>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Floyd Mayweather Jr (42-0; 26KO) - Miguel Cotto (37-2; 30KO) 06.05.2012

Status
Zamknięty.
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
miałem grać Mayweather by points, ale chyba jednak odpuszczę tą walkę. Wydaje mi się, że mimo iż Cotto da niezłą walkę, to Money wygra to dosyć pewnie. Stawiałbym, że na punkty, bo wiadomo - jak Floyd nie musi kogoś znokautować to tego nie robi, kibice muszą przecież zobaczyć 12-rundową wojnę, a też Piękniś nie ma tego kończącego ciosu. Obawiam się jednak, że Cotto jak będzie przegrywał na punkty to będzie ruszał zdecydowanie, postawi wszystko na jedną kartę, nie jak chociażby Mosley. To Portorykańczyk, więc na pewno nie podda się ot tak i przez to może nadziać się na jakąś kontrę tak jak w pojedynku z Mannym w 12 rundzie..

Otrzymane punkty reputacji: +1
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Działo się będzie również za oceanem ;) Dwie walki o mistrzostwo świata na jednej gali. Danie wieczoru to walka Floyda Mayweathera z Miguelem Cotto. Walka siły z techniką , walka charakterów , walka na szczycie , walka doświadczenia. Obaj panowie to czołówka , FMJ niepokonany , najlepszy pięsciarz P4P czyli bez podziału na kategorie. Cotto to walczak jakich mało , w końcu Latynos więc nie ma się czemu dziwić. Floyd szołmen , Cotto siłą opanowania ale pewny siebie. O tej walce w sumie nie trzeba dużo pisać bo wystarczy spojrzeć na nazwiska i dreszczyk emocji można poczuć ;) Tradycyjnie już zdecydowany faworytem jest FMJ , a kursy wyglądają tak:

Sportingbet

Wielka walka to i wielka oferta ;)

Swoją chyba ostatnią szansę w karierze dostanie Shane Mosley. Jego walka z Saulem Alvarezem zapowiada się również bardzo ciekawie. Róznica lat między tymi panami to prawie 20 lat :!: W tym temacie śmiało można dyskutować i o tej walce ;)

Zachęcam do dyskusji ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jeszcze taka mała ciekawostka ;) od 3 nad ranem w niedzielę Polsat otwarty przeprowadzi transmisję z walki wieczoru , a być może także Alvarez - Mosley ;) Bardzo dobra wiadomość :!:

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
nieźle, widzę święto ???? dawno nie pokazywali w otwartej żadnej walki &quot;nie-Polaków&quot;
miejmy nadzieję, że to dobry prognostyk na przyszłość;)/Konrad

Otrzymane punkty reputacji: +24
jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Przed chwilą zakończyła się ceremonia ważenia przed jutrzejszą galą Ring Kings w MGM Grand w Las Vegas. Zgodnie z przewidywaniami Floyd Mayweather (42-0, 26 KO) okazał się znacznie lżejszy od Miguela Angela Cotto (37-2, 30 KO). &quot;Money&quot; zaprezentował fenomenalną sylwetkę i wniósł na wagę 151 funtów, natomiast broniący tytułu mistrza świata WBA Super w wadze junior średniej Portorykańczyk nie imponował tak okazałą muskulaturą i zanotował dokładnie 154 funty.

Bardzo długo obydwaj zawodnicy mierzyli się wzrokiem. Żaden nie chciał odpuścić, więc Mayweather sprowokował rywala do ostrej wymiany zdań. Max Kellerman próbował dowiedzieć się, co było przyczyną chwilowego wzrostu napięcia, jednak zawodnicy nie chcieli wdawać się w szczegóły. Co ciekawe, wydawać się mogło, że licznie zgromadzeni kibice cieplej powitali &quot;Junito&quot;, na którego cześć głośniej wiwatowano podczas wywiadu i wejścia.

Wcześniej zważeni zostali pozostali bohaterowie. Saul Canelo Alvarez (39-0-1, 29 KO), który bronić będzie tytułu mistrza świata WBC w kategorii junior średniej wniósł na wagę 154 funty, a legendarny Shane Mosley (46-7-1, 39 KO) minimalnie przekroczył limit i zanotował 154,5 funta. &quot;Słodki&quot; dostał godzinę na zbicie nadwagi i nie powinien mieć z tym najmniejszego problemu.
bokser.org

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Szczerze to nie wiem zbytnio co typować w walce wieczoru. Ale chyba zapowiada się dłuuga walka. Cotto to zbyt wielki wojownik aby dać się ograć przed czasem , FMJ znowu nie ma jakiejś bomby w łapie więc tymbardziej. Z drugiej strony jeden błąd Mayweathera i walka może się skończyć już w 1 rundzie bo Cotto to panczer jakich mało. Ale z drugiej strony FMJ to bajeczna technika i obrona i z miejsca każdy sensowny typ zaprzecza się.
Floyd ma czek w kieszeni na rekordowe 32mln$ , ksywka Money od tak się nie wzięła , do tej pory bardzo dbał o swój nieskażony rekord , a skoro walka z Pacquiao raczej się nie odbędzie to zaryzykował z Cotto. Do tego jest już w podeszłym wieku , bo 35 lat jak na tą kategorię to już nie mało. Lubię takich bombardierów jak Cotto więc:
:idea: FMJ - Cotto 2 7 Sportingbet

bebad 46

bebad

Użytkownik
Ja nie widze żadnych szans Cotto na wygraną. Floyd go ogra do jednej bramki. Szybkość zabija a Floyd jest niesamowicie szybki, świetnie się porusza no i krzywdy sobie zrobić nie daje bo defensywa również bajeczna. Szkoda że kurs jest tak niski ale to było do przewidzenia.
Mnie bardziej interesuje walka Mosleya z Canelo gdzie chce zagrać na tego pierwszego. 6 zyta na Mosleya to niesamowicie dużo. Ostatnie walki słabe ale skoro na przeciwko stoi PacMan czy Floyd to musi raczej to tak wyglądać. Canelo z nikim poważnym jeszcze nie walczył i tak naprawdę nie wiadomo jak spisze się ze starym ale wcciąż szybkim, silnym i cwanym kolesiem który w ringu widział już niejedno.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
nie no wątpię, żeby Cotto trafił Floyda tak, żeby skończyć walkę przed czasem.. Money to jednak mistrz defensywy, geniusz i może być nieuchwytny dla Miguela. Dla mnie jak pisałem Mayweather na punkty, ale mam wątpliwości czy to stawiać, bo jak Cotto będzie przegrywał i się rzuci na Floyda, to ten go może skontrować i skończyć przed czasem.
W każdym bądź razie kibicuję oczywiście Portorykańczykowi ;)

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Ja bym nie liczył na nokaut w walce wieczoru.Floyd to jak już pisaliście mistrz defensywy-uniki, balans, garda czy ciosy kontrujące ma opanowane świetnie więc Cotto będzie ciężko czysto trafić. Z kolei FMJ w ostatnich walkach mało zadaje ciosów, mało atakuje seriami a raczej skupia się na kontrze stąd wątpie aby zdołał złamać takiego wojownika jak Miguel.
Początkowe rundy mogą być na korzyść Cotto ale to Money wyjdzie zwycięsko.

Mój typ to FMJ by UD

J 5

jakub88

Użytkownik
to w bet365 masz zaklad kto bedzie prowadzil na punkty po 3 rundach .
FMJ 1,22 - Cotto 4,00
W sumie to może być bardzo dobry zakład na Cotto w pierwszych 3 rundach, Floyd często pierwsze dwie się &quot;dopasowuje&quot; do przeciwnika, ale potem Cotto zostanie zniszczony.
Wg mnie Floyd wygrana na pkt po ładnym kursie 1.90 : )
Canelo - Mosley też sądze, że pełny dystans, Mosley jak poczuje, że Canelo go może znokautować to będzie walczył ostrożnie jak z Pacquiao.
Jest gdzieś zakład Canelo - wygrana na pkt?

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Może zadam trochę głupie pytanie, ale o której godzinie czasu polskiego możemy spodziewac się wyjścia na ring Mayweathera i Cotto?​

Edit: Podobno Saul Alvarez i Shane Mosley mają wejśc do ringu równo o 4:00, więc Main Event powinien byc po godzinie 5:00 czasu polskiego.​

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
No i Floyd zwycięski, jednak w moim odczuciu nie była to aż tak wielka przewaga jak na kartach.Według zasady że równe rundy daje się mistrzowi to Cotto kilka rund wygrał.

Jednak FMJ to geniusz obrony co udowadniał całą walkę a w 12 rundzie pokazał swój arsenał w ataku co mógłby robić częściej ale chyba jednak żaden zawodnik nie zmusza go aż do takich kroków.

Komentarz Kostyry to brak słów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom