli dobrze rozumiem
tak czy inaczej zawodów z pokaźnym kapitałem też nie ma zbyt wiele, więc tez niebardzo wiem jak tu się bogacić na tych kilku tickach :&gt;
to co napisales to najkrocej mowiac mowa trawa, nie znasz się w temacie ale na siłę chcesz wrzucić swoje pomysły, w celu jakim - nie mam pojęcia.
tico - co do scalpingu moge ci podeslac linka na PW, tu nie bede go dawac bo pewnie bym złamał zasady forum, reklamując inne fora.

brylant 66

brylant

Użytkownik
scalping jest bardzo łatwą, chyba najłatwiejszą strategią gry, którą mozna grać in play. Jeżeli masz program GeeksToy to kupujesz kurs back np 1,23, a ON SAM ustawia się na LAY 1,22 czyli 1 tick niżej (mozna w ustwieniach zrobić zeby brał 2 ticki, 3, 4 itd)

Kiedy grać scalpingiem? Najlepiej grać back na fava, gdy dog serwuje (to w tenisie, ale też grałem tak w siatkówce) i czekać na lay, gdy bedzie serwował faworyt. Jak ktoś chce linka do dobrego forum tradingowego to proszę pm

T 0

tico

Użytkownik
Witam . Przede wszystkim chce podziękować za odzew.
Wydaje mi się, że nie masz racji. Wielu ludzi dobrze na tym wychodzi (chociaż znam tylko przykłady z Forexu ).
tico - co do scalpingu moge ci podeslac linka na PW
Jeśli tylko mógłbyś - będę wdzięczny.
Ogólny &quot;zarys&quot; metody scalpingu jest mi znany. Jednakże nigdy go nie próbowałem na &quot;własnej skórze&quot; stąd moje wątpliwości. Wolę wcześniej spytać , niż później mieć żal do całego świata.
Mam od dwóch dni GeeksToy i tak na razie oswajam się z sytuacją. Chyba wszyscy zachwalają to &quot;narzędzie&quot; z powodu szybkości działania. Niestety nic takiego u siebie nie zauważyłem. Na Lay,a zakładu też muszę czekać kilka sekund, a takie czasowe opóźnienia stawiają chyba pod znakiem zapytania stosowanie tej metody ( przynajmniej u mnie ).

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Witam . Przede wszystkim chce podziękować za odzew.
Wydaje mi się, że nie masz racji. Wielu ludzi dobrze na tym wychodzi (chociaż znam tylko przykłady z Forexu ).
Jeśli tylko mógłbyś - będę wdzięczny.
Ogólny &quot;zarys&quot; metody scalpingu jest mi znany. Jednakże nigdy go nie próbowałem na &quot;własnej skórze&quot; stąd moje wątpliwości. Wolę wcześniej spytać , niż później mieć żal do całego świata.
Mam od dwóch dni GeeksToy i tak na razie oswajam się z sytuacją. Chyba wszyscy zachwalają to &quot;narzędzie&quot; z powodu szybkości działania. Niestety nic takiego u siebie nie zauważyłem. Na Lay,a zakładu też muszę czekać kilka sekund, a takie czasowe opóźnienia stawiają chyba pod znakiem zapytania stosowanie tej metody ( przynajmniej u mnie ).
Bez geeksa gra jest praktycznie niemozliwa (czy tez innego programu wspomagajcego), zaklad jest normalnie przyjmowany 8 sekund, tak wiec te jak mowisz &quot;opoznienia&quot; nie sa winą geeksa, a jest to po prostu czas przyjecia zakladu (chyba ze grasz stawka mniejsza niz 2e to wtedy geeks wylicza ci te mniejsza stawke odpowiednio backujac i layujac przez co przyjecie zakladu ze stawka mniejsza niz 2e trwa około 30 sekund).
linka przesle na PW

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 0

tico

Użytkownik
zaklad jest normalnie przyjmowany 8 sekund, tak wiec te jak mowisz &quot;opoznienia&quot; nie sa winą geeksa, a jest to po prostu czas przyjecia zakladu
Dzięki.Sądziłem, że to wina mojego łącza.Mieszkam na prawdziwym zadupiu.
ale czy ten scalping ma sens i kiedy ma sens
Podam Ci przykład :
załóżmy, że masz dwóch &quot;graczy&quot;: gracz 1 stosuje strategię A a gracz 2 strategię B.
Po dłuższym czasie patrzysz na ich wyniki : gracz 1 ma wspaniałe wyniki, gracz 2 również. Teraz zamieniają się strategiami : gracz 1 gra strategią B a gracz 2 - strategią A. Po jakimś czasie patrzysz na ich wyniki. I okazuje się ,że gracz 1 jest na minusie - podobnie gracz 2.
Odpowiedz sobie teraz na pytanie : czy strategia A ma sens i kiedy ma sens ?

Do góry Bottom