>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Floyd Mayweather Jr (41-0; 25KO) - Victor Ortiz (29-2; 22KO) 17.09.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Po ponad rocznej przerwie do boksu powróci niepokonany mistrze wielu federacji Floyd Mayweather Junior. Rywalem Moneya będzie mistrz świata federacji WBC Victor Ortiz. Floyd ostatnią walkę stoczył w maju zeszłego roku , gdzie wypunktował w 12 rundach starego już Shane Moselya. Zdominował walkę całkowicie wygrywając praktycznie wszystkie rundy. Floyd zapowiadał ostatnio , ze celem jego jest spotkać się w ringu z Mannym Pacquiao aby udowodnić kto jest królem P4P. Rywalem jego będzie mocno bijący Ortiz. Pas zdobył w ostatniej świetnej walce z Andre Berto i już w pierwszej obronie będzie walczył z Floydem. Floyd to zdecydowany faworyt , ale dawno już nie walczył z tak mocno bijącym bokserem więc może być ciekawie. A nawet powinno. Kursy wg sportingbet

Zachęcam do dyskusji ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tak se przeglądam oferte i nie wiem co wybrać aby warto było coś zagrać. Kursy są i ciekawe , ale trzeba jeszcze wybrać coś takeigo aby siadło ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RYHQpjV1Oqs&amp;amp;feature=player_embedded
Filmik z wazenia, obaj panowie prawie równa waga , fajne zachowanie Ortiza , nie dał się ponieść prowokacjom obozu Floyda. Widać jest pewny siebie , i w siebie wierzy. Może dać dobrą walkę. No zobaczymy , pewnie bliżej nocy jakiś typ spróbuję podać.

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Jessie Vargas - Josesito Lopez 1 1.50✅ (Unibet)
Vargas (16-0), duży talent, Floyd Mayewather jr, który jest jego promotorem twierdzi, że jest już wstanie pokonać Amira Kahna, co raczej na razie jest mało prawdopodobne, ale podstawy żeby tak mówić musi mieć. Póki co Amerykanin na rozkładzie ma m. in byłego mistrza WBA Viviana Harrisa i bardzo solidnego Waltera Estradę, którego ciężko znokautował przed dwoma miesiącami w drugim starciu. Jego ambitnych planów nie powinien pokrzyżować jutro Lopez, który imponuje rekordem walk (29-3), ale pięściarz z niego tylko przyzwoity. Przegrywał z bokserami dużo słabszymi od Vargasa, a z kilkoma wygrał szczęśliwie na punkty. Szybkość i ringowa inteligencja powinny zapewnić Vargasowi wysokie punktowe zwycięstwo, a silny cios może nawet zakończenie walki przed czasem.
jest to walka z gali Floyd - Ortiz to przeniosłem tutaj ;) / Konrad

Otrzymane punkty reputacji: +8
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
walkę poprzedzającą walkę wieczoru ładnie wyżej opisał gregor za co ✅ ;)
To ja coś o walce wieczoru.
:idea: Floyd - Ortiz Over 11.5 rundy 1.57 Bet365
:idea: Floyd przez decyzją lub techniczną decyzję 1.70 Sportingbet

Nie ma co kalkulować. Mayweather to klasa sama w sobie , bokser genialny pod każdym względem. Technika , szybkość, precyzja , skuteczność , taktyka , podgrzewanie atmosfery. Wielu mu zarzuca , że jego rywale są &quot;dobierani&quot; aby nie splamić rekordu ale to jest złe stwierdzenie. Mimo iż nie przepadam za Moneyem to jasno trzeba stwierdzić że bokser z niego dobry , a nawet bardzo dobry ???? Floyd nie jest żadnym panczerem , jego walki to zazwyczaj 36 minut na świetnym poziomie ( 12 rund x 3 min) z ostatnich 6 walk 5 razy walczył cały dystans. Lubi ich upokarzać statystycznie. Po walce werdykt gdzie wszystkie rundy dla niego , i statystki ciosów których powyprowadzane setki na wysokiej skuteczności. Jest też inny powód tego że lubi całe dystanse , może jest to argument dość stary ale z każdą rundą będzie większa wypłata a ksywka &quot;Money&quot; od tak się nie wzieła.
Jeśli chodzi o Ortiza. Twardy zawodnik , przed czasem uległ jedynie z Maidaną gdzie się poddał. Całkowite przeciwieństwo Floyda. Opanowany , wie czego chce i nie daje się sprowokować. Ma dość mocne uderzenie co może mu pozwolić z lekka ustawić Floyda aby nie szalał zbytnio w ringu. Mayweather boi się o tą swoją szczękę i jak jest potrzeba potrafi walczyć z defensywy co pozwoliło by Ortizowi podjąć próbę walki.
Floyd nie ma takiego ciosu aby położyć twardego Ortiza , jedynie jakaś kontuzja może zakończyć walkę. Ortiz raczej też na przestrzeni całej walki nie będzie miał nic do powiedzenia co skończy się decyzją sędziów.

I na koniec ciekawe foto ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Floyd to wygra - tutaj jest różnica dwóch klas, co znajduje swoje odzwierciedlenie w kursach.

Ja mam tylko nadzieję, że kolejną jego walką będzie długo oczekiwana WALKA STULECIA z Mannym. Już raz było bardzo blisko tej walki, nawet były już wystawione kursy przez niektóre buki, ale ostatecznie do niej nie doszło.

Ortiz to chyba tylko taka przystawka - bilans ma dobry, ale przecież Floyd wygrywał już z lepszymi bokserami, że choćby wspomnę genialną pod względem taktycznym walkę z Hattonem.

Jak dla mnie Floyd to najlepszy bokser P4P.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ta walka to normalnie jaja jakich dawno nie widziałem ???? ale po kolei.
Ortiz walczył bardzo fajnie , nie bał się Floyda , wywierał presję przez co miał optyczną przewagę. Fakt , że Floyd nawet z obrony potrafi skutecznie punktować bo mimo iż Ortiz wyprowadzał sporo ciosów to chyba pod koniec 3 rundy była statystyka ciosów gdzie widać było że Floyd jest skuteczniejszy.
4 runda dobre wymiany , cios za cios ogólnie w całej walce zero klinczów. Końcówka rudny Victor napierdziela Floyda ale postanowił załadować z bani ???? ładnie to wyglądało , efektownie ale ja nawet jak na jedno oko i zaspany widziałem faul to szkoda żeby sędzia nie widział ???? przerwa odjęcie pkt , buziaki ściskanie i ... no i nokaut ???? Ortiz patrzy się na sędziego ringowego , ringowy chyba na punktowych a Floyd atakuje. Normalnie jaja co zrobił Floyd. Bo jak pisał Baqu wyżej , że chcesz być mistrzem to walcz jak mistrz.
Nie jestem zdziwiony postawą Floyda. Inny bokser by tego nie zrobił ale inny bokser a Floyd to całkiem co innego. Ortiz postawił twarde warunki i Floyd postanowił zakończyć to w taki a nie inny sposób.
Szkoda bo typy pewnie by siadły , a przez taką kontrowersję ⛔
Na koniec. Jak chcesz być najlepszy musisz walczyc z najlepszymi. To taka przesłanka dla Pacquiao i Floyda...

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Za takie coś powinno mu się odebrać pas (wiem że to niemożliwe), ale mam nadzieje że dojedzie do jego pojedynku z Pacquiao i dostanie takie lanie że mu się ta jego gęba zamknie na zawsze. ????

bebad 46

bebad

Użytkownik
Ortiz postawił twarde warunki i Floyd postanowił zakończyć to w taki a nie inny sposób.
Jakie twarde ? Floyd robił w ringu co chciał. Wrócił po ponad roku i odebrał Ortizowi pas z taką łatwoscią jak bierze się dziecku lizaka. Nie lubie FMJ ale za to co pokazał w sobote należą mu się uznania. (nie wliczając ko)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jakie twarde ? Floyd robił w ringu co chciał.
Floyd ma taki styl walki specyficzny , że punktuje z defensywy ale nie przesadzaj , że to spacerek był dla niego . Ortiz wcale się go nie przestraszył mimo że skazywany był na pożarcie. Atakował , nie bronił się , zero klinczów. Floyd kilka strzałów wyłapał.
Ciosy celne/wyprowadzone:
Mayweather - 73/208 (35%)
Ortiz - 26/148 (18%)
Ciosy proste przednią ręką:
Mayweather - 12/83 (14%)
Ortiz - 0/31 (0%)
Ciosy mocne:
Mayweather - 61/125 (49%)
Ortiz - 26/117 (22%)

Prawy prosty u Ortiza nie funkcjonował wcale. Po za tym dalej widzisz miażdzącą przewagę ? Ciosy szły prawie równo , ale że Floyd już słynie z tego , że jak już cios wyprowadza to nie lubi pudłować.
Walkę by wygrał na pewno na punkty ale nie było by takiej dominacji jak w ostatnich walkach Moneya , bo Ortiz jak pisałem wyżej ani myślał się bronić.
a i jeszcze dodam , że nawet po statystkach widać, że Ortiz wyszedł tylko po to aby znokautować Floyda. Szkoda , że tak się skończyło bo czekała by nas dobra walka , a te 4 rundy co były to tylko przystawka.

bebad 46

bebad

Użytkownik
bo Ortiz jak pisałem wyżej ani myślał się bronić.
To chyba logiczne. On musiał spychać do defensywy Floyda, musiał dążyć do półdystansu. Inny plan na walke z Floydem wymyśliłby tylko idiota.
no i właśnie dlatego to nie była taka łatwa przeprawa dla Floyda. /Konrad

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom